Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.4

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-cz-3-t651026,1,16.html

I ostatnia lista:

MARZEC 2016

elle - 03.03 (lub 01.03 uwzględniając cykl) :)
Pauletta 06.03.2015
Sensimilia 06.03.2016
monisia061 08.03.2016
ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Aniammmmm 15.03.2016
anah 22.03.2016
Zielone jabłuszko 22.03.2016
Lala_la 26.03.2016
MamaSylwia 28.03.2016
Kinga 31.03.2016

Kwiecień 2016

Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
OlaOla 06.04.2016
Estera13 06.04.2016
Molly 10.04.2016
dumelek 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Iwo04 12.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
Nika 21.04.2016
katarin 28.04.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.4j

U mnie to chyba jakiś fałszywy alarm.. czop mi odchodzi kawałkami od.. dobrych dwóch tygodni, nie wiem czy nie dłużej, ale taki zwykły, a taki różowawy i z krwią odchodził od piątku wieczorem i cały dzień wczoraj, a dziś znów normalny. W pierwszej ciąży też odchodził ze 3 tygodnie zwykły, a rano w dzień porodu taki zupełnie krwisto czerwony, że az się przestraszyłam. Tak więc teraz jeszcze z tymi skurczami myślałam,że coś się rozkręci, ale póki co kolejny dzień z bolącym brzuchem. Jutro idę do lekarza to może się okaże czy jakieś małe rozwarcie się zrobiło.
Ja generalnie mam skurcze ciągle, twardnieje mi brzuch i boli głównie w podbrzuszu, też trudniej mi się wtedy oddycha. No i w związku z tym mam nadzieję, że zacznie się u mnie od odejścia wód, bo gdybym miała jechać do szpitala ze względu na skurcze, to jeździłabym tam codziennie.
Ech dziś kolejny dzień z bólem brzucha =( ja bym nawet wzięła jakaś nospę, ale gdybym miała rodzić to nie chcę się rozkurczać. Ale w sumie, do marca 2 tygodnie, to może wytrzymam..
Wczoraj rozmawiałam ze znajomym neonatologiem i mówił mi, że większość kobiet, jeśli nie ma żadnych komplikacji przyspieszających poród, rodzi w przedziale 4 dni przed i po terminie z USG prenatalnego w 12 tygodniu. U mnie ten termin to 29.02. Zgodnie z tym mam jeszcze sporo czasu.
Jestem ciekawa ile urósł ten mój wielkolud.
Mój starszak siedzi w kącie ze skwaszoną miną, pytam dlaczego jest smutny, a on na to 'bo nie ma jeszcze dzidzi', może opatrzność chociaż jego wysłucha i przyspieszy ten poród =p

Co do skurczy przepowiadających to ja nie miałam (raczej ;) ) ale mówią, że one nie bolą

Dlatego Sensimilia, jeśli Twoje bolą to może jednak są porodowe? Masakra, że tak cierpisz i to tyle czasu... Ciekawe jak lekarz zareaguje...
W każdym razie trzymam kciuki, żeby jednak się rozpakowywało!!

Ojtam koleżanki, które nic nie boli! nie zwalać na pogodę :P Mi się udało dziś być na 3 spacerach i nie zmoknąć! :D No a dzięki walentynkowemu śniadanku i obiadku jeszcze fajniejszy dzień się stał ;) Teraz lecę oglądać komedie romantyczne z mężem bo się zgodził!!! Petarda! :D

Udanego wieczoru kobietki :*

Ja właśnie z wypadu walentynkowego wróciłam i odziwo dałam radę przejść się nawet po Molo w Sopocie. Pogoda nie nastraja ale to był kolejny powód żeby się ruszyć i wykurzać małego. Teraz jeszcze herbata i sesja skakania na piłce i może niedługo się rozpakuje :P

No pogodanie nastraja specjalnie optymistycznie:) ja po obiadku leze i sie bycze. Oczy sie zamykaja to moze drzemka...heh. Taaa... Walentynki. Nawet maz pytal czy wybywamy gdzies na dobry koktajl czy cos, ale chyba nie chce mi sie w te tlumy pchac. Wole inny dzien, jak juz wszyscy zapomna, ze maja sie kochac, hehe.

