Mamusie marcowe (6)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-5-t520875,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/poród?/szpital?/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (6)

elfik a jaki wózek masz teraz ze taki niewygodny?

Gratulacje dla pierwszej mamusi :)

Już na dniach będę miała skompletowane wszystko do torby to ją spakuję i będę czekać. Nowy wózek już przetestowany z synkiem i porównując do naszego poprzedniego to nie jestem super zadowolona. Ciężko mi się go prowadzi i nie wiem czy to przez brzuch czy poprostu dlatego, że jest kiepski pod tym względem a niby wagowo lżejszy. Dlatego zastanawiam się czy napewno chcę sprzedać pierwszy wózek. Z tym się przemęczę pół roku aż Tolek będzie gotowy na dłuższe samodzielne spacery i wrócę z małą do lareta, który wręcz płynie w trakcie jazdy.

Mojego kaszlu tydzień szósty czas zacząć.

Poprzednim razem miałam cc i pojechałam w dniu terminu do Wejherowa ze skierowanie na cc od mojej lekarki, która z tym szpitalem nie miał nic wspólnego. Przyjęli mnie na patologie na jedną dobę a na drugi dzień po obchodzie jechałam na salę.

u nas nadla cisza, chociaz mam nadzieje, ze w tym tygodniu sie uda.

z cc wiem, ze nie mozna jesc 6 godzin wczesniej i 6 godzin po.

fotelik juz w samochodzie- Mąż musial sie pobawić diodkami na bazie:)

Dziewczyny ja bede miała cc i lekarz który mnie prowadzi i pracuje na zaspie powiedział że jedzie sie ze skierowaniem u mnie bedzie to 39 tydz bo nie moze zacząć sie akcja porodowa i albo zostawia albo umówia trzeba pojechac i zobaczyć jak byłam na IP to babka przyjechała ze skierowaniem na cc i ją zostawili.

Hej ja tez w dwupaku;) BWN nic Cie nie kosztuję zadzwonić lub się przejechać do wojewódzkiego i się umówić na spotkanie i wszystko się wypytasz i wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz. Mi Klimaszewski mówił, że nawet jak by miała skierowanie to jadę do szpitala jak zaczyna się coś dziać. Myślę, że Twoje skierowanie potraktują poważnie i będą wiedzieli co robić.

a zaczęłyście pić już tą herbatkę z liści malin? Kurcze teraz już nie wiem czy chcę ją pić, ze względu na to że mąż najprawdopodobniej nie będzie mógł wziąć urlopu od razu po porodzie. Muszę jeszcze poczytać o korzyściach picia tej herbatki :)

Asiula, dzisiaj mają do mnie zadzwonić z informacją czy w tym tyg będzie już wózek taki jak zamawialiśmy. Brak profesjonalizmu i późniejsze tłumaczenie że to "tylko wózek" sprawiły że już nigdy więcej nie chce mieć doczynienia z tym sklepem.
Mój mąż miał radochę już z samego fotelika samochodowego. Nawet wpadł na pomysł żeby już z tym fotelikiem jeździć żeby mógł cieszyć oko :) ale wybiłam mu ten pomysł z głowy hehe :)

My złożyliśmy kołyskę a mój młodszy synek mówi że brzydka :-)jak tak stoi w pokoju to do mnie dopiero dociera że zaraz będzie maluszek codziennie śni mi się poród dziś rodziłam w domu ale już śnił mi się poród w lesie, w makro i w różnych innych miejscach :-) podświadomość działa :-)

Evelcia jak tam załatwialiście już coś z tym wózkiem?

My wczoraj u teściów swój złożyliśmy, a chciałam się tylko upewnić czy są wszystkie części....ale jak już zaczęliśmy to złożyliśmy wszystko, godzinę nam to zajęło a 6 dorosłych osób miało przy tym taka frajdę ;) i teraz stoi już w większych częściach na strychu i się wietrzy a w przyszłym tygodniu przyjeżdża do nas i będzie stal w pokoju i czekał....ale fajnie było już sobie nim wczoraj pojeździć po korytarzu ;) maż tez się cieszył jak dziecko z zabawki :D

BWN może zadzwoń do nich i się zapytaj? Moja koleżanka miała planowane cc i nie umawiała się (nie mówię teraz o zaspie..), miała czekać aż się zacznie. Odeszły jej wody, wcześniej zjadła ciastko, przez które musieli poczekać, no ale nie da rady nie jeść przed :) i wszystko było dobrze.
Ja również w dwupaku :) Biorę wodę z "dziubkiem" i jakiegoś wafelka, czy ciastko, w razie co mąż wyskoczy coś zjeść, ja to pewnie będę w takim stresie, że nie dam rady nic przełknąć :)

Ja sie zastanawiam jak z ta moja cesarka bedzie. Chciałabym rodzic na Zaspie ale tam podobno trzeba przyjechac jak sie zacznie tylko jak skoro przed cc chyba min. 6 godz nie mozna nic jesc ani pic- obawiam sie ze po 6 godz skurczy powiedza ze za późno na cc a ja nie chce ryzykowac wzrokiem. Zastanawiam sie czy w tej sytuacji nie umowic sie do wojewódzkiego.

hej. Ja jeszcze w dwupaku :) mogę nawet powiedzieć że się coraz lepiej czuje, może to cisza przed burzą :)

o zapomniałam o wodzie! brać coś do przekąszenia? u mnie położna mówiła że powinno się coś wziąć, ale już tyle sprzecznych opinii słyszałam że sama nie wiem.

Hej no ciekawe czy jakaś następna z mamusiek już tuli maluszka :-)ja cała :-) Sobotnia pełnia dała nam złotą sobotę :-) 2 złota tyle emocji Nasze dzieci urodzą się w pięknym momencie dla polskiego zimowego sportu to będę złotka haha :-) miłego dnia! Mam pytanko co bierzecie do szpitala do przekąszenia? bo muszę jeszcze dokupić do torby wodę może jakiś soczek jabłkowy i coś do przekąszenia znając życie i tak tego nie zjem :-)

Co tu taka cisza?Czy mamy następną mamę po sobotniej pełni;)?

http://www.tesco.pl/promocje/gazetki/51-katalog/gdansk-ul-cienista-30

jesli ktoras potrzebuje termoopakowania na butelki to w tesco sa po niecale 9 zl z canpol babies :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdjęcia były robione u nas w mieszkaniu, przez naszego fotografa ślubnego...już się zapowiedział też na sesje córci a potem na chrzciny ;)

tesciowie napuscili nas na wyprawe do sklepu. w pierdonce wszystkie dady maja aloes

Aga ty już przestań po tych sklepach biegać :P

Na pewno Asiula wymęczona ale efekty będą na pewno super :-) ja z pierwszym synkiem miałam profesjonalną sesję i super pamiątka zdjęcia bombowe jak miał 4 tyg zrobiliśmy mu też sesję :-)Teraz też zamierzamy sesję rodzinną ale jak młody będzie miał 3-4 miesiące a gdzie robiliście zdjęcia?

W lidlu na hynki wszystko - 25% zostały pampersy i chusteczki i ich pieluchy. podobno beda robic remont- obok buduja im pierdonke, wiec ludzie wynosza co sie da:)

Asiula troche Was wymaczyli, ale na pewno warto:)

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....