Mamusie marcowe (6)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-2014-5-t520875,1,16.html

Mamusie marcowe:
1. termin: 01.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gdańsk Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
7. termin: 08.03.2014r. kiave
8. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
9. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
10. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja?/cc/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/ poród sn/imię?/ Kliniczna
12. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
13. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
14. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
15. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
16. termin: 24.03.2014r. elfik5555/ Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
17. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk)
18. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
19. termin: 30.03.2014r. kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/ poród sn? lub cc?/ imię?/ kliniczna
20. termin:? malgocha
21. termin:? Kejt
22. termin:? Magdula
23. termin:? AgaMalaCzarna
24. termin:? Martyna.89
25. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
5.03/13.02/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/poród?/szpital?/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (6)

Co do lewatywy, ja chyba nie będę chciała. Wszystko wskazuje że jestem bliżej cc niż sn, a jeszcze jak będę miała może umówioną to jadę rano do szpitala na czczo, więc organizm raczej będzie pusty.

Jak tam Wasze nogi - puchną ? Bo mi od ostatniego tygodnia kawałek łydki nad kostką i trochę przy kostce w obu nogach... masakra. We wtorek idę do lekarza, ciekawe co mi powie.

Jeszcze całą 1 pralkę do prasowania mam, ale chyba se dzisiaj odpuszczę i walnę się na łóżko, żeby opuchlizna zeszła z nóg.

Niebawem 37 tc się zaczyna i prawdę mówiąc, chyba już powinnam zwolnić tempo, tak czuję, że organizm mi daje znaki. W sumie prawie od 3 tyg jestem na zwolnieniu a tego w ogóle nie czuję.

Właśnie się dowiedziałam ze we wtorek mam się pojawić już w szpitalu na cięcie :) więc ja mam trochę więcej spokoju niż wy, ale z drugiej strony z cesarką też związany jest stres....no ale postaram się do tego czasu myśleć tylko pozytywnie i uspokoić moje wysokie ciśnienie, żeby przetrwać jeszcze te 3 dni! :)

Gosia cierpliwości skoro lekarz powiedział, że do końca tygodnia urodzisz to zapewne tak będzie ;) jeszcze tylko weekend został, ale pewnie się u którejś ruszy bo za duża przerwa na liście by była ;)
Napisz jeszcze proszę gdzie masz w planach rodzić i jak syn będzie miał na imię, to może uda się trochę uzupełnić listę

Niria Ty jak będziesz miała chwile to tez wpisz pozostałe informacje.

Ta sama prośba do dziewczyn które są jeszcze przed rozpakowaniem a się chociaż trochę udzielają albo chociaż na razie czytają forum :P

ja z palcowym chodizalm 2,5 tyg, 2 palcowym 4 dni, czopek od czwartku do soboty.

z lewatywa naprawde bedzie Wam obojetne w pewnym momencie chce sie zeby to bylo JUŻ i nic innego nie jest wazne.

Hej mamuśki! gratuluję następnej mamusi! ja dalej bez zmian w środę byłam na wizycie i lekarz po zbadaniu mnie powiedział, że do wieczora nie wytrzymam i urodzę :-)a do końca tygodnia na pewno i co dalej wyglądam tak jak wyglądałam ;-) rozwarcie mam na 3 cm szyjka przygotowana skurcze nieregularne już bolące i dalej nic :-( zwłaszcza w nocy dokuczają tak się zestresowałam tym że co lekarz powiedział że w nocy nie mogę spać :-( czop mi już odszedł cały czas mam krwistą wydzielinę ale lekarz powiedział, że to normalne Za pierwszym razem lepiej mi się podobało wody odeszły 3h i po a teraz wlecze się i wlecze męczące to ale już bliżej niż dalej :-) Jadę rozruszać się na zakupy w asyście męża i wejdę do mamy na 4 piętro i rodzę jak syn ma inne plany to jego problem haha Miłego dnia! Jutro nasz dzień kobietki! jakby mnie nie było to najlepszego!!!!

Dziękuję dziewczyny za informacje odnośnie lewatywy. Nastawiam się że organizm jest mądry i sam będzie wiedział co robić :)

Jeżeli któraś szuka jakiś kocyków dla dzieci to od 10.03 w biedronce będą bardzo ładne i w fajnej cenie.

