Mamusie marcowo - kwietniowe 2018 cz.2

Hej dziewczyny.
Nowy wątek zgodnie z prośbą :-)
Skopiowałam ostatnią uzupełnioną listę z poprzedniego wątku. Jeśli jakieś daty się zmieniły lub kogoś na niej nie ma to dopisujcie się :-)

xynka 4.03.2018
ika 9.03.2018
koralinaa 15.03.2018
Darnelka 17.03.2018
Mart84 22.03.2018
Kasia 23.03.2018
Hyo 28.03.2018
Dwupak 31.03.2018

Śruba 05.04.2018
yenna 06.04.2018
Dysia 07.04.2018
yevele 12.04.2018
Kateleen1 17.04.2018
Agatka230988 17.04.2018
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny po długiej przerwie :-) Tu Dysia.
Usunęłam konto przez przypadek. Potem miałam mały remont w domu, potem święta...
Codziennie czytam na szybko co tam u Was a sama nie mam czasu pisać. Ale teraz jest u nas moja mama, więc odciąża mnie od niektórych zajęć a ja mam czas odpocząć. Chociaż te kilka ostatnich dni ;-)
Miałam ogromną nadzieję, że urodze przed terminem a tu cisza cisza. Jaś uparty chyba po mamie heh Termin na sobotę... Zobaczymy.
Gratuluję serdecznie nowym mamom :-)
Pozdrawiam Was. :-*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dwupak, gratulacje :) ale poleciałyście dzień po dniu :) to kto został w ogóle? Agatka, yenna? bo reszta się nie odzywa chyba już.

Wieczorne mleko jest bardziej gęste, leci wolniej, trzeba się napracować, żeby wyciągnąć, ale za to jest bardziej sycące. Dziecko też zaczyna potrzebować więcej pokarmu i musi ssać pierś, żeby mogło się go wytworzyć więcej. U nas było podobnie z pierwszym dzieckiem, więc kombinowałam na różne sposoby, żeby go wieczorami zachęcić do tego ssania mimo, że słabo leci i po jakimś czasie przeszło. Ale czasami nie było łatwo, chodziłam po domu z maluchem podłączonym do piersi i szuszałam mu żeby się uspokoił i ssał, bo inaczej ryk...

Gratulacje dla wszystkich już rozpakowanych mam. Jestem mamą czerwcową i tak się zastanawiam gdzie rodziłyście i czy poleciłybyście. Ja będę miała bliźniaki i trochę się waham bo poprzednio rodziłam w Redłowie ale to było 3 lata temu. Z góry dziękuję za opinie i pozdrawiam Was i maluszki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie marcowo - kwietniowe 2018 cz.2

Gratulacje dziewczyny :)

Hej Dziewczyny!
Melduję się rozpakowana. Młoda zrobiła nam psikusa 1 kwietnia:)

Jeszcze marcowa, urodzona 31.03 wieczorem :)

Sruba gratulacje! Ale zescie ruszyly z kopyta. Czyli Twoja pociecha jest jeszcze marcowa czy juz kwietniowa?

U mnie pelnia podzialala tylko na starsza bo przylazla do mnie spac w nocy i ledwo chodze teraz bo sie rozpychala :)

Ja też już po :D
Niby nie wierzę we wpływ pełni, a tu proszę - prawie tydzień przed terminem maleństwo już z nami ;D
Jesteśmy na zaspie, jak mnie przyjmowali rano to już było słabo z miejscami, a dzień wcześniej 10 porodów!
Wesołych Świąt dziewczyny ;)

Gratulacje dla kolejnej rozpakowanej mamuski :)
My z młodą mamy pediatra na morenie bo najbliżej, ale intensywnie się zastanawiam czy nie wykupie z pracy pakietu rodzinnego jak młody przyjdzie na świat żeby i dzieciaki i mąż mogły w każdej chwili iść do luxmedu...
Trzymajcie się dziewczyny, miłych i spokojnych świąt:)
Ja wracam do gotowania :p

Kasix, serdeczne gratulacje! Jak będziesz miała chęci i siły to daj znać jak poszło :)

Dziewczyny wesołych świąt, czy to w domku czy w szpitalu aby każdej się potoczyło jak najlepiej, zdrówka!

