Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *4*

Nowy wąteczek, tamten przydługaśny ;)

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka
04 Marca - loca-daga
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa
11 Marca- kunegunda81
15 Marca - Kajaka31
15 Marca - MartynaP
21 Marca - MajowaMaja - córeczka
27 Marca - ega76

Kwiecień 2012r.

03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21
11 kwiecień - ania1988
12 Kwiecień - Polcia
15 Kwiecień - Gabolek
14 Kwiecien - kasia222
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *4*

Super, w takim razie czekam jutro na kontakt telefoniczny - 501 349 088

Justyna

Jestem pierwsza chętna :)

Witajcie Dziewczyny!
Jeżeli jeszcze nie uczęszczacie do szkoły rodzenia, to chciałabyśmy poinformować, ze od 12 grudnia w Gdańsku Zakoniczynie w klubie Trendy Mamy rusza bezpłatna szkoła rodzenia. Zajęcia już od 21 tygodnia ciąży. Więcej informacji pod tel. 519 051 064 lub 501 349 088.

Aga&Justyna

Po przeczytaniu wątku, widzę, że nie tylko temat SI był tutaj poruszany, ale ogólnie świadomości rodziców. Planuję u mnie w Centrum Terapii przeprowadzać bezpłatne warsztaty na temat integracji sensorycznej dla rodziców i nauczycieli, a tym samym zwiększyć naszą świadomość i pomóc szybciej dzieciom.
Jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę o kontakt
marta-baj@wp.pl

Wątek długi więc nowy założyłam zaprzaszam

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=287402&c=1&k=160

ania.....ojjjj...zatęsknisz za tym spokojem. Wiem co mówię, bo nie pamiętam kiedy miałam wolny dzień tak na maxa. Marzę o tym, żeby się wyrwać chociaz na jeden dzień gdziekolwiek...albo żeby poleżeć sobie i poczytać gazetkę. Ale nic z tego. Córeczka mi daje tak popalić, że nawet dziadkowie dzisiaj stwierdzili, że nawet jakby ktoś miał anielską cierpliwość to by mu nerwy puściły. Mąż wróci dopiero za 5 miesięcy, więc może wtedy odetchnę. Juz powiedziałam, że jak tylko wejdzie do domu, to dam mu buziaka na powitanie i zostawię kartkę z info co i gdzie i wyjeżdżam do SPA na 3 dni :-)...fajno pomarzyć........

eee tam, nic szczegolnego u mnie:) Poza tym że maluch daje o sobie znać i to codziennie.Ale leciutko. Szczegolnie gdy obok jest tata i cos mowi do brzucha.
w piątek mamy MAM NADZIEJE dowiedzieć się płci i nie możemy się doczekać. A ja sie tak strasznie nudze, wiem że to cudowny czas i pozniej za nim zatesknie ale juz bym chciala miec tego malucha na rekach. A jednak dobrze, niech siedzi w srodku i rośnie zdrowo nie wychodzi przedwcześnie:)

narazie spokoj ale niedlugo w odwiedziny na tydzien wpadnie do nas mama, a pozniej przyjaciele:) i tak to jakoś leci powolutku, zagladam tu do naszego wątku ale rzeczywiscie malo sie dzieje.

Kwietnióweczki....co się z Wami dzieje???? Ruszcie tyłki i już do kompa pisać co tam u Was!!!! Chyba, że już jesteście takie ociężałe albo tak Wam już tyłki urosły, że się w fotel przed kompem nie mieścicie....co??
A tak na serio.....co u Was dziewczyny słychać?? Praktycznie wątek zamarł i nic się nie dzieje.
Jak Wasze brzuszki...jak Wasze maluchy??
U mnie brzuszek wreszcie wygląda jak ciążowy a nie jakbym przytyła 10 kilko. Wprawdzie chyba dopiero wróciłam do mojej wagi sprzed ciąży ale brzusio jest i mały Okruszek mocno daje znać, że tam siedzi- właśnie ma czkawkę i mi obkopuje lewy jajnik :-)
Z ciążowych niedogodności, to męczy mnie potworna zgaga jak tylko zjem jakiś owoc.....nawet kompotu z truskawek ani z jabłek nie mogę. Bardzo mnie to męczy bo już od kilku miesięcy nie mogę jeść owoców a bardzo za nimi tęsknię.
Poza tym kość łonowa i rwa kulszowa strasznie mi saja popalić.
Dajcie znac co U Was
Pozdrawiam!!

