Mamusie marcowe (8)

Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (8)

Fendika z nockami jest różnie raz lepiej raz gorzej wczoraj super bo wstawałam o 24:00 o 2:00 i o 5:00 później śpi tak do 7:00-8:00 zależy jak brat go obudzi :-) a dzisiaj już gorzej 23:00 później 2:00; 4:00 i od tej 4:00 bardziej drzemał niż spał i cycek tylko i tak do 6:30 na zmiane ze starszym bratem bo krzyczał przez sen i tak jak jeden uśnie to drugiemu coś dolega a ja krążę między łóżeczkami :-) rano wgladałam jak zombi :-) Ale spoczko za 2 lata bedzie lepiej ;-)

gosia a jak maly sypia w nocy? bo u mnie masakra :/ pewnie ze nie jest prawda ze jak jeden grzeczny to drugi nie u mnie niestety tez się sprawdza tylko w druga strone julcia była niegrzeczna pawelek tez marudny..myslam ze chociaż tu będę miała więcej spokoju ale niestety:( ;)

AsiulaB współczuje i życzę dużo zdrówka dla Was ja przechodziłam to z moim starszym maluchem tydzień przed porodem też wylądował w szpitalu na kroplówkę ale on strasznie to przechodził ja się tak zestresowałam że urodziłam dzień później jak on trafił do szpitala a mnie to paskudztwo dopadło dzień po porodzie i wspominam to strasznie...Paskudne są jelitówki rotawirusy jeszcze nigdy nie widziałam jak moje dziecko tak się męczy...och beznadziejne choróbska! U nas ok zostawanie z dwojga maluchami idzie mi coraz lepiej najgorzej jest jak obaj coś chcą jeden przy cycku a drugi woła kupa :-)ale nawet wychodzenie na spacer sprawnie idzie nieraz kto wymyślił podstawkę do wózka ten mistrz nam to ratuje życie :-) A malutki odpukać dobrze się ma też u nas się narazie nie sprawdza, że jak pierwszy aniołek to drugi da popalić Mój jest marudny ok 18:30 jak zbliża się czas kąpieli i spania trzeba szybko kąpać cyca i spać bo jest marudzenie Miłego dnia!

badania były rutynowe z tego, co wiem i wtedy wyszło, ze hemoglobina za niska, a w szpitalu dalsze badania i wtedy zdiagnozowali.

asiula zdrowka dla Was.. a skad mala mogla zalapac tego rotawirusa? dlaczego wlasciwie poszlas na badania jakies objawy malutka miała?

zdrówka dla Was Asiu i oby pierwsze wspólne święta były w domu.

Czesc dziewczyny, tez mnie tu dlugo nie bylo. Niestety jestesmy z Mercia w szpitalu. W zeszla srode robilam kontrolna morfologie w przychodni i wyszla niska hemoglobina. W czwartek popoludniu poszlam prosic pediatre zeby przyjela nas bez uprzedniej rejestracji (nie bylo miejsc). Jak zobaczyla wynik to bez kolejki nas wziela i wypisala skierowanie do szpitala, mowiac ze moze bedzie potrzebna transfuzja krwi :( przyjechalismy na Polanki. Tu przyjmujacy nas lekarz powiedzial ze nie jest tak zle ale zostaniemy i pokontrolujemy to. Jeszcze tego samego wieczoru pobrali krew, kal i mocz. W piatek rano okazalo sie ze Marysia ma rotawirusa i przeniesli nas na zakazny. Hemoglobina spadla jeszcze bardziej. Znow pojawil sie temat transfuzji. W sobote doszly do tego bakterie w ukladzie moczowym ehhh. Kłuja ja codziennie, robia mnostwo badan i daja leki. Hemoglobina powoli sie podnosi, kupka jest juz normalna wiec moze rotawirus odpuszcza. A na bakterie dostaje antybiotyk przez 10 dni dlatego musimy zostac do piatku. Kazdy sie dziwil ze cos jest nie tak bo Mercia na chora nie wyglada, jest rozowiutka, pampusna, apetyt jej dopisuje i nie marudzi. Strasznie mi jej szkoda ze musi znosic te pobrania krwi i wstzrykiwanie antybiotyku. Miala tez usg brzucha i glowy - glowke mielismy badac dzis wiec odpadl nam chociaz 1 wydatek. Usg wyszlo dobrze. Balam sie ze znow swieta spedzi y w szpitalu ale na szczescie planuja nas wypuscic w piatek....o ile czegos jeszcze nie znajda albo wyniki beda kiepskie. Do tego wszystkiego ja sie od niej zarazilam i duzo gorzej od niej to znosze. No ale dam rade, wazne ze ona wraca do zdrowia :)

