Mamusie marcowo- kwietniowe 2017

Zakładam nowy wątek.
Witam wszyskie mamusie i dzieciaczki w brzuszkach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No zgadza sie:(, sprzet ponoc taki sobie. Ja bylam dzis ale sie spoznilam 15min. Bylam ost. Pacjentka i dr. Juz wychodzil, zostal chwilke dłużej zeby mnie zbadac, ale bylo mega na szybko bo sie spieszyl dzis akurat, nie mam o to pretensj, bo to moja wina. Generalnie w biegu tylko wiem ze szyjka dluga i zamknieta, bez rozwarcia, pepowina jest na szyjce ale lekko zwisa, sama mu juz o tum powiedzialam bo chcialam aby spr. Czy nie jest zacisnieta, wod plodowych ponoc duzo, wiec ja juz nie wiem w co wierzyc czy puzio z in victy czy jemu, pszalec mozna, mam metlik. Na ktg nic nie mowil ze mam isc, ale juz sama sie w rejestracji dowiedzialam ze moge u nich robić bez skierowania nawet codziennie. Martwia mnie te wody bo w.in vikcie 2lekarzy mowi ze malo a nasz twierdzi ze.duzo, wiec juz nie wiem komu wierzyc:(moja mama mowi ze.powinnam sciemnic ze nie czuje ruchow inpodjechac na ip i jak bedzie cos nie tak to powiedza, co o tym myslicie? Ja juz mam dosc placenia za wizyty prywatne i slysze od lekarzy ze jest malowodzie ake nic nie moga powiedziec dalej bo jie prowadza.mi.ciazy i prosza o zwrocenie.sie.do.gin. prowadzacego. Ide do prowadzacego i dla niego jest ok....moze powinnam zrobić jak mi mama radzi, bo jak.bedzie nie tak to przynajmniej mnie.zostawia i bede pod kontrola.zamiast.sie.zastanawiaz.komu wierzyc. Co byscie zrobily w.tej sytuacji? Monia.a.moze.skontroluj usg u innego lekarza bedziesz.spokojna, stres teraz.nie wskazany jestesmy juz przy koncowce.

Ola mialam ale wiesz jakie oni maja sprzet:( niby mala ulozona główka w dol ale jakos poprzecznie czuje jak się wyciaga i kopie.

Hejka, no właśnie rozmawiałam z dr. Puzio i mówi że nie ma szans na odwinięcie się bo za mało miejsca już na tym etapie. ja dziś idę na wizytę, więc nie wiem za ile będzie kolejna (obecnie 36tc+ 3 dni). Monika a czemu sie boisz jak dziecko w brzuchu? nie miałaś USG?

U mnie od 31 główka w dol. Wizyty milam co 3tyg teraz co 2.

Ja mam wg.OM 33+6tc a wg.USG dwa tygodnie do przodu. Ma mieć minimum 4kg. 3tyg. temu obrócił się pośladkami w dół. W poniedziałek wizyta więc jestem ciekawa czy obrócił się z powrotem głową w dół bo tak był od grudnia. Ciekawe czy zrobi mi tego paciorkowca teraz i za ile wizyta następna. Wy jak macie po 4 tyg. znowu czy szybciej? Ja nie chciałabym CC przez to ułożenie pośladkowe no ale zobaczymy. Ola mam nadzieję,że dzidzia się odwinie.

Ola bedzie dobrze nie martw sie ja sie troche boje bo nie wiem jak mala w brzuszku. Daj znac co powiedzial gin.

