Mamusie marcowe 2014

Czy są już mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014

Malwina jeżeli będzie dobry sprzęt to może lekarz spróbuje wypatrzeć płeć :) Mi w przychodni lekarz nie mógł wymierzyć maluszka taki sprzęt, a wczoraj pojechałam do niego do gabinetu prywatnego i było widać maluszka jak na dłoni :) i stwierdził, że coś się majta między nóżkami :) i na 80% będzie chłopiec:)

Witam Mamusie marcowe:) Ja mam termin na 4.03. Chodze do deoringa (160 zł) za wizyte z usg juz i na nfz na chelm. Jutro mam wizyte 15 tydzien myslicie ze plec juz poznam (po cichu sie łudze). Z ciekawosci miescicie sie jeszcze w wasze spodnie:)

No i jesteśmy po usg karkowym wyszło wszystko idealnie :) i 80% będziemy mieli chłopca :)

My tam plci nie pozlaismy długo ;p na polowkowym czyli w około 20-21 tyg. wiercipietka tak się wiercila,ze na oko była dziewczynka hehe ale pewności jeszcze długo nie było. Gin do której chodziliśmy Nam pow. dopiero kolo 29 tyg.

co do tarczycy to ja mam za mala i mam guzy mimo,ze i tsh i ft4 zawsze miałam w normie, nie wiem nawet skad te guzy bo nie mam ani niedoczynności ani nadczynności...,ale miałam jes "olac" po kilku kontrolach. W każdym razie z racji tego ze tarczyce mam mala i jak pisałam na 2 osoby nie starczy ;) musiałam ten euthyrox brac, chyb ate 50-tke, jedna z najmniejszych dawek, tak profilaktycznie.

Hehe ja z Anielka miałam wszystkie możliwe bjawy wymiotowałam do 15 tyg. miałam zgage, i wszystko co tam sobie można było wyczytać w książkach ;) Teraz za to ymiotowalam tylko raz ;p i raczej czuje się dobrze :) hehe chyba reguły nie ma :)

Ru.mink@ mi lekarz przepisał właśnie tez ten lek euthyrox nigdy nie miała problemu z tarczycą a tu proszę. Ja nie należę do szczupłych i myślę, że też jest w tym problem tylko z córcią też byłam tej postury i nie było problemu żadnego ciąża przechodzona bez objaw no prócz wymiotów i tak po cichu mówimy z mężem do siebie może będzie chłopak :D bo od początku ciąży wiecznie coś nie tak.

Re: Mamusie marcowei 2014

ahh ci lekarze, też miałam problem z wyborem. teraz chodzę do dr Łapińskiej - Szumczyk i jestem bardzo zadowolona. Na ostatniej wizycie przy usg był już mój mąż i oboje z dr tak się cieszyli z poruszającej się dzidzi, że byłam w szoku, że lekarz który na co dzień się z tym spotyka może tak reagować :) jedyny minus to że mam bardzo daleko do niej bo przyjmuje tylko w oliwie a ja w gdańsku kowale mieszkam :/ ale jakoś dam radę! Kolejna wizyta 26 września- ahh może już płeć poznam! nie mogę się doczekać! :D

Re: Mamusie marcowei 2014

Ja też mam tarczycę na konsultację idę 20 września zobaczymy czy mi da większą dawkę leku...

często kobiety w ciąży maja problemy z tarczycą Moja znajoma starała się o Bejbi rok okazało się ze ma nie uregulowaną tarczycę ... poszła na konsultacje brała leki i "wpadło" ...... ja niestety cały czas biorę leki ...

Na chelmonskiego oczywiście "ch"
Zarejestrowalam się tez do dr pilarskiej na srode za tydzień, zapomniałam tylko, ze Ona prawdop. w gabinecie prywatnym nie ma usg ;/

Sam nie wiem co robic ;p

Hehe dziwne, z tego co pamiętam z córcią nie było problemu hehe szczerze to pierwsze słyszę, że moe być tak , że zupełnie nie da się zmierzyć hih ;) wiercipiętek tego Waszego Maluszka.

