Mamusie marcowe 2014 (4)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-3-t511452,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014 (4)

w szpitalu było gorąco i jeszcze moja była naświetlana pod lampami więc leżała w samej pieluszce, a tak to tylko body i skarpeteczki na stopy, albo sam pajac i na to ewentualnie kocyk. No mnie też się ręce trzęsły na początku :) ale każdy jakąś technikę zaraz obiera. Obejrzyjcie sobie na youtube filmiki Zawitkowskiego z "Mamo Tato co ty na to?" pokazuje tam jak sprytnie ubierać, przewijać, nosić maluchy itp.

no wlasnie tym razem tez tak planuje...pewnie innym mamom z mojej sali az zal było patrzeć na moje wypociny hehe;)
na naszym oddziale tez było goraco i nie wiem czemu wlasciwie tak ja ubierałam..bo rozek tez oczywiście był..
a ile pampersow bierzecie? bo ja spakowałam cala mala paczke;)

Ja ubierałam tylko w pajaca i rożek albo kocyk - na oddziale było mega gorąco.
Mi na szczęście ktoś poradził, żebym nie brała nic przez głowę :) jak patrzyłam na niektóre biedne mamy wywijające z tymi małymi glizdami to mi ich ( i dzieci i mamy) szkoda było ;) Ja miałam tylko pajace, więc rozpinałam po całości na to nakładałam małą i zapinałam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja nie myslalam ze będzie ciężko przez glowke przekladac i wzielam same przez glowe wkładane;)co oczywiście okazało się mega trudne bo nigdy wcześnie nie przebiralam takiego maleństwa;) dlatego teraz mam wszytsko rozpinane mimo praktyki hehe;) jak widać doswiaczenie uczy:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aga to corcia już powoli przygotowuje się na swiat i bardzo dobrze bo to już chyba czas na odwrócenie:)

14 lutego jak ja wlasnie rodziłam:)
mslicie ze za dużo 6 kompletow? jeden na początek dla poloznej i reszta na zmiane..a jak wycieknie cos z pieluszki?;) nie wiem może jeden odejme heh i wloze do dowiezienia;)
a dziewczyny jak wy ubieralyscie dzieci w szpitalu?sam pajac wystarczy czy pod spod jeszcze body? bo ja dawałam jeszcze body i nie wiem czy nie przegrzewalam:/

hehe fendinka zwróciłam uwagę że rówieśnice ja w walentynki wychodziłam ze szpitala. :)

ja mam dwie walizki. jedną walizkę "do porodu" bardziej dla siebie spakowaną bo w razie jakbym zahaczyła o patologię to po co mi dziecięce. Ale mam tam włożone rożki i po jednej pieluszce i ubranku dla dziecka które przydadzą sie przy cc. A druga już dla maluchów jak bedą na świecie i przy mnie na sali. Mam jeszcze siatę do dowiezienia w razie gdyby nam się pobyt przedłużył, no i ostatnią na same wyjście z ubraniem dla mnie i kombinezonami dla dzieci.

Ja dobrze, że się w końcu zdecydowałam zamówić wózek bo producent powiedział mi, że bliźniaczych nie trzymają na magazynie tylko po zamówieniu dopiero szyją i zajmie im to co najmniej PÓŁTOREJ miesiąca. :/ Ale wózek pal go sześć, byle foteliki mieć wcześniej.

u nas dobre wieści, główka wreszcie na dole:)

pranie zrobione, prasowania jeszcze troche zostało, walizzka spakowana. w jednej reklamówce wzialam 3 komplety 56, a drugiej 62. kazdą opisałam, żeby Mąż nie mial watpliwosci, którą podać położnej:) wozek odbierzemy za tydzien, dokupimy wanienke, termometr. w miedzyczasie na necie materac, nianie i reszte drogerii:)

aa w sobote mnie nie bedzie na warsztatach, Marty tez nie ( spotkałam ją u lekarki). za tydzien mam nadzieje sie pojawić.

Mi ostatnio śnił się synuś ale był malutki jak teraz mój starszy klopsik ma 13 kg to jak wezmę w ramiona 3-4 kg to będzie faje uczucie już się nie mogę doczekać mi dziś przywiezie ciuszki uprane od teściowej to spakuję się do szpitala tez zamierzam z 3 komplety brać najwyżej mąż mi dowiezie Im bliżej tym więcej się myśli i zaczyna się człowiek bać już bym chciała mieć to za sobą :-)

