Mamusie marcowe 2014

Czy są już mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014

Slabo chyba trafilas bo tu wiekszosc juz ze stażem ;)

Fendinka kolejna osoba w mamusiach marcowych super:) dopisz się do listy.
A moje plecy bez zmian :( znalazłam artykuł, że to miednica się przygotowuje do porodu i powinno przejść, ale u mnie średnio to widzę :)

hej fendika ja mieszkam niedaleko przychodni morena na jaskowej dolinie, jesli kojarzysz gdzie to jest, a Ty?

z "przykościelnej moreny" to gdzies w okolicach Myśliwskiej?bo na morenie sa w sumie dwa koscioly a ze mieszkam u dopiero od 2 lat to nie wiem która jest która;)

hej

ja z "przykoscielnej moreny" :) a termin 21-28 lutego:)

luciolla takie lozeczko maja moi znajomi i nie sa z niego zadowoleni..zajmuje dużo miejsca i nie w kazde miejsce sa w stanie je ustawić..chyba ze macie duzy pokoj dla jednego dziecka to wtedy ladnie wygląda i jest miejsce na inne mebelki..a tak na scisk to nieładnie wygląda..

hej dziewczyny:) wlasnie znalazłam Wasz wątek i z chęcia do Was dołącze..wyczytałam tez ze kilka dziewczyn jest z moreny z jakiej dokładnie dzielnicy?
Termin porodu mam na 5 marca(termin moich urodzin) i będzie chłopak:) mamy już 20 miesieczna dziewczynke Julię a synusia nazwiemy chyba Paweł..mi podoba się jeszcze Ksawery ale nikomu więcej:/;) teściowej Aleksander ale przy zdrobnieniu na Olek to mi się już średnio podoba i jak na razie nazywamy Pawełek i podejrzewam ze tak zostanie;) a plec dziecka lekraka powiedziała nam w 12 tyg przy badaniach prenatalnych wiec tez bardzo szybko:)
MartaR jak z Twoimi plecami bo ja mam 2 tyg tak samo:/bol w dole plecow schylić się ciężko chodzic i stac tez nie za długo najlepiej siedzieć albo lezec ale niestety przy dziecku to niemożliwe..wiec często nadwyrężam i niestety boli..i tez się martwię ze to dopiero polowa ciąży a już mnie cos boli tylko mam cicha nadzieje ze przejdzie;)

Drogie mamusie!
Czujecie się zagubione w nowej roli? Nie macie głowy by zająć się przygotowywaniem wyprawki dla maluszka a może nie możecie się zdecydować co wybrać. Pomogę Wam odnaleźć się w dziecięcym świecie byście stworzyli wspaniały dom dla swojej pociechy.

Jestem psychologiem i trenerem szkoły dla rodziców a co najważniejsze również mamą małej Madzi. Z doświadczenia wiem jak istotne są pierwsze chwile życia dziecka a zarazem jak ciężkie mogą być. By nic nie popsuło radości z narodzin maleństwa pomogę dopiąć wszystko na ostatni guzik.

zapraszam 605 731 704 Monika - baby concierge http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/ratunku-mamy-dziecko-baby-concierge-pomoze-ogl7429027.html

No to tak jak moja teraz ma prawie 19 miesiecy :) generalnie corcia bardzo ladnie zasypia bez butli smoka czy innych usypiaczy ale wie ze wyjsc nie moze to sie nie produkuje. A jak bedzie mogla to juz co innego. Ale w koncu trzeba sprobowac.

Mnie sie bardzo podobaja te: http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/spr/59827956/ sama o takim marzylam :)

Luciolla moja córka zaczęła spać w swoim łóżku jak się przeprowadziliśmy do nowego mieszkanka miała już swój pokoik więc trzeba było zmienić łóżeczko bez dwóch miesięcy miała dwa latka :) mamy takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39823978/ i chyba ja była bardziej przewrażliwiona tym czy ona nie spadnie, bo dwie noce spałam w jej pokoju koło niej na podłodze na materacu, ale odbyło się bez lądowania. Ja łóżeczko mam po małej tylko materac muszę dokupić.

Ja z łóżeczkami wlasnie myśle jak zrobić. Zastanawiam sie czy kupic zwykle czy te 140 /70 ktore rozkladaja sie na tapczanik pozniej. Moja corcia taki ma i teraz mysle czy kupowac kolejne dwa lozeczka czy zabrac to corki i jej juz lozeczko kupic. Tylko w zwyklym bedzie mi spacerowac po nocy albo spadnie przez sen na podloge....

