Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

poprzedni watek;http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-23-t389378,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

posterisan można w ciąży
ale mi nie likwiduje ich całkiem, albo tylko niweluje swędzenie albo znikają na chwilę :(
Powiedziałam ginowi, bo miałam już w I trymestrze, a on "Już??? To co bedzie później?".
Wiem że bedzie coraz gorzej, a najbardziej boję się ich przy porodzie.
wtedy wyszły mi dopiero przy porodzie, to było straszne, bo te hemoroidy bardziej mnie bolały niż cokolwiek innego. Ustać nie mogłam 15 sekund tak bolały.
A teraz? Jak one już są??? Boję się, że teraz to tylko d*pa do kasacji...

GRATULUJE Gianella
życzę dużo zdrowia Tobie i Rozalce zuch dziewczyna i oddycha i całkiem ładnie waży ja mojego pierwszego przenosiłam 2 tygodnie a urodził sie 3.200 wiec myśle że 2 kilosy to suuuuuuper waga :D
nie zamartwiaj sie dzidzia jest pod najlepszą opieką w trójmieście i napewno dość szybko wypuszczą was do domku a ty w tym czasie regeneruj siły :)

Sylwia z tym klockiem to też niezła akcja ale wierze że uda sie go wypchnąć a jak nie to jak Bimka pisała z autopji paluchem pomóc może brzmi niekoniecznie ale może sie przydać

Ja generalnie po ślubie pożegnałam właśnie ostatnich gości z domu i zaczne odpoczywać dopiero posiadówka sie udała kościoła nie pamiętam prawie wcale dopiero od połowy imprezy zaczym kojarzyć jacy goście przyjechali :)

co do pierwszego dzieciątka w naszym wątku to ogarneła mnie własnie panika bo ja zasadniczo nic dla Konradka nie mam jeszce wiec teraz chyba nabiore sił i zacznę sie obkupywać bo to faktycznie wszystko sie może zdażyć w każdej chwili i wypadało by coś mieć dla nowego obywatela

no niezłe jaja sie zaczeły dziać :D
musze ochłonąć
nanik mam nadzieje że u ciebie sie wszystko zdrowo okaże
Alana gratuluje prawka :D

z pogodna mina haha ja niestety nie mam zadnych sposobow na to nawet nie wiem co to tak do konca jest bo nie mialam nigdy :)

alee pogoda, niech by to szlag!
chyba pojade dzisiaj kupic łóżeczko cos tak mnie naszło :P

Gianella! Gratulacje! Czekamy cierpliwie na zdjęcia!
Ja już zaczynam w nocy mieć sny, realistyczne aż gęsia skórka staje.

A tak poza tematem...Było o zaparciach, a czy któraś może polecić jakiś dobry środek (farmaceutyczny lub naturalny) na hemoroidy? Ja już nasiadówki sobie robię i kupiłam jakąś maść, która jakoś tak na mnie nie działa za bardzo. A lekarz z pogodną miną mówi: "że teraz to już będzie tylko gorzej" :)

wooow ;) Gianella gratulacje :)
Dużo zdrówka dla Was :) dzielne kobietki

a tak to się witam piątkowo. Pogoda szarobura ale nie powiem, ze mi z tym źle dzis. Przynajmniej nie zdycham ;) Tylko cały tydzien niedospana chodzę...

Gianella gratylacje... i dużo zdrówka dla Was obu;)

No i zaczełyśmy się rozpakowywać w wątku... trochę mnie to przeraża, ciuszki mam po Agusi ale przy niej miałam jeszcze od szwagierki a teraz nie, więc nie wiem czy kupować czy wystarczy... trzeba je jeszcze odświeżyć. Wózek jest po młodej laktator jest, dokupiłam nożyczki itp.
Gatki siateczkowe też mam hmm myślicie ile podkładów tych wielkich podpasek będzie trzeba? Wcześniej chyba 2-3opakowania mi zeszły coś zostało i chyba dokupie na bieżąco.
Cały czas mam wrażenie że niby wszystko jest(lub prawie wszystko) ale zawsze się coś przypomni tylko moja pamięć działa ostatnio coś krótkotrwale;(
To będzie ciężki weekend: pogoda okropna i perspektywa egzaminów i zaliczeń niestety nie jest zachęcająca;(

