Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

-Marzec-

02.03 - Eweliina- dziewczynka :) LILIANNA
04.03 - jaydee
04.03 - blueapia
05.03 - Vika - dziewczynka :)
09.03 - Ineskaa - chłopiec :)
10.03 - wisienka3107
15.03 - Flatershine-dziewczynka:)
18.03 - Justas - dziewczynka :)
21.03 - jonczyk.malgorzata - chłopiec :)
26.03 - darlonek - dziewczynka :) KORNELIA
27.03 - panna-anna - dziewczynka :) FELICJA
27.03 - Lucky83 - dziewczynka :) HANIA
27.03 - TaLala - chłopiec :)

-Kwiecień-

02.04 - Agi8877
02.04 - gosiaczek.k
05.04 - Kanika - chłopiec :)
07.04 - sasanka
10.04 - aandzia
14.04 - Palinkaa
17.04 - kruszynka82 - chłopiec :)
17.04 - beti1982 - dziewczynka :)
17.04 - margos99
20.04 - ciekawaforumka
22.04 - Patla
23.04 - bunkier.ad - chłopiec:) SEBASTIAN
27.04 - jagodzianka - chłopiec:)
27.04 - emka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie marcowe i kwietniowe 2015 cz. 5

glukoza - bleee. ale pomysl, ze to juz za toba.
@jagodzianka, wiem i ta operacja daje nam nadzieje. byle tylko nasz przypadek sie kwalifikowal do tego, taka mam nadzieje.

piękna pogoda za oknem, pora na spacer.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem właśnie na glukozie, z cytryną nie było tak źle, ale nie wiem czy dalabym radę wypić bez brrr... Jeszcze godzina siedzenia mi została, nie ma tragedii

Gosiu bądz dzilena dla chłopców! Walczcie i nie poddawajcie. Wszystko musi być dobrze.

Gosiu, trzymaj się dzielnie i walcz o synka!

może już to czytałaś, ale jeśli nie, to ten artykuł daje nadzieję, uderzaj do warszawy bez zastanowienia...

http://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/news,399237,pierwsza-w-polsce-operacja-plodu-z-wrodzona-przepuklina-przeponowa.html

Gosiu, współczuję Ci bardzo... Wspieramy Cię myślami, bądź dzielna! Nie tylko dla starszego synka, ale przede wszystkim dla tego pod sercem. Nadzieja potrafi działać cuda, i oby tak było w Twoim przypadku. Trzymaj się!

Patla - no to grunt, że wszystko z dzidziolem ok. Odpoczywaj!

Gosiu ja też trzymam kciuki..teraz przy Twoim problemie każdy skurcz to pikuś:/ trzymaj sie i ślę tylko dobre myśli!!!!

Gosiu trzymamy kciuki za Twoje maleństwo. Musisz myśleć pozytywnie, mam nadzieję, że z synkiem wszystko będzie dobrze.

Ja jednak przestraszyłam się tych skurczy i pojechałam do szpitala. Na szczęście okazało się, że z dzidzią wszystko w porządku. Dostałam 2 zastrzyki i muszę na nowo brać luteinę.

Małgosiu...WIELE POZYTYWNYCH MYŚLI POSYŁAM TOBIE! Życzę żeby wszystko dobrze się skończyło - inaczej być nie może.
Cześć dziewczyny, ja dzisiaj nie za dobrze się czuję, podbrzusze rwie mnie jak do okresu :-/ więc leżę jak kłoda.

Gosiu kochana,
trzymaj się mocno. Wszystkie tu jesteśmy z Tobą w tych trudnych chwilach. Na pewno wszystko pójdzie dobrze, musisz w to uwierzyć. Moc buziaków przesyłamy.

Gosiu strasznie mi przykro :( ale trzymam mocno kciuki, musi być dobrze! Jakby co przyłączam się do Lucky, jakbys czegoś potrzebowala to wal śmiało :*

margos dzięki za info:)

Norma po 2 godzinach jest 140.

Małgosia bardzo mi przykro:( trzymam kciuki za Synka! Musisz być dzielna i wierzyć, że będzie dobrze.

Skurcze fajne nie są. Ja biorę nospe i magnezin(ma najwięcej jonów magnezowych) i mimo to skurcze mam często nawet jak leżę. U mnie zaczyna się napinać brzuch, sam dół brzucha bardzo boli i mocno przyspiesza serce, czuję ucisk w klatce piersiowej. Trwa to ok 30 sek i przechodzi, po takim skurczu Dzidziuś mocno kopie i rozpycha się.

Dziewczyny jaka jest norma glukozy po 2 godzinach? Ja mam na czczo 91, a po 2h 133.

Zle napisalam, przepuklina przeponowa. nie wiadomo, ogolnie powoduje przemieszczenie narzadow z jamy brzusznej do klatki piersiowej. wiec ogolnie mamy cicha nadzieje, ze da sie uratowac naszego synka ale to tylko operacja moze cos pomoc o ile wogole. no i musze sie przygotowac na najgorsze, bo smiertelnosc takich dzieci jest bardzo duza.

Jejku :( skad taka przepuklina mogla sie wziac?! :( wszystkie 3mamy kciuki aby bylo dobrze!

Jonczyk.malgorzata trzymaj się dzielnie kobieto! Nie możesz sie poddać! Tak mi przykro...Jeśli będziesz potrzebowała jakiegoś wsparcia, wyjścia na kawe, czegokolwiek...pamiętaj że możesz na mnie liczyć :***

Gosiu - trzymaj się!!!! Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło! Musi być dobrze.

No to może urzędują razem z moją - też jest na jakiejś konferencji:)

Te niegroźne skurcze nie mają prawa sprawiać dyskomfortu, boleć i nie powinno ich być za dużo. Przynajmniej tyle ja wiem. Zawsze lepiej sprawdzić jak czujesz niepokój. Weź nospę, odpocznij jeśli możesz.

Też zaglądam od rana w oczekiwaniu na wieści od Gosi...

Patla który to tydzień ciąży? Uważaj na siebie! Lepiej wez nospe nie zaszkodzi a działa rozkurczowo.

Inne tematy z forum

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...