Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 22*

Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia /
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek! / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

Siatka centylowa:

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-21-t387060,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 22*

Naklejki fajne ale my mamy 3m ścianę i ma być zapełniona cała :)
Jak byłyśmy z siostrą małe to mama nam namalowała królewnę śnieżkę i 7 krasnoludków a w łazience mieliśmy podwodny świat, rybki itd. Nie było kawałka białej ściany :) i teraz chcę by moje dzieci też takie coś miały :) ja bardzo cenię własnoręcznie wykonane rzeczy dlatego naklejkom jako naklejkom mówię nie:) szczególnie, że mój syn zewsząd je zrywa :P

Mój syn dzisiaj pobił rekord i wstał o 3.45 ... właśnie poszedł na drzemkę.

Witam w czwartkowe już w sumie popołudnie,
Malutka, one mają taki wytrzeszcz bo się na dziecko nie będą mogły napatrzeć:)...ale to dobrze..czarne i białe maleństwo widzi jako pierwsze więc im zabawki albo obrazki mają większe oczy tym bardziej przyciągają jego wzrok:)
Ja byłam w lidlu...i patrzyłam na te bodziaczki..ładne..ale się powstrzymałam, bo też mam ciuchy dla małej od siostry plus koleżanki mają już gotowe dla mnie paczki z ubrankami.
Glukozę przeżyłam ledwo ledwo..wypiłam bez cytryny i myślałam że dam radę ale po godzinie zwróciłam część...miałam wrażenie że zejdę...ale przeżyłam, wyniki ok.

Co do naklejek- obrazków na ścianę to mi się ten podoba:
http://allegro.pl/promocja-naklejka-zyrafa-081-super-jakosc-i2407594620.html

Witam was kochane na dzis :D

la.. la.. la.. lalalalala e'viva Polonia :D ... własnie hiszpanie sobie spiewali pod moim balkonem ...ehh ci to maja pozytywne wibracje :) szkoda ze w polakach az takich pozytywnych emocji nie ma :) fajnie ze wiekszosc meczy graja w gdansku - bynajmniej bedzie wesoło :)

a ja se zamowilam/kupilam laktator elektryczny .. a co se bede załować ... jak z niego mało skorzystam to go wystawie szybko na allegro coby na wartosci zbytnio nie stracil :)

Malutka wybrałyście obrazek z chyba największą ilością detali!!! SZACUN! Ja nie mam za grosz talentu :(
Rzeczywiście wszystkie zwierzątka mają jakiś wytrzeszcz!!!! :D

Dzięki za linki dziewczyny :) no ta tapetka ze szrekiem super ale weź to namaluj :P pokażę wam, co wybrałyśmy z tego co widziałam ale jak znajdziemy ładniejszy to zmienimy :P

http://gallerylux01.fotodruk24.nazwa.pl/kids/

piąty obrazek z dziecięcej galerii. Tylko zastanawiam się czemu te zwierzęta mają taki wytrzeszcz :D

ja sobie właśnie uświadamiam, że baba w ciąży to jednak głupia jest ;)

mam mnóstwo ciuchów po Lenie, jeszcze babcia do mnie zadzwoniła, że wczoraj kupiła Młodemu kilka nowych i używanych ciuszków .. a ja zamiast oszczędzać kasę na inne ważne rzeczy to właśnie na forum zamówiłam ciuszków za 50 zeta ... :D

Iskierka, dobrze, że przeżyłaś ;). Fakt, najgorsza ta pierwsza godzina ;)

jadę do banku i na pocztę, może gdzieś po drodze truskawy załapię ;)

Kochane wróciłam z glukozy, żyję!
Nie było to takie złe w szczególności, że mądra ja zapomniała cytryny z domu :) Smak podobny do herbaty mojego ojca... haha! Przez pierwsze 45 minut muliło i to zdrowo, ale później już było okej :) Wzięłam książkę i przeczytałam może z 2 strony, bo tak okropnie spać mi się chciało, że oczy same mi leciały...

Nie miałam diety, tylko nie chciałam na wieczór nawtykać się owoców i czekolady jak to ja zazwyczaj robię w ciąży :) A sucharki bez cukru mamy zawsze w domu bo domownicy lubią je pochrupać :D

Malutka, ale Tobie chodziło o takie szablony? Ja myślałam bardziej o obrazkach jakiś... hmm... po wizycie koleżanki postaram się za to zabrać o ile nie usnę ;)

co ja miałam jeszcze napisać... zapomniałam!

dobrze Martek, że masz ten drugi pokój, mi pozostaje tylko wyjść na balkon;) ten metraż pewnie też u mnie robi swoje, musimy uważać, żeby na siebie nie wejść, taka ciasnota że hej;D ale nic, nerwy minęły, kawka zapodana, jestem gotowa do dalszych bojów:D

Bimka, ani w Pepco ani w Textil od dawna nie mogę nic trafić :/ dla Misiaka tak, ale dla młodego jakieś deficyty u nas :/

Fretka, spoko, takie dni się zdarzają. Grunt to jednak się jakoś pohamować i nie zrobić dziecku krzywdy ;) Teraz jak masz chwilę spokoju to zrób sobie kawkę, usiądź i odpocznij i naładuj się pozytywną energią, jak mała wstanie to już będzie ok :)
Mi wczoraj nerwy wysiadły, chyba ze zmęczenia padłam, i wrzeszczałam cały dzień na jedno i drugie, tzn na młodą i męża:P Dobrze że był w domu akurat, bo mogłam się zawinąć do drugiego pokoju i przeczekać, albo oni się oddalali dyplomatycznie.

