Mamusie marcowe (9)

Rozpakowane mamusie:

Luty
1. 13.02/05.03/Fendika/syn Pawełek/ 2985g i 52cm/SN/Kliniczna/
2. 17.02/12.03/BWN/córka Maja/2700G i 50cm/CC/Wojewódzki/
3. 28.02/02.03/Ania32/synek Hubert/2670g i 51cm/SN/Kliniczna/

Marzec
1. 01.03/06.03/mikkka/córka Klaudia/3340g i 55cm /SN/Zaspa/
2. 01.03/28.02/Aga M/córka Maja/3440g i 52cm/SN/Swissmed/
3. 01.03/08.03/Niria/córka Urszula/3460g/52cm/?/Wojewódzki
4. 04.03/08.03/Kiave/córka Aurelia/3400g, 56cm/CC/Warszawa
5. 04.03/03.03/Malwina/Iga Laura/3480g i 58 cm/SN/Wojewódzki
6. 05.03/11.03/MartaR/syn Marcel/ 3560g i 56cm /CC/Zaspa
7. ??.03/??.03/Kocur/??/?g,?cm/?/?
8. 08.03/18.03/AsiulaB/córka Marysia/2530g i 45cm/CC/Redłowo
9. 14.03/08.03/Evelcia/córka Justyna/3430g i 55 cm/SN/Zaspa
10. 20.03/07.04/Luciolla/córka Magda 2620g i 52cm
oraz syn Wojtek 2340g i 48cm/CC/Zaspa
11. 21.03/17.03/gosia24/syn Szymon 3640g i 57 cm/SN/?
12. 23.03/27.03/Basik03/corka/ 4360g i 59 cm/CC/Wojewodzki
13. 27.03/24.03/elfik5555/corka Jagoda/3030g i 56 cm/SN/ Wejherowo
14. 28.03/30.03/Kasienkas/córka Dominika/2960 g i 52cm/CC/Kliniczna
15. 29.03/21.03/Kasiula/syn Franek/3310 g i 53 cm/SN/Redlowo
16. 31.03/24.03/Patunga/syn Franek/4850g i 62 cm/SN/Wojewódzki

Rozpakowane Mamusie kwietniowe:
1. 3.04, termin: 24.04.2014r. Ru.minka (Reda) - córka Anna Rita, sn, 2710, 55 cm, Wejherowo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowe (9)

Mi też strasznie wypadają ale przy pierwszym też wypadały długo karmiłam i długo wypadały i teraz też pewnie tak będzie My po chrzcinach było super Nasz mały aniołek spisał się na medal był bardzo grzeczniutki pół imprezy przespał :-) a w kościele gaworzył z księdzem ksiądz swoje a młody odpowiadał gaworząc bo akurat gdy chrzcili ksiądz stał na przeciwko jego :-) wszyscy się śmiali włącznie z księdzem :-) Imprezka też super wyszła jestem zmęczona ale szczęśliwa :-)

Wg mmnie karmiace piersią nie powinnny lykac nic poza witaminami dla karmiacej, więc skrzyp odpada niestety.

Mi też straasznie wypadają włosy..zaczelo się po jakiś 4 miesiącach i też kilka garsci wyciągam dziennie nie licząc szczotki i moje włosy też są wszędzie wkurza mnie to bo są też w łóżku a później na dzieciach:( a można karmiąc łykać skrzyp? Z julka też mega wypadały ale jak skończyłam to juz nie wiec Kasia nie załamuj sie:) włosy wypadają bo w ciąży bardzo się wzmacniają i teraz musi nadmiar ubyc..

Mi meeega mocno wypadają, karmie piersią i słszalam że to niby ma znaczenie i będą jeszcze bardziej wypadały po zakończeniu karmienia - masakraaaaa, bo co to będzie - będę łysa!!! Codziennie szczotka pełną włosów, na parkach moje kłaki, pod prysznicem, wszędzie!!!! Podcięcie nieppomogło. Kto może niech łyka skrzyp :-)

Czy wypadają Wam po ciąży włosy ??? U mnie masakra masakra....wiem, że miało to nastąpić, ale ta ilość poraża... będę się wspomagać witaminami SILICA, mam nadzieję, że to szybko przejdzie.. :(((

fendika, ja nigdy nie znosiłam lata i jeśli o mnie chodzi to nie narzekam
bardzo źle znoszę upały i szczerze nie jest mi to do niczego potrzebne, poza tym nie lubię się opalać, nie znoszę się pocić i czuć jak pot leci wszędzie (mocno się pocę :(), uwielbiam temperaturę tak koło 20 stopni, a porę roku wiosnę i jesień, wolę mieć 2-3 warstwy ubrane niż 1 i gdy 1 to za dużo...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja Maja jest (tfu tfu żeby nie zapeszyć) po prostu złotym dzieckiem, bardzo mało płacze a jak już to szybko się uspokaja, nawet kupka za bardzo jej nie przeszkadza;)tylko się ciągle cieszy, jak się budzi nad ranem na jedzenie to też nie płacze tylko tak marudzi. Zupełnie inaczej niż mój syn, który pierwsze trzy miesiące dał nam w kość, ale za to teraz jest stosunkowo grzeczny. Mam nadzieję, że Mai się nie odwróci;)

