Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

na Grabówku jest przychodnia na Ramułta

do mnie przyszła połozna tylko po porodzie (2 razy, oglądała Madzię dokładnie, czyściła jej pępek, oglądała cipkę, potówki...), ale nie ściągała szwów

gratuluje sisiora :) i jedyne czego moge życzyć to stałośći w prognozach:D
dziś tak z głupia franc zrobiłam taki test na płeć z ludowych mądrości i wychodzi dziewucha hmmmmm jak powiedziałam chłopu to sie zacieszył wiec chyba chce jednak cureńke
nanik i nat trza sie spiknąć na te warsztaty bo tez sie zapisałam :)
i coś mnie gradło pobolewa :( chyba nastrugam syropa z cebuli ble zawsze go uwielbiałam a teraz na samą myśl mnie rzuca na żołądku ale może przełkne
a wiecie co jest najlepsze wczoraj jakoś nie miałam czasu na forum pacze dziś a tu 77 nowych postów oj płodzimy zdrowo literki babeczki:D

Jak ktoś zainteresowany to pewnie trzeba podejść do swojej przychodni i zapytać czy odbywa się coś takiego:) Bo te wizyty tzw.patronażowe, jak przychodzą oglądać noworodka, załatwia się po porodzie (przy rejestracji dzieciaczka w przychodni dają od razu kontakt do położnej i każą się umówić, przynajmniej u mnie tak było).

Nauczą Cię jak przewijać dziecko haha:)
Ja chyba wiem o co chodzi, w niektórych przychodniach położne środowiskowe prowadzą takie pseudo szkoły rodzenia - uczą tego samego tylko w przyspieszonym tempie:) Moja położna mi o tym opowiadała jak przychodziła do mnie po porodzie (3 wizyty aż były, podczas których dziecko spało a ona piła kawę i opowiadała o swoim życiu:D) A skąd oni w ogóle wiedzą, że w ciąży jesteś?

BImka - ja wiem, ze tak bywa z chłopakami-My tez mamy znajomą Martusioe, ktora do 8 miesiąca była Rafałkiem - ale generalnie zdecydowanie częsciej babka zmienia się w chłopaka niz chłopak w babkę:)

Sylwia :D wow masz super polożną :D
a ja oczywiście przy okazji z pytaniem - jeżeli mieszkam w tej Gdyni, nie zapisałam się w ogóle do przychodni, to czy mam teraz iść do jakiejś przychodni zapisać się, powiedzieć, że jestem w ciąży i chcę polożną :D taką miłą co by mi też edukację przedporodową udzielała. Nie mam pojęcia jak to wygląda, w ogóle na Grabówku w Gdyni jest jakaś przychodnia?

Bimka, nie strasz ;)

a mnie właśnie zaskoczyli, zadzwoniła położna z mojej przychodni, że chciałaby mnie zaprosić na edukację przedporodową, pogadać itd, a po porodzie wpadnie obejrzeć co i jak, zdjąć szwy ...

i Wam powiem, że byłam w szoku ;), o czym jej powiedziałam oczywiście, bo po pierwszym porodzie nie chcieli do mnie z tamtej przychodni przyjechać, twierdząc, że za daleko i "zamówiłam" sobie babkę z przychodni bliżej gdzie Młodą zapisałam.
A ona przyszła, zapytała czy wszystko okej i poszła :D

więc zobaczymy co teraz wymyślą, bo co to jest ta edukacja przedporodowa? :D haha

a ja mam akurat tez jak nat wizyte u ginekologa, szkoda ze te warsztaty nie sa w gdyni bo wtedy bym zdążyła :)

Fajnie Nat że też będziesz :) Bliżej tego terminu bedzie trzeba się umówic na jakis znak, zobaczymy kto bardziej przytył :D.

Może jeszcze ktoś będzie ???

