Mamusie marcowo- kwietniowe 2017

Zakładam nowy wątek.
Witam wszyskie mamusie i dzieciaczki w brzuszkach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlatego ja wole jeszcze poczytac fora mozna duzo sie tez dowiedzieć i na następna wizyte zapytac.

Ja mam dop 26tc ale gdybym nie mowila nic o skurczach to zapewne nie zbadalby:( u Ciebie jest juz prawie koncowka wiec powinien cie badac co wizyte, a powiedz mi jak u Ciebie patrzy wogole na wyniki badań? Odnosze wrażenie ze u mnie nie i yez nie pytal o poprzednie ciaze a byly z tarczyca i cukrzyca. A ty jak z wynikami? A co odpowiada gdy mu muwisz o wszystkim bo mi zawsze odp ze to dziecko uciska, boje sie co bedzie jak teraz pojde i poraz kolejny powiem ze sa skurcze po badaniu niby wszystko ok ale od czegos musza byc.

Hej Monika. Ja mam na 27.01 kolejną. Chodzę na NFZ do niego. Do 4 m-sc chodziłam prywatnie a potem się wkurzylam i przeszłam na NFZ bo przyjmuje w piątki. Podejście to samo zarówno prywatnie jak i na NFZ, na początku jego mało mownosc mi nie przeszkadzala, z ciaza bylo ok, zadnych niepokojacych mnie objawow. Wiec szlam to byla taka rutyna, badania, usg i 5 min. Po wizycie. Natomiast teraz wybija mi 30tc, pojawily sie dziwne dla mnie objawy jakich przy córce nie mialam typu klocia w pochwie w trakcie wysilku, napinanie brzucha po wysilku czyt. Standardowym odkurzeniu mieszkania bez szalenstw i okropne bole w pachwinach czasem uniemozliwiajace normalne chodzenie. Tez dop. Wtedy zbadal mnie na samolocie...co w.g mnie powinno byc na kazdej wizycie, przynajmniej tak było jak bylam z cora w ciąży. Zbadal powiedzial ze ok i tyle. W poprzedniej ciazy mialam nadcisnienie i nie pytal nawet o.przebieg poprzedniej ciazy, sama sie o wszystko wypytuje i generalnie czesto odp. Krotkie tak na szybko. Jestem b. Zdziwiona, bo P. Dr. Ma rewelacyjne opinie na forach, ja tez poszlam do niego z polecenia i od jakis 2 msc troche slabo jestem zadowolona. Ale juz nie chce zmieniac przed samym rozwiazaniem. Cale szczescie z pracy mam pakiet w lux medzie wiec poprostu od paru wizyt chodze tez tam do gin. I jestem spokojniejsza. Badania na samolocie nie mam co wizyte, tylko jak zglaszam ze cos czuje nie tak. Pod koniec stycznia jak bede na wizycie bedzie to 32tc i az sama jestem ciekawa za ile każe mi przyjsc...generalnie żałuje ze nie wybralam ponownie lekarza co z pierwszym dzieckiem, bo byl rewelacyjny ale raz ze nie.chce mi sie juz do Gdyni jezdzic a dwa z cena za wizyte juz lekko przesadza 200zl. Ale zawsze byla wyczerpujaca odpowiedz, zawsze wychodzilam w pełni doinformowana. No nic jakos do konca trzeba dociagnac i mam nadz. Ze u Pana dr. To tylko kwestia wprawy ze tak szybko sa odbywane wizyty i ze nic nie zostanie przeoczone.

Slyszalam ze pracuje w szpitalu na Zaspie i jak na lek z szpitala to malo wyjasnia i malo patrzy na wyniki, ale to moze ja mam takie odczucie bo poprzednie ciaze prowadzone przez ordynatorke i lek ze szpitala z wyzszego szczebelka. Zobaczymy jak to dalej będzie.