ale się wstrzeliłyście z tematem w mój nastrój:P moja mała właśnie zasnęła ale walczę z nią od rana, włazi gdzie się da, wszędzie jej pełno, ryczy jak jej czegoś nie pozwalam i miałam ochotę jej tak zdzielić żeby się zamknęła w końcu i siedziała chociaż przez 5 min spokojnie.. Potem oczywiście wyrzuty sumienia, że jak można tak wrzeszczeć na roczne dziecko itp. Gdyby jeszcze brzuch mnie nie bolał to może i moja psychika byłaby mocniejsza a tak to jak sobie pomyślę, że nie mam cierpliwości do jednej a tu zaraz drugie będzie to płakać mi się chce i zaczynam wątpić czy to była dobra decyzja, że tak szybko chcieliśmy drugie... W sumie nie wiedziałam, że będę musiała leżeć w ciąży ale to nie jest wytłumaczenie. Ale dobrze jest poczytać, że nie jestem osamotniona w tym braku cierpliwości:P bo jak oglądam tv i widzę te wypoczęte, piękne, przeszczęśliwe młode mamusie celebrytki to rzygać mi się chce:D

ale ja nie mówie że w ciucholandach kupuje, głównie w Pepco i w Textil Market :) Albo w Tesco, tam za 45 zł jest pięciopak :)
W ciucholandach raczej takie rzeczy jak spodenki, sweterki, bluzki, kurteczki, sukienki. Bieliznę wolę nową jednak.

Jak na nowe, to przyzwoita, szarpnęłam się na jednego :P mam nadzieję coś jeszcze dostać, a resztę mam po młodej :D

przyzwoita cena 23 zł OMG
jak ja jestem przyzwyczajona do kupowania za 8-10 zł to dla mnie 23 zł to drogo ;)

Cześć dziewczyny.

Moje młode ma właśnie czkawkę, siedzę i podskakuję razem z brzuchem.

Ja akurat początki wspominam raczej dobrze, siedzieliśmy sobie spokojnie w trójkę w domu i niczym się nie stresowaliśmy.
Jak się potem zaczęły jazdy to trwają do teraz :D
Ale od paru dni widzę, że ta szurnięta zbuntowana trzylatka robi się pomału normalnym człowiekiem :) zaczyna jakoś myśleć jak człowiek i porozumienie i dogadanie staje się możliwe :D nie wierzę że tego dożyłam, myślałam że wykończymy się nawzajem.
I jak mi powie, lubię cię, wiesz, a ty mnie? to wymiękam :) albo jak wychodzi z tatą do przedszkola i wraca się już z korytarza do domu, jeszcze muszę mamusi buzi dać raz. warto było się męczyć :)

Dziewczyny czy któraś z Was miała cesarkę przy pierwszym dziecku? Bo ja zaczynam czuć jak mnie boli w miejscu cięcia, nie mam tym razem jakiś typowych skurczy czy twardnienia jak w pierwszej ciąży, za to boli mnie i ciągnie w środku w miejscu gdzie było cięcie. Mam nadzieję że nic się nie rozlezie. Macie też tak?

Wyskoczyliśmy wczoraj jeszcze do tygryska po parę rzeczy, kupiłam jednego pajacyka dla mlodego, nawet przyzwoita cena - 23 zł, jakieś spodnie dla Misiaka (fajne dżinsy po 27 i 30-parę były), proszek do prania, i parę drobiazgów.

Idę myć głowę, depilować nogi i prać trampki Michaliny :D

ja nie chciałam mojego ojca za męża (absolutnie!), za to chciałam się ożenić z mamą ;)

hahah Agusia,jak ja bylam mala to chcialam tate za meza ;)

wrzuce Wam pozniej co ja wyczarowalam i zorbilam w pokoju Piotrusia.
NIe mialam duzo mozliwosci bo wynajmujemy tutaj mieszkanie,ale nie moge doczekac sie powrotu do Pl, moze juz za niecaly rok i dzieciaczki beda mialy naj naj pokoik ;) z piratami, statkiem i mala syrenka ;D

A wczoraj mój synek powiedział mi że się we mnie zakochał i że się ze mną ożeni :D :D

może to dlatego że szybko do pracy wróciłaś. Ja wróciłam jak Madzia miała 16 m-cy. To chyba było dla mnie za długo po prostu.

No ale ludzie są różni, rózne matki, różne dzieci, nie da się porównać, każda ma swoje odczucia, każda ma swoje wspomnienia.

Może teraz też bedzie inaczej, nie powiedziane że bedzie źle ;) Może ja nie byłam do końca na to wszystko przygotowana. Teraz juz wiem czego sie spodziewac ;)

A ja mam zupełnie inne odczucie niż Wy. Chciałabym być juz w tym 40 tygodniu żebym tylko nie musiała juz leżeć.
W pierwszej ciązy początki też były cieżkie - niedospanie, brak czasu itd. ale karmiłam tylko 3,5 m-c i pokarm się skończył, po macierzyńskim poszłam od razu do pracy, a z małym została moja Mama. Wiedziałam że jest dopilnowany i krzywda mu się nie stanie. Nie wspominam początków źle. Teraz też mam nadzieję będzie OK.

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...