To zazdroszczę, bo ja w upaly tylko na 10 min moglam wyjść... A od ok 17 zaczyna sie marudzenie takie do spania na noc więc wyjscie też odpada :-P

oj dziewczyny nie narzekajmy ile tego ciepla było kilka dni i koniec..ja pamiętam z dzieciństwa wakacje to dopiero było lato i goraco..i tak zyjemy w strefie umiarkowanej gdzie większość czasu jest chłodno wiec jak trochę przygrzeje to powinnismy się cieszyc a nie narzekac..jak zimno to zle jak goraco to zle jak pada zle jak nie pada tez zle..to kiedy ma być dobrze ;P
Pawelek tez średnio znosi te tempetarury ale ubieram w samego bodziaka nie przykrywam bez czapeczki i jest ok..a ja się ciesze słoneczkiem :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,
Mam do oddania kupon rabatowy 15% na jedno mleko hipp combiotik 2, 3 lub 4. Realizacja rossmann. Wazny 01.07-31.10.odbior gdansk kowale. Chetna mame zapraszam na priv :-)

Moja tez kiepsko znosi te upaly. Ale dzisiaj juz na szczescie chlodniej :-)

Hej Kasieńkas to pewnie przez te upały męczą takie dzieciaczki choć odpukać mój młody dobrze sobie w nich radzi. My cały dzień na dworzu ale na działce mamy wielką czereśnie która daje super cień i fajny chłodzik więc z młodym tam na kocycku leżakujemy a starszy pluska się w basenie :-) Jestem dumna z mojego starszaka na zawsze porzuciliśmy pieluchy to był ciężki orzech do zgryzienia :-) My w niedzielę chrzciny mam stresa i mam nadzieję, że nie będzie takiego upału

Evelcia, moja mała też u mnie najlepiej jej. U taty znośnie. Wczoraj moja siostra była i zaczęła ją zagadywać i co ? podkówka od razu,a le znowu na znajomą ok, nie wiem od czego to zależy.. może wyczuwają dobrych ludzi i złych :))) ?

ja w taki ukrop zdycham w chacie, spacer to dopiero jeśli już koło godziny 18-19, u mnie na piętrze dzisiaj u małej w pokoju 29,7 stopni, a na parterze 26 - maskara

nie znoszę takich zmian pogody, wolę chyba jak jest to 15-20 niż te 41 jak dzisiaj w słońcu na dworzu

moja mała dzisiaj od 11 non stop marudna, nie może usnąć, wierci się, popłakuje... żadna metoda nie działa na uspokojenie
oszaleć można

wody trochę popiła, paluchy pcha do dzioba i nie wiem już czy to z bólu bo bąki nie chcą wyjść (czasem jeszcze tak ma, windi zrobiłam, ale żadnej poprawy, więc chyba nie to), czy to dziąsła -taka temperatura to i pewnie ból dziąseł się nasila ...(gryzak, żelem dziąsła posmarowane, ale też jakoś lepiej nie jest) czy ten upał...

zaczęło grzmić ... niech w końcu lunie i się oczyści to powietrze...

http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1214-skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-niemowlecia.html?start=1

A kiedy jest taki skok?
Moja od poczatku tylko do mnie. Jak jest na obcych rekach a mnie nie widzi to jest placz. Ehh i ma byc jeszcze gorzej??? Ah ta moja przylepka :-)

no własnie tego skoku to najbardziej boje, bo Ona juz i tak teraz nie lubi być sama, zreszta od pocaatku predzej zasniej w pokoju pełnym ludzi niż sama w innym, w ciszy.

U nas na razie nie ma z tym problemu, czy to dziadek czy wujek czy dobra koleżanka... ale szykuje się dopiero skok rozwojowy z lękiem separacyjnym więc hmmm zobaczymy :)

Majka od porodówki jest towarzyska i przylepa. jedyna okazja kiedy rozplakala sie na widok dziadka to na obiedzie obiedzie weselnym u cioci, kiedy tesc mial krawat, a tesciowa taki materialowy kwiat, za nic nie chciala isc na rece. na tate tez patrzyla podejrzlwie, ale jak zdjal krawat to chyba stwierdziła, ze to przecież nadal Tatko:)

Ja w takie upaly nigdzie nie wychodze. W domu umieram a co dopiero na dworze :-)

Dziewczyny a jak wasze dzieciaczki zachowuja sie przy obcych badz rodzinie? Jusia za kazdym razem jak jedziemy do moich rodzicow badz oni przyjezdzaja do nas, duzo placze, marudzi i wiecej spi. U tesciow taka nie byla. Zastanawiam sie czy to od nadmiaru wrazen bo ciagle chca jej dotykac, nosza ja itp. Nie wiem jak mam im wytlumaczyc zeby tego nie robili albo ograniczyli ale tak zeby sie nie obrazili ze im zabraniam zblizac sie do Justynki? Jak to u was wyglada?

spoko:) z gryzaków to jeszcze zyrafka Vulli jest ulubiona:) memłana ciągle.

Aga dziękuję :)

kupiłam ten lekki gryzaczek, dajemy radę trzymać
ogromna różnica między tymi gryzakami lekkimi a tymi cięższymi
fajny patent, polecam :)

a śliniaki polukam, dzisiaj zmęczyło mnie to ciepło..

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...