Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.9

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowo-kwietniowe-2016-cz-8-t663435,1,130.html

No dziewczyny - dawajcie i dołączajcie do rozpakowanych

ROZPAKOWANE:

Elle - CÓRKA, 20.02.2016, 3500g i 55cm, SN, Redłowo
Wiola - SYN, 23.02.2016, 3450g i 53cm, CC, Zaspa
Ditha - CÓRKA, 28.02.2016, 2900g, SN, Kartuzy
Sensimilia - SYN, 01.03.2016, 3720g, 57cm, SN, Zaspa
Pauletta - CÓRKA, 02.03.2016, 3550g, 57cm, SN, Wejherowo
Monisia061 - CÓRKA, 04.03.2016, 3500g, 53cm, SN, Redłowo
Ania_85 - SYN, 05.03.2016, 4400g, 61cm, SN, Redłowo
Azja - CÓRKA, 08.03.2016, 3550g, 56cm, Wejherowo
Zielone jabłuszko - SYN, 11.03.2016, 3930g, 57cm, Kliniczna
Aniammmmm - SYN, 13.03.2016, 3300g, 55cm
PotrojnaMama - 15.03.2016, SYN - 3090g, CÓRKA - 2720g, CC, Wejherowo
Mor-ela - SYN, 19.03.2016, 3960g, 58cm, SN, Wojewódzki
Lala_la - SYN, 27.03.2016, 3890g, 57cm, SN, Zaspa

DWUPAKI:

MARZEC 2016

Patiksz 09.03.2016
anah 22.03.2016
MamaSylwia 28.03.2016
Slonko 28.03.2016
Takaja_84 30.03.2016
Kinga 31.03.2016

KWIECIEŃ 2016

elkasiwa78 02.04.2016
Malgosia85 03.04.2016
Susanna 06.04.2016
OlaOla 06.04.2016
Estera13 06.04.2016
Molly 10.04.2016
dumelek 10.04.2016
margreth 11.04.2016
Iwo04 12.04.2016
Szpileczka 12.04.2016
stop.kropka 15.04.2016
Polka 16.04.2016
nulka 17.04.2016
Lenaa86 18.04.2016
Kurczakowa 20.04.2016
Nika 21.04.2016
katarin 28.04.2016
Sosi 29.04.2016
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2016 cz.9

Iwo gratulacje zobaczysz jak szybko zapomnisz ja juz nie pamietam ze to bolało. Trzymajcie sie.
Dzieki dziewczyny za namiary na pizze dam znac gdzie bylismy i czy nam smakowalo a teraz czas na wozek maluch grzecznie spi w samochodzie.

Iwo Gratulacje! Kwietniówki się rozbrykały :) poza kolejką :)

Kredens w Rumii ul. Starowiejska przy centrum Abrahama :)

Jak juz bedziesz na silach to daj znac jak tam na klinicznej. Im wiecej powiesz tym spokojniejsza bede :P

Iwo04, gratulacje! Mialysmy ten sam termin, tez juz bym chciala urodzic :) oj oj marcoweczki tak ladnie wg kolejki sie rozpakowywaly, a kwietniowe cos kolejki pilnowac nie beda, tak mi sie wydaje :D ale dobrze, najwazniejsze zeby maluszki byly zdrowe

Witam sie z klinicznej. Dzisiaj o 8:55 na świat przyszła nasza kochana córeczka Marysia. Poród SN waga 3160. Teraz odpoczywamy bo poród choć w samym szpitalu nie należał do najdłuższych to był tak nazwę dość ciężki:)

Dziewczyny jak usypiacie dzieci? U nas tylko cyc :-( jestem na skraju załamania.

Ja polecam mariano, jest mega na ul. Kosynierow (pizza na grubym ciescie) a pauletta mowila o kredensie to blisko netto na krzyzowce ale ul nie pamietam tam cienkie ciasto. Zalezy co lubisz.

Dziewczyny jak nazywala sie ta pizzeria w rumii co polecalyscie. Jedziemy do tygryska bo maluch juz jest a my nie mamy wozka to moze przy okazji sie zje pizze.

Czas szybko leci, Wasze bobaski mają już miesiąc - aż ciężko uwierzyć!

