Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.6

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-cz-5-t659120,1,160.html

ROZPAKOWANE:

Wiola - SYN, 23.02.2016, 3450g i 53cm,

DWUPAKI:

MARZEC 2016

elle - 03.03 (lub 01.03 uwzględniając cykl) :)
Pauletta 06.03.2015
Sensimilia 06.03.2016
monisia061 08.03.2016
ania_85 08.03.2016
Patiksz 09.03.2016
mor-ela 11.03.2016
azja 13.03.2016
Aniammmmm 15.03.2016
anah 22.03.2016
Zielone jabłuszko 22.03.2016
ditha 23.03. 2016
Lala_la 26.03.2016
MamaSylwia 28.03.2016
Slonko 28.03.2016
Kinga 31.03.2016

KWIECIEŃ 2016

PotrojnaMama 02.04.2016
elkasiwa78 02.04.2016
Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
OlaOla 06.04.2016
Estera13 06.04.2016
Molly 10.04.2016
dumelek 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Iwo04 12.04.2016
stop.kropka 15.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
Lenaa86 18.04.2016
Kurczakowa 20.04.2016
Nika 21.04.2016
katarin 28.04.2016
Sosi 29.04.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.6

nie mogę przekopiowac mojego wpisu z cz. 5, wyświetla się komunikat "powtarzanie wypowiedzi"
musicie się kochane cofnąc :P

Dziewczyny teraz to już furtka na prawdę otwarta ELLE sie odezwała! !!!!!! W części 5 doczytajcie sobie poki co dobrej nocy i pewnie do jutra!!!

Dobrze Wiola ze juz lepiej. Mąż zlożył komode z przewijakiem zamontowal lampeczke i juz mam pokoik gotowy tylko czekac na lokatora.
Ja tez toczylam nieustanna walke ze soba do ktorego szpitala jechac ale zostaje przy Zaspie pierwsza myśl najlepsza.

dziewczyny, a ja jeszcze w częśći 5. napisałam :) zaraz przekopiuje, dopiero sczaiłam, że jest kolejny watek...

Kochane my z dnia na dzień coraz lepiej się czujemy, ból tylko jakoś nie chce ustąpić.
W domku jesteśmy od piątku a rodziłam na Zaspie i jestem mega zadowolona położne po porodzie super nie było na co narzekać. Na patologii za to prawie takie jak na izbie...

Dziewuszki zycze dobrej nocy. :) ja wlasnie sie polozylam. Meza wygonilam do drugiego pokoju. Ostatnio kupil sobie nowa gre na ps-a wiec ma zajecie. Kazalam mu korzystac poki jeszcze moze. A ja cala obolala wiec mam ochote zgasic swiatlo i pojsc spac. Tymbardziej, ze dzis przed wieczorna kapiela jakis taki inny sluz mi sie pojawil. Taka fajna porzadna galareta. Hehe. I nie chce sie nakrecac ze to czop:-) byloby bosko no ale... Poza tym od kilkudziesieci minut mam takie fajne "przyjemne" regularne skurcze. Ciekawe czy sie rozkreca czy zdaze zasnac i wezme przyklad z Ciebie Sensimilia:-)

Lunaaa ale ja mówie o prawie 11 latku to całkiem duży chłop:) Naprawdę młody jest b. zaangażowany w oczekiwanie na brata nie ma dnia jak się nagada do brzucha:) Co kto woli, mi tam ta szyba nie odpowiada.

Akurat to ze w wojewódzkim jest szyba zza której odwiedzający oglądają dziecko to bardzo dobry pomysł. W szpitalu jesteś raptem pare dni, jeszcze brat zdąży nacieszyc się rodzeństwem. Nie przesadzajmy, że nowo narodzone dziecko musi wziąść na ręce. Wrócisz do domu to się nacieszy i nanosi :)

Dziewczynki, wow juz cz. 6 naszego wątku. Moze by dopisać do listy gdzie która planuje rodzic? ja nie ogarniam? w kazdym razie Lala tez jak i ja wybiera się na Zaspe. Wczoraj mialam dylematy ciagle studiuję jaki szpital. Dzis podjełam męską decyzję- kierunek Zaspa tam bynajmiej jak coś sie dzieje nie czekają z cc no i sam oddział wizualnie wydaje się mi przyjemniejszy niz Wojewódzki i nie ma tam tej szyby do ogladania maluszka.
Nie wyobrażam sobie, jak moj syn by przyjechał i co nie wziął by na ręce braciszka.. przecież on tak czeka.
Mam pytanko, polożna ze szkoly rodzenia na 2 tyg. przed porodem proponowalam okłady z naparu mocnej kawy na krocze. Ja chyba zacznę od 38 robić.
Tez miewam humorki i niestety b. ciągnie mnie do słodyczy poki co to na plusie 13 kg ale juz ciezej sie chodzi.
Macie juz przygotowane papiery druki do wypelnienia o urlop roczny macierzynski? ja jeszcze nie, ale w tym tyg wezme sie za to.
dobrej nocki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak rodziłam Felka to też tsk robiłyśmy na wątku, że kto się rozpakował ten zakładał nowy =) i też liczę na ten wysyp, a szczególnie na swoją rozsypkę =p tak czy siak planuję jakaś podróż do szpitala w tym tygodniu, bo mój lekarz wyjechał, nie mam już wizyty, a muszę wiedzieć, czy wszystko dobrze z bobasem. Miałam już w ciąży nie być. A tu końca nie widać.

