Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08
Sylwia- 04.08
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08.
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
krasnal699 - 24.09.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 5*

No właśnie wszędzie pisali, że w kolejnych ciążach szybciej można poczuć ruchy a ja sobie filmy wkręcałam bo zamiast szybciej, to 3 tygodnie później poczułam drugą córkę ( w 21-22). A jestem bardzo szczupła. To tylko przykład ku temu by z przymrużeniem oka brać to co piszą w necie.
A jeszcze coś mi się przypomniało - piszą też, że dziecko przed samym porodem "zwalnia", mniej się rusza, mniej wariuje itd. No a ta moja sprawiała mi taki ból kopiąc po żebrach jeszcze minuty przed swoim wyjściem na świat. Miała niezły ubaw najwyraźniej. Szczerze mówiąc nigdy jej tego nie zapomnę heh

A tak się nie mogłam wczęsniej doczekac tych "słodkich" kopniaczków :D

Jejku dziewczyny nawet nie wiecie jak ja wam zazdroszczę. Znacie już płeć zaczynacie czuć ruchy .... Ja sobie poczekam jeszcze jakiś miesiąc :(.
Też się muszę pochwalić już ludzie widzą mój brzuch :) co prawda malutki ale jest :D.

w drugiej ciąży podobno można czuć już wcześniej ..
ja miałam wrażenie kilka dni temu, że poczułam kopa, ale teraz cisza ...
więc może sobie ubzdurałam ;)

poza tym wyczytałam, że jak łożysko jest na przedniej ścianie to nie czuć tak dobrze ruchów, a ja o ile dobrze usłyszałam, takie właśnie mam ... więc być może przyjdzie mi poczekać ;)

Pierwsze ruchy Zosi poczułam ok 19 tyg, przy drugim już w 16 ale nie ma reguły na to.

Ja juz od tygodnia czuje ja dzidzia sie porusza i to nie bulgotanie tylko normalne kopnaczki albo cos w tym stylu ale ja jestem bardzo szczupla i w pierwszej ciazy tez bardzo szybko czulam ruchy. Ale moja bratowa pierwsze ruchy wyczula w 21 tyg wiec wszystko OK :)

Witam po długiej przerwie :)
już z 2 tygodnie się nie odzywałam i mam niezłe zaległości w czytaniu ale chyba nie uda mi się ich nadrobić... u mnie wymioty nadal atakują mnie rano przed śniadaniem (choć miałam już jeden dzień przerwy), arbuzy pochłaniam razem z córką kilogramami, bo mała też szaleje na punkcie arbuza :) piersi trochę mi urosły ale jeszcze w miarę się mieszczą w starych stanikach. W sobotę byłam na szadółkach w fh i w triuphie były staniki do karmienia chyba po 25 zł i żałuję, że sobie nie kupiłam chociaż jednego :(

Ja mam wizytę 9 marca i już nie mogę się doczekać, a to jeszcze prawie 2 tygodnie...

Co do połogu to u mnie nie było tak źle, fakt, że po drugim porodzie obkurczanie macicy boli znacznie bardziej niestety. Pierwszy raz rodziłam z oxy drugi bez i poziom bólu był dla mnie porównywalny, z tym że drugi raz urodziłam znacznie szybciej.

słuchajcie, w tych naszych opisach suwaczkowych jest napisane, że powinniśmy juz odczuwac ruchy plodu... czy któraś z was cos już czuła? Pamietam jak w pierwszej ciązy czułam i słyszałam:) takie bulgotanie - ale to chyba było ok 20 tygodnia... Teraz w sumei nie czuje nic...

dziewczyny zdrówka!!!

krasnal - na kaszel można syrop prawoślazowy ( ja akurat parzę sama) albo stodal, jest homeopatyczny

i jest taki specjalny syrop na przeziębienia dla kobiet w ciąży ..

sama się kurowałam na początku ciąży, ale na antybiotyku się skończyło :/

Sanszajn, dokładnie, jak nie urok to s****zka ... mnie właśnie dopadła ;(

przez ten wicher trzy dniowy sie przeziębiłam kucze:(
katar okropny i kaszel mokry
i tylko miód herbata malina i cebulowy syrop bo czosnek wywalam z powrotem;/
może macie inne pomysły?