Pauletta mój mąż też twierdzi że chcę pomagać w nocy żebym Ja mogła pospac trochę i kombinuje że może z butli będzie karmić(ściągnięte czy coś) zobaczymy jak to będzie, ale podoba mi się samo podejście :)

Dzisiaj i przez następne kilka dni ma być ładnie - już sobie zaplanowałam spacery na deptak, aż się doczekać nie mogę! :)

Susanna podoba mi sie prezent od meza;-D hehe ja tam nie wnikalam. Kawiarnia to kawiarnia, na bogato.hehe. Ale juz teraz wszystko jasne. Jest i kawiarka:-)

My po dobrej nocy. Teraz walczymy zeby maz troche pospal. Bo wstawal z namibidulek w nocy za kazdym razem. A on to kurcze beton kompletny jak sie przebudza w nocy. Ale uparl sie, chce pomagac, karmi w nocy itp. Mi tam pasuje, jest podzial obowiazkow;-)

Ja przed chwila zamowilam z allegro album. Taki grubasny, na jakos 500 fotek. Chce malej ogarnac album z pierwszego roku. Niech ma pamiatke. Kolejne lata to juz na spokojnie ale pierwszy rok to megachce. Do tego album ciazy jej dam kiedys bo przeciez prowadzilam to nie zarzuci matce ze pamiatki nie ma;-)))

Dzis chyba ladna pogoda. Choc temperatura tylko nieco powyzej zera u nas. Ale byleby nie wietrznie to wybywamy na spacer w koncu. Bo ostatnie dni to masakra pogodowa byla. Ale zapowiadaja nawet do 20 stopni. Tylko ciekawe czy na poludniu czy u nas tez bo tego wczoraj nie doslyszalam :-)

a ja dzis swietuje z mala miesiac. Kurcze...i czas plynie. Mala wyklula sie juz miesiac temu. I tez konczymy okres noworodkowy. Z czego mega sie ciesze. Bo to taki klusek maly, serdel byl balam sie mega tego pierwszego czasu. A tu ...czas noworodkowy minal i juz jest niemowlak . Zaintrygowala mnie smutna minka przy poscie Sensimilii jak wczoraj pisala ze nie ma juz noworodka... Ciekawe czemu tak:-)

Milego dnia:-)))

Elle - slownik na tablecie mi troche pokrecil, mialo byc kawiarkę ;) nie zauwazylam bledu... Choc cala kawiarnia tylko dla mnie brzmi pysznie ;D

Elle zgadzam sie z Tobą w 100 procentach odnosnie diety matki karmicej dla mnie to dieta zwyklego czlowieka ktory sie chce zfrowo odzywiac i ja jrm wdzystko.espumisan mega pomogl wkraplam tak ze skapije do sutka w czasie karmienia i nim skonczylam karmic to juz poszedl pierd z kupą tak dwa razy dzis i dziecko znow jest aniolkiem. Doczytalam o tym odbijaniu ze przy butelce wiecej chwyta powietrza ale umnie przy cycu nim dobrze zlapie to sie naawanturuje i tez lyka tlen ;)
Nulka trzymam kciuki za akcje 4cm to ja mialam po 7 h od pierwszego skurczu wiec masz kupe drogi za sabą. Rozwarcie trudniej sprowokować niż skurcze wiec myśl pozytywnie ;)

Nulka, a czemu ostatnia wieczerza?! ja tam jem wszystko normalnie. nie wierzę,ze dieta ma wpływ na bóle brzucha u dziecka itp., zresztą zaprzeczają temu najnowsze badania i po prostu zdrowy rozsadek, skoro jedzenie jest w całości trawione u matki w jelitach, a w mleku jest to, co we krwi. tylko w Polsce jeszcze wciska się kobietom kit pt. "dieta matki karmiącej". zreszta przetestowałam to przy starszym dziecku, eliminowałam co się da, żeby mu kolki przeszły, prawie nic już nie jadłam, a on i tak się męczył. układ pokarmowy i nerwowy dojrzeja, to i kolki sie skończa. także lody spokojnie sobie strzelisz po porodzie , jak i kawkę :P

Susanna, dobrze zrozumiałam, ze dostałaś od męża KAWIARNIĘ?!

Wiola, znalazłam zalecenia pielęgnacyjne, które dostałam 2,5 roku temu z Klinicznej i napisne jest, żeby "nie moczyć zbyt długo". z tego co pamiętam, to normalnie kąpałam syna, a potem delikatnie ręcznikiem osuszałam te rankę/krostę i tyle. napisane tez jest, żeby co oczywiste tego nie wyciskac i nie stosowac żadnych maści, spirytusu itp. do 4 miesięcy powinno sie samo wygoić, pozostanie blizna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nulka trzymam kciuki abyś szybko urodziła jeśli nie chcesz dotrwać terminu. Ciekawe jak szybciutko akcja porodowe u Ciebie sie rozpocznie:) Jak pisałam wcześniej mi lekarz z moim rozwarciem brakiem szyjki i bardzo nisko maleństwem juz w zeszłym tyg nie dawł dotrwać do świąt i kazał odrazu jechać na porodowke jak coś sie zacznie a ja dalej się bujak w dwupaku i codziennie myślę że może dziś:). Dziś do moich objawów doszła zwiększona wydzielina podbarwiona na blado różowo ehh ale jakoś juz sama nie wiem czy to juz dzielą mnie godziny czy dni. Brzuch sie napina czesto.

Nulka trzymam kciuki i zazdroszcze ;) widze, ze masz ambitny plan - powodzenia!

