Mamusie marcowe (6)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-5-t520875,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/poród?/szpital?/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (6)

A ja zero energii chociaż nie powiem kusi mnie umyć okna jak Ty Asia tylko że u nas na tym osiedlu piękna pogoda ale bardzo wieje .Dziś jestem przybita, bo w piątek dostaliśmy wiadomość, że babcia zmarła i dziś jej pogrzeb a mnie nie może tam być ;(, bo mój stan na to nie pozwala.

Ja mam przygotowany kombinezon, czapeczkę a pod spód dresik nie ma co przesadzać z lekkim ubiorem.

a ja im bliżej porodu tym energii więcej zwłaszcza przy takiej słonecznej pogodzie, ale jak wymyślam wciąż nowe roboty to na mnie krzyczą ze mam się oszczędzać, a mąż grozi ze mnie do grzejnika przykuje albo się ze mną rozwiedzie (chciałam umyć okna ;) )

Do ubrania małej przy wyjściu mam kombinezon który założę na zwykłego pajaca i cieplejsza czapeczkę i dodatkowo śpiworek do fotelika ale to głównie do tego żeby małej było przyjemniej leżeć i ewentualnie gdyby wiało to ją dodatkowo przykryje, a w samochodzie trochę pewnie porozpinam bo jak słonce będzie grzać przez okno to się zgrzeje :)

Zazdroszczę tym które mają tyle energii żeby jeszcze sprzątać! Mnie już brakuje jej coraz bardziej. wczoraj na spacerze to więcej siedziałam na ławce niż chodziłam - kłucie i twardnienie brzucha były zbyt duże :/
dzisiaj mimo takiej pięknej pogody i wypicia kawy w ogóle nie mam siły :/ najlepiej jakbym cały czas spała.. chyba ten stres przedporodowy mnie paraliżuje :/
zaczynają też dokuczać mi mdłości. ciężko widzę te ostatnie tygodnie :P

co do ubierania maluszków ze szpitala - ja mam przygotowany cieplejszy pajacyk, plus pajacyk/ kombinezon polarowy. planuję wziąć jeszcze ciepły kocyk no i czapeczka. chyba powinno wystarczyć na samą podróż ze szpitala do domu. zwłaszcza że coraz cieplej się robi :)

Dziewczyny możecie mnie oświecić jak to jest z pieniędzmi wypłacanymi przez ZUS za zwolnienie? za grudzień i styczeń dostałam pieniądze od pracodawcy. zwolnienie w styczniu miałam od 15.01 do 11.02 i teraz od 12.02 do 10.03. Czytałam że ZUS ma 30 dni na wypłatę pieniędzy od dnia dostarczenia mu zwolnienia. Skoro pracodawca zapłacił mi za styczeń to rozumiem że teraz mam czekać na kasę za okres od 1.02 do 11.02 i następnie na kolejną wypłatę za okres od 12.02 do 10.03 ?
ubzdurałam sobie że dostanę kasę za cały luty od razy do końca tego miesiąca, ale właśnie sobie uświadomiłam że chyba nie jest tak różowo. Proszę wytłumaczcie mi to :)

Witam dziś znowu piękna pogoda wczoraj mąż wyprowadził mnie do ogrodu :-) było cudownie haha a nasz młody załapał jakieś paskudztwo ma okropny kaszel i katar się też przyplątał dziś mąż idzie na obsłuchanie mam nadzieję, że to zwykłe przeziębienie i szybko przejdzie oby do narodzin maluszka!Jakie macie ubranka na wyjście ze szpitala przygotowane?wczoraj było ciepło jak sąsiadka wyszła z maluchem miesięcznym na dwór trochę się zdziwiłam bo był ubrany jak na mróz ciepła zimowa czapa bluza ciepła i zimowy kombinezon. Ja przygotowałam polarkowy kombinezon choć w sumie my tylko maluszki będziemy przewozić do domu

Gratulacje dla kolejnej rozpakowanej :)

Ja poprzednio tez miała kłopot z karmieniem bo miałam za płaskie brodawki i mały nie łapał. Połozna poleciła mi zakup nakładek sylikonowych i one bardzo nam pomogły. Po dwóch miesiącach sutki się wyrobiły i mogłam karmić już bez nich. Może spróbuj takich nakładek. Oczywiście wizyta położnej również może pomóc.

