Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

haha to wesoło mieliscie, moja siostrzenica tez ostatnio zadala pytanie czy wszyscy chłopaki maja takie nochale pomiedzy nogami, i tez sie zastanawialiśmy skąd ona to wytrzasnęła ale pewnie z przedszkola :D dzieciaki to dobrzy obserwatorzy :)

Poród masakra ale po też nie najlepiej... bite 6 tyg krew leci, bleee, ja po cesarce jeszcze dobre 3 miesiące czułam brzuch, pod koniec ciąży puchłam, ale dopiero w dobie po porodzie nie mogłam wsadzić stóp w japonki, a na nogach mi się woda wytrącała i krople stały!

Byłam dziś w kauflandzie, też mieliśmy ubaw z cebuli i wiader, na co komu tyle cebuli?!
Odebrałam też wyniki, anemia jak nic, pewnie mi żelazo każą jeść :(

Historia z dzisiejszej wieczornej kąpieli Miśki:
Przed kąpielą Misia na golasa robi siusiu i włazi do wanny. A dzisiaj sobie umyśliła że ma siusiaka i zrobi na stojąco :D protesty na nic więc się zgodziliśmy, powiedzieliśmy że będzie sama wycierać podłogę i tarzaliśmy się ze śmiechu jak robiła podejścia do sedesu i chciała "na stojąco". W końcu stwierdziła że nie idzie, siadła normalnie i zrobiła.
I zachodzę w głowę gdzie widziała facetów sikających na stojąco i skąd zna słowo "siusiak"...? :D:D:D

ee tam, ja mam zupełnie inne wspomnienia niż Bimka ;)
co prawda po porodzie kilka dni ledwo na d*pie siedziałam, jak wychodziłam do sali odwiedzin to albo robiłam akrobacje na krześle albo wychodziłam z poduszką pod tyłkiem ;)
ale jak mi tylko szwy ściągnęli tak mogłam śmigać normalnie, nic mnie nie bolało, nic mi nie dolegało ...

porodu źle też nie wspominam i trzymam się myśli, że drugi nie będzie gorszy ;)

także dziewczyny, nie ma co się nastawiać bo każda z nas jest inna i inaczej będzie się czuć i to przeżywać ;)

no wlasnie tez tak czytam i sobie mysle ze to chyba po porodzie to sie jazda bez trzymanki zaczyna:(((

czyli poród nie jest najgorszy?!

oj, ja też źle wspominam połóg. Wszyscy mówili, że poród jest straszny, a jak tylko zobaczysz dzidziusia to tęcza i jednorożce. G*wno prawda! Bolało mnie jak cholera. Nie mogłam siedzieć, nie mogłam leżeć, nie mogłam spać, nie mogłam szczać, pociłam się jak mysz w te upały, cały czas chodziłam z mokrą głową, co wyschła to szłam sie polać wodą, dżizys ale wtedy było gorąco... A jedyne o czym tylko marzyłam to sobie pospać,a tu d*pa - nie dało się! Nie wiedziałam jak mam się położyc żeby mnie nie bolało. I hemoroidy wielkości pomarańczyI to trwało i trwało i trwało... myślałam że nigdy sie to nie skończy. Poród luz, no cóż bolało, ale przy życiu trzymała mnie myśl że to sie zaraz skończy, a ten połóg ciągnął mi sie w nieskończoność.

Arbuzy mówisz na hali dobre... hmmm....

ja własnie dałam się naciąć na mandarynki, bo baba mówiła że pycha a to kwas jak diabli! wrrrrr :/

Nanik gratulacje :D ja też nie wiedziałam po co tyle nerwów :D

To o to chodziło z tymi wiadrami!!! Bo ja oczywiście kupiłam co musiałam, a później przy kasie patrzę każdy ma wiadro :D W życiu bym nie wpadła na to, że to gratis był :D

Ja też chcę arbuza! A gdyby go jeszcze mi mąż przyniósł :D to byłby już szczyt szczęścia. W ogóle mi z hali smakują wszystkie warzywa, owoce i ryby jakoś tak bardziej.

No z jednej strony Bimka masz rację, chociaż mi w pierwszej wcale nogi nie puchły, poza tym Ty urodzisz w sierpniu a ja pod sam koniec września albo nawet na początku października więc już upału nie będzie :P

Mammamia a czemu połóg tak źle wspominasz ? u mnie wszystko trwało tydzień, co prawda nie mogłam siedzieć 2 tygodnie ale jakoś lajtowo to wspominam.

Co do pocenia ... to ja tak od 20 tygodnia pociłam się okrutnie, w nocy. Budziłam się cała zalana potem. Grudzień - styczeń a ja spałam przy otwartym oknie i pod kocem a mój mąż spał w dresie pod grubą kołdrą :D

Jejku ale mam na cos ochote...tylko nie wiem na co. Zagladam co 5 min do lodowki i dalej nie wiem co chce:( A jak juz cos wymysle to tego nie mam, o zgrozo :(

Bimka no własnie, może już będzie po upałach. Ja urodziłam w lipcu i w tamtym roku czerwiec był baaardzo gorący ale jakoś na szczęście dobrze to znosiłam. Co do pocenia, to ja zawsze miałam z tym problem zaraz po porodzie bardziej niż w samej ciąży, wtedy też jest rewolucja hormonalna i i u mnie dodatkowo wtedy własnie nawala tarczyca :/ NIE CIERPIĘ POŁOGU - to gorsze niż rodzić 3 dni :/

