Mamusie marcowo - kwietniowe 2018 cz.2

Hej dziewczyny.
Nowy wątek zgodnie z prośbą :-)
Skopiowałam ostatnią uzupełnioną listę z poprzedniego wątku. Jeśli jakieś daty się zmieniły lub kogoś na niej nie ma to dopisujcie się :-)

xynka 4.03.2018
ika 9.03.2018
koralinaa 15.03.2018
Darnelka 17.03.2018
Mart84 22.03.2018
Kasia 23.03.2018
Hyo 28.03.2018
Dwupak 31.03.2018

Śruba 05.04.2018
yenna 06.04.2018
Dysia 07.04.2018
yevele 12.04.2018
Kateleen1 17.04.2018
Agatka230988 17.04.2018
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratulacje :-). U mnie małe rozwarcie. Zaczynam 36tc. Dostałam luteina i nospe, żeby przeciągnąć mała Jeszce dwa tygodnie. Zobaczymy jak nam się to uda. Odpoczywam. Ale mam taki silny "instynkt wicia gniazda" że ciężko mi usiedziec na miejscu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Darnelka, gratulacje! dużo zdrówka dla Was:*

Witajcie... kto wie czy do Was nie dołączę.. termin na 24.02 ale chyba nic z tego.

GRATULACJE DLA PIERWSZYCH MAM I ICH POCIECH!

Dziewczęta.. czy któraś z Was, mieszkających w Gdańsku, planuje rodzic w szpitalu wojewódzkim?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no to dobre wiadomości, oby więcej takich :)

Darnelka super! Ogromne gratulacje :-) Niedługo nasza kolej Dziewczyny :-) Jak się zacznie to nie nadążymy pisać ;-)
Dzięki za słowa otuchy, teraz myślę gdzie tu wykonać test uczuleniowy na penicylinę, żeby mieć pewność czy mogą mi ją podać. Położna też trochę mnie uspokoiła. Musi być dobrze!
Znajoma miała termin na 27 lutego. W sobotę dostaliśmy informacje, że pojechali na Zaspę na jakieś dodatkowe badania, a rano, że w nocy miała cc. Usilnie chciała rodzić w Pucku, a teraz nie może nachwalić się opieki na Zaspie. Z tego co się dowiedziałam skakało jej ciśnienie, do tego mało wód, wiek, pierwsza ciąża więc jej prowadząca dała skierowanie na patologię ciąży. Wszystko skończyło się dobrze... a i podobno jedzenie dobre. Tatuś nowo narodzonego Jędrusia opowiadał, że jak przynieśli rosołek to sam chciał go spałaszować tak ładnie wyglądał ;-)

Darnelka gratulacje!! Trzymajcie się dzielnie :)

Kasia nic się nie martw tym paciorkowcem. Mi też wyszedł + i też się na początku podłamałam ale moja doktor mnie uspokoiła, że dadzą antybiotyk i wszystko będzie okej. Nie ma co się stresować na zapas. Tylko musimy o tym pamiętać jak już pojedziemy rodzić:)
Ja się tylko obawiam że nie ogarnę kiedy to już jechać :) Ale wszyscy mi mówią że będę wiedziała na pewno :) Coraz bliżej terminu to coraz więcej pytań :)

Darnelka, gatulacje! Ale kruszybka z corki, odpoczywajcie i zbierajcie sil!
No teraz to chyba bedzie chwila przerwy :)

Darnelka wielkie gratulacje!! :)

Woooooow gratuluję :-)