Zaczełam dziś chustować małą i bardzo jej się spodobało bo momentalnie zasnęła :) Wiedziałam że jej to przypadnie do gustu skoro lubi byc noszona.
Jagoda już raczej unormowała sobie tryb dzień-noc, ponieważ od tygodnia budzi się w nocy o tej samej godzinie. A mówią, że drugie daje do wiwatu jeżeli pierwsze było spokojne. U mnie póki co to się nie sprawdza.
Dziś kolejna wizyta położnej, to już trzecia i mam nadzieję, że ostatnia bo nie mogę wyjść na spacer przez jej wizyty :(
Myślicie, że po miesiącu od porodu będę mogła zacząć coś ćwiczyć, brzucha bym się pozbyła przed latem :D

dzici absorbujace... u nas nadal wysypka, czekamy na mozliwosc pobrania maetrailu i moze bedziemy wiedziec czy nierolerancja laktozy,. kolki sa straszne, ale iuczuelnie moze byc od kropel , wiec odstawilismy wszytsko i tylko koperek. dzis 2-6 sie darla ale pol czopka glicerynowego z paracetamolem i sie uspokoila. trzymajcie kciuki bo padam , a dzien dlugi.. Maą ma szkolenie wiec musial isc..

Fendika rzeczywiście oszust a tak się zastanawiałam nad Chrzcinami i rozważałam to miejsce więc dobrze, że piszesz. Słyszałam że w MamaCafe jest całkiem fajnie i ceny od 50zł za osobę.
Dziś byliśmy u pediatry bo martwiły mnie te "ulewania" i dziecko takie niespokojne i pojękujące i dała skierowanie na posiew z moczu i do szpitala żeby dobrze zbadać malucha zobaczymy jutro.

Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki
17. 14.03/07.04/Kikula84/syn Wojtek/3420g i 53 cm/CC/Kliniczna

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.

Witamy kikula84 :-) skopiuj liste i sie dopisz. Fajna masz date hehe ;-)

Fendika no to niezle cie uszukali! Nie mialas zadnej umowy? Facet naprawde cham i oszust!

Jestem ciekawa ile moja wazy :-) dowiem sie w przyszlym tyg jak na szczepienie pojdziemy. Oj troche sie boje. No i nadal nie wiem na co szczepic. Ehh

Ucichlo cos to nasze forum. Dzieciaczki absorbuja niesamowicie czas.

my już po chrzcinach:) mielismy w myśliwskiej na jaskowej ..ogolnie miejsce spoko dużo miejsca podwórko byliśmy praktycznie sami jedzenie tez ok tylko co się na koniec okazało menadżer rozmawiając prze dimpreza i ustalając co i jak powiedział ze cena 80 zl a jak przyszlo do zaplaty to policzyl 140..wiec jeżeli ktoś tam będzie robil impreze to uważajcie bo to oszuści chcą tylko naciagnac klienta obiecując zlote tarasy a na koniec robia w balona...
Wczoraj bylam na zwazzeniu małego i wazy już cale 5 kg:)jest tylko na cycu wiec naprawdę ladnie już przybral..
kasienkas jak sobie dajesz sama rade jak maz w pracy? nie martw się ze tak mowi.. moja maz tak samo się zarzeka ze cieszy się ze idzie do pracy ze odpocznie dziś wyjechal w delegacje do szczecina i tez niby się strasznie cieszyl a jak teraz dzwonil to mowil ze chciałby być w domu mimo krzykow placzu marudzenia dzieci;) nie ukrywajmy ze faceci to slabsza plec i my babeczki niestety mamy trochę przerabane ;)

Cześć Marcowe Mamusie czy mogę się do was dołączyć...? Zaczynałam na wątku mamuś kwietniowych bo termin miałam na 07.04. ale mój synek się pospieszył i urodził się 14.03. na Klinicznej przez cc. Jesteście na podobnym etapie więc miło będzie z wami rozmawiać i wspólnie rozwiazywać problemy :) Dziś Wojtuś kończy miesiąc, karmię piersią ale jeszcze nie o stałych porach ale średnio co 3h. Problem jaki mamy to częste ulewanie a nawet zwymiotowanie, wszyscy mówią że to normalne ale ja się trochę martwię bo jak sporo uleje to szybciej robi sie głodny, no i pręży się i nawet płacze na bączki ale daję mu teraz kropelki na wzdęcia no i może jest trochę lepiej.