Mąż kupił mi dziś arbuza na hali w Gdyni; bardzo wątpiłam w jego walory zanim go nie posmakowałam - LATO w gębie :D
A teraz balon w brzuchu... Ale i tak było warto :P

Bimka z tymi wiadrami to się uśmiałam, ludzie tak własnie dziwnie sobie kalkulują. Mój teść kupił kiedyś przed Auchan 5 skórzanych kurtek męskich bo "jak kupisz pięć to jedna będzie gratis". Ale to, że za 4 musiał zapłacić, to nie pomyślał. Wrócił z nimi do domu i teściowa prawie ze schodów spadła ze śmiechu. Te kurtki do dziś ma w szafie bo nikt ich nie chciał. Nawet za darmo.

Sylwia, możesz sobie kupić w aptece Clotrimazolum na infekcję, kosztuje parę zł, można uzywać w ciąży, nie ma sensu żebys czekała miesiac
mi zawsze pomaga

ja wcale nie wiem czy takie fajne jest chodzić z brzuchem latem, nogi puchną a od gorąca beda puchły jeszcze bardziej... no i nie ma nic fantastyczniejszego niż połóg w upał :/ Jak ja rodziłam madzię to akurat było mega gorąco.
Ale w sierpniu juz nie jest tak upalnie jak w czerwcu czy w lipcu.
Oby to lato nie należało to najgorętszych ;)

no ale jak uroczo bedziemy wyglądać w letnich sukienkach :)

tam jest napisane,że będą trwały od 16.45 do 20.00

dziewczyny ile czasu będą trwały te warsztaty w gdańsku????

Właśnie widziałam ludzi na przystanku pod Kauflandem z wiadrami cebuli i zastanawiałam się o co kaman hahahaha Z mamą szłam i kręciłyśmy beczkę, że może wiadra dają w prezencie - a to faktycznie? Umrę zaraz:D Ja dziś wyszłam z młodym na spacer i ogarnął mnie tylko mega wk.... na ten wiatr, mało łba nie urwie, niech to się skończy już:(

czyli to normalne w takim badz razie bo mi tez urosly i stanely (matko jak to brzmi:))) ale jeszcze stanika nie kupuje bo sie dosyc komfortowo czuje w moich starych,

a ja dzisiaj sie umalowalam ubralam ladnie i wychodze na zakupy:) jak cudownie po tygodniu lezenia wyjsc do ludzi i jutro maz wraca z walówą od tesciowej i beda zrazy:))))))

milego dnia mamuski:))))

Pod tym względem też się cieszę, że będę w ciąży latem. Lekka bluzeczka czy sukieneczka i już, a młodego urodziłam w maju, do kwietnia było mega zimno więc cały czas prawie siedziałam w domu, ale nawet w maju chodziłam w kurtce bo bywały zimne dni. Jak wychodziłam ze szpitala to wiatr był taki jak dzisiaj :/

mi niby czas wolno leci, ale to już 17 tydzień pyka ;)

więc Alana , zobaczysz jak zleci, nim się obejrzymy ;)

też marzę o cieplejszej pogodzie, chociaż już czuć wiosnę w powietrzu i oby śniegi i mrozy nie wróciły ;)

ja Wam powiem, że co prawda nie wiem czy tak fajnie w upalnym lipcu ( o ile taki będzie :D) toczyć się na końcówce ciąży, ale cieszę się, że w końcu pokażę brzucha, normalnie lekko się ubiorę ... bo z Młodą to zimę się turlałam, opatulona kurtkami, polarami ;)

ja kupiłam sobie dwa staniki , piersi powiekszyły sie o jeden cały rozmiar i nie było szans żebym wcisneła sie w stare, kupiłam sobie do karmienia i je nosze bo jakies takie wygodne są :)
Co do pocenia to ja jak sie nie pociłam nigdy tak dalej sie nie poce, moze pozniej zaczne jak brzuch urosnie na razie nie mam takiego problemu :)
Sylwia jak ja ci zazdroszczeeeee.. :) mozliwe juz że dzidzuś przecież :)
ja juz marze zeby był 13 marca.. zobacze dzidzie i moj mąż wraca i juz może cieplej sie zacznie zrobic bo jak spojrze za okno to depresja zaczyna mi sie włączać :D jeszcze dwa tyg i pare dni :)

mi na początku trochę strzeliły do przodu, ale nie dużo, teraz mam wrażenie, że stoją w miejscu nad czym ubolewam bardzo ;)

stanika nie kupuję póki co, bo w stare się jeszcze mieszczę, do karmienia mam jeden, jak go znajdę ;). Więc przed porodem zobaczę czy w niego wskoczę czy trzeba zakupić nowy ...

ja nadal mam chyba jakąś infekcję, a pochwaliłam się na wizycie, że chyba dużo lepiej ... to teraz będę się bujać miesiąc, aż dostanę kolejne globulki :/

i wczoraj, jak już się wtuliłam w Męża, to poczułam jakbym kopa dostała w brzuch ;). Ale więcej się nie powtórzyło i teraz nie wiem, czy to Gienek, czy tyłek Męża :D

Dziewczyny nastepne techniczne pytanie do was mam:)

Czy rosna wam jeszcze piersi? Musialyscie juz stanik nowy zakupic?

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (45 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?