Ja dziś się oficjalnie pakuję. Termin mam za miesiąc więc wypada mieć już walizkę gotową ;)

hej

juz Ci wyslalam. u nas od piątku Mama , wiec mniej siedze przy kompie, bo ciagle trzeba isc na spacer:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale uwazasz ze jest najedzona czy zaraz chce znów jesc?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z jednej piersi lepiej łapie z drugiej gorzej ale ja nie wiem czy ona je czy tylko się bawi:)chciałam żeby ktoś kto sie zna to ocenił, czy dobrze łapie mi te piersi.

BWN a z czym Ty masz problem? mała nie może załapać Ci sutka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny czy któraś z Was ma jakiś namiar tel. do Agi bo chciałabym ten kontakt do położnej jak najszybciej żeby ją zawołać do domu najlepiej jeszcze dziś.

Asiula gratulacje za odwagę ! Grunt to umieć stawiać granice.
Jak się odpuści to potem wychodzą dziwne sytuacje...a tak rozmowa za Tobą. Bravo.

W Netto jakaś promocja na pampersy ma być, chyba od dzisiaj. 33,33zł za 2, mają też być rozmiary 3 i 4. Całkeim wporzo cena.

Fendika wiem co przeżywasz bo mój pierwszy synek też miał zapalenie płuc miał wyjść po 2 tyg bo było lepiej a potem znów sie pogorszyło i został kolejny tydzień czyli w sumie 3 tyg. Ale jestem pewna że wszystko będzie dobrze. Naszą Maję uznali za wcześniaka tzn. na wyniku usg przed porodem ma napisane że parametry płodu odpowiadają ciąży donoszonej ale w wypisie ma już wpisane wcześniactwo.

Asiula gratulacje za odwagę ! Grunt to umieć stawiać granice.
Jak się odpuści to potem wychodzą dziwne sytuacje...a tak rozmowa za Tobą. Bravo.

Aga to prześlij mi proszę ten kontakt do położnej z Zaspy która dojeżdża do domu- beata.bw@wp.pl

ufff mam rozmowe z mama za soba...wiedzialam ze nie bedzie umiala zrozumiec tego ze pierwsze 2 tygodnie po porodzie bedziemy chcieli byc tylko we 3. Bylo jej przykro bo to jej wymarzona oczekiwana wnusia a my nie chcemy jej pomocy...no ale skoro chcemy byc tacy nowoczesni to niech tak bedzie :/ pewnie sie troche pogniewa ale mam wielka nadzieje ze przemysli i jej przejdzie...oj ciezki charakterek ;) powinna sie cieszyc ze teraz jej o tym powiedzialam a nie po porodzie dopiero ;)

Ja juz sie doczekac nie moge termin na 3.03 ale dzis taka piekna pogoda,..:P Mam nadzieje ze przezyje bo to moj 1 porod i sie boje ale juz bym chciala miec dzidzie na raczkach. Torby spakowane i czekaja. Trzymajcie kciuki

a to ja mam wybrana na morenie.. chociaż nie pamieatm zebym sama wybierala tylko kto przyszedł do Julci to i tak został;)
Pawelek jutro ma badania i zobaczymy czy już na 100% jest wszystko ok.. chociaż nie nastawiam się żeby znowu się nie zawieść:(..zaraz do niego znowu smigam..tak codziennie rano popołudniu i na wieczor..biedak sam tak lezy i mi go szkoda ale co ja mam zrobić..

hej Kobitki

pani Ania jest z zaspy, ale dojezdza wiec nie ma problemu. telefon moge podac na prv.

my nadal w dwupaku:)

Kasia a jak Młody?

Asiula a skad dziewczyny maja polozna? z przychodni na morenie?

Inne tematy z forum

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

nnt. doradca kredytowy - warto czy nie? (21 odpowiedzi)

Zastanawiamy się z mężem nad kupnem własnego M i w sumie nie wiem od czego zacząć. Czy warto iść...