Mamusie marcowe (8)

Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (8)

u nas na bebilonie niby tez bylo ok, a jednak sie okazało, ze nie toleruje laktozy. czekajac na materiał i na wyniki rozcienczalismy mleko, wiec mniej nam przybrala, ale juz nadrobila. postanowilismy ze lepiej w nia mniej wpakowac tej laktozy jesli sie okaze ze jednak jej nie toleruje.

Marta jakby piersi Cię bolały to zaopatrz się w kapustę białą i rób okłady z niej, rozbij kapustę tłuczkiem do mięsa, żeby sok kapusta puściła i obwiąż bandażem piersi, wymieniaj okłady co 30-60min. Jest to mega ulga, ja to stosowałam. Pij szałwię przeciwzapalnie. Wiem jaki to ból i nie życzę nikomu.

Ja nie uważam, że trzeba spróbować karmić, nam położna w szkole rodzenia od razu powiedziała, że jeśli się kobieta nie czuje to lepiej niech nie karmi. Ja przystawiłam i nie poczułam tej euforii przy przystawieniu i sobie odpuściłam. Także niech kobiety próbują i decydują same. Jeśli kobieta nie czuje tego to dziecko to wyczuje...a do tanga trzeba dwojga. Nic na siłę. Tak nas uczyli w SR.

Badania zrobię, bo przy Bebiko niby jest lepiej, ale chcę zweryfikować to co Aga pisała.

Mikka.. wiem o czym piszesz, żadna matka normalna nie chce, żeby jej dziecko się męczyło. Pierwsze dziecko to jedna wielka niewiadoma, choć wiem, że i przy kolejnych dzieciach też różnie bywa.

Mam nadzieję, że będzie coraz lepiej...

Moniczko kochana w życiu nie pomyślałam, że Ty potępiasz takie mamusie ;)

Kasienka tylko jak małej pasuje bebiko to uważam, że ona z laktozą nie ma problemu. Ona po prostu ma zwyczajnie kolki.

Ja już odstawiłam tabletki na wysuszenia a tu dziś od rana robi się chyba nawał ponownie. Piersi twarde no i zaczęło znowu lecieć.

Marta źle mnie zrozumiałaś. Znam Waszą historię i szczerze współczuję. Nie potępiam mam karmiących mm! Nie uważam się za jakąś lepszą. Po prostu nie rozumiem żeby nawet nie spróbować i tyle. O cierpieniu dzieciaczka chodziło mi żeby Kasia zdecydowała się na te badania co Agapisał, momoże oone wyjaśnią sprawę skoro wszystkie zmiany mlek i kropli zawodzą. Takie zmiany zresztą chyba nie są dla dzieci obojętne..
A to czy cycek byłby w tym przypadku lepszy nigdy się nie dowiemy ;-) często dla dzieci zbawieniem jest mm i nie jest to dyktowane wygodą mam - sporo nawet tutaj na forum.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mikkka tylko że nie do końca jest tak jak piszesz, że dziecko się nie męczy jak karmisz naturalnie masz mój przykład. Karmiłam mały pierwsze dwa tygodnie jadł spał kupki robił co karmienie, a po tych dwóch tygodniach jak by nie to samo dziecko zaczęły się zaparcia do takiego stopnia, że jak nie pomogłam mu wkładając windi to kupy nie zrobił, nie spokojny, płaczliwy. Pomyślałam sobie może coś zjadłam więc kolejne dwa dni na chrupkach kukurydzianych, biszkoptach, i wodzie ale to jednak nie było to po każdym karmieniu piersią płacz więc zaczęłam stosować krople po kolei najpierw zaczęłam od delicol nic nie pomagało szukałam dalej pomocy dla synka więc kolejne krople espumisan, espumicot, bobotic, infakol oczywiście wszytko w odstępie czasowym i nic dalej płacz. AgaM zaczęła pisać o laktozie więc pomyślałam, że może u nas ta laktoza przeszkadza małemu więc kupiłam mleko enfamil bez laktozowe i co któreś karmienie podawałam niby lepiej, ale kupy nadal brak, płaczliwy, marudny. Poszłam do lekarza przepisała nam bebilon pepti(w tym mleku jest laktoza), bo mały dostał jeszcze do tego wszystkiego lekkiej wysypki więc może skaza białkowa. Zaczęłam podawać to mleko nie wiem czy to przez to mleko mały zrobił się skorupką plecy, buzia, ręce, brzuszek no mówię już wszytko robię a on coraz gorzej wygląda do tego marudny w tym czasie mimo, że brałam już tabletki na wysuszenie z piersi też pił ponieważ musiał mi ściągnąć bo wiadomo pierwsze dwa dni te tabletki nie działały prócz tego, że czułam się strasznie po nich. Po tygodniu czasu podawania mleka pepti, kupy nadal sam nie robił poszłam ponownie do lekarza i zmiana mleka na nutramigen. Wróciłam do domu włożyłam czopek glicerynowy wypróżnił się porządnie i zaczęłam podawać nutramigen(nie ma laktozy) oczywiście mieszając pierwszy dzień z pepti i przestałam podawać cycka. Od środy zaczął mi się załatwiać dwa razy dziennie od razu inne dziecko.