Pogoda coraz ładniejsza więc i humorek lepszy :)
Miłego dnia !

cześć :)

O lewatywę zawsze możecie poprosić w szpitalu, na izbie przyjęć.
Samej lepiej sobie nie robić, bo te sprzedawane w aptekach są kiepskie i nic nie dają... te szpitalne mają duuużo lepszy efekt.
A wstydzić myślę, że nie ma się co... bo, przynajmniej dla mnie, to byłby gorszy wstyd, jakbym się zaczęła wypróżniać podczas skurczów partych a trakcie porodu, co zresztą położnej też nie obce :)

image

Marta gratuluje..tez w końcu doczekalas się maluszka:) zdrowka i szybkiego powrotu do domku zycze:)
na Klinicznej lewatywy nie robia same z siebie chyba ze ktoś poprosi to tez nie wiem.. ale mysle ze i tak za dużo ona nie da... ja z Julcia tez caly dzień latałam do toalety (tez przy oksytocynie) a przy porodzie i tak była niespodzianka;) głupio jak cholera ale polozne niejedno widział i rozumieją wiec widziałam ze wogole się tym nie przejely;) z Pawelkiem tez bylam 2 razy w toalecie i przy porodzie nic... wiec roznie bywa i mysle ze nie trzeba jej robic... no chyba ze ktoś ma taka potrzebe to ok:)

Evelcia na Zaspie nie robią, jak chcesz to musisz sama w domu.

Hejka
Dzięki za info. Podaję maila do siebie i czekam na foto: hranulka79@poczta.fm
Dziękuję

U mnie podobnie, jak podlaczyli mi oksytocyne to co chwila do toalety biegałam. Nawet mnie nikt nie pytał czy robilam albo czy chce lewatywe.

Ja przed porodem młodszej córki dostałam biegunki w domu, zapytali na izbie czy było wyproznienie i mówiły że ok. To wystarczyło:)

ja nie robilam lewatywy, troche sie organizm od rana sam oczyscił. w szpitalu mozna poprosic zeby zrobili, ale juz nie bylo czasu, troche jest tak glupio, ale mysle, ze polozne niejedno juz widzialy, a skurcze wzmagaja takze to inne parie.

wiem, ze kolezanka zrobila w domu, a i tak okazalo sie to niewystarczajace.

Marta gratulacje!!!! :-)

Dziewuszki mam pytanko z troche nieprzyjemnego tematu (za duzo mam czasu na myslenie hehe). Mianowicie jak to jest z lewatywa przed porodem? Robia bez problemu w szpitalu czy lepiej w domu?

Gratulacje dla kolejnej rozpakowanej mamusi! Marta życzę szybkiego powrotu do siebie i zdrówka dla Maluszka!

Dziewczyny czy macie jakiegoś pediatrę godnego polecenia? Najlepiej byłoby z Moreny, ale możemy również z innych okolic, tylko żeby był dojeżdżający do domów.. jeżeli potrzeba podaję też priv mikkka_p@wp.pl

Evelka spokojnie, bedziesz następna! prysznicuj sie jak masz silne te skurcze. to przynosi ulge, albo siedz z nogami wyzej.

fajnie, ze Marta cc, poprzednio sie wymeczyla dziewczyna, wiec teraz mam naszieje, ze szybko poszło i mam nadzieje, ze ich szybko wypuszczą.

Marta gratulacje !!!

Asiula co za nius :) no i kolejna mama. Listę zaktualizowałam, bo fajnie jest widzieć ile już jest rozpakowanych mamusiek a ile nie i które zostały.

Poza tym widzę, że część z listy w ogóle się nie udziela i nie wiadomo co się z nimi dzieje. Mam nadzieję, że zostaną mamami tak jak my i że nic złego się nie stało.

No i nie wiadomo kiedy rozpakowane mamusie do nas na nowo dołączą, więc... Mam nadzieję, że szybko i że wszystkie będziemy miały na tyle grzeczne dzieci, że pozwolą nam się dalej na forum udzielać a może i poza forum...

Pozdro

Hej dziewczyny mamy kolejna rozpakowana :)

Marta urodziła Marcela 5 marca na Zaspie przez cesarskie cięcie :)

ps listę zaktualizujemy jak będzie już więcej informacji bo bezsensowne jest jej kopiowanie bez wszystkich info :P

Tylko pozazdroscic takich porodow! Oby i nam - nierozpakowanym, tez tak szybko i sprawnie poszly :)

Ja juz mam dosc tych skurczy przepowiadajacych. Boli jak cholera a i tak ustaja i nic sie nie rozkreca. Zaczely sie tez juz telefony czy dalej jestem 2w1 :D no bomba po prostu. Chyba przez ta pogode stalam sie maruda stulecia ;)

luciolla to tak jak ja tez uwielbiam jesc;)jak idziemy do restauracji to ja zawsze wychodzę ostatnia bo lubie się delektować i przedluzac jedzenie;)
mikka bardzo dobrze ze się nie dalas..ja z Julcia tez się nie dalam a sztuczne tez wciskaly..dzieciatka zawsze traca wage po urodzeniu poza tym do 24 godz dziecko nie musi jesc bo jest najedzone jeszcze z brzuszka mamy;)a polozne wciskają i karza często karmic bo chcą jak najszybciej wypisac pacjentow;)

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....