Mamusie marcowe 2014

Czy są już mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014

Slabo chyba trafilas bo tu wiekszosc juz ze stażem ;)

Fendinka kolejna osoba w mamusiach marcowych super:) dopisz się do listy.
A moje plecy bez zmian :( znalazłam artykuł, że to miednica się przygotowuje do porodu i powinno przejść, ale u mnie średnio to widzę :)

hej fendika ja mieszkam niedaleko przychodni morena na jaskowej dolinie, jesli kojarzysz gdzie to jest, a Ty?

z "przykościelnej moreny" to gdzies w okolicach Myśliwskiej?bo na morenie sa w sumie dwa koscioly a ze mieszkam u dopiero od 2 lat to nie wiem która jest która;)

hej

ja z "przykoscielnej moreny" :) a termin 21-28 lutego:)

luciolla takie lozeczko maja moi znajomi i nie sa z niego zadowoleni..zajmuje dużo miejsca i nie w kazde miejsce sa w stanie je ustawić..chyba ze macie duzy pokoj dla jednego dziecka to wtedy ladnie wygląda i jest miejsce na inne mebelki..a tak na scisk to nieładnie wygląda..

hej dziewczyny:) wlasnie znalazłam Wasz wątek i z chęcia do Was dołącze..wyczytałam tez ze kilka dziewczyn jest z moreny z jakiej dokładnie dzielnicy?
Termin porodu mam na 5 marca(termin moich urodzin) i będzie chłopak:) mamy już 20 miesieczna dziewczynke Julię a synusia nazwiemy chyba Paweł..mi podoba się jeszcze Ksawery ale nikomu więcej:/;) teściowej Aleksander ale przy zdrobnieniu na Olek to mi się już średnio podoba i jak na razie nazywamy Pawełek i podejrzewam ze tak zostanie;) a plec dziecka lekraka powiedziała nam w 12 tyg przy badaniach prenatalnych wiec tez bardzo szybko:)
MartaR jak z Twoimi plecami bo ja mam 2 tyg tak samo:/bol w dole plecow schylić się ciężko chodzic i stac tez nie za długo najlepiej siedzieć albo lezec ale niestety przy dziecku to niemożliwe..wiec często nadwyrężam i niestety boli..i tez się martwię ze to dopiero polowa ciąży a już mnie cos boli tylko mam cicha nadzieje ze przejdzie;)

Drogie mamusie!
Czujecie się zagubione w nowej roli? Nie macie głowy by zająć się przygotowywaniem wyprawki dla maluszka a może nie możecie się zdecydować co wybrać. Pomogę Wam odnaleźć się w dziecięcym świecie byście stworzyli wspaniały dom dla swojej pociechy.

Jestem psychologiem i trenerem szkoły dla rodziców a co najważniejsze również mamą małej Madzi. Z doświadczenia wiem jak istotne są pierwsze chwile życia dziecka a zarazem jak ciężkie mogą być. By nic nie popsuło radości z narodzin maleństwa pomogę dopiąć wszystko na ostatni guzik.

zapraszam 605 731 704 Monika - baby concierge http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/ratunku-mamy-dziecko-baby-concierge-pomoze-ogl7429027.html

No to tak jak moja teraz ma prawie 19 miesiecy :) generalnie corcia bardzo ladnie zasypia bez butli smoka czy innych usypiaczy ale wie ze wyjsc nie moze to sie nie produkuje. A jak bedzie mogla to juz co innego. Ale w koncu trzeba sprobowac.

Mnie sie bardzo podobaja te: http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/spr/59827956/ sama o takim marzylam :)

Luciolla moja córka zaczęła spać w swoim łóżku jak się przeprowadziliśmy do nowego mieszkanka miała już swój pokoik więc trzeba było zmienić łóżeczko bez dwóch miesięcy miała dwa latka :) mamy takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39823978/ i chyba ja była bardziej przewrażliwiona tym czy ona nie spadnie, bo dwie noce spałam w jej pokoju koło niej na podłodze na materacu, ale odbyło się bez lądowania. Ja łóżeczko mam po małej tylko materac muszę dokupić.

Ja z łóżeczkami wlasnie myśle jak zrobić. Zastanawiam sie czy kupic zwykle czy te 140 /70 ktore rozkladaja sie na tapczanik pozniej. Moja corcia taki ma i teraz mysle czy kupowac kolejne dwa lozeczka czy zabrac to corki i jej juz lozeczko kupic. Tylko w zwyklym bedzie mi spacerowac po nocy albo spadnie przez sen na podloge....