Dziewczyny melduję się już wypakowana. Wczoraj urodziła się moja córeczka. Jestesmy całe i zdrowe i czujemy się dobrze.

To wspaniale bo mam termin na jutro :]

Z tą pełnią to tak nie do końca, niby mówią, że księżyc ma wpływ na wodę, więc także na wodę w organizmie, ale przeprowadzano badania (kilka razy) i nie zaobserwowano wzrostu urodzeń w czasie pełni ;)

Mierzyłam ciśnienie kilka razy dziennie i przeleżałam te dwa dni tak więc jutro rano melduję się na Zaspie :-) Mam nadzieję, że cała akcja rozkręci się dość szybko, bo faktycznie w niedziele jest Prima Aprilis i tego to mi syn może nie darować do końca życia ;-)
Wszyscy żartują, że pewnie jeszcze okaże się dziewczynką więc już w ogóle mam wesoło. Nie dość, że święta w szpitalu to jeszcze to.
karolinaa ja też należę do NCM na Kołobrzeskiej i planuję zapisać tam Adasia do pediatry. Czytałam, że mają dobre opinie. Z tego co pamiętam mieszkamy jakoś niedaleko więc może kiedyś uda się umówić na jakiś spacer z dzieciaczkami :-)
Dziewczynki korzystając z okazji życzę Wam spokojnych i zdrowych Świąt :-)
A z tą pełnią to też słyszałam, że wtedy pchają się na świat i wiecie co... ona przypada właśnie jutro :-)

Ja chodzę do Luxmed ale pediatrę mam na Kołobrzeskiej w NCM bo się przeprowadziłam i mam bliżej. Tutaj mam dr Szabunio - super pediatra, na pierwszej wizycie poświęciła nam godzine wiec byłam mile zaskoczona:) wszystko dokładnie tłumaczyła

Cześć dziewczyny,
pamiętam, że kilka z Was chodzi do luxmedu, czy rozglądałyście się za pediatrą?
Najbliżej mam na Pomorską i szukam opinii ;)

dlatego wylądowałam na Klinicznej. A co do balonika to podczas porodu położna powiedziała ze jak mi wypadnie to znaczy ze mam już rozwarcie, bo pierwotnie nie miałam wogole, i tak po 4 godzinach leżenia pod kroplówka balonik ani rusz wiec już się poddałam i stwierdzialam ze się nie uda wywołanie aż Zaczęłam zasypiać między skurczami :) a na ktg skurcze rysowały się wielkie. I w końcu przyszła lekarka powiedziała ze mnie zbada po czym powiedziała ze wyciągnie balonik i jak już to zrobiła to mówi ze mam 8 cm rozwarcia i żebym się przygotowała bo zaraz rodzę. Po tym wszystkim nastąpiło wielkie poruszenie i po jakiś 40 min Malutka przyszła na świat :) okazało się ze Antosia tak się pchała ze zablokował się ten balonik wiec dzieki Bogu ze przyszła ta doktor.

U nas już prawie minął miesiąc :) Mała rośnie jak na drożdżach, w nocy jest nawet grzeczna a w dzień różnie bywa. W sumie karmie ja piersią i od kilku dni około godziny 19-20 jest niespokojna jakbym już nie miała pokarmu. Nie wiem co jest grane jakby mi odcięli o tej godzinie kurek :) ale ściągam rano mleko wiec mam co jej dać :)

Dziewczyny trzymam za was kciuki !! :)

Jeśli chodzi o balonik to tez miałam zakładany ale to nic nie boli, a jeśli chodzi o wyciągnie to wyciągnęli mi go w trakcie skurczy wiec tez nic. Ja tez miałam skierowanie do szpitala jednak pierwotnie byłam na Zaspie i mnie odesłali

Całe szczescie ze tak to się skończyło! Moja kolezanka urodziła wczesniaka wlasnie przez jelitowke:/

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (27 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

pozew o rozwód (18 odpowiedzi)

napiszcie mi proszę adres gdzie składa się pozew i mam pytanie, czy na rozprawę koniecznie muszę...

waga dziecka na usg a przy porodzie (29 odpowiedzi)

Witam! Jestem w 34 tyg. waga dziecka wynosi 2700 g lekarka mi powiedziała, że urodzę duże...