hej

życzę miłego dnia :)
ja dziś lecę na odrobinę przyjemności :) manicure i pedicure :) eh, choć trochę luksusu :) a jutro bawimy się na weselu, ciekawe jak Wojtuś to zniesie... no i pytanie do której wytrzymam, i czy nogi mi znów nie spuchną :(

do później :)

no koleżanka też miała CC na klinicznej z personeli mega zadowolona ale jeśli chodzi o jedzeni właśnie mówiła że masakra i mamusia jej woziła jedzenie :)

Ja jade na kliniczna strasznie mnie to wszystko boli

no niestety jedzenie w szpitalach jest ogólnie słabe (i mało)
Ale ja to potraktowałam jako wstęp do diety ;) Nie dożywiałam się "na boku", żołądek mi sie przez te 2-3 dni skurczył, wróciłam do domu to robiłam sobie podobnie (znaczy gotowane warzywa i kurczaka) i momentalnie zrzuciłam dodatkowe kilogramy ;)

Malutka, a zapytaj Inki, może ona w tym swoim Chwaszczynie kogoś od truskawek zna

na klinicznej mialam cc. u mnie to wszystko poszlo tak szybko ze nawet nie wiem kiedy a bylo juz po wszystkim. Ale mimo licznych negatywnych komentarzy ja jestem zadowolona z tutejszego personelu tylko jedzenie mogloby byc lepsze.

właśnie o to chodzi że ja tak mam od 1 może 2 w nocy a od piątej nawet połozyć się nie mogę tylko stoje

Ja mam od czasu do czasu taki mega bol z lewj strony ale jakby od srodka gdzies kolo nerki. Lekarz mi mow ze junior pewnie w jakis nerw mi trafia. Ale to trwa kilka/kilkanascie sec i puszcza

hej

Jejku dziewczyny co za noc masakra jak nie siku to brzuch mnie boli chyba moja mała wczoraj przesadziła z kopniakami albo nie wiem co się dzieje tak mnie z lewej strony coś kuje MASAKRA. wiecie może co to moze byc i co mam na o poradzic

Gianella super news, niech malutka sie zdrowo chowa ale przeciez nie moze byc inaczej :)
Dzis mezulek wraca ale sie ciesze.

u mnie w warzywniaku są po 6zł a przy ilości 30kg liczę na cenę no ... max 5zł. Ktoś mi polecił żeby pojechać na Dąbrową. Ponoć mają w miarę tanie. Ja kilka lat zbierałam truskawki niedaleko Kościerzyny i tam chciałam uderzyć ale kurcze kuzynka się wyprowadziła i nie ma jak podpytać czy mi sprzedadzą a jechać w ciemno nie warto.

Malutka co do tych truskawek to na Karczemkach/Kokoszkach w GD jest plantacja :) Truskawki pyszota tylko nie wiem jak cena przy większym zakupie bo tak normalnie to 15 zł za 2 kg :)

No niby Tak Mariols ale to było do przewidzenia, że gianella szybko urodzi. I tak super, że udało się tak długo ciążę utrzymać :)

Ja idę się położyć by nie być druga w kolejce ;P dzisiaj miałam taki spinający się dzień, że aż bałam się ruszać. Była mama więc odpoczywałam.

Gianellla wow super wiadomosc ze mała sama oddycha i jest wszystko w porządku, trzymamy za was kciuki byscie szybko wyszły obie ze szpitala, faktycznie rodziłas na Klinicznej ?

jeju to juz sie zaczeło, dziewczyny :) jednak warto byc przygotowanym z ta wyprawka nigdy nic nie wiadomo :/

dziewczyny, czy któraś z Was zna kogoś co ma własna plantację truskawek ????? Chcę kupić ok.30-40 kg i myślę, że od Takiej osoby byłoby taniej niż na giełdzie. A może wiecie po ile są na giełdzie za kg?

no napewno zmienie tylko wroce do domku a to moze troche potrwac bo obie dostajemy antybiotyk przez te saczace sie wody

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...