Mamusie z doświadczeniem :) kiedy przenioslyscie sqoje maluchy do zwyklych lozek

Wczoraj udało mi się okazyjnie kupić łóżeczko. Mąż się trochę namęczył ale już stoi w sypialni :). Kurcze teraz to już w ogóle do mnie to wszystko zaczyna dochodzić! pół nocy spać nie mogłam =]

30zł różnicy w cenie?! też bym się tego nie spodziewała. rzadko co kupuję w gemini z faktu że mam do niej za daleko. ale jeżeli potrafią być takie różnice cenowe to chyba będę musiała zaangażować rodzinkę bo ona mieszka dużo bliżej :)

Dziś skończyły mi się witaminy a biorę femibion natal 2 więc weszłam po nie do pierwszej apteki (apteka dbam o zdrowie). W domu zobaczyłam paragon i myślałam że padnę z wrażenia bo zapłaciłam za te witaminy na 30 dni 68 zł!!!Ostatnio kupowałam w aptece gemini za 38 zł i ta cena nadal obowiązuje więc przepłaciłam 30 zł! Teraz kupię 3 opakowania na zapas. W sumie mogłam spytać ile kosztują ale nie spodziewałam się takiej różnicy. Inne leki też są w aptece gemini tańsze więc polecam zwłaszcza, że zbliża się zima i troche kasy na te leki napewno pójdzie.

Dziewczyny ja dzisiaj kupilam body 5szt za 20zł :) w tesco :)

No ja troszke do tylu jestem. Generalnie to wedlug obliczen porod mam na pierwszy tydzien kwietnia ale juz tak sie nastawiam ze wyjda w marcu bo z dwojka to najczesciej wczesniaki.

Ja juz czuje chwilami jakieś podrygi delikatne i brzuch mi wyszedl ladny, juz w ciazowych spodniach latam. Ale moj duecik ma troche ciasniej :)

Witam! ja po spacerku piękna pogoda posiedziałam sobie w parku i poczytałam gazetkę bo synusia sprzedałam dziś babci i dziadkowi :-) już w domku piję kawusie i zaraz zabieram się za ogarnięcie mieszkanka :-)
Ja od początku tygodnia czuje już porządne kopnięcia synusia w brzuszku :-) Najbardziej wzruszyła mnie chwila gdy mój synuś spał ja leżałam koło niego on w pewnym momencie położył nóżki na mój brzuch a mały w brzuszku 3 razy mocno pozdrowił braciszka :-) brzuch mi wyskoczył i mój mały cały czas go przytula całuję i mówi dzidzi cicici ( czyli śpi :-) )
Też mam nieraz burzę hormonów ale bardziej nie na wkurzanie się ale wzruszanie a czeka mnie pogrzeb:-( oj będzie ciężko :-(

Evelcia to teraz Mu wynagrodz :) uśmiechem i humorem, fajnie, że już czujesz zawsze to oznaka,że jest ok bo do tego czasu to się jakoś tak bardziej człowiek spina ;)

Dobrego dnia Dziewczyny!

no to już jestem na półmetku! strasznie szybko ten czas leci!
a dzisiaj mam super humorek bo... rano poczułam pierwsze kopniaczki mojego maleństwa!! :D ale jestem szczęśliwa :) nie myślałam że tak będę się cieszyć :) hihi
dla mojego męża ten weekend był naprawdę ciężki bo miałam bardzo kiepski humor i ciągle się wkurzałam- aż mnie zaczęło to denerwować no ale nie umiałam nad tym zapanować =]

pozdrawiam i życzę miłego dnia w ten jesienny dzień :-)

fochy bez powodu to standard kobiet w "tych" dniach a w ciąży to już wogole także wspolczuje wszystkim mężom ;) co nie znaczy, że czasem się Im nie należy ;)

Luciolla gratuluję :)

No tak a ja mam wod plodowych podwojna ilość. Bylam dzis na wizycie. Mam kiepska morfologie, musze brac żelazo dodatkowo poza kompletem witamin ktore mam i Luteine 2 razy po dwie dziennie. No dzieciaki wyciagna ze mnie. Lekarz kazala mi buraczki ćwikłowe wsuwać :)

A tak wogóle bede miała parkę chlopca i dziewczynke :) Strasznie sie cieszę :D

Inne tematy z forum

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...