Mamusie marcowe (8)

Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (8)

Gosia a smoczka dajesz? Bo to wyglada jakby mial potrzebe ssania a juz miejsca w brzuszku nie ma.

Gosia, moja Klaudia tak się zachowuje jak chce zasnąć a najlepiej by było przy cycku, a nie może, wtedy odstawiam, chwilę polulam i śpi :)
Może to to samo :)
A herbatek też już nie podajemy, tylko w tym kryzysie (3tyg.), sama piję od czasu do czasu koper, herbatek laktacyjnych na razie nie, bo i tak mam duuużo pokarmu...

Witam my wogóle nie podajemy herbatek bo ja piję herbatki laktacyjne i tam jest min koper W pt byliśmy na szczepieniu Szymi bardzo płakał aż się zanosił :-( dobrze że tylko jedno ukłucie było bo bym z nim chyba płakała :-( i jest marudny od piątku Mam pytanie do mam karmiących piersią mój mały od pewnego czasu późnym popołudniem wieczorem rzuca się przy cycku łapie nerwowo possa i wyrzuca i krzyk i nie chce jeść ( pokarm na pewno mam ) w nocy w dzień je ładnie nie wiem o co chodzi ale stresuje mnie ta sytuacja okrutnie :-( A waży 4950g i też zrobił się bardzo kontaktowy śmieje się piękne są te jego uśmieszki :-)

Mała u nas już dostawała herbatkę hippa od 2 tygodnia ycia-pedatra zezwolił.Tylko jak zaczęliśmy stosować kropelki różne (espumisan, bobotic, delicol, debridat), czopki Viburcol itd to zaprzestaliśmy bo chcieliśmy zobaczyć czy działają, więc koper odstawiliśmy.Z początku dostawała po 10ml/ dobę.Ten koper wywołał lawinę bąków.

Jedni piszą/ mówią, że to babciny sposób i że dobry jest a inni są przeciwni twierdzą, że koper powoduje wzdęcia. Na póki co koper se odpuszczę na jakiś czas, i może za jakiś czas powrócę, ale nie w takiej ilości, jak zaleciła pediatra.

Moja mała dzisiaj spała 7h, po 2 nockach ostatnich nieprzespanych dzięki koperkowi to istny raj...

Rozróżniacie już płacz dziecka ? Ja różnie, jeszcze tak sobie z tym idzie.
Mała już waży 4,6kg, coraz fajniejsza jest, aktywna w dzień, coraz więcej obserwuje, nogami i rękoma przebiea... ileż to energii, że aż miło patrzeć. Ja bym penwie już miała zakwasy :).

Ostatnio zauważam że Dominika wydaje nowe dżwięki, co chciałam ją nagrać, to przestawała, jakby wiedziała, że chcę ją nagrać :).
A jak u Waszych pociech ??

Dzisiaj 5h na dworzu byłyśmy, w ogródku krzaczki sadziłam a mała spała w wózku. Pogoda dopisywała. Ja się tak dotleniłam, że chyba zaraz kimę strzelę..

Miłej i słonecznej niedzieli.

Basik najczęściej po Myśliwskiej, ale możemy się spotkać na Bulońskiej, możesz zgarnąć po drodze Asiule a ja Agę :) ogólnie nie oddalam się od domu daleko, chyba że będę miała w pobliżu możliwość nakarmienia :) niestety u nas słabo z butlą..

pamietaj ze dicoflor musi byc w lodowce, czopki my rzadko, ale uzywamy paracetamol farmina ja dawałam pol czopka na 4 kg dziecko, czyli polowe dawki i działało po 15 min. zamiast windi wystarczy termometr elektroniczny- efekt ten sam a koszt zaden.

ja mieszkam przy Bulońskiej.

MartaR jakie czopki zastosowalas dla dzieciatka? I w jakiej ilosci? Moj maly ma to samo i chetnie bym sprobowala bo windi nie do konca sie sprawdzaja.
Napisz tez prosze cos na temat Dicofloru. Ile zastosowalas? O jakich porach? Bede bardzo wdzieczna.
Czy dicoflor moge zastosowac bez porozumienia z pediatra? Moj maly ma dzis rowno miesiac.