Hej no moj w 32tc byl za duzy o tydzien z usg, natomiast teraz jest za maly o tydzien.wiec sie boje czy to juz nie jest znak ze cos sie zle dzieje, przez ta pepowine czy malowodzie. Jesli cjodzi o ruchy, po wczorajszej info. O pepowinie jestem wyczulona, sa spokojne ale 3 razy dziennie czyli jak zawsze. Dziewczyny mnie ze sie orientujecie czy jest szansa i jak i u kogo mizna zalatwic cc? Martwie sie o ta pepowinw, bo jak czytam to ruletka jest, wszystko moze sie zdarzyc...95% dzueci ridza suw zdrowe i te kilka procent przy porodzie sa kaplikacje, podduszanie, m e zdazenie z cc i smuerc plodu lub jakies niedotlenienia i niepelnosprawnisc dziecka. W nfz pepowina nie jest wskazaniem do cc. A ja chyba nie bardzo chce sie bawic w ruletke czy moje dziecko bedzie mialo szczescie i ur. Sie szczesliwie czy cos sie zdarzy i będą komplikacje, skoro wiem wczesniej to chce zrobic wszystko co w mijej micy aby syn ur. Sie zdrowy, bo nikt za mnie potem nie wezmie ciezaru n barki i nie zaopiekuje sie chorym dzieckiem. Wogle reasujac chory jest dla mnie nasz nfz, ze pepowina okrecon na szyjce.nue jest wskazanuem do cc...parodja jakas. Dopiero jak tetno spada jest wyscig z czasem i stół:(jak rodzic w takim stresie sn.

A jak u was wychodzu z tygodniami bo u mnie wedlug om 34tc a usg 36tc i nie wiem co myśleć.

Ola ja taki bole juz dosc długo mam tez ale zbadal mnie i nic trochę dziwne. Jesli chodzi o ktg to na jaskolczej chyba od 35 albo 36.Jak pojde za 2tyg mysle ze sie załapie

Dziewczyny ja na gbs musialam jechać do in victy, tam mi pobrali w ramach nfz. W piatek odbieram wynik, ale tym sie tak mocno nie martwie bo juz z cora mialam i podalu antybiotyk dozylnie przy porodzie i nic sie nie stalo. Boje sie tej pepowiny bo raz ze przy SN bede musiala byc czestp pod jtg podpieta czyli bede mysiala lezec a z cora ciagle lazolam orzy porodzie i bylo mi lepiej, ulwzec nue miglam pod ktg, wiec teraz jestem zdolowana plus istnieje ryzyko cc jak tetno bedzie spadac, tez sie boje, nigdy nawet operacji nie mialam.

Ja teraz bede u dr. W 36tc, jestem ciekawa czy podlaczy do ktg, tym bardziej ze mam bole z krzyza jak na okres, dzien w dzien od 3dni. Ja zadko na okres miewalam bole brzuszne, u mnie typowo bole krzyzowe mialam na okres i przy porodzie z cora tez krzyżowe wiec zastanawiam sie czy cos juz sie nie dzieje. Zobacze co jutro mi powie na wizycie, o usg z srody i rozpoznaniu lekarza mu nie wspomne, jesli nic nie zaywazy albo zmienie lekarza niestety, jestem pod wielkim wrazeniem kompetencji dr. Brzoski lub po weekendzie w pon. Pojadę na ip (w weekend ponic nie ma sensu bo i tak nic nie robia).

Ja do Szemryka :) chodzi ci o paciorkowca tak? Wczoraj mi pobral. Zrobilam w szpitalu na zaspie cukier w moczu ale tam maja inne kryteria i inne wyniki wyszedl 6 norma 15 wiec nie wiem jak to odczytac, z jaskolczej wyslo 89 badz 90.

O Monika ja też chodzę na Jaskółczą ale do Gulkowskiej. Zrobił Wam lekarz wymaz na GBS? Robiłaś ponowne badanie na cukier?

