Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

Sierpień:
gianella - 02.08. - dziewczynka / Kliniczna
Eliska - 03.08. - dziewczynka Gaja -Zuzanna / Zaspa
Sylwia- 04.08.- chłopak! :) / Kliniczna (?)
Sanszajn - 04.08. - chłopczyk / Redłowo
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
agag_agag - 09.08 - chłopczyk Szymek /Zaspa
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
Paula - 19.08. chłopczyk Antoś :)
AgusiaB - 20.08. - synek Wojtuś :) / Kliniczna
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- chyba Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

poprzedni watek;http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-23-t389378,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 24*

A ja wszystko upackalam w Wejherowie ;p i mialam gdzies, to przeciez szpital.Ocyzwiscie wzielam swoje olbrzymi podpachy i teraz juz tez takie znalazlam.

Kocyki mam 3, jeden metr/metr polarowy, i dwa bawelniane taka siatka wieksze.

Bylam dzis u poloznej i sie zmartwilam, bo mierzyla mi brzuch i dzidzie i za mala jest ;/ w pt ide na usg... nie wiem co to oznacza... ech

Ale dzis dziwna pogoda:( Mialam sie wziasc za pranie ale co chwila pada. Przynajmniej jutro odbieram kolyske wiec jeden problem z glowy.
Tez sie przymierzam do oduczania Sandra siku w pampersa ale...jestem malo konsekwetna, moze od jutra sprobuje.
Co raz bardziej mnie brzuch a to kluje a to sie spina i mam stracha ze to juz 5 tyg tylko zostalo. Ale moj husband doma wiec moge leniuchowac :)

dziewczyny chyba za dużo oglądam z mężem mecze moja córka cały czas kopie jak szalona :) normalnie mała piłkarka

okruszek dobre :)
ale w Wejherowie tak było... pielęgniarki, salowe, położne i Bóg wie kto jeszcze codziennie przed obchodem latały po salach i się darły, żeby majtki ściągać, SPRZĄTAĆ!! na swoich półkach przy łóżkach, torby chować nie wiadomo gdzie ale nie mogą leżeć na podłodze i nie pamiętam o co tam jeszcze się awanturowały..

okruszek w 100% się z tobą zgadzam wogóle krwawiące czy nie ja bym nie łaziła w miejscu publicznym świadoma bez gaci

jak Pan ordynator chce mieć łatwy dostęp to niech sobie zagląda do żony. Nie będę chodzić z krwawiącym kroczem bez gaci w miejscu publicznym bo ktoś nie może 2sek poczekać aż je zdejmę do badania....

ja nie pamiętam czy miałam swój, wydaje mi się, że na taki mnie położyli jak z porodówki wywieźli ;)

i dużo łatwiej było go zwinąć i wyrzucić do śmieci niż prosić o zmianę pościeli ;)
bo właściwie ubrudziłam tylko ten jeden jak leżałam po porodzie, później już nie ;)

nie ma że głupio! To jest szpital !!!!!! a ludzie po operacji nieprzytomni jak im z rany krwawi to się przejmuja prześcieradłem??? Dziewczyny nie przesadzajcie. Szpital ma podkłady, czyste prześcieradła, poszwy, podpaski, beciki dla dziecka a i ciuszki znajdą jak trzeba będzie.

To kupie L-ki ale zwykłe bawełniane majtki tak z 5 szt.
a czy taki podkład pod tyłek swoj tez mieć trzeba ? bo głupio jak by sie przesieradło ubrudziło ...

to dokup L-ki bo jak M-ki ledwo włażą to podkład poporodowy już się nie zmieści :P
A tak serio to ja zużyłam jedną paczkę takich gatek tylko w szpitalu, w domu już nosiłam swoje, a w szpitalu i tak się czepiali żeby majtek nie mieć tylko goły tyłek bo przychodzi lekarz na obchód to musi mieć łatwy dostęp:P Tak - mnóstwo ludzi w pokoju a Ty zadzierasz kołdrę i pokazujesz co masz między nogami żeby ordynator mógł popatrzeć czy się goi dobrze :)
Przynajmniej w Wejherowie tak było.

te gacie jakieś głupie i wielkie są ;)

już dawno miałam rozpakować swoje i sprawdzić czy je zmieszczę na tyłek, ale ciągle zapominam ;)

mam jedno opakowanie i więcej nie kupuję, strasznie niewygodne to i mi w kroku wisiały i wkurzały, że dobrze tych podkładów nie trzymają ;).