Taczyca na zapas się nie przejmuj, leki bierz i już, byle dobry gin. i dobrze dawke dobral.
Ja mam za mala tarczyce na dwoje ludzi ;p zatem musiałam zapobiegawczo euthyrox brac, mala dawke.

Powtórka z rozrywki zaś nie dało radę porządnie wymierzyć :( jutro idę do gabinetu gdzie dr.Klimaszewski przyjmuję prywatnie, bo tego sprzętu w przychodni nasze bobo nie lub chyba. Jedynie tylko lekarz stwierdził, że maleństwo ma dobrze w główce po układane tyle udało się zaobserwować. No i jak zawsze nie może być nic prawidło mam podwyższona tarczycę od dziś muszę brać leki.

MArtaR jak tam przezierność?

Ja mam wizyte dopiero 21 w Rumi na helmonskiego,ale jeszcze probuje wczesniej z dr Pilarska w Gdyni.c

Tak będę Musiała zrobić:) Dzięki

Dr.Klimaszewski prowadził moja pierwsza ciążę i byłam bardzo z niego zadowolona podeszłam do Pani w rejestracji i zapytałam czy by mnie zapisała do dr. bo mi na nim bardzo zależy i bez wahania mnie wpisała wizytę miałam za 3 dni :). Blondynaaa musiała byś podejść do szpitala kolejowego, bo tam przyjmuję i zapytać grzecznie, a nóż się uda.

Dasz jakiś namiar do niego na nfz..?
Długo czekałaś.?

Ja chodzę do dr.Klimaszewskiego on przyjmuję w szpitalu kolejowym ale też i prywatnie.I robił mi na NFZ te usg no ale, że się nie udało to mam jutro powtórkę :)

Marta gdzie byłas na karkowym ..?
Ile płaciłas.?

Ru.mink@ jestem za przygarnięciem Kwietniowych mamusiek :) będzie nas więcej.

Ja 4 września miała usg karkowe, ale oczywiście nieci z wymierzenia, sprawdzenia ponieważ bobo się wierciło strasznie.:) Jutro powtórka mam nadzieję, że teraz się uda:).

Mysle,ze w inviccie ogolnie około 250 chyba u każdego co?
Ja u dr Puzio robiłam, swietny fachowiec, sympatyczny choć nie jakiś mega wylewny.

Morelko watek przeniesiony rzeczywiście na forum prywatne i tak się kreci te 3 lata już prawie hehe, no dobra 2 i pol.
to zostajemy tutaj kwietniowo przygarniacie Nas czy dolaczac do kwietniowych Mamusiek ?;p

Kiedys nalezalysmy do 2-miesiecznego watku i zrobil się nawet 3 miesieczy po rozpakowaniu ;) od sierpnia do pazdzienika, a nie jestem pewna czy nie było kogos z listopada wkoncu ;p

Hey dziewczyny ;)

Tak Ruminko miałam inny Nick ;)

A czy ten nasz wątek wrześniowo październikowy jeszcze istnieje? wiem ze sie jakos na priv chyba przeniósł ;)

Już nie wiem w którym watku mam byc skoro jestem kwietniowa czy sie łączymy czy nie.

Mi się własnie zaczął 9 tydzien czuje sie narazie bardzo dobrze zresztą nie mam wyjścia. Mam już dziecko wieć mama na pełen etat.

Blondynaa co do usg prenatalnego to ja robiłam u dr Brzóski w Invicie i byłam bardzo z niej zadowolona pomimo że ciąży mi nie prowadziła, gdyż prowadził mi ja dr Matkowski tak jak i teraz. Nie płaciłam nic bo mam abonament z allianzu więc nie powiem Ci ile kosztuje u niej takie usg, ale na pewno moge ją polecić.

Jak cudownie weekend można odpocząć od pracy ;)

Pozdrowienia

Chciałam się spytać gdzie robicie usg pranatalne ..? bo moja chce 150zł... ?? Polecacie coś ..? bo jeszcze chwilka i muszę zrobić

Cześć :) Mama Kwietniowa Wita :)

Inne tematy z forum

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...