Justynka konczy dzisiaj 1 misiac! Jak ten czas szybko leci!
U nas troche lzej z kolkami - sab simplex pomaga. Dalej jest placz ale jest slabszy i krocej to trwa. Oby minelo juz to.
Ten tradzik jest okropny. Ma tylko na buzi te krostki wiec pewnie to nie jest zadna alergia. Nie chce latac po przychodniach gdzie pelno zarazkow wiec sie staram nie nakrecac ze to cos powaznego.
U mnie z karmieniem tez juz lepiej ale nie zapeszam ;)

Niech wyjdzie w koncu slonce bo to siedzenie w domu dobija.

Nasza Jagódka ma się dobrze. W nocy śpi, od kilku dni budzi się tylko raz około 3 więc jestem wyspana. Jedynie ma kłopot z odbiciem, nie odbija nawet przez kilka minut więc ją często odkładam i się denerwuje, czasem ulewa i odbija z opóźnieniem. Wtedy dłużej muszę ją ponosić żeby znów zasnęła i może to trwać nawet godzinę :(
Dostała skierowanie na usg brzucha bo może coś jest nie tak. Ma do tego dość napięty brzuszek ale jest spokojna i się załatwia więc to nie sa kolki. ufff

Mój mąż nie wstaje w nocy, ja karmię piersią więc po co tymbardziej, że o 6 wstaje do pracy. Ja zawsze mogę odespać w dzień z małą a on w pracy już nie bardzo także nie oczekuję tego od niego.

Starszak też ma różnie. JEdnego dnia aniołek a drugiego diabełek. Teraz mam na niego haka bo niedługo zając przychodzi więc jak tylko jest niegrzeczny to mówię, że zając przynosi prezenty grzecznym dzieciom i momentalnie jest odmiana na lepsze :) Mam nadzieję, że po Wielkanocy będzie już lepsza pogoda bo popołudniowe siedzenie w domu też go już nudzi.

Ojej współczuje mamą które dzieci cierpią na kolki nas odpukac narazie omija młody ma sie dobrze ładnie przybiera i coraz lepiej się nam dogaduję w sprawie cycka już tak nie wisi na nim naje się i idzie spać albo ogląda świat tymi swoimi pięknymi oczkami Nocki też lepsze śpi do 24:00-1:00 później pobutki co 2-3h ale w nocy je sprawnie 5-10 min jednego cycka i odpada więc nie jest źle :-) Gdzie to słońce? ja próbuję z nim wychodzić codziennie bo jak przychodzimy do domku po dotlenieniu to on od 14:00 potrafi jeszcze pospać z 2-3h więc jest czas na ogarnięcie obiadku i domu Uwielbiam patrzeć jak śpi i uśmiecha się przez sen wiem, że ten okres noworodkowy szybko mija więc napatrzeć się na tego bączka nie mogę A mój starszy ma wzloty i upadki raz jest grzeczniutki a raz nie do wytrzymania ostatnio nawet młodszego uderzył mam nadzieję, że minie okres kryzysu :-(

to chyba jednak łojotokowe zapalenie skóry, bo zis drugi dzien stosowania maści i krostki przybladły. ale kolka.... juz nie wiemy co robic- rowerke, krople, spacery.. masakra jakas

Moja teściowa też potrafi wyskoczyć z podobnym żartem;)też mnie wkurza, lubi pouczać, itd. Aga mi ten nasz gastroenterolog kazał odstawić espumisan jak mała dostała wysypki na buźce i szyi głównie bo powiedział że ostatnio doszły go słuchy, że ze względu na zawartość benzoesanu sodu espumiasn często uczula. Taka wysypka to raczej nie alergia na białko bo ta objawia sie raczej na policzkach takimi czerwonymi szorstkimi policzkami, choc może jej wcale nie być a dziecko może mieć alergie.

A ile wody dajecie?
Słuchajcie jak dogadujecie się ze swoimi Tesciowymi w sprawie dzieci? Bo moja tak mnie wnerwia ze glowa mala. Wyrywa mi mala z rak i mowi do niej no poskarz się pewnie cie bija w zimnej wodzie kapia. Na początku uznalam to za zart ale ona już kilka razy tak gadala. A wczoraj robili impreze w domu z okazji urodzin Tescia i byla pretensja ze ja z dzieckiem po godzonie wyszlam czyli po 19. Pomijając fakt ze mala cala ta godz plakala i kazdy chciał ja brac na ręce. Może to ja jestem szurnieta bo z niemowlakiem nie chce chodzić po nocach i stosowac jej codzienny rytm dnia.

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...