Mamusie marcowe (7)

Mamusie lutowe z tendencją marcową:
1. termin: 28.02.2014r. Aga M.(Morena) Maja/sn/ Swissmed

Mamusie marcowe:
1. termin: 02.03.2014r. Ania32 (Pruszcz Gdański)
2. termin: 03.03.2014r. Malwina
3. termin: 04.03.2014r. monika0305 (Gdynia)
4. termin: 05.03.2014r. fendika (Gdańsk)
5. termin: 06.03.2014r. mikkka (Gdańsk Morena) Klaudia/sn/ Zaspa
6. termin: 07.03.2014 AgaMalaCzarna (Przymorze)/Jaśko/Kliniczna
7. termin: 08.03.2014r. Evelcia (Gd-Kowale) Justyna/sn/ Kliniczna lub Zaspa
8. termin: 08.03.2014r. kiave
9. termin: 08.03.2014r. niria (okolice Pruszcza Gd.) imię?/sn/Zaspa
10. termin: 11.03.2014r. MartaR (Gdańsk Jasień)Marcel/sn/Zaspa
11. termin: 12.03.2014r. BWN Gdańsk Ujeścisko/córka Maja/cc/Zaspa
12. termin: 12.03.2014r. paliwianka (Pruszcz Gd) córeczka/sn/imię?/ Kliniczna
13. termin: 17.03.2014r. gosia24 (Rumia)
14. termin: 18.03.2014r. AsiulaB (Gdańsk Morena)/Marysia/cc/Redłowo
15. termin: 18.03.2014r. malgocha85 synek ma być :)
16. termin: 20.03.2014r. okraglinek (Pruszcz Gdański)
17. termin: 21.03.2014r. Kasiula (Gdynia) syn- Franuś/sn/ Redłowo
18. termin: 24.03.2014r. elfik5555/Kamila (Gdynia) córeczka Jagoda/sn/Wejherowo
19. termin: 24.03.2014r. Patunga (Gdańsk) syn Franek/??/Wojewódzki
20. termin: 27.03.2014r. yenna (Gdańsk)
21. termin: 27.03.2014r. basik03 (Gdansk Morena) corka/sn/Wojewodzki
22. termin: 30.03.2014r. Kasieńkas (okolice Pruszcza) córka/sn-cc?/ imię?/ kliniczna
23. termin:? Kejt
24. termin:? Magdula
25. termin:? Martyna.89
26. termin:? Morelka

Mamusie kwietniowe:
1. termin: 07.04.2014r. Luciolla (Pruszcz Gdański)
2. termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda)

Rozpakowane mamusie:

Luty
13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
01.03 /06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
01.03 /28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/Wojewódzki
04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/cc/Warszawa
04.03./03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/snWojewódzki
05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/sn/Zaspa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (7)

comfort, jutro odbierzemy z gemini, ma pomoc na zaparcia i kolki, oby! chcialabym chociaz troche na swoim, zobaczymy:)

Aga a jaki ten bebilon zamówiłaś- bebilon comfort czy pepti?My próbujemy comfort, ale ostatnio mam coraz wiecej swojego mleka, w dzień jest głównie na moim

u nas 3 wieczor z rzedu kolki, zamowilam bebilon antykolkowy, zobaczymy, na razie polecialo kilka kropel delikolu i padla jak wczoraj- przespala 6 h, taka byla wykonczona, nawet jej nie kąpalismy. a dzis polecialy cieple pieluchym kąpiel i krople. nie wiem ile mozna na dobre... jest napisane, ze 6 na porcej mleka, wiec najpierw dalam 3 i po 2 h kolejne 3 krople i mam nadzieje, ze do rana bedzie ok, a potem bedzimey mieszac mleka.

bylam dzis w poradni laktacyjnej w wojewodzkim- zaluje, ze wczesniej nie wiedzialam, ze mozna tam isc, bo moze bym juz karmila. mam dwa tygodnie i co wypracuje to nasze, jutro wypozyczam wielki laktator na 2 biusty- maja taka opcje w szpitalu i jade, do tego femaltiker i podwojony bocianek. mam nadzieje, ze sie uda. mam medele swing i reczny tomme tippi, ale slabo... zobaczymy co zdziala machina.

Fendika moja Maja urodziła się w trwającym 37 tyg tzn. 36 skończony plus 4 dni. Ja na rota nie szczepie wiec mam dostac pneumokoki na tej samej wizycie dodatkowo do zwykłych nieskojarzonych. Mój mały dobrze znosił zwykłe szczepienia, tylko chwile płakał przy wkłuciu a jak dałam smoka to już był spokój, mam nadzieje ze teraz z Mają też tak będzie. Może faktycznie zależy od dziecka. Dziwi mnie to że nie zaleca się szczepień na meningokoki na taka skale jak na rotawirusy, które śmiertelne nie są (pod warunkiem, że sie dziecko nie odwodni). Meningokoki prowadzą bardzo szybko do sepsy, jeśli dziecko chodzi do żłobka czy przedszkola to napewno warto zaszczepić. Po skończonym roku jest tylko jedna dawka (syna szczepiłam po roku), a wcześniej chyba dwie lub trzy ale i tak Maje zaszczepie odrazu nie czekając do roku bo nie chce żeby mi mały coś ze żłobka przyniósł. W ubiegłym roku w jednym z państwowych żłobków jakieś dziecko miało podobno sepse wywołaną przez meningokoki i dzieci które w tym czasie chodziły do tej grupy wszystkie dostały antybiotyki zapobiegawczo, bo choroba bardzo szybko postępuje podobnie jak w przypadku pneumokokow

Marta ja niestety karmie sztucznym wiec to niezalezne od tego co zjadam, Marysia jutro konczy 3 tygodnie, polozna mowila ze czesto od poczatku 3 tygodnia zycia zaczynaja sie kolki. Specjalistka nie jestem ale byla u nas moja mama z troche wiekszym doswiadczeniem i stwierdzila ze to kolki

Gratulacje dla kolejnej rozpakowanej.

