Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.3

Marzec 2016

Sensimilia 06.03.2016
monisia061 08.03.2016
ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Aniammmmm 15.03.2016
anah 22.03.2016
Zielone jabłuszko 22.03.2016
MamaSylwia 28.03.2016
Kinga 31.03.2016

Kwiecień 2016

Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
OlaOla 06.04.2016
Estera13 06.04.2016
Molly 10.04.2016
dumelek 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016

Skopiowalam ostnią liste, mam nadzieje ze wszystkie na niej jestesmy :)

Link do popdzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-cz-2-t636617,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.3

Moj w 31 tygodniu 1560 gram wiec raczej bedzie mniejszy niz wiekszy ;) nawet brzuszka nie mam za duzego. Krocze tez mnie bolalo jakis czas temu a teraz nic mi nie dokucza. Narazie nie planuje kupowac mysle karmic na twardszej poduszcze, ale wyjdzie w praniu staram sie jupic tylko to co naprawde potrzebne a wszystkie dotatki pozniej jak starczy funduszy i okaze sie ze moga sie przydac.

Sensimilia - ja mam takie same problemy ze snem. Do tego ciągle chorujemy. Masakra! Mi też mówią, że niemożliwe żebym przytyła 13 kg, ale waga nie kłamie ;-) Jak masz wąskie biodra to faktycznie pogadaj z ginem, żeby przyjąć jakąś strategię, w przypadku większego dzidziola.
Pauletta - ja używałam takiej fasolki Motherhood przez pół roku. Było to wybawienie dla kręgosłupa, bo kladziesz dziecko na poduszkę i ew. kontrolujesz ssanie.

Sensimilia, no wlasnie jak ostatnio pisalas ze w szpitalu ci powiedzieli ze maly wazy 3 kg to bylam zaskoczona. Ja dwa tygodnie temu uslyszalam, ze mala 2200. A niby termin mamy na ten sam dzien. Wiadomo, ze to usg tonie zawsze tak dokladnie z ta waga ale kurde, ciekawe.. Ide znowu za tydzien to az jestem ciekawa ile moj potworek wazy.

Dziewczyny uzywalyscie/ planujecie uzywac tych poduszek fasolek czy jak one tam przy karmieniu? Sprawdzaja sie? A macie cos co mozecie polecic?

Ja tez obiadek robie. Ale dzis lekko- rosolek.:) chodzil za mna od kilku dni.

Hej Dziewczyny =)
Mój Małżonek wrócił ze szpitala ze zwolnieniem na 3 tygodnie, czuje się dobrze, także razem sobie odpoczywamy =) mam nadzieję,że urodzone w ciągu tych 3 tygodni, byłoby super =)
Ja czuję się przede wszystkim przemęczona, nic mi się nie chce, nie mogę spać w ogóle =( dziś w nocy przespałam 4 godziny, jestem potwornie śpiąca, ale zasnąć się nie da. Mam już dość, marzę o tym żeby urodzić..

Też nie sięgam do swoich stóp =( mąż mi obcina paznokcie i stopy mi się tak rozszerzyły i puchną, że ledwo się mieszczą do butów =( ale ogólnie wszyscy mówią, że ciąża mi służy i gdyby nie brzuch to by nie było widać, ja się czuję jak wieloryb, ale dobrze słyszeć miłe słowa dookoła =)

Czyli tylko ja noszę takiego wielkoluda? Oby się urodził przed terminem bo nie dam rady z moimi wąskimi biodrami go wypchnąć =(
Idę gotować obiad ;)

Ja tydzien temu sciagnelam obraczke i pierscionek. Niby nie mialam problemu z opuchnietymi palcami, ale dmuchalam na zimne. Schowalam narazie i zaloze po porodzie. Mnie natomiast juz od okolo 2-3 tygodni boli krocze...tak jakby...ktos mnie porzadnie skopal:)

Jak się dziś czujecie?
Mi zaczęły palce puchnąć i dziś pożegnałam się z obrączką i pierścionkiem.

Ja mam 10 tetrowych zamówionych w smyku, i 3 flanele. Jak zabraknie to się dokupi.
Zamówiłam też śpiworek za 30 zł.
Mam jeden biustonosz do karmienia taki bawełniany jeszcze kupie jeden lub dwa sportowe, a reszte dopiero jak będę karmić bo ponoć mogą piersi jeszcze urosnąć.

