Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

hej
jejku dziewczyny jaka tragedia laptop mi sie zalał i umarł śmiercia naturalną "tragiczną". narazie nawet nie czytalam ale odrazu potrzebuje pomocy nie mogę się zalogować na forum potrzebuje pomocy :)

sanszajn super ze malenstwo zdrowe:)

gratuluje zdrowego dzidziola:)

Melduje grzecznie ze wlasnie wrocilam od Dr Zoltowskiego i z dzidzia wszystko w porzadku. Nie wiemy jeszcze czy to chlopiec czy coreczka bo tylko pepowine bylo widac. Na polowkowe mam sie wybrac do Dr Leszczynskiej lub Dr Malyjasiak (orientujecie sie gdzie przyjmuja?)
Ale jak na razie wszystko w normie, sa 2 raczki, 2 nozki, dwoje oczu, nosek i usteczka:)

Bo to się chyba nie da leżeć przy dziecku.
Ja mogę leżeć plackiem i się nie ruszać tylko jak moja mama bawi się z młodą. Wtedy mamusia nie istnieje, liczy się tylko babcia.

Nie straszcie mnie że pakiety nie obejmują prenatalnych! Mi w luxmedzie kazali iść prywatnie i przynieść rachunek, to oddadzą kasę. Mam nadzieję że nie wymyślą czegoś teraz bo chyba mnie trafi, a i tak już mają krechę u mnie. Fakturę dziś zaniosłam, byłam też na pobraniu krwi, z pięć fiolek ze mnie wyciągnęli.

no to super! I oby już nie wróciło.
Ja osobiście nie wyobrażam sobie jakbym np. miała leżeć całą ciąże przy małym dziecku, na pewno łamałabym zakaz :/

Mammamia, naszczescie plamienia ustaly i czuje sie znacznie lepiej, jednak lezenie pomaga:)

Roli nadal plamisz czy minęło?

Mi też się dłuży, jak patrzę na suwaczek Bimki (na innym forum), to mam wrażenie, że jej ciąża posuwa się znacznie szybciej niż moja :D

ehhh tak pacze na ta lita i jak by nie było jestem na szarym końcu:( mamafipcia zna juz płec usg połówkowe juz dziołchy robia a ja dopiero raz byłam u lekarza i dopieo raz widziałam swoja fasole i nie miał raczek czy nózek eeeehhhhhhh dłuzy mi sie to czekanie a moja wizyta dopiero za tydzień zbzikkuje chyba:(

No to się jeszcze oficjalnie dopiszę, żeby nie było:)

to bedzie nasze pierwsze dziecko, ale ciąża druga, pierwsza niestety pozamaciczna

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08 - dziewczynka:)
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
łucja81 - 26.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.

Witaj Lucja:)

Bimka ale fajne rzeczy masz az korci zeby cos kupic:)

Cześć łucja :)
no bo prenatalnych nie ma w tych pakietach :(

No na szczęście nie muszę tego magazynować :)
Bo robię to pod kimś, szef ma swój sklep, swoje dojścia, swoje rabaty, swoich dostawców, a ja mam drugi sklep tak jakby pod nim. On zajmuje się wysyłką :)

Bimka super Twój sklep, jak tylko dostane pozwolenie od mojej zaboboniastej starszyzny ze juz czas na zakupy to na pewno sie zgłosze, taka kołyska mnie urzekła :)
mój mąż mówi ze byleby zdrowy ale synek, i jak mu mowie zeby sie uspokoił ze córeczke tez fajnie to mi przytakuje ale jednak po chwili przypomina mu sie jego wyuczona wizja syna pierworodnego i znowu zaczyna że syn że dom że drzewo.. idzie zwariować ale to juz chyba jakoś genetycznie zakodowane :)

Wczoraj przeżyłam koszmar pobierania krwi, 3 razy w jedna reke 3 razyw druga i krew dalej nie pobarana no to panie podjeły decyzje że tylko dłoń nas uratuje, ja protestowałam ale nic moje protesty nie dały i skończyło sie tak że sie zbuntowałam całkowicie i po prostu zemdlałam, jaki pech że żył nie posiadam..