Kasia nie chodzi o rodzaj karmienia, tylko żeby dzieciaczek się nie męczył...

Myślę,że temat karmienia piersią jest na tyle kontrowersyjny,że poruszanie go kolejny raz nie ma sensu, no chyba, że zależy komuś na wszczęciu zadymy na forum. Jak już pisałam-mamy wolny kraj i niech każda matka sama decyduje a reszta niech jej decyzję szanuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też sobie chwalę karmienie piersią choć początki były u mnie trudne i miałam chwilę zwątpienia ale to przez nawał obowiązków przy dwójce dzieciaczków ale teraz po m-cu jest super Mały je dużo śpi ładnie przybiera i nie ma rewolucji oprócz jednej przez moją szczawiową ale to moja wina :-) Jestem dumna że mi się udało i zrobię wszystko by karmić długo ułatwia mi to teraz życie :-) Dziś byłam u gina i wszystko ok mogę starać się o następną dzidzię ale narazie stopuje haha

Hmm też nie widzę e951 w składzie, ale pewnie jest cos innego, zamiast aspartanu;)
Espumisan nie pomagał:( ale wydaje mi się że dużo daje dieta bezlaktozowa, bo te kropelki sab stosujemy jakoś niecałe dwa tygodnie, a nie widzę jakichś dużych zmian w stosunku do wcześniejszych tygodni, najgorzej było na początku, zanim dietę zmieniłam. Od jutra zamierzam odstawić i zobaczę, czy będzie jakoś gorzej, bo rzeczywiście jeśli mają szkodzić w naszym przypadku bardziej niż pomagać/zapobiegać to bez sensu ich używać:)
Całkiem fajne jest karmienie piersią, tylko te wyrzeczenia ... haha no i na początku cały czas się stresowałam, że nie moge sobie nic zaplanować, bałam się, że jak wyjdę na spacer to np w lesie mały będzie głodny i będę musiała biec z wózkiem do domu, żeby nakarmić;p raz nam na spacerze tak się rozdarł, chyba 3 tygodnie miał i szybko szliśmy do auta, żeby nakarmić... Wtedy żałowałam, że np. nie ściągnełam na taką ewentualność:)

Monika a jest E951?? Ja bym nie ryzykowała, zwłaszcza, że mówisz zapobiegawczo. Nie pomoże, np. espumisan? Teoretycznie wszędzie jest chemia, ale po co ją tak szybko podawać?

