Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

a ja zawsze taka mięsożerna byłam..

jutro mam wizyte u doktorka :) Dziewczyny myslicie ze jutro da rade zrobic mi ta przezierność karkową ? od jakiego czasu da sie to robic ? Cos czytałam ze od 11 tyg ale od zakonczonego 11 ? czy jak sie konczy 10 i zaczyna 12 ?

heh mnie też zbiera na wymioty na widok mięsa...od 20 lat :D

W poprzednich ciążach miałam zupełnie różne preferencje smakowe a z obu wyszły dziewczyny. Przy jednej miałam pryszcze, przy drugiej żadnego, przy pierwszej okraglutki brzuszek, przy drugiej taki kwadratowy :D
Natomiast jeśli chodzi o mdłości to we wszystkich ciążach takie same - od 6 do 12 tygodnia. Tym razem także. Więc obaczym co z tego będzie :D

a mnie odrzuciło od mięsa już 4 tyg nie jadłam mięsa w ogóle jak widzę jakiekolwiek mięsa od razu biegnę wymiotować.. hm co to może oznaczać ? może bliźniaki :D

hihi, rzucałas się na wszystko co słodkie i masz chłopaka, a ja się rzucałam na wszystko co słodkie i mam dziewuszkę :P

codziennie musiałam zjeść 1 dużego snikersa (albo 2) i robiłam sobie lody z bitą śmietaną i rozpuszczoną czekoladą, takie coś jadłam codziennie, do tego miałam mega parcie na McDonalda
A teraz: kwaśne kwaśne kwaśne!!! kaspuśniak! ogórkowa! korniszony!
i McDonald - bleeeeeeeeeeee
rozpuszczona czekolada z bitą śmietaną - bleeeeeeeeeeee

więc, może gdyby brać pod uwagę preferencje jedzeniowe to skoro są teraz inne to może płeć też bedzie inna....

Mammamia - nie denerwuj się, będzie dobrze zobaczysz :) Innej opcji nie zakładamy. Tak jak ja u siebie nic innego nie przyjmuję.

Asela, to miło, że szefowa tak Cię potraktowała. Ja niestety nie miałam tyle szczęścia :/

A co do preferencji jedzenia ... nie mogę patrzeć na słodycze, nawet herbaty nie mogę sobie posłodzić bo mnie odrzuca. W pierwszej rzucałam się na wszystko co słodkie. Wiec zobaczymy ile zachcianki mają wspólnego z płcią :)

No ja miałam mdłości od 8 do 10 tygodnia, zawsze wieczorem, kilka razy wymiotowałam- zawsze około 23.00;) Zachcianek to jakoś specjalnie nie mam, ale nie smakują mi niektóre rzeczy, które wcześniej lubiłam. Koleżanki z pracy mi wróżyły synka, bo podobno ładnie wyglądam. Ale jakoś od samego początku czułam, że to dziewczynka, nawet sobie z mężem gadaliśmy o niej "nasza córeczka":) Nie mam porównania jak się czuje na chłopca, bo to moja pierwsza ciąża.
Dziś pojechałam rano do pracy i zawiozłam zwolnienie, szefowa powiedziała, że mam o siebie dbać i nie myśleć o pracy, czym bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła.

asela - gratuluję dziewczynki:) i zazdroszczę....:P
Bimka - ja już lubię Twój sklep na fb;)
U mnie jest generalnie tak, że jest mi niedobrze od rana do wieczora + w nocy i wymiotuję czasem nawet po 10 razy dziennie - mam już szczerze dość! W poprzedniej ciąży też miałam mdłości, ale tylko rano, czasem wymiotowałam, ale nie aż tak - no i był chłopak.