Nulka, trzymam mocno! I zazdroszczę, bo wpychasz się w kolejkę ;) Ale spoko, jakoś ci to wybaczymy...

Hej laski wieczornie :)

Ja juz jedną nogą na porodówce ;) Prawie polowe porodu mam za soba, bo na spokojnie na 2 palce rozwarcia, wszystko gotowe tylko skurczy brak.... od 2 dni mam prawie 24godz nadobe bole brzucha i od wczoraj pleców w krzyzu....
Wlasnie zjadlam ostatnie lody z mc :P hehhe.... normalnie ostatnia wieczerza :P A jutro mam nadzieje na maly szoping, bo musze dla cory jakas kurtke kupic bo cieplo sie zrobi a pewnie z wyjsciem sie zrobi trudniej...
Takze trzymajcie kciuki bo najbliższe dni beda nasze :D

Istotą odbijania niemowlęcia jest pozbycie się powietrza, które maluszek połknął podczas jedzenia. Nie ma znaczenia, czy dziecko jest karmione butlą czy piersią - w obu przypadkach razem z mleczkiem połyka powietrze. Oczywiście są dzieci, które piją spokojnie, ale takie również trzeba odbić. Niektóre maluszki po posiłku odbijają raz, a inne kilka razy - zależy od tego, w jaki sposób jedzą. U nas odbijanie dopiero teraz powoli odchodzi do lamusa (córka ma 7 miesięcy i jest karmiona piersią).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe susanna co piszesz z tym odbijaniem, ze niby tylko po mm.dajcie znac faktycznie czy coswam wiadomo na ten temat. Ja faktycznie odbijam malej co karmienie, bez tego ani rusz bo odrazu problemy z brzuszkiem i takie tam.

Morela, kolki masakra. Tez to ogarniamy. Dzis. Dla odmiany mielismy slaby dzien. Kolki i. Nrzuszek odrana do poznego popoludnia.a dwa ostatnie dni takiie petardziarskie byly...musielismy nadrobic zebysmy przypadkiem za bardzowypoczeci nie byli.oj oj. Ale teraz alasama grzeczniew lozeczku zasnela. Przyzwyczajam ja ze ma sie wieczorem ogarnac sama bo potem bede sobiew twarz pluc i nawet wieczoru nie bede kiala dla siebie. I tak juz trzecia noc z rzedu zasnela sama grzecznie. Mega sie ciesze.

A co do koncowki ciazy...tomeczace tofakt. Takieslonie w skladzie porcelany. I nie wazne ile sie przytylo, jaki kto ma brzuch i wogole...zmeczenie materialu chyba.ja tezwtym dziewiatym miesiacu wymiekalam i przeklinalam wrecz ten stan. Hehe ale juz teraz babki zacisnac zeby rozluznic. Tyleczki bo wszystkie macie z gorki. Ostatnia prosta i zadna nie bedzie w dwupaku.

ja dzis u stomatologa bylam. A dla mnke to najgorszy z mozliwych lekarzy. od wczoraj juz sie nakrecalam i stresowalam. Ale bylo spoko. Tymbardziejze zeby nie dostaly w kosc w ciazy. Jedna kosmetyczna poprawka i teraz akcja z moja jedynka co by hollywoodzki usmiech byl. Hehe

Morelcia wierze ze moze dzis troche lagodniej te kolki.oby nie znowu do 1.00... Powodzenia i lacze sie z wami bo tez to ogarmniamy niestety. Byle do przodu.wyczytalam gdzies ze pierwsze 100 dni dziecka to 100 dni placzu. I faktycznie niby jesli kolki to przez te pierwsze trzy miesiace. I tego sie trzymajmy. Byleby nie Dluzej to ogarniemy.

Spokojnego wieczorku babeczki. Kladzcie dzieci spac i chociaz godzinka czy dwie dla siebie. Ja ide zalegnac wlasnie przed tv. Caluski

A u nie dziś pierwsze wzdęcia, dopiero pierwszy raz od rana Staś spi bez cyca tylko wyjmowałam to sie budził i zanosił od płaczu. Dałam mu espumisan bo tak polecali w szpitalu i chyba pomogło.
Dziewczyny co karmicie piersią czy odbijacie dzieci po karmieniu, mi w szpitalu mówili że tylko po modyfikowanym należy, zastanawiam sie jak mu pomóc żeby już tak sie nie męczył.

Inne tematy z forum

Ginekolog - Głodek Piotr - proszę o opinie (60 odpowiedzi)

W medicoverze pracuje lekarz jak w temacie. Czy którać z Was korzystała z Jego usług? Co o Nim...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (50 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Dieta cukrzycowa- co jeść? (20 odpowiedzi)

dostałam od lekarza zalecenia: - żadnych cukrów, słodyczy, miodu, dżemów - bez węglowodanów...