U mnie też sie nic nie zapowiada ale ja powtarzam odwieczne że mam czas ;) Za oknem szaro więc walentynki przed telewizorem.

łeeee, nie no, myślałam że wejdę na forum i co najmniej ze dwie rozpakowane będa:P może chociaż świętowanie walentynek coś da i jutro się coś ruszy (ja nie świętuje, zacznę za tydzień w sobotę, bo wcześniej nie mogę :D)
my już dziś po basenie z młodym, po wizycie u kuzynki w Redzie, bo pożycza nam wózek po swoim synku, żebyśmy mieli jeden tu w Sopocie, a jeden u moich rodziców - bo się chyba byśmy z dwojgiem dzieci, psem , walizkami i wózkiem nie zmieścili w naszym aucie...
a teraz sprzątamy i gotujemy, bo wieczorem wpadaja znajomi... także tego, nie mam czasu myślec o porodzie :D

mor-ela u mnie z prezentu raczej nici młody siedzi i wyjść nie chce, mi chyba nawet czop śluzowy nie odszedł chyba że nawet nie wiem kiedy. Teraz świętuje z mężem w restauracji może w tygodniu w końcu coś zacznie się dziać. A bardzo bym chciała bo czuje się jak waleń :-P

Dziewczyny ja też zaciskam nogi aby jeszcze chociaż tydzień wytrzymać chciałabym aby malutka miała chociaż 3kg :) Termin mi się skrócił do 2 Marca i lekarze na patologii jak byłam to już zaznaczali że jeśli nic samo mi się nie zacznie to 1-2 Marca widzą mnie na oddziale teoretycznie można jechać do 7dni po terminie ale ja jestem po pierwszym cc i to całkiem niedawno bo 2014 i kazali się stawić także już bliżej niż dalej :)

Trzymajcie się miłych walentynek
Jesteśmy w kontakcie :)

Wiola i Sensimilia - która robi nam walentynkowy prezent? Wiola - ja przy I ciąży - zero objawów porodu. W nocy "tylko" odeszły mi wody. Sensimilia - chyba Ci dziecko po nerwach zjeżdża. Ja mam czasem też chore myśli, bo mam takie bóle - głównie bioder, że nie wyrabiam. Czasem biorę paracetamol, ale słabo działa. Tak też się zastanawiam, co będzie z tymi moimi biodrami - na ile się zejdą a na ile będę musiała nad nimi popracować. No ale ból to ból - także miejmy nadzieję, że niedługo urodzisz. A powiedz mi - od jak dawna odchodzi Ci czop śluzowy? Ja naprawdę staram się leżeć, żeby jeszcze 1,5 tygodnia przeciągnąć - Elle - staram się projektować w głowie, że jeszcze nie rodzę ;-), ale trochę ze mnie leci i tak podpytuję, ile można chodzić z rozmiękającą szyjką...
Elle - ja też kurde nie umiem rozpoznać skurczy - czasem mi się wydaje, że to chyba skurcz, ale głowy nie dam... takie z nas "doświadczone" mamuśki hehe.
Miłych Walentynek dziewczyny - spokojnych, bez chorób i bóli ;-)

A ty jeszcze tu Srnsimilia...
Czyli za slabo kciuki trzymamy chyba. Meczy cie to, nie ma co. Zamiast kurde rach ciach to sie kurcze wszystko ciagnie. A czlowiek juz zmeczony...daj znac kobiecznie jutro po wizycie co i jak. Bede czekac na informacje. Ciekawe co dr zdecyduje w takiej sytuacji kurcze. Nie daj sie.

Hej Dziewczyny =)
Ja się męczę, czop dalej odchodzi, skurcze nieregularne w różnej częstotliwości, bolesne =( dziś w nocy jeszcze ból w podbruszu mnie obudził i tak trwa.. ale nie czuję, żebym miała lada chwila rodzić.. jutro mam wizytę u lekarza dopiero o 17, jak mnie nie przestanie boleć to chyba się wybiorę do szpitala, bo po pierwsze zaczynam się martwić, a po drugie mam już dość bólu =( gdybym miała tak trwać do marca to to grozi myślałam samobójczymi taki ciągły ból =(
Miłej niedzieli =)

Pauletta to też moje pierwsze, maluch nie spieszy się do wyjścia widać dobrze mu a gorzej ze mną... Bo ledwo chodzę już. Właśnie wiem ze trzeba tą herbatę trochę popic, wczesniej o niej nie pomyslalam ludzilam się że jakoś to Pójdzie do przodu dlatego zaczęłam od dzisiaj. A herbatę kupiłam w sklepie że zdrową żywnością we Wrzeszczu ;-) za 4,90zl. W aptece nigdzie się jej nie dostanie. Zielarski albo tak jak ja trafiłam.

