Mamusie październikowo - listopadowe 2012 cz. 10

Rozpakowane:))
19.09 (29.09) Iskierka 28- Kornelia 2950g. 53cm/ Zaspa

Dwupaki;D
1.10 -malutka22 - synek Fabianek / Redłowo
1.10.-jula-synek/Zaspa
3.10.- diverta - córcia Ania / Wejherowo (?)
5.10- jolga-synek/Zaspa
5.10.- speedforyou - córeczka Liliana / Kościerzyna
5.10 - rabitka
6.10- madzia.77
10.10 jabuszko66 - córeczka - Dominika/ Zaspa
12.10 Parchatek - syncio Tadeusz / Szpital Wojewódzki w Gdańsku
13.10 narzeczona81 - synek Maksymilian /Karolinska Sjukhuset/Stockholm
13.10 Mutti - córeczka Laura / Kliniczna
16.10 aga-m
16.10 moniaa84- córeczka Julia :) / Kliniczna
17.10 medullah
17.10 Ilka
19.10 lolita2912-córeczka/ Kliniczna/ cc
20.10 emaderka - synek-Pawełek/ Kliniczna
20.10 - NataliaG - Córka Emilka / Wojewódzki
22.10 Ekomi - córcia Matyldka\ Kołobrzeg
23.10 mawera - córeczka / Zaspa
27.10 gosiaczek2006-coSka Otylia,syn Sebastian/szptal Wejherowo
28.10 Ivvvka - córeczka / Wejherowo
29.10 Leksio - Zaspa
29.10/30.10 kate32-Zuzia/Zaspa lub Swissmed
30.10 PrzyszlaMamuska - synuś - Daniel/ Wojewódzki
listopad:
5.11 Daisy_85
6.11 karolaa-córeczka/Kliniczna
8.11 elfica
10.11 Ciezarówka- synek :)
10.11 Alien34-córeczka Julka /Wejherowo?
11.11 aneciatkoo-córeczka Sandra/Wejherowo
17.11 alias - synek Adaś / Wejherowo
17.11 Moni :)))
17.11 johana
18.11 Czarna_Milosc- córeczka Julia swissmed
18.11 judina córeczka/ Swissmed lub Szpital Wojewódzki w Elblągu
21.11 katadra - synek - Miłosz / Gdańsk Wojewódzki
22.11 amoruccia - synek / Redłowo
22.11 owieczkanr1
26.11 mandy85 - córeczka / Kliniczna

Link do poprzedniego;))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie październikowo - listopadowe 2012 cz. 10

Hej :)
Wy tu o spakowanych torbach a ja jak Parchatek jeszcze się nie spakowałam oczywiście dzisiaj miałam taki zamiar ale pojechaliśmy z mężem na zakupy i tak mi zleciała prawie cała sobota do tego złapały mnie dosyć poważne skurcze co prawda były tylko 3 ale takich jeszcze nie miałam... tak więc mąż poszedł pobiegać a ja siedzę i odpoczywam.

Dziewczyny mam pytanie co do tantum rosa powiedzcie mi tą saszetkę będziecie sobie rozpuszczały w butelce? i gdzie można wcześniej w domu i spakować czy w szpitalu ?

Ivvvka w Wejherowie musisz mieć wszystko swoje dla dziecka, ciuszki kosmetyki rożek, po urodzeniu tez ubierają w rzeczy, które ty im dajesz bezpośrednio po przyjściu na porodówkę:)

dziewczyny u mnie 38 tydz na liczniku i tez jeszcze torby nie mam spakowanej-haha
jakos tak weny nie mam jeszcze
z Ania tez nie mialam do ostatniej chwili , jak mnie naszlo to nastepnego dnia urodziłam :D

ja też z niecierpliwością czekam na poród Diverty bo chyba tylko ona rodzi przede mną w Wejherowie :P

ja też mam kupione, ale po 1 nie wiem do której torby się dam radę zapakować, a po 2 nie chce mi się jej z szafy wyciągać :P

