Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *6*

Marzec 2012r.

03 Marca - Kinia83- córeczka Emilka
05/09 Marca - loca-daga - córeczka Pola :) - szpital Zaspa
5/12 Marca - Weroska synek Tymoteusz :)
08 Marca - emilkaaa - córeczka Wiktoria - Szpital Zaspa
08 Marca - Lena-p córka Julcia - Szpital Zaspa
10 Marca - agnieszkaj - synek Adrian
11 Marca- kunegunda81- synek (chyba Mikołaj ;-)
14 Marca - kropkawpaski
15 Marca - Kajaka31
21 Marca - Martyna_P_ synek Kajetan
21 Marca - MajowaMaja - córeczka Hania - Szpital Zaspa
27 Marca - ega76 - synek Patryk, Szpital Kliniczna

Kwiecień 2012r.

01 Kwiecień - chilly_aga
03 Kwiecień - Marta J.
05 Kwiecień - misiulina
09 Kwiecień - emmii21- synek Ignaś
11 kwiecień - ania1988- synek, może Mikołaj :*
12 Kwiecień - Polcia
14 Kwiecien - kasia222
15 Kwiecień - wiolka8312
16 Kwiecień - Podwojnamama
17 kwiecień - Alis
17 Kwiecień - Agniuszka-synuś Olaf :)
17 kwiecień - ilonka82
21 Kwiecień - 007angel
22 Kwiecien - slicznotkaa
23 Kwiecień - AgaB
27 kwiecień - lullu
30 kwiecień - Angel 8338

Wątek poprzedni http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2012-5-t287402,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo-kwietniowe 2012 *6*

Za łózkiem dopiero zaczniemy chodzić - no chyba, że gdzieś ogłoszą przeceny, to polecimy od razu;)

W zasadzie oglądaliśmy tylko w Black-Red-White i powiem, że byłam pozytywnie zaskoczona cenami - myślałam, że BRW jest dużo droższe

Na grudzień mam postanowione poważnie przyjrzeć się tematowi wózkowemu - na jakie cechy są dla nas ważne, na co zwracać uwagę...
Może któraś natrafiła na stronę z podpowiedziami?

dokladnie... ja na takiej amerykance spałam jakos od 3 rz do... 7? 8 ? a poźniej rodzice kupili mi normalną kanape ;)

Agniuszka ale o którym mówisz??

dwuletnie*

loca ale na takiej amerykance dziecko powiedzmy 2 lenie raczej nie spadnie bo ma boki , a to z ikei nie ma i jest m.zdaniem troche niebezpieczne to raz, a dwa , że strasznie dużo kasy za łóżko bez schowka na pościel

No tak łóżeczko pod oknem to słaby pomysł- moim zdaniem nawet jak nie wieje, to tak kiepsko czy wywietrzyć czy coś - zwłaszcza,z eja mam bzika i nawet teraz śpię z rozszczelnionym oknem i zakręconym grzejnikiem i nie jest to sprawa ciazy - zawsze tak robiłam:) a mąż biedaczek marźnie:(

Takie składane łóżko to dobra rozwiązanie :) Może rozwaz kanapę beddinge z ikei - wprawdzie po rozłożeniu ma 140, ale jest mega wygodna i wydaje sie szersza:P
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09874295/

U nas wtedy łóżeczko wypadło by pod oknem (a ja osobiście stwierdziłam, ze pod parapetem u nas wieje) albo na scianie od klatki schodowej. No i na szerokość wyszłoby w najlepszym przypadku na styk.

Jeszcze rozważam zamianę łóżka na rozkładaną kanapę (jeśli kupimy taką o szerokości min. 150cm po rozłożeniu). Dodatkowy plus, że w dzień, po złożeniu i więcej miejsca i dla mnie wygodniej do karmienia

Ale jeszcze mamy czas;)

Ja sobie to wszystko rozrysowałam i wyszło mi,ze będzie ok:) Wzdłóż okna( węższy bok pokoju) stanie łóżko i z boku lóżeczko (dłuższym bokiem wzdłóż ściany) a po przeciwnej stronie komoda. W kącie stoi szaf i to właściwie tyle :) Nam cisno nie będzie, a jak mała będzie tu spała już sama, to będzie miała sporo miejsca:)

To coś jak nasz... - w zasadzie przy łóżku z materacem 1,6x2,0 to mało miejsca zostaje:(
U nas teraz łózko stoi w poprzek + w jednym rogu jest biurko (i tam będzie stała kołyska, później łóżeczko, a w drugim komódka, którą chciałabym zamienić na dziecięcą komódkę (z przewijakiem) w komplecie z łóżeczkiem - bo ta nasza komódka nie będzie wygodna - to są szafki przy ziemi, za niska na przewijanie...

