Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.2

Hej dziewczyny. Założyłam drugą część :)

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-t621907,1,16.html

Lista mamusiek (dopisałam margreth):

Marzec 2016

Sensimilia 06.03.2016
monisia061 08.03.2016
ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Zielone jabłuszko 28.03.2016
Kinga 31.03.2016

Kwiecień 2016

Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
Estera13 10.04.2016
Molly 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.2

A mozecie mi powiedzieć ile czeka się na wyniki, bo nie wiem czy mogę się za to zabrać w nowym roku czy jeszcze w tym...

Hehe.... nasze dzieciaki sie zgadały ;) łobuzy ;)

More-la... jakbym wiedziala na 100%, ze za 3 razem bedzie zdrowa, jedna dziewczynka to moze i bym sie skusiła... ale za duże ryzyko ;)

Tak piszecie o tej glukozie... jak ja sobie przypomne, to juz mi niedobrze... nie dosc, ze pilam to z 20min bo mialam zwroty i krecilo mi sie w glowie to jeszcze caly dzien spalam, tak sie źle czulam... mnie to czeka w nowym roku dopiero ale juz sie boje...
A z fajnych rzeczy to ide jeszcze malucha podejrzec przed swietami, 17ego i wtedy sie upewnie, czy na pewno synek zostaje synkiem ;)

Cześć dziewczyny!
my właśnie wróciliśmy z badań polowkowych - Bąbel ma już 471g :D i 22 cm czystej radości :) ale najważniejsze że zdrowy.
Też dostałam skierowanie na glukoze, za waszą sugestią postaram się pamiętać o cytrynie ;)

Nulka - jak żal Ci sprzedawać to rób kolejne dziecko ;-) U mnie nastawienie do porodu podobne - przyjechać, urodzić i spadać jak szybko się da ;-) choć poród miałam mega trudny to wolę na żywca niż krojony lub z ZZO :D Tylko teraz na pewno wolałabym, żeby mi nie wyciskano dziecka i nie truto antybiotykami, na które jestem uczulona :P No i mimo wszystko liczę na trochę wsparcia ze strony personelu ;-)
Mój junior też kopie walecznie po 21:00 :)

Nulka,
To synus jest w zmowie z moja cora bo kopiew tych samych godzinach. Wczoraj przyfisiowala, bo kurcze niemoglam zasnac do2 w nocy i dzis jak zombie chodze. Ale takie uroki:)

No ja w budowie nie pomoge, bo my w bloku od 4 lat ;)

Ja ZZO tez sie boje, jakos igla w kregoslupie mnie przeraza ;) Core rodzilam bez wiec i teraz dam rade.... wcale tak tragicznie nie bylo... trzeba miec podejscie, wchodzisz, rodzisz, wychodzisz... to nie spa i na luksusy nie ma co liczyc... niestety... Takze ja na 99% Zaspa ponownie.

Dziewczyny, wlasnie robie wstępna selekcje ciuszkow, mam ze 2 kartony po pampersach slicznych dziewczecych body,bluzeczek, spiochow,bluz,getrów... :( poplakalam sie jak to ogladalam... od 56-74, głównie letnie bo córa majowa.... moze któraś by byla zainteresowana dla córki ? Chce sprzedac za grosze co by mi sie troche wyprawka dla mlodego zwróciła ;) Czekam do 17ego zeby potwierdzic siusiaka i wtedy wystawię wszystko na olx czy jakies grupy sprzedażowe.

Synuś kopie jak szalony, glownie miedzy 8-10 rano i 20-22 ;)

Hej laski. Ja dzis po glukozie i znowu zapomnialam wziac cytryne ;-) takze jesli ktoras jeszcze przed i nie bardzo z cukrem w tej postaci, to mozna zagryzc cytryna :-)
Zielone jabluszko - moja kumpela tez miala transformacje w brzuchu ;-) ze niby chlopak, a potem dziewczyna sie okazala, dlatego ja zawsze czekam na polowkowe, bo to kurde nigdy nie wiadomo hehe. W sumie to do porodu nie wiadomo heh... Byle byly zdrowe te nasze bable. :-)

Ja sie aktualnie lamie, czy nie rodzic w Wojewodzkim. Macie doswiadczenie z ichniejsza porodowka? BTW - Jesli ktoras z Was chce tam rodzic i korzystac ze znieczulenia, to prosza zeby odbyc "szkolenie" - czwartki o 13:00 jest wyklad o ZZO - wyklad w mojej opinii niewiele wyjasnia ;-) Ja ze znieczuleniami jestem na bakier - kanalowe leczylam bez :-p bo u mnie nigdy nie wiadomo, co sie wydarzy po znieczuleniu i podejrzewam, ze bym miala parestezje konczyn po takim ZZO. Ale na wyklad poszlam z ciekawosci i umarlam z nudow i braku konkretow ;-p

