Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *6*

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka
05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola :) - szpital Zaspa
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa - córeczka Wiktoria - Szpital Zaspa
08 Marca - Lena-p córka Julcia - Szpital Zaspa
10 Marca - agnieszkaj - synek Adrian
11 Marca- kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - kropkawpaski
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka Hania - Szpital Zaspa
27 Marca - ega76 - synek Patryk, Szpital Kliniczna

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21- synek Ignaś
11 kwiecień - ania1988- synek, może Mikołaj :*
12 Kwiecień - Polcia
14 Kwiecien - kasia222
15 Kwiecień - wiolka8312
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka-synuś Olaf :)
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

Wątek poprzedni http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-5-t287402,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *6*

kurcze szkoda , ze tak daleko te zajęcia ;/ bo bym się wybrała

Agniuszka - ja swoją uwielbiam za to, ze ona na prawdę zupełnie nie zdaje sobie sprawy z tego, co "sypnie"

Teraz już przyjmuje to z lekkim przymróżeniem oka, albo udaję, ze nie usłyszałam, ale na poczatku... uhhh

Tak co do tej szkoły rodzenia... Koleżanka, położna, zbiera grupę na szkołę rodzenia: http://strefaaktywna.pl/4985.html
W tej chwili ma już 2 pary (w tym nas;P) i szuka jeszcze jednej lub dwóch - obiecała, że nawet, jak nie zbierze grupy, to w ciągu 3 tygodniu zacznie zajęcia
Ta SR jest płatna - 290zł (za parę)
Zajecia raz w tygodniu 2h zegarowe - niby osiem spotkań, ale mówi, że z obecną grupą już widzi, że będzie potrzeba wydłużenia.
Zajecia wg ustalenia - ok 18/18.30. Tak samo miejsce (Zaspa, Przymorze lub Morena) do ustalenia z parami...
Jesli któraś z Was byłaby zainteresowana, to zapraszam:)

hehe AgaB Twoja teściowa sypie takimi tekstami.....zupełnie jak moja :P :D

Ja już z założenia nie zaglądam tutaj przez weekend...

My w pt pojechaliśmy do tesciowej, bo w sb była rocznica śmierci tescia i msza
Teściowa, to taka poczciwa, wieska kobitka... Rozwalił mnie jej tekst na widok brzucha... Ale wielgachny, a jeszcze bardziej tęga będzie...

No i powiedzcie, jak jej nie kochać?;P

Kobietki - jaki macie program szkoły rodzenia? Tzn, ile spotkań, ile godzin?

Myślę że najlepiej nie słuchać opinii innych,bo każdy ma inne spostrzeżenia.Ja córcię rodziłam na Klinicznej(choć się wcześniej nasłuchałam negatywnych opinii) ale dla mnie najważniejsza była opieka nad dzidzią po porodzie,a nie to czy podczas porodu położna będzie uśmiechnięta czy też nie

Witajcie Kobitki :)

Prawda, ile kobiet tyle opinii.
Będę musiała poszukać informacji, czy szpitale organizują dni otwarte bądź czy można pojechać i zobaczyć sale, porozmawiać z położną.

Miłego dnia na początek tygodnia życzę.

a widzisz ile ludzi tyle opinii :)))

ja dostałam znieczulenie w wojewódzkim ale nie zadzialalo, przypadek jeden na ileś tam ;)

w każdym razie udanych i szybkich porodów życze, obojętnie gdzie , ja jestem mamą kwietniową z 2007 roku.

A ja słyszałam same złe rzeczy o Wojewódzkim więc wybrałam Kliniczną z uwagi na znieczulenie i b.dobrą opiekę

Ja mam zgoła odmienne zdanie, w wojewódzkim rodziłam dwa razy i gdybym miała mieć jeszcze dzieci na pewno również rodziłabym jej w tym szpitalu. Opieka, lekarze , położne super :)))

aha........ nie mialam tam żadnych "znajomości" , kompletnie nikogo nie znalam z tego szpitala, moja lekarz prowadząca nawet nie wiem czy w jakimkolwiek szpitalu pracuje.

Kliniczna, złe wspomnienia, dla mnie to umieralnia a nie szpital.

Zaspa - ok, ale lekarze mogliby być bardziej przyjaźnie nastawieni do pacjentów.

wszystko, tylko nie Wojewódzki :) - to moje zdanie

007angel gratuluję córeczki :) U mnie na ostatnim USG też okazało się że to jednak dziewczynka a nie chłopiec i teraz mam problem z imieniem bo już mówiłam do niego Mikołaj ;)
Co do szpitala to ci nie pomogę bo ja rodziłam pierwszą córkę na Zaspie i nigdzie indziej nie chce rodzić.