Cześć Ola to mnie zaniepokoilas:(wczoraj wizyta powiedzialam o wszystkim stwierdził ze nic sie nie dzieje ale jak ja mam bol jak na okres i skurcze. Zbadal szyjka zamknieta i niby lożysko ok mala2800 wazy, wizyta za 2tyg juz.po tym co napisala się martwię. Jak pójdziesz na wizyte to czekaj na sytuację jak nic z usg nie powie to zdecydowanie jedz odrazu na ip. Ola a powiedz mi czy twój mamy teraz rusza sie praktycznie caly czas bo u mnie tak jest tylko chwile spokojna i odnowa.a podlaczaja cie pod ktg czy jak to tam bo na jaskolczej podlaczaja ale chyb od 36 badz 37tc

Monia, jak u Ciebie po wizycie? Wszystko ok? Ja dzis bylam u dr. Puzio w in vikcie, jestem nieco zdolowana. Wody plodowe spadly z wyniku 8,5 do 4,5 co oznacza juz malowodzie, do tego synek ma owinieta pepowine wokol szyjki. Lekarz nic nie mogl doradzić, bo nie on prowadzi ciążę. W piatek mam wizyte u naszegi lekarza...boje sie, ze znów uslysze jest ok, moze pani isc do domu bez tlumaczenia, bez zalecen...bez wczesniejszej wizyty w celu zmonitorowania czy wod jeszcze bardziej nie ubywa. Boje sie ze bedzie mial to gdzies...i co ja mam wtedy zrobic:( chyba jedynie jechac na ip, sklamac ze slabo czuje ruchy i pewnie zostawia na patologi.

Monika mi to jedynie młody d*pkę wypina w tych miejscach co piszesz i wtedy trochę boli. W ogóle w tej ciąży bardziej boleśnie te ruchy czuje.Chyba narządy od starości mam delikatniejsze :-D ;-)
Ola odplamiacza nie ryzykuję bo jak synek był mały to mój P wyprał w Vanishu materiał z jeździka i w proszku potem i młody miał skórę jak poparzoną.Teraz się boję.Oczywiście dowiedziałam się o tym po lekarzu bo powiedziałam,że może alergia na proszek i mój P mnie uświadomił.

Ola wizyte mam na 8marca.zobaczymy co powie boje sie ze mogę miec cukrzyce i on to bagatelizuje. Bede się starac zeby pojsc szybciej do szpitala jakos mu nie ufam. A powiedzcie mi czy wy tez tak macie z prawej strony na srodku brzucha bol tak jakby od srodka cos sie odklejalo i ciągnie? Bol okropny tylko jak leze na lewym boku. Lekarza teraz juz sie nie oplaca zmieniac. Ewentualnie przy końcu mozesz pojsc do szpitala zeby cie zbadali innego rozwiazania nie widze.

Monia a na kiedy masz teraz kolejna wizyte? Nie obawiasz sie ze nasz gin. Prowadzacy skoro jest tak olewkowy, moze czegos istotnego nie zauwazyc na koncowce, mowie tu o usg, bo morfologie czy mocz same widzimy jak jest jakies odstepstwo od normy i mozna zareagowac, ale usg...ja sie martwie. Ze np. Lozysko mi sie mocno zestarzeje a on to zbagatelizuje (a tak mialam w pierwszej ciazy), druga strona medalu chodzendo niego na nfz, jestem w 35tc nie usmiecha mi sie zmieniać teraz lekarza, no i badz co badz chodzic teraz prywatnie do lekarza i pewnie co dwa tyg. Na koncowce i wydawac po 300zl za.dwie.wizyty w miesiacu i jestem w kropce, bo naszemu ju nie ufam i ciagle sie martwie czy oby wszystko jest ok czy oby czegos nie zauwazyl czy olal:/

Kjopa, ja plamy wanishem do koloru traktowalam bo nie chcialy zejsc normalnie w praniu. Bierzecie tantum rosa do stosowania na krocze po porodzie?

Cześć powtórze badania wole dmuchac na zimne. U nas mala od tyg bardzo aktywna co mnie dziwi:)Jesli chodzi o wyprawke musialam wszystko kupic tylko luzeczko mi zostalo po corce a reszte oddalam :) Torba spakowana tylko kosmetyki i wanienka mi zostaly do kupienia.

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (114 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Płaczące dziecko a sąsiedzi (70 odpowiedzi)

Witajcie, piszę bo mam ogromny dylemat i ciekawa jestem, czy ktoś może sobie z czymś podobnym...

Obniżenie /wypadanie macicy (1229 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...