Mamusie z doświadczeniem :) kiedy przenioslyscie sqoje maluchy do zwyklych lozek

Wczoraj udało mi się okazyjnie kupić łóżeczko. Mąż się trochę namęczył ale już stoi w sypialni :). Kurcze teraz to już w ogóle do mnie to wszystko zaczyna dochodzić! pół nocy spać nie mogłam =]

30zł różnicy w cenie?! też bym się tego nie spodziewała. rzadko co kupuję w gemini z faktu że mam do niej za daleko. ale jeżeli potrafią być takie różnice cenowe to chyba będę musiała zaangażować rodzinkę bo ona mieszka dużo bliżej :)

Dziś skończyły mi się witaminy a biorę femibion natal 2 więc weszłam po nie do pierwszej apteki (apteka dbam o zdrowie). W domu zobaczyłam paragon i myślałam że padnę z wrażenia bo zapłaciłam za te witaminy na 30 dni 68 zł!!!Ostatnio kupowałam w aptece gemini za 38 zł i ta cena nadal obowiązuje więc przepłaciłam 30 zł! Teraz kupię 3 opakowania na zapas. W sumie mogłam spytać ile kosztują ale nie spodziewałam się takiej różnicy. Inne leki też są w aptece gemini tańsze więc polecam zwłaszcza, że zbliża się zima i troche kasy na te leki napewno pójdzie.

Dziewczyny ja dzisiaj kupilam body 5szt za 20zł :) w tesco :)

No ja troszke do tylu jestem. Generalnie to wedlug obliczen porod mam na pierwszy tydzien kwietnia ale juz tak sie nastawiam ze wyjda w marcu bo z dwojka to najczesciej wczesniaki.

Ja juz czuje chwilami jakieś podrygi delikatne i brzuch mi wyszedl ladny, juz w ciazowych spodniach latam. Ale moj duecik ma troche ciasniej :)

Witam! ja po spacerku piękna pogoda posiedziałam sobie w parku i poczytałam gazetkę bo synusia sprzedałam dziś babci i dziadkowi :-) już w domku piję kawusie i zaraz zabieram się za ogarnięcie mieszkanka :-)
Ja od początku tygodnia czuje już porządne kopnięcia synusia w brzuszku :-) Najbardziej wzruszyła mnie chwila gdy mój synuś spał ja leżałam koło niego on w pewnym momencie położył nóżki na mój brzuch a mały w brzuszku 3 razy mocno pozdrowił braciszka :-) brzuch mi wyskoczył i mój mały cały czas go przytula całuję i mówi dzidzi cicici ( czyli śpi :-) )
Też mam nieraz burzę hormonów ale bardziej nie na wkurzanie się ale wzruszanie a czeka mnie pogrzeb:-( oj będzie ciężko :-(

Evelcia to teraz Mu wynagrodz :) uśmiechem i humorem, fajnie, że już czujesz zawsze to oznaka,że jest ok bo do tego czasu to się jakoś tak bardziej człowiek spina ;)

Dobrego dnia Dziewczyny!

no to już jestem na półmetku! strasznie szybko ten czas leci!
a dzisiaj mam super humorek bo... rano poczułam pierwsze kopniaczki mojego maleństwa!! :D ale jestem szczęśliwa :) nie myślałam że tak będę się cieszyć :) hihi
dla mojego męża ten weekend był naprawdę ciężki bo miałam bardzo kiepski humor i ciągle się wkurzałam- aż mnie zaczęło to denerwować no ale nie umiałam nad tym zapanować =]

pozdrawiam i życzę miłego dnia w ten jesienny dzień :-)

fochy bez powodu to standard kobiet w "tych" dniach a w ciąży to już wogole także wspolczuje wszystkim mężom ;) co nie znaczy, że czasem się Im nie należy ;)

Luciolla gratuluję :)

No tak a ja mam wod plodowych podwojna ilość. Bylam dzis na wizycie. Mam kiepska morfologie, musze brac żelazo dodatkowo poza kompletem witamin ktore mam i Luteine 2 razy po dwie dziennie. No dzieciaki wyciagna ze mnie. Lekarz kazala mi buraczki ćwikłowe wsuwać :)

A tak wogóle bede miała parkę chlopca i dziewczynke :) Strasznie sie cieszę :D

Inne tematy z forum

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...