Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

poprzedni watek;http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-23-t389378,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

gianella, ja sądzę, że nic innego nie wymyślisz, podje podje i przybędzie na masie ;) trzymam kciuki, żebyście wyszli jak najszybciej!!!

oo to ja się zapytam, to prawda że na klinicznej wszystko trzeba mieć swoje?
Pamiętam, że na Zaspie dawali i parafinę i maść pośladkową i sami kąpali dzieci w swoim płynie do mycia ...
jak jest na Klinicznej?

mariols nie mów nic o tych ciuszkach .. też się do tego spieszyłam ;).
A teraz jak patrzę, że drugie pranie powiesiłam, a mi nadal dwa worki zostały to zastanawiam się czy nie zrobić już wcześniej segregacji i nie posprzedawać bo przecież on nie zdąży w tym chodzić ;)

przygotuję sobie kolejne pranie do pralki i idę w kimkę, bo padam :(. Jakoś mnie ten brzuch dzisiaj wymęczył

moj niejadek musi przybrac na wadze 10 dag abym mogla stad wyjsc a waga stoi od 3 dni w miejscu.

Ja poprosilam o podklady to dostalam bez zadnego ale a codziennie rano chodza po obchodzie studentki i pytaja sie czy wymienic posciel bynajmniej poki lezalam na poloznictwie to tak bylo. A co do klinicznej chetnie odp jak bede umiala na pytania w koncu juz ponad tydz tutaj leze

Oj ...dzis mi nogi u du...py ustały :( ledwo zyje tak sie nachodziłam....

gianella dzieki za info o podkladach na klinicznej :) bo własnie czytalam post Jonki z " mam majowe- czerwcowe- lipcowe 2012" i nie wypowiadała sie pochlebnie o zaspie co do podkładów .....

krasnal ja tylko pytam w co nalezy sie spakowac, zadnej torby do rodzenia nie biore jadąc na wesele :) .. a ubezp mam podpite na szczescie ... za to musze brac wszystkie usg i wyniki ze sobą - tak mi gin nakazał .....

byłam w galeri bałtyckiej, jedst duzo przecen, ale niestety obeszłąm tylko pare sklepów bo czasu nie bylo .... jeszcze gacie ciązowe i koszule ciazową se kupiłam w H&m w tych przecenach.....

dzis nam przyszła komódka z pólką ... juz męza zagoniłam do malowania na kolor teak :) aby do łóżeczka pasowało ... ale zanim sie to pomaluje to zejdzie... bo 3 razy trzeba impregnatem a potem jeszcze lakierem ... hmm a juz bym chiała ładowac w nią ciuszki :)

nam jeszcze pare rzeczy zostało do kupienia jak: kosmetyki, mascie, frida, termometr do czoła, kocyki, pare pieluch....

A po co gianella chcesz zeby noworodek ekspresowo przybrał na wadze? To też nie dobrze jak przybiera za wiele, możliwości organizmu są ograniczone jednak. Jeśli wg lekarza przybiera za mało to powinien coś doradzić w tej kwestii.

P.S. Do 6 m-ca życia dziecko powinno podwoić swoją wagę urodzeniową.

Agusia dobrze Cie rozumiem. Mnie sie wydawalo ze tylko te fundacje i o chorobach dzieci mowia.

Mam pytanko do bardziej doswiadczonych mam. Co podac noworodkowi aby w trybie ekspresowym przybralo na wadze? Moj pokarm i sztuczne mleko sie nie sprawdza.

A co do podkladow o ktorych mowilyscie to na klinicznej jak poprosisz polozne to dostaniecie, ale niestety na kazdym porannym obchodzie trzeba co nieco pokazac. Ale jak dla mnie lekarze tutaj sa w porzadku i polozne tak samo.

tkana Nati

Bimka a na jaką chustę sie zdecydowałaś?

agag ja planuję kupić elasyka ale niestety jestem uziemiona i nie ruszę się po nią na morenę więc odpada wspólna wysyłka :(

Ja się już cieszę bo w sobotę teściowa przysłała mi paczkę z pościelą, prześcieradełkami do łóżeczka, kocykiem i kilkoma malusieńkimi kaftanikami, śpioszkami, niedrapkami i czapeczkami.
A dziś moja mama podjechała do akpolu i kupiła większość rzeczy z mojej listy zakupowej. Zostały jeszcze do kupienia rzeczy z apteki, ale to zamówię przez neta i karuzelka.
Mąż ma przynieść kartony z piwnicy z rzeczami po moim starszym synku, popiorę i mogę rodzić :D :D

A wiecie co mnie wkurza. Leżę całe dnie i mam włączony TV, a tam cały czas jakieś reklamy różnych fundacji i pokazują chore dzieci. Przełączam na jakiś wywiad na TVN Style a tu nagle babka zmienia temat i opowiada że urodziła synka bez części mózgu!!!! I cały czas tak jest. No masakra jakaś. Rozumiem że od takich rzeczy nie da się uciec ale ja leżę w tej ciąży, sobie wkręcam i się zastanawiam czy z Wojtusiem wszystko OK. wwrrrrrr!!!! chyba nie bede oglądać tv.

