Mamusie marcowe (7)

Mamusie lutowe z tendencją marcową:
1. termin: 28.02.2014r. Aga M.(Morena) Maja/sn/ Swissmed

Mamusie marcowe:
1. termin: 02.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 07.03.2014 AgaMalaCzarna (Przymorze)/Jaśko/Kliniczna
7. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gd-Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
8. termin: 08.03.2014r. kiave
9. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
10. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja/cc/Zaspa
12. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/sn/imię?/ Kliniczna
13. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
14. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
15. termin: 18.03.2014r. malgocha85 synek ma być :)
16. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
17. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
18. termin: 24.03.2014r. elfik5555/Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
19. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk) syn Franek/??/Wojewódzki
20. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
21. termin: 27.03.2014r. basik03 (Gdansk Morena) corka/sn/Wojewodzki
22. termin: 30.03.2014r. Kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/sn-cc?/ imię?/ kliniczna
23. termin:? Kejt
24. termin:? Magdula
25. termin:? Martyna.89
26. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
01.03 /06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
01.03 /28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/Wojewódzki
04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/cc/Warszawa
04.03./03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/snWojewódzki
05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/sn/Zaspa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (7)

Jak na nfz to najpierw do pediatry po skierowanie a jak prywatnie to zapisy lepiej już, bo terminy są trochę odległe.. ogólnie mówią, że ok 4 tyg. powinno się zgłosić na kontrolę - im szybciej tym lepiej.
A Justynka długo intensywnie ssie? Może się nie dojada? Chociaż moja Klaudia też potrafi co godzinę jeść, ale nie całą dobę uff :p
Aż tak cię boli? Już niedługo zdjęcie szwów, a po zdjęciu z każdym dniem lepiej :)
Taaaak na Zaspie niby naturalne karmienie haha a prawie każda położna, zwłaszcza stara, proponuje dokarmiać sztucznym :)

Nawal u mnie chyba opanowany -juz nie umieram z bolu.
A dziewczyny te usg bioderek to dopiero zalatwiac jak dostanie sie skierowanie czy juz teraz zalatwiac?

Do mnie polozna przychodzi w pt. Mam nadzieje ze mala przybiera na wadze bo karmie tylko piersia - w szpitalu kazali dokarmiac. justynka domaga sie cyca co 1-1,5h. Powiedzcie ze szybko tez czas sie wydluzy :P
I oby cos poradzila na te moje krocze bo ani lezec ani siedziec :/

W sumie nie wiem o co chodzi z tym naciskiem na natoralne karmienie bo ja mam wrazenie ze tam wszystkie namawiaja na dokarmianie.

MI kazała zrobić kontrolne badania małemu tylko nie pamiętałam po ilu tygodniach ale jutro zadzwonię do położnej i zapytam, bo to ona mi powiedziała jak przyszła do domu przy wypisie ze szpitala nie miałam takiego zalecenia. Dziś byliśmy na wizycie patronażowej w przychodni mały ok waży już 3750. Mamy już skierowania i na bioderka i tsh.
Evelcia dotrzecie się :)

mi i w szpitalu i moja lekarka mówila, zeby brac, ale mniejsza dawke.

a mi kazali już nie brac po porodzie.. tylko kontrole zrobić..

tsh dla maluchów dlatego, ze ja biore caly czas euthyrox- po porodzie 50, a nie 75, malo karmie swoim, wiec mam nadzieje, ze to tak nie przenika w duzych ilosciach.

evelcia to tez długo się nie meczylas:)super ze te nasze dzieciaczki tak szybko "wyskakują";) a dlaczego w końcu wybralas zaspe?blizej mialas?

wlasnie mikka ja tez nie mam zadnych innych zaleceń oprócz tych co piszesz i tych kontrolnych po zapaleniu pluc.. lekarz kazal tylko zrobić mi kontrolnie tsh ale dla małego?

Evelcia jeszcze raz gratki! Jak laktacja, poradziłaś sobie z nawałem?

Dziewczyny a tą kontrolę tsh to robią te kobiety, które leczyły się na tarczycę w ciąży? Ja oprócz bioderek no i witamin nic więcej nie mam, nie licząc potem pediatry i szczepień :)