Witam wszystkie Mamusie :)

u mnie się wyjaśniło - będzie córcia Amelka. Na razie z badań wynika że maleństwo rozwija się prawidłowo i wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Planujemy z mężem zaopatrzyć się w pieluchy wielorazowe, tym bardziej że to nasza pierwsza dzidzia i mamy nadzieję że posłużą nam na kolejne maleństwa.
Tak czy inaczej ja się zaczynam zastanawiać nad szpitalem i jestem na rozdrożu - czy wybrać szpital Wojewódzki w Gdańsku czy Kliniczną. Może Kobitki byście coś doradziły?

Pozdrawiam i życzę Wam i waszym Maluszkom dużo zdrówka i pomyślności :)

Hej Dziewczyny,

no u nas w weekend zawsze taka cisza:) no ale w koncu wtedy nie siedzimy same w domu to nic dziwnego:)
Ja bylam dwa dni w 3ście (nadal trwa nasz remont i jestem u rodzicow, a remont wlecze sie wydaje w nieskonczonosc, ekipa nawalila, zniszczyla nam meble, parkiety, oakze sie w jakim stopniu jak juz posprzataja mieszkanie, ale generalnie cisnienie mialam chyba z 300 jak to wszystko zobaczylam).

No to przez te dwa dni latalam po lekarzach, bylam u gin, na polowkowym i robilam badania, nie mma tym razem cukrzycy cizowej, cukier nadal na czczo niski ale juz meisci sie w normie, wyszla juz anemia w krwi, ale lekarz pwoiedzial ze tragedii jeszcze nie ma i kazal dodatkowow brac zelazo, zawsze myslam ze koncowka ciazy ejst taka wycienczajaca a tutajw idac ze mloda juz niexle sobie ze mnie pociagnela.

Na polowkowym wyszlo ze ma jedna nerke pponad dwa razy wieksza niz druga, lekarka nic wiecej nie chciala powiedziec, kazala przyjsc za 3-4 tyg na kolejne usg, to takie dokladniejsze jak polowkowe wlasnie, i na moje pytanie ze czy to sie moze jeszcze jakos zmienic, pwoiedziala ze zarowno na alepsze jak i na gorsze, wiec teraz czekamy jak to sie ulozy.
Kurcze szlam tak rutynowow na to usg ze nawet sie nie przygotowalam psychicznie ze cos moze byc nie tak.

Ja narazie mama jakies 4 kg na plusie, moze ciut wiecej, bo u mamay waga nieco inaczej poakzu, ale raczej 5 kg nie przekroczylam. Brzuchniby jakby zgrabny, ale mnie wydaje sie strasznie duzy, choc mowie ze jak na ten tydzien to wcale nie, ale moze tro dlatego ze patrze na niego z gory? Mama ma pełno luster tylko malych takich ze piersi widac, wiec zyjew lekkie niewiedzy:)

loca-daga

Co do wyjścia ciążowego, to tak samo jak ja, byliśmy wczoraj na 30-stce u koleżanki ;) hehe

Dzisiaj pieczemy pierniki i przynieśliśmy wszystkie ozdoby świąteczne z piwnicy :)

Witam panie:):) W weekendy u nas zawsze cisza- chyba oddajemy się rodzinnemu ognisku albo najzwyczajniej odpoczywamy od kompa:)

Byliśmy wczoraj z mężem na urodzinach u koleżanki- to było właściwie moje moje pierwsze ciązowe wyjście na tego typu spotkanie i jestem meeega pozytywnie naładowana- najwyraźniej było mi tego trzeba:D

Świąteczne przygotowania jeszcze przede mną ,a le dziś planują zabrać mamę na sklepowo-zakupowe szaleństwo- wieki razem nigdzie nie byłyśmy :)

A ze spraw przyziemnych i bardziej około dziecięcych, to w poniedziałek na szkołę rodzenia jadę - pierwsze zajęcia- ciekawe jak będzie....

Pozdrawiam i miłego weekendu życzę wszystkim - pogoda jest ładna i mało grudniowa :)

Ta szkola rodzenia jest w wejherowie, w szpitalu

halo halo dziewczynki,jestescie zajete przygotowaniami do swiat ? :)

i jak wrażenia? jesteś zadowolona ? miałam iść do Zabula ale dzisiaj mój lekarz mi odradzał ,kładzie nacisk na dobrych specjalistów z dużym doświadczeniem.Dał mi namiar na Doeringa właśnie lub Preisa.Robilaś 3d z nagraniem ,jaki koszt?

* Doeringa oczywiście

Ja byłam ost. na połówkowym u dr Doerniga.

A gdzie jest ta szkoła rodzenia Martyna_P?

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (21 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......