Ja czekam na zeznanie własnie diverty co sie do wejherowa przyda;D Najgorszy dylemat to mam z ciuszkami.... Bo kurcze mam mało śpiochów i pajaców na 56...Większość na 62:P Chyba wezmę na zaraz po porodzie jeden zestaw taki i jeden taki;D Zobaczymy jakiego wielkoluda urodzę;))
Ja jak na razie mam większość rzeczy pokupowane ale nie mam weny na pakowanie;D Poczekam do pon co powie mi gin na temat tej cesarki:P Bo od tego też zależy co będę pakowała;p

a przypadkiem w szpitalu nie dają rożka? bo ja nie chciałam brać...
ma któraś w was listę co wziąć do szpitala? ale nie taką ze strony szpitala tylko taką co naprawdę się przydaje :P? bo ja jestem w trakcie tworzenia i nie wiem co jeszcze dopisać :(
generalnie wszyscy krzyczą na mnie że ja jeszcze nie spakowana... ale dopiero wczoraj kupiłam pampersy... nie firmy pampers bo nie było w auchan :/ ale huggies'y - taki "zestaw startowy" :D chyba też sa dobre co?
mam w planach dzisiaj "ubrać" łóżeczko zobaczymy czy mi wyjdzie :D

cholernie bolą mnie plecy... myślałam że to nerka, ale na szczęście nie zrobiłam z siebie głupka na ip i mąż mnie poratował masażem...

Diverta się nie odzywa... rodzisz??

A ja własnie uznałam że mam mega dużą torbę i mnie wyśmieją jak się z taką pojawię i dlatego zaczęłam pakowac się do mniejszej , ale widzę że może być słabo z miejscem:( Zapakowałam ręczniki rożek i połowy miejsca nie ma:(Chciałam się do końca tyg spakowac ale w tej chwili nie mam warunków bo na środku salonu stoi nasze łóżko a na kanapie mam cała garderobę:( mąż maluje sypialnię:):) Ale się cieszę jak dziecko ze będę mogła w końcu przygotowac łóżęczko:)

witam z rana

jabuszko66 ja chodzę do evi medu do dr Zabula przed swoim wolnym polecił dwóch lekarzy ale jak przeczytałam o nich opinie to aż strach i wybrałam innego :( a teraz żałuję bo trzeba było słuchac mądrzejszego ;)

dziś wybieram się jeszcze na zakupy dzieciowe tym razem w poszukiwaniu sweterków bo zapomniałam że idzie zima ;)

przepakuję torbę do szpitala bo zapakowałam się w taka niedużą torebkę a byłam w środę w swiss a tam babeczka przyjechała rodzic z wielką walizą także przepakuję się do walizki wymiarów samolotowych (jej była da razy większa!!) i na spokojnie coś tam jeszcze dorzucę :)

Hejka!Ja też po wizycie i też u nowej,bo nie ma mnie w Gdyni.Babka niby w porządku,ale te usg ma takie brzydkie,niewyraźne,czarno białe,że nie wiadomo co gdzie jak,tylko ona cokolwiek na tym monitorze widziała.Nie wiem ile malutka waży,bo wyrzuciła ze swojego usg opcję wagi,bo mówi,że nie jest to wiarygodne i nie chce ciężarnych w błąd wprowadzać,nie dała mi żadnej karty z opisem ani zdjęć oczywiście,a zapłaciłam za wizytę 100zł.A ta "moja" z Gdyni ma super sprzęt,monitorek gdzie ja też widzę dziecko,wszystko daje i bierze 120zł.Więc jestem dość zniesmaczona :\ No,najważniejsze,że z maluśką wszystko w porządku,jest już dość nisko,ale rozwarcia żadnego nie ma.U mnie żelazo rośnie,ale babce oczywiście nie podobało się,że wciąż niskie i przepisała mi inne tabletki,których ja nie wykupię i będę brała te co do tej pory.Przede wszystkim dlatego,że pomaga.
We wtorek idę do niej zrobić wymaz na paciorkowca tylko że będę musiała później zanieść do laboratorium,myślałam,że to mogę zrobić wszystko w jednym miejscu.Może przychodni lub w szpitalu,muszę się poinformować.
Poza tym jestem cholernie zmęczona dzisiaj mimo że nic w sumie nie robiłam.