Ja, mimo wielu ograniczeń, jestem zadowolona z karmienia piersią. Mam cycka zawsze ze sobą :) i nie bawię się w butelki i testowanie mleka. Cieszę się, że mi się udało. Nie potępiam, ale nie rozumiem braku próby karmienia naturalnego. Odpukać Klaudia dzięki temu śpi całą noc i nie muszę pilnować czasu i ilości jedzonka. Także Kasiu już znasz taką dzidzię :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kurcze różne opinie krążą na temat aspartanu w składzie sab simplexu, szukałam teraz z ciekawości na ulotce, ale nie widzę aspartanu... chyba że jestem ślepa albo nie mogę znaleźć tłumaczenia dobrego..
W każdym razie też słyszałam, że są rewelacyjne, dostałam na razie 2 sztuki bo chciałam stosować zapobiegawczo i na wzdęcia, ale po 2 tygodniach stosowania nie widzę, żeby było jakoś inaczej, więc zaczęłam się zastanawiać, czy jest sens je podawać, pojawiają się też różne opinie na temat szkodliwości tych kropelek.. Kolek nasz mały nie ma, ale męczy się przy "wypuszczaniu gazów"

a to karmienie piersią przeszkadza w zachowaniu dobrej figury? Wydaje mi się, że to kwestia indywidualna, a nie to jak się karmi. Za dużo dziwnych teorii wokół karmienia piersią i jej skutków ubocznych krąży.
Ja karmię piersią, ogólnie przybrałam w ciąży wg mojego lekarza za dużo - bo zamiast 12kg to 17.. ale po miesiacu (nie wiem czy to szybko, czy nie) wchodzilam w spodnie sprzed ciąży. Jakies 1-2 kg mam do zrzucenia do mojej wagi, tylko wydaje mi się że na skutek ciąży biodra mi sie poszerzyły, nie mam takiej talii jak wcześniej tylko jakieś takie boczki... cos czego zawsze się bałam, bo mnie babcia straszyla, że ona po każdej ciąży 15-20cm się poszerzała w biodrach.. ale trudno - chce się mieć dziecko, trzeba się na wiele poświęcać i chyba nie chodzi tu o sam wygląd;))

Luciolla a Ty bylas moze w zeszlym tygodniu na szczepieniach w przychodni na morenie?

Basik a Ty jestes z moreny?

Marta, zostajemy przy Bebiko. Wczoraj do niego wróciłam no i wieczór i nocka pięknie przespana, przerwy na karmienie co 4h.I mała spokojna jak anioł. Enfamil i Bebilon comfort odstawiamy i już nie wracamy.

Luciolla - ...jakby dzieci karmione piersią nie miały rewolucji .... szczerze nie znam takich. A widać po forumkach, że to co się zażekały że będą karmić, wiele rezygnuje... w sumie nic mi do tego, ale każdy niech robi, jak uważa, mamy wolny kraj. Jak idzie Ci karmienie to się ciesz i dawaj swoim dzieciom co najceniejsze :).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kasienkas szkoda twojej małej. Biedna cierpi bo mama wolała zachować ładną figure niż spróbować karmić piersia...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kasienkas a przy którym mleczku zostajesz?

Czy któraś z Was używa mleka Bebilon Comfort? Kupiłam ale już się nie przyda szkoda, żeby się zmarnowało - więc oddam świeżo otwarte opakowanie z 07.05.2014 - zużyłam z niego 12 miarek- oddam za paczkę chusteczek Bella z jedwabiem. Mail bikej{małpa}wp.pl lub kontakt poprzez forum.

Sab simplex mają aspartan... dlatego są w Polsce zabronione

Sab simplex mają aspartan...

Kasieńka współczuję tych przebojów biedna malutka ja miałam jedno krzyczące popołudnie bo zjadłam szczawiową i małemu nie podpasowało bolał go chyba brzuszek bo krzyczał w niebogłosy a gdyby tak ciągle jejku nie wyobrażam sobie A sab simplex słyszałam że super ale dostępne tylko w Niemczech my odpukać ok za tydzień szczepienie Niech ta pogoda się zmieni słońce wróć!jutro mam wizytę u gina brrr jak mam wejść na ten fotel bleee

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...