Olka1 4bylam na wizycie powiedzialam mu o skurczach i napinaniu zbadal mnie 1raz odkad jestem w ciazy;-( moje odczucia sa rozne raz wszystko wyjasni porozmawia a raz jest odwrotnie.Moze to przez duza ilosc pacjentek tak jak mowisz. A bada cie i usg robi co wizyte bo mi tylko podaje wage malej:( nastepna wiz 25chodze co 3tyg a ty co ile chodzisz?

Monika20 i jak odczucia? Ja na pocz. byłam zadowolona, ale od jakiś 2 miesięcy mam wrażenie że doktor ma za dużo pacjentek na głowie i trochę tak z '' automatu'' odbywają się wizyty. Na pytania odpowiada mega zdawkowo i pośpiesznie i trochę się boję żeby czegoś nie pominął przez ten pośpiech.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Olka1 ja prowadze ciaze u Szemryka.

Hej dziewczyny u mnie jutro wybija 29tc. Czas leci jak oszalaly. Mam pyt. Czy któraś prowadzi ciaze u dr. Szemryka? Ja jestem przed trzecim badaniem usg ktore teraz chcę wykonac u polecanej dr. Brzoski z in victy.

Hej dziewczyny,
Robię porządki i chętnie sprzedam albo oddam za paczkę pieluch zestaw letnich ubranek -
Pozdrawiam

Ale tu cisza dziewczyny:-(
My po wizycie mala wazy 800g od paru dni skurcze i napinajacy sie brzuch, gin powiedział ze wszystko ok dal luteine zobaczymy jak to bedzie. A jak u Was kobietki?

Re: Mamusie marcowo- kwietniowe 2017

Jasne, juz wysylam. Wszystko napisze w mailu

Pauletta44 - moglabym prosić o zdjecia na maila?

fornala@interia.pl

Gdzie bylby odbior ?

Witam serdecznie,

Mam na sprzedaż wyprawkę dla bobasa. Ubranka w rozmiarze 50-68 cm ( 0-4 m-ce). Większość ciuszków po jednym dziecku, resztę dostałam od rodziny po kuzynostwie dla mojej córeczki. Ubranka przydadzą się zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki. Większość z nich w kolorach uniwersalnych. W domu nikt nie pali. W skład wyprawki wchodzi:

6 par śpiochów
14 kaftanikow/ bluzeczek
18 par body z długim rękawem
14 body z krótkim rękawem
10 par spodni/spodenek
9 pajaców
4 sweterki
8 par skarpetek
3 pary niedrapek
16 czapeczek
8 par butków

Cena za komplet ubranek 220 zl. Więcej info (zdjecia ,opisy itp)na prive. Serdecznie zapraszam do zakupów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki, dziewczyny.

Pszczoła, tak.. jest to obowiązkowe badanie każdej ciężarnej, nawet przy wynikach ok, ale ważne jest żeby wykonać je w terminie (między 24,a 28 tc), wcześniejszy wynik może być niemiarodajny...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

pszczoła ja mialam wyniki ok a 19 musze zrobic krzywa 75.

Dziewczyny w którym tygodniu robiłyście krzywa cukrową?
Czy jest ona niezbędna jak wyniki na cukier są OK?

DZIEKUJE DZIEWCZYNY CZEKAM NA DALSZE OPINIE

GDZIE RODZIŁYŚCIE ?:)

Lena ja również 2porody na Klinicznej i polecam, teraz to Kliniczna badz Zaspa gin z Zaspy wiec zobaczymy co bedzie :-)

Monika super.Ja idę 13.12 na połówkowe.

Lena ja rodziłam na Klinicznej i teraz też chcę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (243 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Ginekolog - Głodek Piotr - proszę o opinie (60 odpowiedzi)

W medicoverze pracuje lekarz jak w temacie. Czy którać z Was korzystała z Jego usług? Co o Nim...

waga dziecka na usg a przy porodzie (29 odpowiedzi)

Witam! Jestem w 34 tyg. waga dziecka wynosi 2700 g lekarka mi powiedziała, że urodzę duże...