Hej
No cichutko dzisiaj , ja ogólnie cały dzień miałam zajęty poprałam resztę rzeczy , część poprasowałam , piekłam, gotowałam, sprzątałam i jeszcze ogarnęłam zakupy... ech zmęczona jestem.
Mój mężu wyjeżdża w przyszłym tygodniu na 3- dniową delegację mam nadzieję że mała nie będzie miała zamiaru opuścić w tym momencie pokładu.. :)

maggdall
Też tak mam mój lekarz do końca września albo do 7 października na urlopie, coś mówił że miała go zastępować jakaś koleżanka jego, ale się nie zapisałam do niej. I teraz mam rozkimnę cały ten tydzień iść jednak do niej czy znaleźć sobie innego. Może chodzimy do tego samego lekarza? Chodzisz może do przychodni na Wojska Polskiego?

hej,
byłam w środę u lekarza, niestety na koniec ciąży musiałam znaleźc sobie innego bo pierwszy do końca września nieobecny, a ta babeczka taka jakas dziwna ale pocieszam się że jeszcze tylko jedna wizyta i koniec. Jestem w 38tyg mała ma 2750 także olbrzymką nie będzie chyba że w 1,5 tyg napakuje jeszcze :)

Jaka tu cisza. A może mi się nie wyświetlają posty..
My po wizycie, wszystko oki. U nas dziś rozpoczyna się 35 tydz. Więc kalkulator wszystko źle wyliczył. Pewnie pod koniec października będziemy się rozpakowywać:) Młody waży 2200 i kopie jak szalony. W ogóle czuję go jakoś bardzo nisko.
Dziękuję za liste apteczną, na szczęście większość rzeczy już mam.

Mała nie denerwuj mnie :P już chce !!! nie mam kurtki ani bluzy na teraz i cholernie mi zimno więc młody musi się pospieszyć :P

już nawet brzuch mnie nie boli.

Zrobiłam się okropnie senna. Wstaję po 11 a o 14 kładę się z synkiem bo ledwo widzę. Potem o 19 mam kolejny kryzys. Suma sumarum i tak zasypiam około 2 w nocy bo mi gorąco.

Malutka, Ty czasem nie wybierasz się na porodówkę? ile można czekac? :-)

Podobno tkane lepiej kupować używane bo są już "złamane" i łatwiej owinąć dziecko :) ale ogólnie fajne :) ja się przymierzam do kupna elastycznej bo można w niej nosić dziecko do 10kg więc w zależności od dziecka, ale to około 8-9 miesięczne więc i tak długo :) ja bardziej chce na te pierwsze 3-4 miesiące :)

Hejka:)
któraś z Was pytała się o chustę.
Ja dziś odebrałam paczkę, bo zamowiłam:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2577374044
jest fajowa, a jak sie sprawdzi to przekonamy się niebawem :)
ogólnie polecane są długie tkane wiązane, bo na dłużej starczają (w sensie nie tylko dla niemowląt) w porównaniu z elastykami.

w piątek nie było... :(

Dziewczyny wejherowskie...czy w rossmanie są już te wkłądki laktacyjne?:)

ja się póki co wstrzymuję z tantum rosą bo być może to cc :/
tak jak pisałam niektóre rzeczy już mam, jak np. patyczki do uszu babydream :) i majtki poporodowe, a podkłady zamierzam kupić bo właśnie macica się obkurcza i właśnie leci też :/
z witaminami też czekam, bo co pediatra to inna opinia więc poczekam na zalecenia.. :)

dzisiaj wstawiłam kolejne prania - kombinezony, kocyki, śpiworki, skarpetuszki, niedrapki, czapeczki i pieluchy :) ufff teraz tylko szukam frajera do poprasowania :D

Inne tematy z forum

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...