Niestety, budowa nam się przesuwa w czasie i prawdopodobnie nie zdążymy z rozpoczęciem prac na wczesną wiosnę, co znaczy, że przyszłą zimę spędzimy jeszcze na naszym mieszkanku i będziemy musieli jeszcze przemyśleć wizję pierwszego roku

2,2x4,7 chyba :)

Loca - a jaki wymiar pokoju macie?

My w pokoju małej zostawiamy nasze łóżko, które jest duże i zajmuje sporo miejsca (160x200). Ale tak sobie myślę, z enawet w trójkę ewentualnie wygodnie pośpimy:) Później z naszym łóżkiem przechodzimy do drugiego pokoju, a dla małej wstawimy chyba takie łóżko http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20157293/ - czeka u mojej mamy , wcześniej ja miałam takie w pokoju :)

Ja na pewno w okolicy marca sie wybiore na giełde do pruszcza :) tam można znaleźć duzo rzeczy.. w sensie kanapy, krzesła... a moze tez tam są mebelki dla maluchow...

loca - ja też jestem na etapie przesypiania całych nocy (no może raz w tygodniu się nie uda), ale... załatwiam się, przed pójściem do łazienki, później po myciu zębów, potem przed położeniem się spać, no ale czasem, jak jeszcze w łóżku gadamy, albo mąż czyta nam bajkę, to mus jest jeszcze raz... na trzy kropelki... grrr....

no właśnie my tez idziemy do Zabula 17-go i pewnie już nie będzie wątpliwości

http://www.mebleprojekt.pl/product/9/14/Kanapa-Amerykanka-I-Boki-Grube.html może cos takiego bym wybrała, musze jeszcze poszukać

Nulka fajny link- inspiracji pod dostatkiem:)

AgaB - wędrówki do wc to koszmar- ja ostatnio potrafię nawet nie wstawać całą noc i baaardzo mnie to cieszy :)

Co do płci, to lekarka dawała 99% ,ze dziewczynka, ale ,ze ona jakaś taka niewyraźna jest(lekarka) , to mam sporo wątpliwości . Pod koniec roku wybieram sie do Zabula, więc licze na to, ze dowiemy się ostatecznie co i jak:)

tzn ja myslalam o czyms takim http://www.mebleprojekt.pl/product/9/3/Kanapa-Amerykanka-I-Boki-Cienkie.html ( nie konkretnie ta, ale tego typu :P )
Na początek bedzie do karmienia, albo dla mnie, zeby z maluchem byc w pokoju w razie co, a około 2 lat przerzuce malucha i to bedzie jego łozko :)

u nas też lekarz na 100% nie mógł potwierdzić, ze chłopak ,bo mówił , że wargi sromowe czasem dziewczynki mają duze na tym etapie , ale na na samym końcu badania i lekarz i mąż i ja widzieliśmy siusiaka :) i powiedział , ze na 90%Olaf będzie

Ja miałam być Michałem , a tu prosze taka niespodzianka;D
Nulka a widziałaś już ten fotel/kanape?? kurcze strasznie dużo kasy w ikea trzeba dać.A jak Oli podrośnie to co ja zrobie z nim? a na czymś karmiś musze, tym bardziej , że my tylko na początku przeniesiemy materac sypialniany do Olafa pokoju

Loca - ja inaczej nie zasnę... A tragedia, jak już się ułożę i... potrzeba oddania 3 kropli w wc :/ Albo w nocy się za bardzo ruszam...

Nulka - miałam Ci smsa wysłać, ale od dwóch dni na takim trochę odlocie jeszcze jestem... i do gosik_sz odezwać się muszę...

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam