Mamusie marcowe (8)

Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (8)

Dzieki dziewczyny:) rzeczywiscie coś jest nie tak, żeby tyle osób miało dzieci z problemami zdrowotnymi.. Ja sie teraz martwie kaszlem, bo robi sie coraz częstszy.. sama już nie wiem, czy to powikłania po leczeniu gronkowca czy może źle ubieram... nie mam pojęcia..próbuje inhalować, zobaczymy, czy pomoże:)
co do tesciowych, mam to szczęście, że moja jest w porządku, ale mieszka 300 km dalej (więc może dlatego haha?) poza tym Mąż nie pozwoli nawet się na mnie krzywo spojrzeć, a co dopiero coś powiedzieć, więc czy mnie teściowa lubi, czy nie, nie może tego okazać i "nie doradzać" na siłę, bo nie chce pewnie synowi podpadać:) ale za to druga teściowa, czyli moja mama jest zdecydowanie za blisko... bo prawde mówiąc: za ścianą:( jak ma pomóc to musi się czymś zajmować akurat, a jak nie ma pomagać, bo sami chcemy sobie radzić - to się narzuca;)) ach te kobiety...
co do ubranek - w ciąży mówiłam, że chce "normalnie" dziecko ubierać - spodnie, koszulki, dresiki... i teraz jak już w większości mały nosi rozmiar 62 to rzeczywiście go tak ubieram, ale pajace (z których wcześniej się trochę nabijałam) teraz mi się wydają nie tylko łatwe w zakładaniu, ale słodko dzieci w nich wyglądają:) za to po porodzie bardzo doceniałam takie rzeczy jak kaftaniki i półśpiochy, bo się mi je najłatwiej zakładało, a bodziaka założonego małemu przez położną strasznie bałam się ściągnąć... chyba po 2 tygodniach nauczyłam się i zaczęłam ubierać body:)
do mam dzieci z zaparciami: czy Wasze dzieci miały robione badania kału?? Bo nasz malutki miał straszne zaparcia, wzdęcia, gazy okropne, okazało się, że ma nietolerancję laktozy (nie pamiętam, czy o tym pisałam już), zmodyfikowałam swoją dietę i teraz jest lepiej, spanie i leżenie na brzuszku tez pomaga ( to spanie na brzuchu to u nas troche rodzinne haha na początku się bałam, ale widzę, że to najlepsza pozycja do spania i leżenia dla Masymiliana:)) żadnych kropli nie dajemy, choć czekam na sab simplex od cioci (w Polsce chyba ich nie ma, przynajmniej tego się dowiedziałam), ponoć są rewelacyjne i można je chyba na wszystkie brzuszkowe dolegliwości stosować:)

a ja lubie spodenki i bluzki, jak uleje, to zmieniam tylko góre i szybciej dzieciak przebrany, a moja przebierania nie lubi raczej. w nocy łatwiej mi sie zdjemuje spodenki niz zapina po kolei wszytskie guziczki:)

z tym nagrywaniem cóż u nas babcia zasponsorowala kamere, bo mieszka dalejo, wiec oczkuje kontaktu. codziennie wieczorem do obydwu babc leca 3-4 fotki, a co kilka dni film. kupilam tez kupon i musze zaczac kleic fotoksiazke.

fendika zwykły pajac bawełniany, jak pakowałam ją w lżejszy kombinezon coś jak wiosenny z weluru - to od razu potówki na policzkach dostała. Także teraz zwykły bawełniany, na to kocyk i do wózka + czapeczka, a w wózku jeszcze ma taką mięciutką kołderkę włożoną pod całym ciałkiem.

Niestety delicol chyba też na moją małą nie działa.Dalej ryk, dale bolące piardy - oszaleć można. Jedyne co póki co działa to czopki Viburcol. Lekarz nam zalecił 3x po pół czopka na dobę, ja daję 2x po pół i póki co jakoś 2 doba przeleci. Dzięki temu potrafi przespać spokojnie 4-6h i nawet się ostatnio wyspałam.

Wczoraj pojechałam na Matarnię i młoda dała mi taki koncert, że po 10 min zapakowałam ją z powrotem do auta i wio do domu. Dałam jej w domu pół czopka i po 2h spokój. Widzę, że bez czopka ani rusz z domu. Nawet na spacer nie mogę z nią wyjść, bo ryk, trząchanie wózkiem nie pomaga. Już 2 dni nie byłam na spacerze, teraz 40min temu dałam jej czopek to może koło 14 uda się wyjść na spacer.

Czy któraś z Was zamierza chustowanie stosować? Szukam jakiś warsztatów z tej materii.

Stwierdziłam, że najfajniejszym ubraniem dla noworodka są pajace. Najszybciej się ogarnia bajbusa i tylko 1 ciuch.Żadne śpiochy i kaftaniki..
Jeszcze fajnie też sprawdza się body + spodenki, które mają stópki. A Wy w co lubicie ubierać Wasze pociechy?

A tak poza to zdjęcia robicie? ja różnie. Jakiś filmik muszę nagrać.Moze z kąpieli...

Ostatnio znajoma mi coś doradziła i sama nie wiem co o tym myśleć..."nagraj jak płacze-zobaczysz, że niebawem zmieni się jej płacz"... trochę to straszne...nagrywać płacz..

Wg mnie płacz małej już się zmienił, coraz więcej szlocha niż skrzeczy.

Poza tym Dominika moja wczoraj skończyła miesiąc, ale to zleciało... szok, waży już 4kg, rośnie dziewczyna...

ok to ja się tez powoli szykuje:)

fajnie:)

To dołączę do Was ;) do 11 powinnam dojechać na Morenę :)

mysle, ze tak. nr kom. podam na prv

aga a dziś wychodzisz ok 11?

spacer byl tez biznesowy- krople przeciwkolkowe oddawałam.

ja tam raz- dwa dziennie jestem na spacerze. po 2-3 godz.

i nie dalyscie znac?? oj nieładnie nieładnie :P:P:P

No ja z Agą w ubiegłym tygodniu mieliśmy mały spacerek po morenie ;)
Fendika tak te bloki które pewnie mijałaś jak jechaliście od strony Gdańska po prawej stronie to nasze osiedle:)

Marta widziałam cie wczoraj na spacerze z mezem i dziecmi:)jechaliśmy do Fashionhause..gdzie niedaleko mieszkacie?

Dziewczyny kiedy wybierzemy się na wspólny spacer? mikka Aga asiula tak blisko mieszkamy to powinnismy co drugi dzień co najmniej na spacer wychodzi pogoda dopisuje:) ja niedliugo stad wybywam a jeszcze chociaż raz chciałabym się z wami spotkać:)

Ja rodziłam, ale wolałam męża mieć przy sobie - na zaspie 1 osoba towarzysząca..
moja córcia to gorąca dziewczyna i wszytkie śpiworki, kombinezony są już w szafie. w domu ma bodziaki i śpiochy lub półśpiochy a na dwór dodatkowo bluzę, czapeczkę i niedrapki. Kocyk zabieram w razie co żeby przykryć nóżki. Jak jest wiatr to nakładam nakrycie na wózek, jak nie to kocyk lub leży bez..a na noc bodziaki z krótkim i pajac.

witam,
mam pytanie do forumek, które rodziły na zaspie.

czy miała któraś z Was może położną do porodu z tego szpitala ? Jak tak, poproszę o namiary.

z góry dziękuję

Ja daje małej bebilon pepti dha drugi tydzień. Poprawa jest o tyle ze jiz mi caly dzien nie wyje:) ale na buzi dalej brzydkie suche plamy. Jutro robie badania kalu zobavzymy czy widac poprawe.

Witam mamuśki!Monika współczuje przejść i wszystkim mamusią, które miały jakieś problemy zdrowotne z maluszkami Nas narazie odpukać omijają młody ma się super rośnie w oczach dalej na cycku ładnie śpi nocki lepsze większy problem to kryzysy naszego dwulatka haha Seba zamieszkał by na podwórku i najlepiej nie przychodził by do domu zagonienie go z podwórka do domu to afera dlatego spędzam dużo czasu na dworzu mały śpi w wózku ale muszę go bujać jak postawię zaczyna się wiercić i budzi a starszy buszuję Mam nadzieję, że piękna pogoda utrzyma się długo a ja ubieram body cienkie spodenki i na to kombinezonik ale dresowy cienki i raczej go nie okrywam chyba że zawiewa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak pakowałam ją w królika to spoko, troche marudzila, niby królik z kapturem , ale w marcu jeszcze była potrzebna czapa. czapek mam kilkanascie- jak kupowałam ubranka z forum to wiele było gratisami, wiec probowałam je po kolei. jak zaczynam ubierac czape to jest taki prostest wiercenie sie, po kąpeili to czapka max 3 min. ma jedna w kropki od cioci , ale jeszcze sporo za duza, ale tą jedyną lubi, wiec czekam az do niej dorośnie:) ja nie lubilam nigdy czapek i cos po mnie musi miec:)

kurna to ja przegrzewam..bo ma body z krótkim rękawkiem bluzeczke i wiosenna kurteczke ;) boje się trochę tych wiatrow ze gdzies powieje..ostatnio w swieta znowu zaczal pokaslywac i zapchany nosek mieć..zrobiliśmy inhalacje i jest ok jeszcze trochę zapchany nosek ma ale już o wiele lepiej :)jak nie ebdzie wialo to tez bluze wloze i tyle:)
Aga a malutka już teraz daje ci znac ze nie lubi czapeczek? mala spryciula;)

fendika zwykły pajac bawełniany
ja w domu trochę małą przegrzałam i potówki wyskoczyły..ciężko dobrać ciuch z początku, żeby nie przegrzać...

Inne tematy z forum

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...