Mamusie marcowe (6)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-5-t520875,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/poród?/szpital?/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (6)

tez tak o niej sadze, wrzuciłam filmik zeby pokazac ze istnieja takie (...) ktore nie potrafia nic pozytywnego odnalezc w ciazy i maciezynstwie ;)

Ja tej laski akurat nie znoszę. Oglądałam te filmiki juz wczesniej i myslę, że ona poprostu lubi ponarzekać. Nie odpowiada mi jej sposób mówienia i przedstawiania swojej sytuacji dzieciowej.
Jakoś to do mnie nie trafia.

To ile już paczków zjadłyście ? :) Ja mam dwa na koncie a zaraz zabieram się za swoje tyle, że pieczone w piekarniku żeby synek mógł też posmakować. Pierwszy raz robię i ciekawe czy będą zjadliwe

FF to nie tylko marka ciuchów .... :))))

http://www.youtube.com/watch?v=N8WUNVwzkSM

Cześć :)

Jeśli któraś z Was nie kupiła jeszcze pampersów 1 to zapraszam do skorzystania z oferty.
100 zł za 4 paczki pampersów firmy Pampers razem 172 sztuki + 2 paczki podkładów bella mama. Sprzedaję poniżej ceny, bo bardziej zależy mi na ich zbyciu.
Trzymam kciuki za szczęśliwe porody

Kontakt przez forum :)
Odbiór w Gdańsku Jelitkowo :) ew przesyłka :)

Hej dziewuszki, byłam dziś u ginekologa....mam wystawione skierowanie do szpitala, ale jednak nie dużo wcześniej z racji cc tak jak miało to być, tylko na 1 dzien przed terminem ;) Doktor stwierdzil ze trzeba dac dziecku jak najwiecej czasu (zwlaszcza ze moja Maryśka jest drobna) a jakby sie cos zaczelo wczesniej dziac to spokojnie zdarze dojechac do szpitala (chociaz podobno przy pierwszych ciazach czesciej rodzi sie po terminie niz przed) także spokojnie czekamy jeszcze prawie 3 tygodnie :)

Asieńka niezłe....

widziałyście to: http://www.youtube.com/watch?v=HXQ_bSiUYUs tak dla relaksu :D

bwn cisze sie, ze udalo się Wam pomóc, na pewno jestes spokojniejsza, a Pani Ania sympatyczna i rzeczowa kobitka, wiec odwiedza juz wszystkie moje kumpelki wokół:)

ja tez ide na rok macierzyńskiego.. po pierwszej ciąży poszlam do pracy po 7 miesiącach i uważam ze dziecko jest jeszcze za malutkie żeby je z kims zostawiać ale nie mielismy wyboru.. u mnie w pracy zmienil się prezes, ciagle zmiany, zwolnienia w innych wydziałach, poza tym na wychowawczym nic nie placa i wrocilam.. zatrudniliśmy opiekunke (na zlobek czeka się ok 1,5 roku) i jakos przezylismy ale tym razem ciesze się ze jest rok czasu, moze Pawelek zacznie juz chodzic;)a tak Julcia majac 7 miesięcy jeszcze sama nawet nie siedziała:/

Aga dzieki za namiar na położną- była wczoraj i jutro tez przyjdzie- jestem bardzo zadowolona. Co do cesarki to jak cos w gdańsku polecam wojewodzki- jestem w szoku jak szybko doszlam do siebie- już mało co czuje ten szew prawie wcale nie boli a i wyglada bardzo dobrze porownujac poprzednia cesarke na zaspie. Czy macie namiar na fajnego pediatre/neonatologa ktory jezdzi na wizyty domowe?Mój przestał udzielac wizyt domowych:(Chcialam kogos zamowic na jutro zeby kontrolnie obejrzal małą.

Cześć dziewczyny.
Rzadko się odzywam ale przy dwójce moich maluchów, ciąży i innych obowiązkach mało mam czasu:)
Ja na plusie mam 17 kg.
W pierwszej ciąży przytylam z 50 do 72
W drugiej z 52 do 73
A teraz zaczęłam od 55:) Nogi mam jak patyki,ledwo dźwigam ten mój brzuch:)

Ja zostaje z małym rok. Jasiek chodzi do przedszkola,Marianka tez idzie od września. A Franek ze mną,w pracy na mnie czekają i będą czekać. Mówią że muszę wrócić:-) Mam ten komfort.

Torbę muszę spakować, zaczął mi sie 37 tc. Kolyske mąż dzisiaj złoży. Ubrania poprawne,dzisiaj pościel tylko.

Poza tym czuję się fatalnie. Od trzech dni nie mogę za bardzo chodzić, ciśnienie niskie a tetno 130-146. Isoptin biorę i niewiele pomaga, serce wali mi jak szalone ..:(

Ja zostaję z małą cały rok. Nie spieszy mi się z powrotem bo nie mam do czego wracać. W grudniu zamknęli mój dział i było grupowe zwolnienie. Ja jestem chroniona i dostanę wypowiedzenie dopiero jak skończę macierzyński. Tym sposobem decyzja sama się podjęła o długim macierzyńskim. Akurat synek będzie szedł do przedszkola a córka do żłobka więc fajnie jak będę jeszcze w domku i na spokojnie ich wyprawię.