Ja pytalam w trzech aptekach i nie mieli. Mieszkam na wiosce, tu zielarskiego nie mamy zadnego. Ale podejdz jak masz gdzies blisko to na bank beda mieli. Ja moglam krazyc gdzies ale na paliwo bym wydala tyle samo co za przesylke kurierem wiec zamowilam.

Myślałam że gdzieś stacjonarnie bo zal mi zamawiać herbate za 3 zł i płacić za przesyłkę popytam jeszcze w aptekach, jak nie znajde to skorzystam z tego sklepu internetowego.

Wpisz sobie w wyszukiwarke sklep zielarski Zioła Dar. Ja tu zaopatruje sie we wszelkiego rodzaju ziola jesli jest potrzeba,

Gdzie dziewczyny kupowałyście tą herbate?
Jeszcze słyszałam że olej z wisiołka pomaga, ale musze doczytać od którego tygodnia łykać.

Wiola, co do herbatki z lisci malin. Ja tez pije, ale mieszanke lisc maliny+ przywrotnik. Zgodnie z zaleceniami ze szkoly rodzenia. Ale z tego co mi babka mowila i co czytalam, to to zaczyna dzialac po dluzszym czasie picia. Ja pije juz chyba conajmniej trzeci tydzien. Ale nie zaszkodzi wiec pij:) moze akurat cos u ciebie sie zacznie dziac tez przez te herbatki. Cos ta twoja dzidzia niechetna zeby wychodzic :) to twoje pierwsze dziecko? Ja w pierwszej ciazy to sie boje wlasnie zeby mala nie zasiedziala sie przypadkiem do 42 tygodnia czy cos. Hehe. Od przyszlego tygodnia bede codziennie na kregle chodzic chyba. Haha. Nie no zartuje, ale chcialabym juz za jakis tydzien pozbyc sie tego ciezaru malego.:)))

Lala bez obaw dam znać co na Zaspie. U mnie jest cisza i spokój więc nie sądzę abym miała szansę na walentynkowego malucha :-) ale chciałabym żeby wyszedł w następnym tygodniu... Dzisiaj zaczęłam pić herbatę z liści malin i skacze na piłce od kilku dni. Oby tylko to coś dało bo indukcji nie zniose.

Ach te skurcze kurde. Co do mnie. Oj mnie potworne bole lapia. Tylko u mnie to ja niestety nie wiem czy to przepowiadajace;) a wygladaja tak: brzuch twardy jak kamien,bol jak na porzadny okres przy tym trzyma troche, odpuszcza i tak kilka razy w krotkim czasie. Ale pojawiaja sie tez inne bole...jakby ktos mi wkluwal kilka grubych igiel w podbrzusze, nie umiem inaczej tego nazwac. I wtedy az na chwile sie musze zatrzymac bo boli jak krok robie. Ale czy cos z tego to te przepowiadajace... Jedna matka natura chyba tylko wie.

Bierze mnie przeziębienie więc nie chce wam smęcić, ale czytam na bieżąco. Wiola niech Cię już nie dopadają wątpliwości bo ja czekam na relacje z Zaspy ;) Masz szanse na Walentynkowe dziecko.

Elle ja czasem czuje takie napięcie mięśni, u mnie nic a nic nie boli poprostu sie naprężają i czasem czuje a czasem przypadkiem jak dotkne to cały brzuch twardy jak kamień.

W piątek miałam wizyte lekarz pobrał wymaz na paciorkowca narazie szyjka zamknięta ale u mnie jeszcze kupa czasu ;)

Jeśli nie macie jeszcze zakupów do porodu i dla maluszka to polecam sklep tygrysek w Rumii, mają wszystko ciuszki łóżeczka pościel zabawki wózki i rzeczy do porodu, a ceny super i wszystko w jednym miejscu.

Inne tematy z forum

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...