Ja dzisiaj jade do lekarza na 17:20 czytałam gdzieś na forum że niby jak ma się dobry sprzęt to i w 12 tyg można określić płeć :) Moze i ja bede miała okazję się dowiedzieć :). Jejku dziewczyny które znają płeć jak ja wam zazdroszczę przecież ja juz bym latała po sklepach :)

Sylwia gratulacje!! Parka - cudownie :D Młoda go wychowa na dobrego faceta :D
Nanik też zapisałam się na warsztaty, chociaż tego dnia miałam mieć wizytę u ginekologa :D ale jak mówisz może mnie czegoś nauczą.
A co do snów to mi codziennie coś się śni z ciąża, wczoraj np. że urodziłam kurczaka i to wcale nie był zły sen :D

"tym bardziej, ze z chlopakiem to już jest na 100%:) I nie zmieni sie a babkę:):)"

o ho ho nie bylabym tego taka pewna!
z Madzią do 9 m-ca myślałam że bedzie chłopak, dopiero 3 czy 4 tygodnie przed porodem na usg pojawiła się bułka. Wcześniej ponoć były "jajka jak malowane"

a sąsiadka ma 2 córki i obie do samego końca wg usg miały być chłopcami

Dzięki dziewczyny ;)
wczoraj to zaskoczenie było, nawet Męża i Młodej nie brałam bo nie spodziewałam się usg, a tu niespodzianka ...

Płeć znamy?
- niee, ostatnio było za wcześnie, ja nie mam przeczucia, a wszyscy mi wróżą dziewczynę ...
ginka - no to niech nie wróżą bo mamy dużego siusiaka :D

hahaha

mam nadzieję, że się nie zmieni, bo z tego co pamiętam to Bimka do końca prawie ciąży była przekonana, że będzie miała chłopaka ;)
ale no widziałam fajfuska i jajka ... nawet mi je na zdjęciu zaznaczyła ;). Więc liczę, że już się nic nowego nie pojawi ;)

no i wczoraj zwariowalam, siedziałam tak sobie i myślę, w co ja tego biednego chłopca ubiorę, przecież dla chłopców nie ma fajnych ciuszków :D, przejrzałam forum i już od dwóch lasek zamówiłam kilka ubranek! haha

a mi sie dzisiaj śniło, że urodziłam córeczkę, taka kudłata była i taka duża i sie uśmiechała i nie miałam dla niej ciuszków bo była takim dużym niemowlakiem ze sie nie mieściła.. pierwszy raz mialam taki sen :)

Przede wsyztskikm gratuluje synka!!! Będzie kolejna para wątku:)
Bardzo się cieszę razem z Tobą - tym bardziej, ze z chlopakiem to już jest na 100%:) I nie zmieni sie a babkę:):)

Co do bakteri - ja w tej ciązy ja mialam w pierwszym trymestrze - dostałąm duomox i wsyztskio jest si - i z maluszkiem i z moimi wynikami:). Będzie dobrze:)

Ja już się zapisałam zawsze cos ciekawego można się dowiedzieć

widziałyście to:

GDAŃSK, 13.03.2012, godz.17.00, hotel Scandic
Bezpłatne warsztaty dla kobiet w ciąży - http://www.bezpiecznymaluch.com.pl
Chcesz więcej informacji - pisz: bezpiecznymaluch@bezpiecznymaluch.com.pl

Każda przyszła mama otrzyma prezenty od naszych Partnerów. Zapraszamy!

http://forum.trojmiasto.pl/Jestes-w-ciazy-Zapraszamy-na-bezplatne-warsztaty-z-atrakcyjnymi-prezentami-t313273,1,16.html

Sylwia gratulacje :)
Haha ja mam jeszcze rok od tych dolegliwości no może 10 miesięcy :D

no tak..po 25 r. ż. to już tylko sanatorium zostaje heh

moja babcia sie smieje z naszego pokolenia, bo "za jej czasów" nie było czegoś takiego jak choroby i bóle głowy :P u lekarza ona nie była nigdy!!! 2 porody w domu, nawet nie było położnej tylko jakaś znachorka. Nawet teraz do lekarza nie chodzi i żyje i ma 76 lat i jeszcze na działce sobie warzywa hoduje.

Inne tematy z forum

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...