Mor-ela mówisz o kanapkach z czosnkiem, ja z kolei leczę swoją depresję przedporodową wyjadając Nutellę prosto ze słoika. Nie brzmi to jak przedporodowe oczyszczanie organizmu =p

Moje dziecko się dziś wyjątkowo wierci. Skąd ono ma tam jeszcze miejsce?!

Pauletta - ja to tak trochę z natury lubię organizować, koordynować i lubię sobie upraszczać życie :D Więc tak sobie wymyśliłam, że jak będzie któraś rozpakowana to zakładam nowy wątek i już. ;-) Liczę na wysyp rodzących w tym tygodniu. Pamiętajcie, żeby podać termin, płeć, wagę i długość, może jeszcze szpital i typ porodu - CC/SN, to się nam potem łatwiej odnaleźć i wspierać, np. z kim o jakim szpitalu gadać.
Właśnie pożeram chleb z czosnkiem i ratuję się jak mogę, żeby tylko wyzdrowieć. ;-) Mnie o dziwo przestał spinać się brzuch, kłuć itd. z czym walczyłam całą ciążę... teraz ze zdwojoną mocą dokucza kręgosłup, bo zapomniał co to pion :(

Wiola gratulacje! trzymaj sie, najwazniejsze ze juz po wszystkim!

Dithai jak skurcze? rodzisz czy nie? :)

Pauletta bo teraz to nigdy nie wiadomo co się zdarzy już tak blisko :) Masz dobre podejrzenia ;)

Ja też wciąż takie podejrzenia snuję ;) postaram się dać znać jak będę jechać na porodówkę jak będę w stanie, żebyście trzymały kciuki =) ale nie wiem czy to kiedykolwiek nastąpi =p
Tydzień temu mój Mąż wracał do pracy ze zwolnienia i prosił mnie żebym mu dała chociaż jeden dzień popracować, popracował tydzień i zapowiada się, że jutro też pójdzie do pracy =p w tej chwili akurat mnie to bawi, za 15 minut.będę płakać, że nie rodzę =p
Niech ten koszmar się już skończy

Ja. To wogole.apie sie na tym, ze jak ktoras z Wasnie odzywa sie chocby dzien to juz snuje podejrzenia;-) i jz sie zastanawiam co jest grane, kto rodzi, co sie dzieje.;-)i wtedy jeszcze czesciej zagladam na watek nasz. Ostatnio to sobie uswiadomilam.

Mi też się podoba plan na przyszły tydzień, co najmniej 3 jak nie 4 musimy się rozpakować :)

Oooo, super z kolejna czescia naszego watku :) mor-ela co my bysmy bez Ciebie zrobily. Jedna co ogarnia ten balagan. Hehe

Podoba mi sie plan, ze ze trzy z nas maja urodzic w najblizszym tygodniu. Heh. U mnie dzis spokojny dzien jesli chodzi o skurcze. Rano wogole wsciekla wstalam, zla ze obudzilam sie w swoim lozku i dalej z wielkim brzuchem. Ostrzegla, grzecznie meza ze mam zly dzien i moge byc nieznosna. Kochany przyjal do wiadomosci i grzecznie usunal sie w cien. Ale po obiedzie dostal komunikat, ze chyba wscieklosc mi minela.heh, masakra z tymi humorami :)

Niedziela nuuuuuuudna u mnie. Krzatam sie z kata w kat i miejsca szukam sobie:-) jutro wizyta o 16.30. Opierdziele doktorka ze mi nadzieje zrobil na rozpakowanie. Co on sobie wyobraza.haha

Ja zaczynam odczuwać że jestem w ciąży byliśmy dziś w ikei po komode z przewijakiem nogi i ręce mi opuchły i bolą. Aktywnosć fizyczna już nie dla mnie. Dotego ciągle bym jadła, a przytyłam w ciągu miesiąca ponad 5,5 kg więc musze nad tym zapanować. Ból w kolanach przy wstawaniu mnie dobija a myśle że jeszcze 4 tygodnie ;(
Wiola zaczynam rozumiec czemu tak chciałas zwolnić kolejke, ja w piątek skończe 37 tydzień i nie będę miała wyrzutów sumienia jak sie wam wepchne w kolejke.
Wiola jak już ochłoniesz to daj znać jak wrażenia ze szpitala.

No to teraz jak furtka otwarta to liczę na to, że przynajmniej ze 3 się rozpakujemy w przyszłym tygodniu ;)

Inne tematy z forum

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...