Odświeżyłam sobie kolorek na głowie coby ładnie na porodówce wyglądać za miesiąc ;) Torba gotowa. Ubranka będą w weekend.

Ja dopiero o ewentualnej wadze malutkiej dowiem się 11 marca, wtedy mam dopiero wizytę. U mnie również nie ma paciorkowca. Wenflonów i tak się nie obawiam bo wiem co i jak. Poprzednio przy cc miałam aż 3 założone i normalnie ruszałam rękoma.

Niria zwolnienie ogląda się od razu jak Ci lekarz je wydaje. Lekarze bardzo często się mylą a potem pacjenci latają w te i we wte.a potem jeszcze łaska, że poprawią.

Ja planuję 26tyg macierzyńskiego, potem żłobek, innego wyjścia chyba nie
będę miała.

Dobrej nocki

hej Kobitki

ja tez po wizycie Małą ok. 3200. do dzis u mnie na wage 7.9 kg na plusie. w tym tygodniu powinnam sie rozpakowac :) zobaczymy:)

Hej.
Ja wlasnie po wizycie u gin. Mala juz wazy prawie 3400!!! Aaa!! Hmm 2 tyg temu bylo 2800 wiec juz teraz zaczynam miec metlik w glowie co do wagi. Troche za duzo przybrala moim zdaniem a moja waga juz stanela. Ale lekarz powiedzial ze to wynika z bledow przy pomuarach ktorych nie da sie uniknac. Tak po za tym to glowka jest juz bardzo nisko i tyle sie dowiedzialam. Nie mialam dzisiaj badania na fotelu- co tez mnie zdziwilo.
Spytalam sie tez o ktg i lekarz powiedzial ze moge pojsc za jakis tydzien ale nie musze. Po terminie porodu bede musiala chodzic co 2 dni.

No i w koncu odebralam wozek!! Jupi!! Sliczny jest :) ale wiecej tam nie wracam!

Fendika super ze synka masz juz w domu. Teraz to tylko zazdroscic ze masz go juz przy sobie w domku a porod za toba ;)

a i planuję iść na rok macierzyńskiego

a paciorkowiec- nie wyhodowano :) czyli chociaż to do przodu...

widzę,że akcja mycie okien nie tylko u mnie :) tylko,że u mnie teściowa zaczęła dziś myć, ja się oszczędzam i chcę ponosić do marca malucha ... oby się udało bo niestety jak dużo chodzę to mega kłucie i twardnienie brzucha i w nocy potem też co chwilę twardnienie...

a Młody znów mi się rochorował -męczy go kaszel i aż się boję z nim jechać do przychodni bo jak byliśmy ostatnio to wróciliśmy bardziej chorzy niż byliśmy :(

i oczywiście znów mam szczęście do wypisanego zwolnienia- znów coś nie tak... i trzeba jechać i poprawiać :)

a kombinezonów mam kilka i mąż wybierze w zależności jaka będzie pogoda... albo przywiezie 2-3 bo nie będzie mogl się zdecydować :)

ogólnie jakoś nie czuje się gotowa na "wypakowanie"... chyba przez to,że młody znów chory...

Asiula dzięki za pomoc:) maz mnie zaopatrzyl we wszystko co trzeba wiec powinno starczyc do jutra bo maz powinien już wrocic:)w pon przyjezdza moja mama mam nadzieje ze nie będę za dużo się klocic heh;)

Hej,

Kontrol dzisiaj zaliczony, posiew wporzo :)). Kolejne usg za mną, szyjka się nie skraca, ale niestety mała nadal po skosie leży.Przybiera ładnie na wadze dzisiaj 2570g.

Zobaczymy co jeszcze okulista w piątek powie, bo jak 2 wskazania będą, to będzie trzeba się umawiać na cesarkę.. Czy Wasze dzieciaczki są już ułożone prawidłowo do porodu naturalnego ? oczywiście u tych co chcą rodzić naturalnie? Ciekawe czy moje ćwiczenie spowoduje obrót małej... cień nadziei jest... ale gwarancji żadnej.

Położna mi dzisiaj powiedziała, że od 36 tygodnia raz na tydzień należałoby mierzyć ciśnienie, moją wagę i dziecka oraz tętno dziecka. Słyszałyście coś o tym ?

Aga a Ty dalej z nami... :))

Fendika, nareszcie masz synka w domku, oby był już teraz zdrowy i mam nadzieję, że się nim w końcu nacieszysz.

Pozdrowionka Mamuśki :)

Yenna a nie masz problemu z krzepliwością? Ja byłam w szpitalu w styczniu i do zabiegu zrobili mi w dłoni, a do operacji (od razu po zabiegu) w zgięciu łokciowym.. i przez jakiś czas, póki się nie upomniałam, miałam dwa! porównując to chyba wygodniej i mniej boli w dłoni, ale to subiektywne zdanie.. Jak się dobrze wbiją i przymocują to już nie powinno Cię boleć, jak coś to zwróć im uwagę. Ja też mam niski próg bólu, krew mi leci normalnie, ale nie znoszę ingerencji w moje ciało, nazwali mnie w szpitalu piszczałką :P - ciekawe jak będzie z porodem :)
Fendika super wiadomość! Gratulacje! W końcu możecie cieszyć się sobą razem!

Inne tematy z forum

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...