6 kompletow do szpitala?? Wszedzie pisze ze wystarcza 3 komplety...ja sie zastanawiam jaki rozmiar wziac. Mam bardzo malo 56, bo podobno duzo nie trzeba. Hmm ale co to znaczy duzo? :) mysle ze na poczatku beda czeste zmiany ubran - praktyka czyni mistrza, ale poczatki z pieluchami moga byc ciekawe. Czy moze przesadzam ?
Ja chyba zabieram same spiochy i kaftaniki bo boje sie cos przekladac przez glowke :D ja to z reszta jestem straszna panikara i juz mi jest zle jak o tym wszystkim mysle.
Rowniez zaczynam snic o porodach- ale to raczej koszmary :P

jak tak siedzimy w tych domach to może jakies spotkanko w przyszłym tgodnie co? jeszcze byśmy się zobaczyly przed porodami bo później nie wiadomo:)

mikka i oby taki porod był:):)

ja tez zrobiłam postępy i kilka pralek już mam zrobionych..a końca nie widze:/ z Julcia miałam chyba tylko 2 pralki biale i kolorowe a teraz już 5 jest i jeszcze co najmniej 2 musze zrobić..nie wiem skad tyle rzeczy;)
wlasnie powoli pakuje Pawelka i nie wiem ile rzeczy wziąć:/ niby mój drugi porod i powinnam wiedzieć a wiedziałam więcej z Julka jak teraz..ze to tak szybko się zapomina;) ktoras pisala żeby nie brac za duzoa ja jestem taka ze wole więcej jak mało;) ale chyba Was posłucham i spakuje w razie czego druga mala torbe żeby maz dowiozl bo i tak na wyjście ciuchy mu przygotuje żeby przywiozl..myślicie ze 6 kompletow ciuszków wystarczy?

Zgadzam się z Tobą Evelcia w 100%, też mam pieska i wiem jak to jest :p
Mnie również ogarnął niepokój, przemyślenia, już coraz bliżej....
nawet poród mi się śnił, ale fajnie, nie pamiętałam go, był bezbolesny i krótki haha :)

Do mnie tez zaczyna dochodzic ze juz niewiele czasu do przyjscia na swiat szkraba. Coraz bardziej sie boje :(
Zrobilam postep- wlasnie pierze sie pierwsza partia ciuszkow :D nie wytrzymalam juz hehe. A w weekend powinnam zrobic zamowienie w gemini i allegro- trzeba kupic materac.
Ja na spacer stety lub niestety wychodze codziennie - ktos w koncu musi wyjsc rano z psem :) straasznie zimno jest. A nie moge ubrac zadnej grubej bluzy bo sie niedopne w kurtke zimowa :/ a teraz to juz nie ma sensu kupowac nowej, na ten jeden miesiac.
Oby do marca bylo cieplej zebysmy szybko mogly wychodzic z malenstwami. Mozna zwariowac w tych 4 scianach.

oj mnie tez sie nie chce wychodzic w te zimno, coraz czesciej wykorzystuje meza, zeby w drodze po pracy kupil np chlebek ;) a z drugiej strony brakuje mi spacerow i swiezego powietrza, gdy w mieszkaniu cieplo i sucho. Ale buty juz ciezko wlozyc, w jeansach ciasno, w getrach zimno, kurtka ledwo sie dopina....a jak sie cieplo opatule to czuje sie jak balwanek, tymbardziej teraz z brzuchem hehe

ale jeszcze troche ;) też już odliczam czas :)

luciolla to Twoja Weronisia jest tylko niecaly tydzień starsza od mojej Julci:)dopiero to zauwazylam jak napisalas ze robicie urodziny..ja ze względu na ciaze robiłam już tydzień temu razem z Julci kuzynami:) i dobrze bo nie musze naginac ze sprzątaniem i przygotowywaniem a później zmywaniem - czego nie znosze po imprezach;)
luciolla Ty to powinnas szczególnie uwazac bo faktycznie z blizniacza ciaza nigdy nie wiadomo..ja z Julcia tez nie wychodzę bo za zimno jest..ja marzne a co mowic dziecko..codziennie w sumie swiezego powietrza ma bo woze do zlobka a na dluzsze spacery jak będzie max -5.. a Twoja tesciowa nie pracuje? już zapowiedziała ze będzie ja brala do siebie? bo moja tez mowila ze będzie brac julcie ale na weekendy bo tak w tyg pracuje:( ;)

Ja mam mega wyrzuty sumienia że kiszę córę w domu, ale jak wychodzę z nią na pół godzinki chociaż, to później dochodzę do siebie pół dnia bo mnie brzuch boli. Dzisiaj jednak muszę zrobić zakupy i zacząć przygotowywać sałatki bo jutro robimy dla małej urodziny. Zaczyna się robić ciężko :/

Chyba już będę z teściową rozmawiać żeby zaczynała ją brać w dzień do siebie. Boje się, żeby mi się poród nie zaczął kiedy będę z Weroniką sama w domu. Niby jeszcze jest czas, ale...

Hej dziewczyny jak tam Wasze samopoczucie w takie mroźne dni;) Do mnie zaczyna dochodzić, że jeszcze parę tygodni i synuś będzie z nami:) Jak ten czas szybko leci.

Z tego co mi powiedziała to chyba każdy lekarz ginekolog/położnik na Zaspie może wykonać ten zabieg.

Inne tematy z forum

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...