Pedicure? Ja ledwo buty wkładam :-P

Ja się tylko męczę psychiczne - pisząc pracę magisterską :P Mam nadzieję, że się uporam przed porodem.

Co do pieluszek tetrowych, ja zamówiłam na Allegro bo widziałam np. w Pepco ale były właśnie takie cienkie, przezroczyste.

Kupiłam te: http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-60x80-polskie-podwojnie-tkane-i5518101554.html
Jestem zadowolona, są grube, porządne. Zamawiałam u nich też te cieńsze żeby np. na dno wanienki włożyć przy kąpieli i też są ok. Z kolei flanelowe dziwne - co do materiału to jest ok ale każda ma jeden bok nie obszyty, nie wiem czemu tak jest. W niczym to nie przeszkadza ale wygląda tak sobie.

Staników nie kupowałam typowych do karmienia, tylko jak któraś z Was tutaj radziła, takie sportowe. W Pepco 8 zł za sztukę i w H&M trafiłam na promocję 2-pak za 10 zł. Wszystkie normalne, usztywniane już teraz mnie gniotą a co dopiero jak będę karmić więc myślę, że te sportowe to całkiem fajne rozwiązanie. Mam jeszcze w planie kupić chociaż 1 ładniejszy. W Lidlu mają być od poniedziałku chyba. Za 28 zł.

Pauletta ty sobie pedicury urządzasz męczące, a ja właśnie skończyłam fugowanie przedpokoju ;-) Na czworakach przez 3 godziny. Takie to rozrywki na 7my miesiąc zaplanowane ;-) Ale pedicury i inne takie zabiegi planuję jak najbardziej. Niech no tylko na zwolnienie pójdę ;-)

dziewczyny, gdzie kupujecie pieluchy tetrowe? Ja przy pierwszym dziecku kupiłam duży zapas na allegro, ale to były takie cienkie byle jakie. Teraz wolałaby drugi raz się tak nie sfrajerować.

A staniki do karmienia? Polecicie jakiś sklep? (najlepiej w Gdyni)

Hej Mamuśki! I ja się melduję po pierwszym alarmie szpitalnym - właśnie wróciłam ze szpitala na Zaspie - podejrzenie saczenia się wód plodowych. Na szczęście fałszywy alarm. Faktycznie troche zmieniło się od pierwszego porodu. Rodzące przyjmują na -1 piętrze. Trafiłam na dwie zmiany położnych - jedna babeczka dość oschla, ale generalnie w porządku. Lekarka bardzo konkretna, radziła trochę wyluzować, bo to w sumie 35 tydzień leci i ciąża zaawansowana. Dziecko ma 2,5 kg i nawet jakby coś się działo to będzie dobrze. Szyja dłuższa nie będzie, biodra się rozchodzą, no ale taki urok. Ale stresa miałam mega! cała się trzeslam. Przypomniało mi się, jak bardzo nie lubię KTG ;-)
Ale jak się uda, to jednak pojadę do Wojewódzkiego ;-)
Trzymajcie się babeczki. Już ostatnia prosta leci.

Witam nową mamusie :)

Ja tetr mialam z 15 i wystarczylo.... teraz mam kilka kolorowych-wyjsciowych, jeszcze kilka bialych musze dokupic.
Te podklady duze na lozko mialam jedna paczke, 5szt chyba i wystarczylo, zreszta tych podpasek od pępka do lopatek mialam jedno opakowanie to nawet go nie zuzylam.... 1.5doby uzywalam i przeszlam na zwykle podpaski a po tygodniu na wkladki...
Ciagle sie zastanawiam nad kosmetykami... z corka mialam oillan i byl ok, potem czytalam blog srokao i zastanawiam sie, czy teraz nie kupic serii babydream.... a wy co kupujecie ?

Rozstepow nie mam, tylko zylki zaczynaja byc widoczne na biuscie i brzuchu... w pasie mam 97cm rano, wieczorem 99 ;) z cora na tym etapie mialam 100 wiec nie jest źle ;)

W pon ide na to dokladniejsze USG w 30tc do dr Zabula, zobaczymy co tam u malego slychac,jak przeplywy, lozysko....