chustę już mam :) Kupiłam sobie jednak chustę od jednej forumki, ale jaka ze mnie bedzie chuściarka to sie okaże ;)

co ja chciałam pisać, aha, gatki miałam jednorazowe ale one są takie fajne że można je przeprać i używać wielorazowo, a schną szybciutko. Miałam 2 pary i używałam naprzemiennie i mi stykło :) Swoich gaci mi żal było, bo tamte były zawsze całe zafajdane. Przerzuciłam się na swoje dopiero jak mi sie wszystko na podpasce mieściło ;) (po jakimś tygodniu już używałam długich podpasek cienkich i było ok)

W Redłowie dają ligninę między nogi, ligniny tam jest pod dostatkiem, można gniazdo sobie uwić ;)

Z gołą d*pą też nie chciałam chodzić, bo jakby mi pociekło po nogach na korytarzu to weź jaki wstyd, a to przecież cieknie niemalże non stop.
Z reszta ja nie umiem z gołą d*pą spać. A jakbym sie wypieła niechcący nieprzykryta to bym d*pskiem gołym na całą salę świeciła.

Mają tam podkłady jakieś ceratkowe żeby się prześcieradło nie ubrudziło, ale ja ta ceratkę skopałam i ubrudziłam prześcieradło, ale nikt zły o to nie był.

Czesto pościel zmieniają, nawet jak nie jest brudna to biorą do prania.

dzieki agag ;)
pozdrów gadzine jak masz mozliwosc :P

Iskierka jeszcze nie rodzi jeżeli o to się martwicie ;)
Ale miała trochę przykrych spraw osobistych i dlatego jej nie było. Pojawi się wkrótce

Dziewczyny zamawiam w najbliższym czasie chustę elastyczną od pentelki z allegro. Czy ktoś chce komuś warto zamówić wspólnie ze mną i podzielić koszt przesyłki? Mam namyśli te osoby które nie mają problemu z odbiorem z moreny i mają w planach chustę oczywiście :)

Heloo!
Ja dziś cały dzień sprzątam i gotuję, bo za jakąś godzinę przyjeżdżają do nas znajomi na kilka dni, już mi nogi w tyłek wchodzą. Ale pogoda porąbana, leje a za chwilę słońce świeci, wychodziłam po zakupy to było ciepło, a jak wracałam to ulewa mnie złapała.
Wczoraj byliśmy w kinie na "Jak urodzić i nie zwariować"- akurat na czasie dla nas, rewelacyjny film, polecam. Ja całą końcówkę ryczałam;)
W weekend kupiliśmy sporo rzeczy dla dzidziolka i chyba już wszystko mamy, zostały jakieś d*perele do dokupienia.

no wlasnie Iskierkoooo gdzie jestes ?
ja nabylam w koncu łózeczko ale takie zwykłe i juz :) i maz wlasnie sie poci i sklada :P a mi juz niewiele zostalo z wyprawkowych rzeczy i sie ciesze bo nie lubie na ostatnia chwile zawwsze wszystko wole miec wczesniej :)

Tak was dziś czytam i ja to sie chyba zapisze na póżniejszy wątek bo jak widze że gianella już sie rozpakowała a mariols jadąc na wesele zabiera sie jak na porodówke to mnie to chyba przerasta bo ja dopiero weszłam w 3 trymestr wczoraj dopiero wózek na allegro nabyłam a tak to mam tylko kocyk akrylowy po moim synku i nic więcej ;/
a wogóle to gdzie sie podziewa iskierka bo już dawno chyba nie widziałam ?

Mierzyla zwykla miara mi brzuch (na rozne strony)... przyciskala itp ...Maja tu takie wykresy w karcie ciazy do takiego sposobu mierzenia, a wedlug niego to dzidzia na dolnej granicy... ? tez dla mne to dziwne,mam nadzieje,ze polozna sie nie zna.Przynajmniej ide na usg, bo tak bym nie szla... i zobacze czy wtedy wszystko ok. ALe generalnie to mnie nastraszyla,bo mowila jakby bylo mniej ruchow,to mam jechac na usg...
Ale coreczka kopie wiec, poki co sie uspokajam...

Aaa i grupe krwi zle mi oznaczyli, mialam racje ;) dobrze ze sprawdizlam...

Dziewczyny pilnie potrzebuje namiary na nasza nat. Moze ktoras ma nr tel albo jakis inny namiar na nia to bardzo bym prosila, moze byc na priva.

właśnie, jak dzidzię zmierzyła bez usg??
dziwne ..

ja już mam dosyć tego brzucha ;).
Wczoraj cały dzień mnie łapało i puszczało w kroku, jakieś dziwne kłucie ..

dzisiaj znowu, jak wtedy co byłam na klinicznej, łapie mnie co chwile koło pępka ..

zmusiłam dziecko do drzemki, czego pewnie będę żałować wieczorem ;). Łyknęłam 2 nospy i poszłam spać ..
i co? wstałam, a brzuch jak skała :/

Ania a jak zmierzyła dzidzie bez usg?

Agusia my będziemy malować dopiero na początku sierpnia bo mama ma wtedy urlop.

Co do gaci ... ja miałam siateczkowe ale wygodniej mi było chodzić w zwykłych bo jakoś mocniej mi trzymały wkładki. A i na zaspie na obchodzie wkładały tylko głowę do sali, pytali czy wszystko ok i tyle. Ani razu nie pokazywałam swoich piękności.

A upaćkaną miałam poduszkę i przez 3 dni się nie doprosiłam zmiany. Mały miał główkę od krwi i mi zabrudził.\

Ania a jak ci ten brzuch mierzyła i na tej podstawie to ustaliła

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...