Mikka, moja tez raczej do dwóch godzin wytrzymuje max, zwykle wychodzę tu kolo mnie na około godzinę. Zawsze mogę spróbować odciągnąć wcześniej i dać na spacerze. A gdzie na Migowie Cie szukać?

Evela bardzo chętnie, ale ja też po weekendzie. W poniedziałek ma być na morenie Fendika, więc może zbiorowy spacer :D?
Kasienka ja też uważam, że przesadziłaś z tą ilością kopru, zwłaszcza na początek.. ja dawałam Małej jak miała 3 tyg. co prawda ale w kilka łyżeczek, nie miała mega problemów z brzuszkiem, ale bączki wywołał i nie narzekam, wręcz polecam. Sporo osób go używa, poleca, w sumie koper to babciny sposób :) i niestety, co człowiek to inna opinia, co lekarz też.. trzeba samemu decydować, nie każdy ma rację..
Basik ja spaceruję zwykle blisko domu, bo moja córa nie wytrzymuje długo bez jedzenia, a jeszcze nie pogoda na cyca na dworze.. :) także zapraszam na migowo :)

oby to było to, bo wtedy bedzie łatwiej ustawic jedzenie i przywrócić równowage, a nie dalej szukać. my tez myslelismy , ze kolki i dawalismy krople.

masz do wyboru jeszcze nan bezlaktozowy i refundowana humane sl

zamówiłam chustę z Allegro, tańszą za 70zł. zobaczymy jaka jakość i czy uda się wiązanie. stwierdziłam że pierw wezmę tania jakąś, a jak mi to przypasuje to zainwestuje w droższą. w przyszłym tygodniu przyjdzie i zacznę naukę wiązania z youtuba... dam znać jak idzie

Aga widzisz co lekarz to inna bajka . Mi mówiła 100ml/ dzień max i 3-4 x w tygodniu, byle nie za często na zmianę z wodą.

kupka poszła do badania - i ogólne i na krew utajoną zrobiłam, wynik w poniedziałek, za oba badanie 32,50zł zapłaciłam w Brussie w Pruszczu.

bwn dzięki za wskazówki, mam na uwadze to mleko.

ja też po weekendzie chętnie się wybiorę na wspólny spacer. Miłego weekendu dziewczyny!

My mamy nianie Angelcare z momitorem oddechu Ac401
wydaje się ze jest ok

ja jutro w trasie po gdańsku, ale po weekendzie chetnie

Dziewczyny a moze jutro sie spotkamy na spacerek jezeli pogoda pozwoli? Moge dojechac na morene :-)

z koprem przesadzilas niestety. nam położna powiedziala, zeby pić max 50 ml. nasza podmieniajac z mlekiem wypije max 30 ml.

my na nanie bezlaktozowym juz chyba 6 puszke i wszystko sie unormowało, koper raz na 2-3 dni dajemyi zaczelismy dopajać woda bobo zdroj i mama i ja bo coraz czesciej Majce chce sie pić, a nie jeść.

nianie wymienilam za czesc punktów pazback bo przepadały, ma czujnik temperatury w pokoju - ok. 23 stopni, raz bylo za cieplo - 25 stopni to pikała.

http://www.payback.pl/pb/rewards/id/58518/index.html

A w takim przypadku lepiej isc do specjalisty- pediatrzy polecają herbatke z kopru i zageszczanie mleka przy ulewaniu- a specjaliści ani jednego ani drugiego nie polecaja bo tylko pogarszaja sprawe

Kasia wypróbuj ten nutramigen- naprawdę tyle różnych mlek się u Was nie sprawdziło, że myślę że warto wypróbować nutramigen bo jest naprawde dobry. Zauważalna poprawa jest juz po 24 godz. a po 4 dniach pełna.

Kasia jak bedziesz miala wynik to daj znac. Nasz gastroenterolog nie poleca kopru włoskiego. Marta z tego co wiem to pediatra musi miec podkladke od specjalisty zeby wystawiac recepty. My mamy recepty od gastroenterologa.

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??