Sensimilia,
Nam budowal dobry znajomy rodziny. Pobudowal domek nam, tesciom. Jestesmy mega zadowoleni. Ale teraz jak na zlosc zaczal budowac swoj domek wiec wiem ze jest kompletnie wylaczony. Wierze ze inne dziewczyny cos podpowiedza.
Milego dnia

Hej =)
My zdrowi, rośniemy intensywnie. szykujemy prezenty i ozdoby świąteczne =) czas leci nieubłaganie.
Chciałam Was zapytać czy polecacie jakąś ekipę budowlaną? Pisałyście, ze budowałyście domy, jesteście zadowolone z wykonawców? Akurat zbieramy wyceny =)
Pozdrawiamy!

Dobry, melduje sie w nowym watku dopierp teraz..
Jutro zaczynamy juz 28 tydz :) pilam glukoze i jutro ide do lekarza
Zobaczyc wyniki i kontrolnie mam nadzieje ze bedzie wszystko ok!
Myslalam ze to bedzie gorsze a jednak obeszlo sie bez zwrotow :p
Maly coraz bardziej buszuje coraz bardziej czuje :) przynajmniej spokojna jestem, teraz dopiero zaczyna brzusio wychodzic bo tak to na boki szlo :(

A jak u Was dziewczyny?! Wszyscy zdrowi?
Dobrej nocki :)

Czesc dziewuszki,
O jak tam po weekendzie? Odpoczelyscie troche? :) szkoda ze pogoda nie dopisala, nie moznabylo nawet spokojnie na dwor wyjsc. My wczoraj dopiero poznym wieczorem sie zmobilizowalismy i wyszlismy z naszym psiakiem na krotki spacer bo sie domagal. Zabralam latarke, bo nam na wsi jeszcze latarni nie postawili wiec ciemno w naszej okolicy jak diabli. No ale spacer byl. Dzis juz zrezygnowalismy ze wzgledu na wiatr.
No a poza tym u nas roboty pelna para. Wczoraj ekipa montowala nam drzwi na pietrze. Niby nic takiego, ale dzis caly dzien sprzatania po tej akcji. I do tego na parterze ten remont pokoju juz pod katem dzidzi. Oj pomagam jak tylko moge ale juz kondycja nie ta, sapie jak lokomotywa i nogi bola tak potwornie ze marakra. I tak pewne nam do konca tygodnia zejdzie. Ale przemeczymy sie i bedzie z glowy juz przed swietami. Bedzie mozna potem zaczac prac i ukladac ciuszki dla malej naszej.
Klade sie juz, bo jutro ciag dalszy robot, i w ten balagan przyjedzie jeszcze babka ze szkoly rodzenia bo kolejne zajecia. Bedzie jak u cyganow, ledwo mozna tu przejsc. A jutro babka przyjedzie z lalka, wanienka, wiec na sterte tych naszych rzeczy jeszcze to i warsztaty z kapieli bobasa pelna para.hehe. Spokojnej nocki, caluski na dobranoc.

zielone jabłuszko a gdzie robiłaś usg 4d ?

Witam nową Mamusie w naszym gronie :)

Dziewczyny, miałam dać znać jak będą jakieś promocje na sklepach @ - tak wiec są ;) ja osobiście czaiłam się na 3 sklepy z czego jeden mamalulu.pl ma % ale na wybrany asortyment ( oczywiście nie na to co chcę), drugi colorstories ma na wszystko 15%, a promocje mają zazwyczaj tylko kilka razy w roku, tak więc trochę rzeczy zakupiłam :D , a trzeci effi się zbuntował i nie dał od siebie nic ;)

hej hej witam się i ja:)

Jestem juz w 23 tygodniu:) i mamy niespodziankę z dziewczynki zrobił się chłopak:) a co! nie powiem, marzylam o córeczce a tu kolejny siusiaczek:) jednak to usg 4 d to jest technika. Mamy się dobrze, najważniejsze że starszak strasznie się cieszy na brata a ma juz 10 lat! No nic jak to syn powiedział mamo będzie królowa:)
Szkoda tylko, ze polowe wyprawki mam już dla malej kobitki- zakupilam w second-handzie, moze ktoraś z was ma ochotę odkupić ode mnie po okazyjnej cenie tzn po takiej za jaka kupilam? sukieneczki, body, spioszki?
jak ktoraś jest zainteresowana to poproszę o maile podeśle. Jest tego sporo, zaszalałam, bo kupilam nawet koszulki na lato przyszłe:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witaj katarin:)
Super, ekipa mamusiek coraz liczniejsza.
Spooooko, maluszek widac lubi mamuske w niepewnosci potrzymac. Niebawem pewnie zobaczysz na usg co tam ma miedzy nozkami.
U nas w domu gorzej niz u ekipy cyganow. Hehe. Zaczelismy remont, roboty pelna para. Ciesze sie, bedzie ogarniete przed świetami.
Udanego weekendu:)