Witam Was drogie Forumki:)

mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona:)

mój termin porodu to 26.08

Podczytuję Was od samego początku, ale stwierdziłam, że dopisze sie po usg prenatalnym:), które odbyło się wczoraj.
Wszystkie pomiary wyszły dobrze, maluch jest bardzo ruchliwy i gin. miała problem żeby go zmierzyć:), ale jak trochę popukała w brzuch to się uspokoił i się udało:), tylko niemiło mnie zaskoczyły Panie w rejestracji informacją,ze takie usg kosztuje 160zł. Mam karte z Allianz, pakiet rozszerzony, który niestety ale tego typu badań nie obejmuje,
no ale trudno ważne, że wszystko ok:)

Co do zwolnienia lekarskiego, to ja jestem od 6 tyg. w domu z uwagi na plamienia. Na początku myślałam, że będę tęsknić za pracą, ale po tygodniu mi tęsknota przeszła:) tym bardziej że musiałam leżeć, teraz juz jest ok, plamień brak, ale luteine jeszcze biorę
dużo śpie:), czytam, oglądam tv no i internet
na zwolnieniu będę prawdopodobnie już do końca, trochę się boje że zapomnę jak sie pracuje:) no ale pracodawca jest w porządku wiec mam nadzieję że będzie dobrze

jeśli chodzi o wyprawkę to ja nie mam nic, jak będzie dziewczynka to myślę że siostra mnie wesprze, ale jak chłopak to muszę liczyć na siebie:)

no to chyba tyle na poczatek

Bimka tak mi tak jeszcze sie na myśl rzuciło gdzie ty to kochana wszystko trzymasz:D
????????????????

matko i córko jak was poniosło z tym stawianiem literek:P
bimka co do leżenia odłogiem na L4 chwale sobie pierwszy tydzień było mega cieżko ale potem jak synal wrócił z ferii to juz gubie te dni juz 3 tygodnie siedze w domu i nie wiem kiedy to zleciało i tak jak dziewczyny piszecie wyszorował chawirre obiadki robie i ciasta z młodym odrabiamy lekcje wczoraj byłam z nim u dentysty bo mu sie dziura w stałej juz 6 zrobiła koszmar ze sie te zebiska tak psują strasznie
na a co do sklepu to puszczam na fejsie niech sie koleżanki moje tez zapoznają z tematem:/P

cieszę się, że sklep Wam się podoba :D
To jak już cos sobie upatrzycie to zobaczę ile mogę cene obniżyc, ale podejrzewam że nie dużo, bo i tak staram się mieć najtaniej na Skąpcu.

też nie wiem co Ci faceci mają na punkcie tych synów, to jest chyba faktycznie ukorzenione w ich męskiej ambicji, przez tysiące pokoleń sobie wyrabiali tą ambicje, bo "przecież tylko prawdziwy mężczyzna płodzi synów" :P no i ciągłe gadki o budowaniu domu, sadzeniu drzewa i płodzeniu SYNA.... no i sie wyuczyli ;)
Znajomy strasznie chciał mieć córkę, to było takie słodkie.... a urodził im się syn ;)

O jaaaaa, Bimka te baseny, piaskownice itd. - czad! Pod koniec roku, mam nadzieję, będziemy się przeprowadzać do domku, więc na stówę skorzystam, bo wybór masz mega:D
Martek - jak w poprzedniej ciąży wracaliśmy z USG, na którym ginka obczaiła płeć, to mój mąż obdzwonił wszystkich kumpli mówiąc - 'chłopak jak nic, najpierw było widać p.... a dopiero potem dziecko':D Nie wiem o co chodzi, to już ukorzenione w ich męskiej ambicji, żeby spłodzić syna, ale teraz ja chcę córkę!!!

A mi to kołsyki najbardziej się podobają :D śliczne :D

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...