Martek dziekuje za namiary do pani dr Malyjasiak :) wybiore sie do niej lub do dr Leszczynskiej :)

hehe, chcesz sonde przeprowadzić i wywróżyć sobie płeć dziecka?:P

U mnie generalnie tak samo jak za pierwszym razem. Mdłości były podobne, w pierwszej chyba dłuzej trwały,za to teraz 3 razy zdarzył się pawik. Też bym non stop jadła, najchętniej chleb z zółtym serem i keczupem albo słodycze :) żadnych obiadów, mięsa ani nic mi się nie chce. I pod tym względem mam identycznie jak w pierwszej ciąży więc będzie dziewczynka znowu :)

Jeśli chodzi o mdłości to mi już chyba wszystko przeszło :) najbardziej mnie cieszy że tylko 2 razy wymiotowałam :D. Jak na początku nie mogłam nic jeść to teraz bym non stop jadła :). dziewczyny które już znacie płeć dziecka powiedzcie jak u was było z tego typu odruchami.

Malutka fajnie, że dołączyłaś ;)
A to co piszesz, to ja tak samo mam. Czuję się jakbym miała zemdlec na kazdym kroku. Jak się wybrałam w tę sobotę na zakupy to w Kappahlu biało się zrobiło przed oczami i musiałam usiąść na wystawie :D
Na szczęście zgagi (jeszcze) nie mam.
Pod koniec ciąży też miałam problemy z kręgosłupem bo i bez ciąży je mam. To okropny ból, żadna zmiana pozycji ani masaże nie pomagają wtedy. No ale takie dolegliwości, które nie wpływają na dziecko jestem w stanie znieść (oby!), najgorsze dla mnie te problemy z tarczycą, bo to już może dużo szkód narobić :(

Bimka co do ciuszków to nie ma problemu jeżeli zdecydujemy się poznać płeć wcześniej :)

A ja drugą połowę ciąży bardzo dobrze wspominam :) nic mi nie dolegało, śmigałam wszędzie, robiłam wszystko :) plecy bolały ale rzadko, ale za to do 20tygodnia wycierpiałam trochę, bo miałam takie mdłości, że nie mogłam chodzić bo od razu się cofało. Spałam na siedząco, przy oknie ... Nie wspominam tego dobrze ale później odetchnęłam i odczułam ulgę.

W tej ciąży miałam mdłości głównie na początku, przez tydzień, dwa a teraz ... nie mam jako tako mdłości ale jest mi strasznie słabo, czuję się rozbita i pali mnie zgaga :/ po każdym posiłku.

Pod koniec to mnie bolało dokładnie wszystko, spać się nie dało, do tego był upalny lipiec.
Boję się tego lata... :)

pod koniec to ja się boję bólów kręgosłupa, który mnie często bolał jak w ciąży nie byłam, głównie od siedzenia przy komputerze

oczywiście z lenistwa prawie nie ćwiczyłam, tylko jak mi prawa ręka zaczęła drętwieć, to troszkę się poruszałam, ale jak przeszło to i ochota na ćwiczenia przeszłą

chyba nie, bo mnie od początku mdliło jak myłam zęby, no a dzisiaj zjadłam tylko z samego rana płatki kukurydziane
ja się cieszę ,że nie mam tak jak moja mama ze mną, która przez cały I trymestr wymiotowała

Nikogo przyjemności ciążowe nie omijają :D
Jak nie wymioty, to co innego się trafi.

Zresztą, moim zdaniem, pod koniec jest dużo gorzej...

a może po prostu cos Ci na żołądku stanęło, co

no to fajowo:)

a myślałam,że mnie te przyjemności ciążowe ominą

Łucja, haftać to można i do końca podobno :)
I w dodatku nigdy nie wiadomo co ruszy lawinę :)

Sanszajn, gdzieś tam wyżej pytałaś...dr. Małyjasiak przyjmuje w Gdyni na Dąbrówce, ul. Szafranowa. Na sprzęcie się nie znam, ale robi wrażenie :) Byłam u niej teraz na prenatalnym, a w pierwszej ciąży na połówkowym 3D. Ogląda wszystko dokładnie, wszystko sprawdza i opowiada. Naprawdę polecam się do niej wybrać.

Inne tematy z forum

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...