My juz po kolejnej wizycie poloznej. Kolejna osoba ktora potwierdzila niezly temperament mojej malej. Z kazdym dniem sie utwierdzam ze charakterek to na pewno ma po mnie. Jak czegos chce lub cos sie jej nie podoba- od razu histeria ciezko do opanowania. Pozazdroszcze aniolkow ;-)

Problemy z brzuszkiem u Justysi najprawdopodobniej wynikaja z problemami karmienia. Za duze mam cisnienie lejacego sie mleka i mala wypija przewaznie tylko piersza faze mleka i stad bole. Musze to wyregulowac :/ ale bardzo ladnie przybiera wiec jestem szczesliwa!

U nas te kropelki delikol pomagają ja podaje 6 kropelek przed każdym pokarmem.

Asia a nie za wcześnie na kolki? mała jeszcze miesiąca nie ma a to się tak zaczyna dopiero.Może coś jesz i mała po prostu ma wzdęcia a dla maluszka to napinanie się i ból.

BWN a w którym dokładnie tyg urodzila się Maja? bo u nas tez niby wcześniactwo i jest wpisane w karte ale był to dokładnie 37 tydzień ciąży i prawdopodobnie nam nie przysluguja darmowe szczepienia.. nie wiesz jak to jest?

no niekoniecznie musze być tyle samo razy w przychodni..szczepionki nie skojarzone sa 3 wiec na pneumo i rota już nie dostanie..a musi bc jakiś odstep czasowy.. poza tym nasza Julcia strasznie się zanosila przy szczepionkach i nie chcieliśmy jej dodatkowo stresować.. Pawelek z tego co widze tez ma tendencje do zanoszenia wiec zrobimy podobnie.. a co powodują meningokogi bo nam w sumie nikt ich nie zalecal..

W gemini delicol jest za niecłąe 25 zł a w aptece dbam o zdrowie dałam 48 zł masakra, nastepnym razem kupie w gemini choc u nas chyba za specjalnie nie działają. Mała cały dzień się spina i stęka, chyba bedzie miała ta nietolerancje laktozy albo alergie na białkmy powtorzyc badanie kupki. Ja uważam że skojarzone to strata kaski, bo i tak do przychodni trzeba isc tyle samo razy, a że małą podczas każdej wizyty ukłuja raz góra dwa mniej to nie ma znaczenia bo dziecko zwykle rozkrzyczy sie juz przy pierwszym wkłuciu tak że kolejnych szybko podanych po sobie juz nie czuje i napewno nie jest to jakies wielkie cierpienie. Moim zdaniem pieniądze warto przeznaczyć właśnie na pneumokoki i meningokoki, które stanowią zagrożenie dla życia dziecka. My mamy pneumokoki gratis ze względu na wczesniactwo ale na meningokoki tez zaszczepie koniecznie.

kasienkas gratuluje:) na zaspie rodzilas?
M dla Julci melismy skojarzone żeby nie meczyc i dodatkowo rota, pneumo i ospa była.. teraz tez tak planujemy..a wiadomo ze opinie sa podzielone i z każdym tematem tak jest wiec najlepiej posluchac swojej intuicji szczepic czy nie..

Gratulacje Kasienkas, doczekałaś się i Ty :)

z Marysia musimy iść na usg mózgowia bo jak robili jej w szpitalu to coś tam wyszło nie tak, niby nic groźnego ale kontrole musimy zrobić :)

u nas tez kolki od 2 dni, mamy kropelki przepisane przez pediatrę ale na to jakoś nie pomagają, myślę o zakupie boboticu albo tych niby super niemieckich kropel, zobaczymy co pomoże

dziewczyny na jakie sczepienia dl dzieci się decydujecie? skumulowane czy pojedyncze? meczy mnie ten temat bo każdy ma inne opinie :(

Witajcie, dzisiaj okolo godziny 7 rano przez cc urodzila sie moja coreczka waga 2960. Poki co znieczulenie trzyma i czuje sie dobrze. Cieka we co bedzie dalej.. po 3 w nocy zaczely mi sie saczyc wody i skurcze co 6min. Wzielam szybki prysznic, mąż zdazyl mnie wygolic i jazda. Skurcze bolały masakrycznie, ale jakos dalam rade. Piszę z tel więc sorry za literowki.pozdrawiam Was

42 zł w aptece w netto na morenie. bobotica ( 22 zł w gemini) nie mieli.

No mój mąż płacił 40zł

cieple pieluchy grzane zelazkiem i kilka kropli do mleka pomoglo, cena tego delikolu masakra.... ale najwazniejsze ze zadzialal:)

No u nas ten delicol pomaga na brzuszek ale pewnie to jeszcze nie kolki nawet tu w szpitalu mu podaje.

Aga u nas to samo:(tez kupilam dzis delicol, poza tym zrobilismy badanie kupki i wyszlo ze byc moze ma przejsciowa nietolerancje laktozy ale musimy to skonsultowac z gastroenterologiem

u nas kolka od paru godzin. najpierw humorki, wiec myslelismy, ze jedzenie, potem pieluchy, rozespanie, ale jak pomogl rowerek i ciepla pieluszka na brzuszek to maz pojechal po delikol... zobaczymy

Inne tematy z forum

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...