Hahaha dzięki Luciolla za miejsce na patologii :-)ja byłam w Wejherowie trochę mnie jedna położna tam wkurzyła i teraz pojadę tam jak skurcze będą dopiero silne i co chwila albo jak odejdą wody bo narazie to bolesne ale nieregularne dalej :-( chyba jestem słoniem haha i będę w wiecznej ciąży te ostatnie 3 tyg są dla mnie gorsze niż te 3 m-ce leżenia Nie odbieram tel bo już mi się nie chcę z nikim gadać tak mam dość bycia w stanie ciążowym :-) My z Sebusiem byliśmy u dr Sieliwończyka bardzo fajny lekarz i dokładnie wszystko spokojnie wytłumaczył i ma podejście do dzieci więc też polecam z Szymonem jak się w końcu pojawi też tam pójdziemy. Przypomina mi św Mikołaja bo ma taki nos że nie można oderwać od niego wzroku :-)
Dziś mi się skończyło zwolnienie a u lekarz będę dopiero w pt jak dotrwam wczoraj gin nie wystawił mi bo powiedział że nie wytrwam napewno już mnie denerwują Ci lekarze!

tsh po 3 tyg mam Małej zrobic. sobie po 6

Hej dziewczyny :)
Jak ja się cieszę że już jestem po!!
Akcja poszła w miarę szybko i niespodziewanie. Nieregularne skurcze zaczęły mnie męczyć o 23 a przed 1 miałam już skurcze co 3-5 min. Justynkę urodziłam o 4:40 :)
Pielęgniarki były przeróżne. Najgorsze że każda mówiła co innego :/

jak narazie wszystko mnie przeraża i jestem przytłoczona zmianami ale z każdym dniem jest chyba lepiej.

Pozdrawiam

My na bioderka jesteśmy umówieni na 11 kwietnia na Rogalińską ale do kogo no widzicie dziewczyny nawet nie zapytała ;).Dziś idziemy na kontrolę którą trzeba odbyć :)po dwóch tygodniach jestem ciekawa ile mały przybrał na wadze. I muszę pamiętać o tym skierowaniu na bioderka i na tsh które trzeba skontrolować.

no to fajnie ze jesteście zapisane bo faktycznie z terminem ciężko aby były "od reki".. w poczekalni tez troszkę poczekacie na swoja kolej bo często sa opóźnienia ale dr b. sympatyczny:)

Fendika ja też słyszałam o dr Sieliwończyku i jesteśmy umówieni na koniec marca. Cieszę się, że od kolejnej osoby słyszę o nim dobre opinie :)

na białą udalo sie umowic po kilka dniach rejestracja 9-14 pon- czwartek 120 zł. dopiero na 2 ego kwietnia

Dziewczyny a bylscie już na usg bioderek? Znam b. dobrego ortopedę dr Sieliwończyk (pewnie niektóre was slyszaly o nim) u którego byliśmy już 3 razy..2 razy z corcia i tydzień temu z Pawelkiem..Bioderka ok:) Niestety przyjmuje tylko prywatnie koszt 120 zl ale warto bo bada bardzo dokładnie i wszystko tłumaczy opisuje..nie jak na nfz..byliśmy z Julcia az u 3 ortopedów i na nfz dosłownie badal 3 sek..więcej zajelo mi rozbieranie ubieranie jak jego badanie..a dzieci do badan caly korytarz i na akzdego kilka min tam się wchodzilo i wychodzilo drzwi się nie zamykaly tak szybko i niedokładnie badal:/ wyszlo ze ma jakies problemy z biederkami .. poszlism prwatnie do dr i naprawdę bardzo dokładnie zbadal wytlumaczyl dlaczego mogl się tamten pomylić i dlatego tez bylsimy na kontroli za kilka miesięcy żeby być pewnym..i okazało sie ze wszystko ok..

Gosia ja bym na twoim miejscu nie wyszla juz ze szpitala. A w ktorym szpitalu bylas?

A ja nadal w trójpaku. Lekarz w ostatecznosci zdecydowal ze jeszcze moge kilka dni przetrzymac, dla dzieciaczkow nigdzie lepiej nie bedzie. Ma racje, tylko czuje sie nie na miejscu bo nic mi nie dolega a tak dla gosi miejsce by bylo na patologii :)

Obiecal mi czwartek, najpozniej piatek. W sumie fajna data urodzin - pierwszy dzien wiosny :)

U nas frida szla tylko przy powazniejszych katarkach. Na sam widok wpadala w histerie. Mycie oczek i czyszczenie noska to zawsze najwiekszy placz byl.

No szkoda bo się denerwuję no u mnie też ktg nie wykryło skurczów właśnie to jeżdżenie w tą i z powrotem bezsensu może mają obłożenie na patologii też wolałabym zostać a nie się denerwować mam nadzieję, że moje nerwy już niedługo się skończą i wreszcie urodzę haha a synek ma 3700g :-) pozdrawiam

dziwne, ze Cie nie zostawili. ja mialam skurce, ale niewidoczne na ktg, wody odeszly juz na fotelu, a lekarz stwierdzil, ze wszystko gotowe wiec mnie przyjmie. bez sensu takie jezdzenie w kolko ze szpitala do domu...

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...