Cześć dziewczyny !!!
Jako nowa dopisuje się do listy w sumie jako ostatnia.
Niestety jeszcze nie wiem kto mieszka w moim brzuchu (chocież wiem że jest uparte bo skutecznie nie chce się pokazać:))

Marzec 2016

elle 02.03.2016
Pauletta44 06.03.2016
Sensimilia 06.03.2016
monisia061 08.03.2016
ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Aniammmmm 15.03.2016
anah 22.03.2016
Zielone jabłuszko 22.03.2016
Kinga 31.03.2016

Kwiecień 2016

Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
OlaOla 06.04.2016
Estera13 06.04.2016
Molly 10.04.2016
dumelek 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
katarin 28.04.2016

U mnie to już w sumie połowa ciąży, a nie wierzę że to tak szybko minęło...

Nulka, super! Bedziesz miala przystojniaka W domku:))) teraz niech zdrowo rosnie w brzuszku.

Ja mam dzis koszmarny apetyt. Kon z kopytami chyba by nie wystarczyl. Tak jeszcze nie mialam. No ale zapycham sie pomidorem wlasnie. Moze pomoze na chwile.hehe

No to dziewczyny , witam sie i ja i moj synuś :)

Na dzisiejszej wizycie po kilkunastu minutach pokazał sie siusiak ;)
Reszta wymiarow ok, wszystkie narzady rowniez, ilosc wód i przepływy rowniez w normach :) Cale 330gr żywej wagi :*

Nitusia, też mam anemie (hemoglobina 9,8) - dostałam ampułki do picia Feroplex, poza tym ważna jest dieta - poza mięsem, rybami i jajkami, dobre są buraki, herbata z pokrzywy, suszone morele, ciemne pieczywo, zielone warzywa, zwłaszcza natka pietruszki.... z nich żelazo znacznie lepiej sie przyswaja, niż z tabletek, zwłaszcza jeśli produkty te spożywa sie z takimi, które zawierają wit. C, a nie łączy się ich z nabiałem, który utrudnia przyswajanie żelaza. Kwas foliowy 5 mg tez biore, podobno warto tez jeść produkty bogate w witaminy z grupy B.

Co do USG, tym USG 4D, niezmiennie polecam gabinet dr Preisa i dr Świątkowskiej - tanio może nie jest, ale są ponoc najlepsi w Trójmiescie. synkowi mojej koleżanki uratowali życie, przewożąc karetka prosto z gabinetu na salę operacyjną na Klinicznej.

cześć dziewczyny,
bardzo długo mnie tu nie było i zauważyłam, że nie ma mnie nawet na liście...więc pozwalam sobie się dopisać :)

Marzec 2016

elle 02.03.2016
Pauletta44 06.03.2016
Sensimilia 06.03.2016
monisia061 08.03.2016
ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Aniammmmm 15.03.2016
anah 22.03.2016
Zielone jabłuszko 22.03.2016
Kinga 31.03.2016

Kwiecień 2016

Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
OlaOla 06.04.2016
Estera13 06.04.2016
Molly 10.04.2016
dumelek 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016

właściwie, to uwzględniając długość cyklu powinien być ...29.02.2016 :):):)

pierwsze dziecko rodziłam na Klinicznej, teraz sama nie wiem.... może Redłowo, bo mam najbliżej....
przyznam, że rozważam również poród domowy, gdyby cała ciąża do końca przebiegała pomyślnie, spotkałam się już nawet z lekarzem, przyjmującym takie porody i wstępnie zostałam zakwalifikowana.

Nie wiem jak jest teraz, ale ponad 2 lata temu praktycznie w żadnym trójmiejskim szpitalu nie respektowano zapisów standardów opieki okołoporodowej.... może sie w tym czasie coś zmieniło, mam nadzieję.

A tym, w którym szpitalu pracuje lekarz, prowadzacy ciąże, bym sie osobiście nie sugerowała. I tak mała szansa, że się akurat trafi na jego dyzur podczas porodu. Lepiej sprawdzac, jakie warunki oferują szpitale i czy jest szansa dogadać się z personelem w kwestiach, na których nam najbardziej zalezy...

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...