Mamusie marcowe (6)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-5-t520875,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/poród?/szpital?/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (6)

Macie termometr ? bo dopiero wczoraj mi koleżanka dała znać, że warto mieć. Ona ma taki bezdotykowy czy jakoś tak, ale nie wie jakiej firmy, bo już się napis starł. A Wy jakie macie ?

Koszule wyprałam w jelpie, czekam aż wyschną, potem wyprasuję
i... zaczynam pakowanie torby zastanawiam się czy rozdzielać na 2-3 czy 1 ewent 2 ...w końcu przychodzi czas na mnie.

Aga jak tam ? Dzielnie się trzymaj ! :)

Evelia nie kracz. jutro przyjezdza moja Mama wiec chcialam sie wyrobic, ale moze jeszcze dzis:P

Fendika dobrze ze dmuchaja na zimne i tak szybko zereagowali, jeszcze w szpitalu. Oszczedzaj sie ile mozesz zeby miec jak najwiecej sily! Trzymam kciuki zeby synka jak najszybciej wypuscili!

A u mnie chyba szyjka coraz bardziej sie skraca bo coraz czesciej (juz nie tylko przy chodzeniu) kluje mnie w pochwie :/ we wtorek wizyta u gin wiec sie okaze.

A jak tam u Was? Cisza czy tez cos powolutku sie zaczyna?
Aga jeszcze chwilka a mamusua marcowa moze bedziesz ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fendinka no to miałaś szybką akcję porodową, tylko pozazdrościć :) a jak Ty się czujesz? Kurcze to musi być strasznie ciężkie zostawić chorego malucha w szpitalu, zwłaszcza że jeszcze córcia w domu, ale tam będzie najbezpieczniejszy. Dobrze że załapał z cycem, przy takiej rozłące na początku to na pewno i Tobie i jemu pomaga możliwość przytulenia do piersi :) Wysypiaj się póki możesz.

życzę dużo siły na dziś i kolejne dni o oby Go szybko wypisali zdrowego jak Rybka:)

co do kontroli to faktycznie lekarze dmuchają na zimne i tak szybko dzieciaczkow nie wypisują..

dziewczyny ja coraz mniej sil codzienne bieganie po kilka razy do szpitala, dziś sprzątanie, wstawanie w nocy sciagac mleko (bo mam nawal) mam nadzieje ze szybko maly będzie w domu to trochę odpocznę..
mój porod wygladal tak:.. wody odeszly mi o 1 w nocy tydzień temu (wlasnie to jjuz tydzień!!) ze srody na czwartek bez boli..po ok godz dostałam lekkich nieregularnych skurczy..o 3 byliśmy w szpitalu a o 5 na porodówce..miałam lekkie skurcze dalej nieregularne az w końcu ok 7-8 zaczely się mega bolace bole już o 9 nie mogłam wytrzymać dali mi oksytocynę ale chyba niepotrzebnie bo po podlaczeniu urodziłam godz. 9.25:):) po pierwszych badaniach wyszlo wszystko ok z Pawelkiem nawet nie pomyslalam ze może być cos nie tak no ale..dalej już wiecie:)
rodziłam na Klinicznej i juz drugi raz jestem zadowolona:) fakt jedzenie maja tragiczne ale opieka odbieranie porodu narawde super..

:-) leżenie bywa męczące :-) czytałam, że na trójmiejskich porodówkach zaczęła się kontrola w związku z tą aferą we Włocławku więc dobrze trafiłyśmy :-) mojej kumpela miała termin na 31.01. przenosiła 7 dni pojechała do Wejherowa bo już się martwiła tam przyjęli ją na patologie wywoływali poród nic się nie działo po 1 dniu zrobili cesarkę nie czekali więc chyba jest dobrze :-) A ja dalej zgaga i wymioty chyba nigdy się to nie skończy ;-)

Ja juz w sumie gotowa tylko czekam. Corcia jezdzi do babci a ja staram sie lezec ale i to bywa męczące :p W poniedzialek bylam u gin. maluchy mają już po 2 kilo wiec najgorsze za nami już jest w miare bezpiecznie ale oczywiscie jeszcze zaciskam uda :) Za jakies trzy tygodnie ide do szpitala, maja mnie polozyc na patologii na kilka dni na obserwacje i czekac na rozwój sytuacji. Generalnie nic mi nie dolega, szyjka dluga i zamknieta żadnych komplikacji, ale lekarz chce dmuchac na zimne bo uważa że podwójna to podwyzszone ryzyko i nigdy nie wiadomo. Chyba po tej aferze we Wloclawku tacy wyczuleni. I dobrze :)

Mi jeszcze zostało dokupienie jedzonka do szpitala i wody i gotowa
A ja mam na wyjście tą czapeczkę: http://www.hm.com/pl/product/20994?article=20994-A i takie jakby było cieplej: http://www.hm.com/pl/product/14996?article=14996-C

Hejka. Jakas taka pogoda ze nawet pisac mi sie nie chce :(
Oczywiscie znowu wykrakalam ze spie w nocy i wczoraj pol nocy sie meczylam.
Ja juz tez mam wynik paciorkowca- ujemny uff.

Teraz tez nasze pranie robie w loveli bo jak kilka rzeczy jest malej do wyprania to tak sie najbardziej oplaca :)

od pewnego czasu wszystkie nasze ciuchy jade jelpem, dzidziusiem , jeszcze lovelle kupilam. koszule popralam. mi wczoraj przyszly przescieradla i okrycie kąpielowe. czekam jeszcze na biust, ale podobno wczoraj wyslali:)

mi ten pimu... nie pomogl i zapisała macmiror 500, pomoglo i nic sie wiecej nie przyplatalo, drogie paskudztwo, ale dało rade.zostalo mi chyba 5 sztuk, gdyby ktorejs z Was przepisali.

To fajnie Marta ze tym razem Cie to ominęło, zdroweczka! :)

Ja też prała, prasowałam moje i małego:) dziś odebrałam wynik paciorkowca wynik mam ujemny jest w szoku była pewna, że będzie ta bakteria ze względu, że od dwóch miesięcy męczę ze swędzeniem pochwy fakt tylko na zewnątrz od środka nic nie swędzi. Lekarz mi przepisał maść pimafucort zużyłam całą i nic.

Ja prałam i prasowałam wszystko, i rzeczy dla dziecka i moje. Mam spakowane w jednej torbie. Chcę żeby na początku Malutka czuła mój zapach bez zakłóceń :P
Na wyjście tak, mam grubszą, ale bawełna 100%

Ano cicho.... nic mi się dzisiaj nie chce. I nawet się dzisiaj wyspałam, cała nocka przekimana. Na dworzu zimno i wieje. Przyszły dzisiaj moje klapki basenowe-są ok, jestem zadowolona :) i 3 koszule z tym, że nie wiem czy wszystkie prać? pierzecie koszule przed szpitalem czy nie?

W sumie nie znoszę koszul wolę piżamy ze spodenkami i w takich od X lat śpię, ale na porodówkę zalecają koszule (lekarz na obchodzie ma łatwiejszy dostęp, łatwo szybko podciągnąć, niż portki ściągać), więc się trochę pomęczę.

Już wyciagnęłam z szafy torby i od jutra chyba zaczynam pakowanie. Do szpitala kupiłam sobie wafelki i biszkopty do chrupania. Jeszcze dokupić muszę wodę 0,5l w niekapkach i startujemy z pakowaniem.
W sumie to będzie tylko kwestia wrzucenia do torby i rozdzielenia co do której torby, bo już w 1 miejscu od penwego czasu gromadziłam rzeczy do szpitala.

Na wyjście ze szpitala dla maluchów jakie macie czapeczki ? jakieś grubsze? ewent z jakiego materiału ?

Kolejna oznaka wiosny.. hiacynty, tulipany i krokusy mi w ogródku wychodzą... :)

ale tu cichooooo ;)

fajowe to pudło :) to się nazywa wyprawka dla bobasa :)

http://www.tvn24.pl/polska-i-swiat,33,m/becikowe-po-finsku,331198.html

to dobre
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja miałam instrukcję żeby umyć woda z płynem do mycia/mydłem dla dziecka i pozostawić do wysuszenia..
Niemowlę też prawie nie ma szyi :P może uwierać itp. ale to zależy od dzieciątka.. Ja kupiłam takie i takie, ale nie za dużo, zobaczę, jakie będą mi i dziecku odpowiadały.

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...