A ja wczoraj mialam dzien sprzatania, nawet okna umylam.... a dzis moja core cos rozklada, od rana zmaga sie z gorączką i zadnnych innych objawow... takze czuje, ze najblizszy tydzien spedze z moja 3latka w domu,ale przynajamniej czystym :P :]

A ja wam powiem, ze nie pamietam kiedy zmeczylam sie tak jak dzis....przed chwila skonczylam wieczorna toalete...doprowadzilam do ladnego stanu stopy, piety( bo prkly mi w dwoch miejscach), pedicure i zafundowalam sobie dokladna depilacje. I sie zmeczylam. Hehe. Leze i nor,alnie usmiecham sie tu do siebie. Co za czasy. Takie czynosci staja sie trudnoscia i sprawiaja, ze jestem zmeczona.

Teraz czas na herbatke z lisci malin. Pije juz od ponad tygodnia. Dobra, ale ja tam wszelkie ziółka lubie.

Jak tam babki rozstepy? Cos sie u Was pojawilo? W jakiej kondycji wasza skora? Ja tak ogladam siebie dookola. Chyba nie jest zle. Wieczorami widze takie przebarwienia lekkie na boczkach,piersiach w dolnych partiach, udach. ale rano jak sie budze to skora jak nowa, wiec wierze ze dam rade w tym stanie dotrwac do konca ciazy. Oby. Jeszcze rozstepy nam potrzebne.

A walczycie z zaparciami? Macie ten problem? Bo wiem, ze sie zdaza. Ja na szczescie poki co nie mam z tym problemow. Pije dwa razy dziennie siemie lniane, jakies owocki w sporych dawkach za dnia i naprawde jest ok.

Spokojnego wieczorku wam zycze. Buziaki

Jest nowa strona szpitala na zaspie.

http://www.szpital.gda.pl/pl/pages/oddzial-polozniczo-ginekologiczny

jednak to prawda że nie dają zzo, slyszalam od znajomej że niby dają a to jednak bujda.

Mialam 2 epizody takiej niby kolki, ale oddychanie i dalam radę. Nie wiedzialam ze to jakiś skurczybyk:)

Witam nową mamę, może napisz coś o sobie :) skąd jesteś i gdzie planujesz rodzić?

Paulletta, hehe no właśnie z takim galotkami jest mega problem. Ja przed ciażą i w ciązy noszę M. Kupilam takiem majty bawelniane bezszwowe i ok pod brzuchem . Co prawda jestem w 32 tyg a we wtorek zaczynam juz 33 i mam 100 w obwodzie - licząc od pępka. Chcialam 2/m kupić tych poporodowych ale balam się że bedą za małe. No nic, ja prócz tych z canpola zabiorę jeszcze zwykłe bawełniane:)

Po łóżeczko jedziemy w czasie ferii zimowych. Chociaż mój maż ma takiego luza, ze wychodzi z założenia że może nawet złożyć łóżeczko jak ja bedę w szpitalu :) luz to luz. Teraz na dniach zaczynamy remont dużego pokoju- likwidacja garderoby i burzenie ściany, na rzecz szafy pod zabudowę i większego pokoju. Mam nadzieje, ze nasz fachowiec się wyrobi. Bo do 22 marca nie zostało wiele. Chcialam zakupic na allegro łóżeczka i cena podobna, ale po komentarzach odpuściłam, nie mam zdrowia na nerwy że bedzie coś połamane czy podrapane. A tak u nas w ikea zawsze można wymienić. Te prześcieradełka zakupilam gdy byla promocja:)

Te napinanie to znak od organizmu ze trzeba zwolnić i sie położyć:)

Mi też zaczęły się takie skurcze w 28 tygodniu... Ból jakby silna kolka w prawym boku. Podobno to normalne :]

Witam nową Mamusie :)

Witaj, U nas też starszy Mikołaj.. drugi chyba będzie Igor. ;-)

dziewczyny czy skurcze w 29 tygodniu są normalne? Takie bardzo silne napinanie brzucha, czasem bardzo bolesne, jak kolka. Ale przechodzą same.

Inuno, witaj, witaj :-)
Co tak pozno dolaczylas? :))) ale milo, ze jestes z nami:-)))

Inne tematy z forum

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

gdzie tanie przybory szkolne i inne ? (7 odpowiedzi)

Witajcie, może ktoś orientuje się gdzie w trójmieście znajdę tanie przybory szkolne (zeszyty,...

Co na wypadające włosy? (48 odpowiedzi)

Macie jakieś sprawdzone sposoby na wypadające włosy? Mam już dość, bo moje włosy są dosłownie...