Mamusie marcowe 2014

Czy są już mamusie marcowe? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe 2014

Ru.minka to nie są fikołki, że ręka odskakuje tylko łaskocze w przenośni napisałam fikołki.

a mnie wraz z rozpoczęciem 17tygodnia zaczeły sie fikolki, bo juz jestem pewna ze to dziecko plywa:) odbija sie czasem jak ping pong, smieszne uczucie, zwlaszcza ze to pierwsza ciąża i wszystko dopiero się poznaje:)

zadzwiona jestem tymi fikołkami MartaR :) już? sadzilam ,ze w drugiej ciąży nieco szybciej motylki i później regularne ruchy,ale żeby az tak?

Doczekasz się brzuszka Evelcia ;) w pierwszej ciąż zaczal u mnie być widoczny kolo 5/6 mies. a później już robil się tylko wieeekszy.

MartaR zadziwona jestem tymi fikołkami, książkowo ruchy jako ruchy w pierwszej ciąży kolo 20 tyg. w drugiej jakies 2 tyg. wcześniej, motylki wcześniej,ale żeby filkolki az :)? zadzwiajace :)

Evelcia spokojnie i brzuszek zobaczysz ;) Mi w pierwszej ciąży wybil około 5/6 mies. tak,ze było widać,a poznie już tylko rosł i rósł ;)

A zapomnialam napisac ze u mnie 0.5kg na plusie ;) teraz z niecierpliwoscia czekam az zrobi sie ladny ciazowy brzuszek bo jak narazie wyglada jakbym przytyla i tyle ;P

hej. mam nadzieje ze rozwiejecie moje obawy:-) od kilku dni meczy mnie takie rwanie, skurcze mięśni w prawej nodze włącznie z posladkiem - gdy dłużej posiedzę lub poleze. zastanawiam się czy to coś poważnego... pierwszy raz zabolało jakis miesiąc temu po grze w badmintona aż nie mogłam chodzić przez kilka godzin- myślałam ze nadwyrezylam mięśnie. no ale bol powraca, oczywiscie o mniejszej sile. A moze ktoras z Was tez ma podobne bole?

Z moim przeziebieniem jest juz lepiej. Zostal tylko zatkany nos ale to juz pikus :) dzieki za rady. Pozdrawiam

Marta, w Gdańsku na Kliniczną.

Kiave, ja jestem na zwolnieniu ale jutro idę do lekarza i mam nadzieję, że będę mogła wrócić do pracy. Siedzenie w domu mnie dobija, a nie znoszę wykonywania prac domowych w ramach zajęcia sobie czymś czasu ;)

Która z was jest na l4 ja już jestem drugi miesiąc i kota dostaje sma w domu, do pracy nie mogę wrócić a siedzenie w domu samej tez na moja psychikę za dobrze nie działa.

Kocur a gdzie chodzisz na pobranie krwi??

Mi też się dobrze leży ale niestety muszę zebrać d*pkę na badanie, bo jutro wizyta u gina. Dobrze, że mój lab długo otwarty, tylko głodna mega jestem :D

Mikołaj jest fajne. Antoś i Antosia też :)

Witam Was dziewczyny po weekendzie :) dziś miałam jechać na pobranie krwi, ale dobrze leży mi się w łóżku wiec dziś będę leniuchować do południa, a później oczywiście dwór z najmłodszym domownikiem :). Wczoraj miałam bóle podbrzusza zaczęłam się martwić pewnie coś nie tak ale wyczytałam, że to normalne bóle w tych tygodniach wieczorem była już ulga.Fikołki przez malucha były odczuwane tzn jest ok :).
Co do imienia w ten dzień co byłam u lekarza spojrzałam w kalendarz 10 września było Mikołaja :) i podoba nam się więc jeśli się okaże na 100%, że chłopak to imiona mamy : Filip, Mikołaj, Marcel. Mi sie bardzo podoba Antoś a jak dziewczynka Antosia niestety mojemu mężowi nie podchodzą te imiona.

MartaR masakra z tym nosem co w pierwszej ciąży tez tak miałam i po prostu ta klucha to jakas masakra ;p, chyba najgorszy z objawow jak dla mnie :P

Aga nigdy nie mow nigdy ;) lty jest krotki, a i przenosić latwo ;)

Co do szpitala to ja Anielkę rodziłam,a wlasciwie powinnam pow. rodziliśmy :) w Wejherowie i drugiego Maluszka tez tam planujemy rodzić.

W domu mamy Anielkę, jak pisałam a mieć będziemy Pawełka, Łukasza albo Marysię, Zosię, o ile nic się nie zmieni ;p

Co do imion BWN to mi się podoba Tymek i Antoś :)

tutaj i nie tutaj. u nas 28.02 raczej, wiec o marzec chyba nie zahaczymy:)

Ja rodziłam w Wejherowie i bardzo polecam! a Wojtuś też bardzo mi się podoba bo to imię mojego ukochanego mężusia :-) my mamy w domku Sebastianka druga jak dziewczynka to Agatka a jak chłopczyk to nie wiemy nic nam nie pasuje :-) w czwartek wizyta więc może ujawni się nasze maleństwo!

Mi też to imię bardzo się podoba ale mojej dobrej koleżanki pies tak się wabi i jakoś głupio ;)

jak będziesz miała synka to polecam Ci imię Mikołaj ja jestem zakochana po uszy i w imieniu i w synku:)

a z drugim zaczął się 16 tydz miało być:)

No pewnie!:)ja z pierwszym dowiedziałam się w 13 tyg a skończył się 15 a zaczął 16 tydz

Mnie się podoba Wojtek. sami się z mężem zastanawiamy nad nim (jeszcze Mikołaj i Tomek) :-) najzabawniejsze ze wszyscy z rodziny i znajomych mówią mi ze będę mieć chłopca. cały czas zastanawiam się dlaczego, chociaż bardzo bym się cieszyła bo po cichu liczę na to :-) może za tydzień już będzie można zobaczyć- będzie to 17 tc więc chyba jest szansa?

Mi się bardzo podoba Wojtek ale mąż jest absolutnie na nie. Wg mnie to piękne imie i bardzo uniwersalne - Wojciech, Wojtek, Wojtuś :) A moja babcia ma swoją własną wariację - Wojtaszek :D
Adaś też fajny.

Co do porodu to albo Kliniczna ( już tam rodziłam i było spoko) albo Swissmed.

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

Przeprowadzka- jaka firma? (47 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...