Wykorzystam to co mam, pewnie też ok 5 sztuk i będę zakładać normalne majtki ;)

z tym skierowaniem właśnie nie wiem, ale nic nie mówiłam że minęła data i normalnie mi krew pobrali ;)

poszłam do położnej, posłuchałam serducha Młodego i wsio ;)

i spotkałam położną od gina, pytam czy działa już usg, oczywiście nie, umrę do czwartku!

nanik własnie ze nie mam jeszcze torby do szpitala nawet spakowanej :P ..... ale mam pytanie o majtki poporodowe ...
takie jednorazowe ..... czy 5 szt. wystarczy czy za mało?
kupiłam M-ki ale ledwo mi na tyłek włażą :) i tak mysle czy mam jeszcze dokupic L-ki czy nie ...

dobra po mału ide sie szykowac....

zawsze masz 7dni na dosłanie dokumentu i liczy się data wysłania. W przeciągu tego czasu nie mogą wystawić Ci faktury. I raczej nie robią z tym problemów, przynajmniej mi nigdy nie robili. No ale jak chcesz :) Jak to mówią-przezorny zawsze ubezpieczony!

Mariols ja tez bym brała jakieś potwierdzeni ubezpieczeni zawsze będziesz czuła się pewniej :) tylko torby do szpitala nie bierz :P

Joł ... okruszek ale zawsze fakture ci moga wystawic a potem sie z nia uzerac by anulowali, po co..... a z resztą 3ciego mam skierowanie z nfz na badanie krwi i babka zapowiedziala mi bym okazala ubezpieczenie wówczas ...
wiem wiem to bezsens ze taka pieczatka jest wazna miesiac, i trzeba miec ja w razie czego, wolałabym miec juz druk rmua przy odcinku ale gdzie u nas tak jeszcze nie wystawiaja :/

a kupiłam kolezance ta ksiazkę " w oczekiwaniu na ..." mysle ze sie ucieszy :) .. w razie czego ponoc w empiku moze wyumienic na inna ksiazkę gdyby była nie zadowolona a młody dostanie dobre winko ... tzn to w ramach "kwiatów" :) oczywiscie ...

hmmm...kocyki się przydają, przynajmniej mi się przydały-wszystkie :D

skierowania...nie wiem ile są ważne,ale ja miałam z lutego a dałam w maju i bez problemu, ale nic nie wspominałam o dacie-stwierdziłam że jak sami nie zauważą to nic nie mówię :)

a jeśli chodzi o ubezpieczenie-po co Ci na zapas? Jeśli (nie daj Bóg) coś się wydarzy to jak wrócisz do domu to doślesz im faksem Ty albo ktoś z Twojej rodziny druk że jesteś ubezpieczona i już!

Witam na dzis :)

wczoraj byłam na mszy za naszą rocznicę slubu i były przy okazji chrzciny :) i dano dziewczynce na imie Eleonora - jak na dzisiejsze czasy trudno takie imie spotkac... ale malutka prawie nie płakała była dzielna :)

Ja kocyka jeszcze nie mam ... wiec nie pomoge :/

A posciele do łózeczka tez mam 2 szt. tak by bylo na zmianę ... tak jak kiedys pisałam mam jedna z alegro Ala i As i powłoczka na kołderke była za krótka, ale napisałam do nich i przysłali mi druga ... takze git :)

a na zmiane dryga posciel kupowałam własnie w tygrysku ... taką milutką...

ehh dzis musze jechac podbic ksiazeczkę ubepieczeniowa do roboty :( bo przeciez wyjedzamy w czwrtek na weslicho i musze w razie czego miec wszystko ze sobą .... a tak mi sie nie chce wyruszac na wrzeszcz....

a skierowania ponoc sa wazne 1 miesiąc... tzn pytałam o skierowanie na usg wiec chyba na badania tez tak moze byc .....

hmm a tak sie zastanawiam... po co Wam tyle kocyków? macie osobno do łóżeczka, osobno do wózka ? bo ja to pierworódka jestem nie orientuje się, myślałam ze 1 wystarczy :P

witam poniedzialkowo:)
ja mam materac gryka pianka kokos z akpolu (ok 60 zl) tez slyszalam ze te 3-warstwowe lepsze. lozeczko kupilismy w ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/ a posciel chce takahttp://www.nell.com.pl/posciel-niemowl-serduszko-blue-midi-cat-51-id-3432.aspx. przescieradla mam 3 rowniez z ikei. mam jeszcze jedna posciel na zmiane ktora dostalam od siostry. co do kocyka to slyszalam ze dla takiego noworodka sa lepsze bawelniane lub welniane z niezbyt zwartym splotem.ponoc chodzi oto ze sa bardziej oddychajace i w razie czego w nocy jak jakims cudem nasunie sie na buzke ze dziecko bedzie moglo oddychac.nie wiem ile w tym prawdy ale taki kupilam w tk maxie no i mam jeszcze jeden akrylowo -polarowy.

jeśli chodzi o kocyki to ja mam trzy jeden bawełniany ale to z USA bo u nas takiego nie znalazłam drugi taki http://images10.fotosik.pl/1315/53ebbea85c5df248.jpeg i trzeci tez podobny materiał bo one są milusie tylko troche większy kupiłam

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...