Na porodówce * miało być :) słownik wariuje

Laski no to chyba jestem pierwsza :) W sobotę wieczorem miałam masakryczny skok ciśnienia i decyzja,ze w niedziele z rana indukcja...a ja szok, że w.moim stanie i z moimi dolegliwosciami nikt nie wspomnial o cc, dr stwierdziła,ze jak ciśnienie skoczy do 200 to wtedy owszem ciecie a tak to indukujemy. O 7.30 byłam na pogotowie pod ktg i oxy, od 9 skurcze ma-sa-kry-czne i moje błagania o znieczulenie :D anestyzjolog coś nie.mogl do mnie dotrzec a ponoć cały czas "już do Pani idzie" :D o 11 nagle hasło "rodzimy" , 3 parte i o 11.10 Matyldzia była z nami :) jesteśmy na Klinicznej, ale niestety mała leży w inkubatorku i ma antybiotyk najprawdopodobniej przez mój gbs + :( urodziła się w 36+1 tc z wagą 2435g, 49 CM i 10 pkt :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hormony, obawy... Wszystko na raz. Normalne :-)
Nie martw się GBS. Bo ja też miałam w pierwszej ciąży. Spokojnie podadzą Ci antybiotyk. To nic groźnego.
Pierwszy poród trwa kilka godzin wiec spokojnie. Do dziecka zdąży dojść dawka leku. Nic się nie bój :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hormony robią swoje :/
Złota zasada którą każda z nas notorycznie łamie - nie czytaj internetow, szczególnie jak masz jakiś zły wynik bo to tylko pogłębia wk**wa i załamania...
Mężczyźni nasi też mają ciężko:/ mój chciałby trójkę dzieci ale sam mówi że nie wie czy dałby radę znieść moja trzecia ciążę jak po dwóch ma dość. Ja bez bicia się przyznaje że mam huśtawki nastrojów a o spadku mocy już nie wspominam. Druga ciąża idzie zdecydowanie szybciej, ale jest jednak ciężej, fizycznie czuje się jak stolec a w pon ma z jedzie na tydzień na delegacje (już się cieszę że zostaje samą z córka:/ )
Ale będzie dobrze, zobaczysz! Najwyżej od gina dostaniesz jakiś antybiotyk, nerwy w końcu miną i będziesz spokojniejsza!
Kurczę, wiecie że nie pamiętam czy miałam w pierwszej ciąży ten wymaz gbs...

A ja się podłamałam.. Odebrałam wyniki wymazu. Okazało się, że przypałętał się paciorkowiec, wizytę mam dopiero 28. Dobrze, że jutro rano położna przychodzi, bo wariuje. Naczytałam się o zagrożeniach i powikłaniach przy porodzie i strasznie się boję. W antybiogramie mam zalecaną penicylinę, ale podobno jako dziecko byłam na nią uczulona. Nie wiem jak jest teraz. Mama mówi, że nawet nie jest pewna czy na pewno chodzi o penicylinę.
Do tego w domu ciche dni.. Lekki spadek formy. Lęki, obawy i strach porodowy daje się we znaki również Mojemu. Jest cierpliwy, ale wczoraj chyba i on miał przeze mnie kryzys. Włączyła mi się jakaś negacja wszystkiego i widoki w czarnych barwach. Żadne racjonalne argumenty do mnie nie przemawiały. Czuję się przybita i chciałabym, żeby już było po wszystkim...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja dla młodej robiłam u Łukasza tokarskiego z Gdyni. Jako jedyny zgodził się udostępnić nam wszystkie zdjęcia a nie tylko te 10 obrobionych, placilismy 550 PLN zdjęcia wyszły piękne, dostaliśmy 20 wydrukowanych i obrobionych (kolor i czarno biale) + wszysykie pozostale z swsji nieobrobione.
Właśnie do niego napisałam jak teraz cennik wygląda ;)
On też do domu przyjezdza , a to dla mnie warunek konieczny :p

Darnelka, trzymam mocno za Was kciuki!

robię sesję noworodkową, będę robiła u ameliephoto, koleżanka polecała bo dziewczyna przyjeżdża do domu. Zawsze to lepiej niż jeździć z noworodkiem po mieście ;) Mąż przeciwny, bo drogo itd ale postawiłam na swoim, myślę że to będzie przepiękna pamiątka ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja planuję zrobić.
Zuzi robiłam i teraz też chcę. Piękna pamiątka.
A masz kogoś do polecenia?

Dziewczyny robicie sesję noworodkowe? Bo ja na pewno, mam po młodej taką sesję i jest ehhhh....

To wyżej odnośnie torby do porodu...

Dodalabym szlafrok, ręcznik, skarpetki, płyn do kąpieli, banan, żelki i jakieś kanapki dla osoby towarzyszącej;) z doświadczenia wiem ze mogą się przydać;)

Inne tematy z forum

Coś dziwnego..? Kilka czarnych włosów u dziecka (blondynki).. (32 odpowiedzi)

Dzisiaj zauważyłam u córki kilka włosów czarnych.. jakieś 10 (?) a jest naturalną jasną...

Mole spożywcze mi się zalęgły... (25 odpowiedzi)

Wywaliłam już wszystko, mąki, kasze, cukier, ryż, wszystkie pootwierane opakowania przypraw i w...

zapach do mieszkania jaki ??co polecacie (41 odpowiedzi)

drogie mamy wy zawsze coś doradzicie chciałabym aby w mieszkaniu pięknie pachniało macie jakieś...