Po przeczytaniu wątku, widzę, że nie tylko temat SI był tutaj poruszany, ale ogólnie świadomości rodziców. Planuję u mnie w Centrum Terapii przeprowadzać bezpłatne warsztaty na temat integracji sensorycznej dla rodziców i nauczycieli, a tym samym zwiększyć naszą świadomość i pomóc szybciej dzieciom.
Jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę o kontakt
marta-baj@wp.pl

Zaburzenia integracji sensorycznej można zaobserwować również u niemowląt, dlatego nie zgodzę się z przedmówczynią, po obserwacji dziecka, analizie jego snu, zachowania, sposobu przyjmowania pokarmu itp można wysunąć wiele wniosków, problem polega na tym, że normy mamy dopiero dla dzieci od 4 roku życia, stąd być może opinia, że wcześniej nie da się postawić diagnozy. Nie będzie to oczywiście typowe badanie, ale obserwacja może dać nam naprawdę wiele, a co za tym idzie możemy już pracować z dzieckiem i niwelować problem.
Pozdrawiam terapeuta SI, logopeda wczesnej interwencji Marta Baj Lieder

Marta J. nie martw się na pewno będzie wszystko dobrze, zobaczysz :)

Polcia....masz rację... rodziłam w Bydgoszczy. Już rozmawiałam z dwoma lekarzami na temat cesarki i mam nadzieję, że tym razem się uda i nie będę musiała dziecka narażać na takie męczarnie

Marta J.

należy Ci się cesarka jak nic! Z tego co pamiętam nie rodziłaś ostatnio w Gdańsku, a np. w Szpitalu Klinicznym w Gdańsku - nie byłoby takiej sytuacji, to za niebezpieczne!

Dziewczyny ja zaczynam szkołę rodzenia od poniedziałku- czyli 27 t.c.
Babeczka zastanawiała się czy nie zapisać mnie do kolejnej grupy ale byłoby to dopiero za 8 tyg czyli kończyłabym ją w połowie lutego. Kto wie być może z niej na porodówkę:)
Moja siostra ostatni miesiąc musiała leżeć więc wolę nie ryzykować tych ostatnich lekcji:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeżeli chodzi o badanie na HIV to miałam zlecone bezpłatnie przez lekarza prowadzącego.

Dzisiaj byłam na połówkowym usg. Niby wszystko ok... tylko, że jest mały "drobiazg", który znów mi będzie spędzał sen z powiek. Mam znów ułożenie miednicowe :-(
Jestem przerażona, bo pierwsze dziecko rodziłam pośladkowo i to był koszmar- dla mnie i dla dziecka, bo ledwo przeżyło było tak niedotlenione. A teraz powtórka. Teraz już zrobie wszystko, żeby była cesarka, bo nie chcę narażać siebie i przede wszystkim dziecka na takie przejścia. Wiem co się może dziecku stać w czasie takiego porodu- wyrwane nóżki z bioderek itp.
Podobno taka już moja uroda......ale ja chrzanię taką urodę.....
Jeżeli chodzi o płeć to nie ma 100% pewności, ponieważ pępowina pięknie sie ułożyła między nóżkami..no cóż..poczekam jeszcze trochę.....

Z tego co czytałam do szkoły rodzenia zaczyna się chodzić około 26 tygodnia, najlepiej pójść tam, gdzie się będzie rodziło. Prywatne kosztują około 400 zł, nie wiem jak jest ze skierowaniem w placówkach przyszpitalnych. Muszę podpytać lekarza jak to wygląda.

Weroska mi też się potwierdziło:P:P

Kurcze Aniu zapomniałam zupełnie;) Fajnie macie przynajmniej z tą szkołą rodzenia:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

loca daga juz kiedys u gory pisalam ze nie pomoge co do nazwy bo mieszkam w anglii :( ale pytalas kiedy sie zapisywac to chcialam przyliblizyc temat.
co do kosztow to tutaj jest za darmo i na spotkaniu 6 par

Tak z przymróżeniem oka można sprawdzić płeć dziecka :)

http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html

Ha mi się nawet sprawdziło :)

Inne tematy z forum

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...