Sanszajn współczuję choróbska, wiem jakie to okropne - sama dopiero co wyszłam z ciągu infekcji (w tym grypa z trzydniowymi dreszczami i niezbijalną gorączką) który trwał od 4 tygodnia ciąży :/
Maraton chorobowy normalnie...

cześć dziewczyny:)
a ja mam dzisiaj bardzo zly dzień - Siedze w robocie i strasznie boli mnie głowa i w sumie nie wiem czy moge coś wziąć.... Dodatkowo boli mnie troszke brzuch - nie wiem czy to os ciągęłgo siedzenia czy jak... i na dodatek od wczoraj ogarnął mnie ogromny lęk o małe bobo - czy ma się dobrze, czy dobrze się czuje - generalnei czy w ogole jeszcez jest!!!!
Może to irracjonalne, może normalne, ale po protu nei moge się opanować i doprpwadzić do porządku. Bardzo kiepski dzien... i jeszcez ten lęk o dzidzie:(:(:(...

Hej!
Ja tez nadrabiam i nadrabiam Wasze posty :)
Ja poród wspominam OK, choć odesłano mnie z Zaspy bo miejsc nie było... Dostałam oksytocyne, która podobno zwiększa ból, ale nie wiem bo nie mam porównania. Tylko szyła mnie jakas studentka i to trwało i trwaało...
Połóg był OK, choć długo krwawiłam. Do siedzenia po porodzie rewelacyjne było takie kółko ze styropianowymi kulkami w środku :)) Mam nadzieję, że tym razem nie będzie gorzej :)

Mnie już kusi na kupienie choc kilku różowych ciuszków :) Ale poczekam aż będziemy na 10000% pewni że będzie dziewczynka :)

Ja muszę kupić nowy stanik, bo tylko w jeden się mieszczę - który miał trochę zapasu.. Tylko ja mam pod biustem mały obwód bo 65, więc musze szukac 65 G ? Albo i więcej hehe :)

Dziewczyny naprawde nie jest tak zle. Boli troche owszem ale bez przesady. A po zdjeciu szwow to juz wogole super. Dzidzia glownie spi i je wiec mamy troche czasu na odpoczynek. Ja tam bardzo milo wspominam kazda chwile mimo tego ze karmilam za kzdym razem ponad godz bo mialam malo pokarmu a powiedzialam sobie ze bede karmila za wszelka cena. Sandra miala 5 dni jak my w Contrascie w gdyni na kawce bylismy a do Contrastu mamy jakies 2,5 km spacerkiem wiec nie jest tak zle.

Coś czuję, że nie przeżyję tego porodu i połogu, mąż pójdzie do pracy a ja pewnie nawet nie będę mogła z łóżka wstać, aby dziecko nakarmić. Ale w sumie dobrze wiedzieć co mnie czeka. Byłam na Szadółkach i mam biustonosz za grosze, a tak się męczyłam w tych starych :D i spdonie za 30 zł na gumce :D i tak mi jakoś dzisiaj w pracy wygodnie.

Sanszajn ty biedulko :(

Jeśli chodzi o pogorszenie cery też jeszcze tego nie zauważam u siebie :) słodyczy również nie jadam, ale jem bardzo dużo owoców. Hehe czyli u mnie taka metoda nie da się określić płci.
W czwartek idę do inne gina również w Medicovery. Wk*rwia mnie moja tylko wystawia zwolnienia albo rozmawia przez tel jak ja mam akurat wizytę. To jest moja pierwsza ciąża także za dużo nie wiem.
Olcia z tego co pamiętam ty też chodzisz to Medicivery byłaś może u Matkowskiego albo coś o nim wiesz??

Oj ale wy duzo piszecie. Od czwartku tu nie zaglądałam i już 2 godziny staram sie nadrobić zaległości. :)

Gratuluję wszystkim mamusiom, które znają już płeć dzieci.

My wczoraj wróciliśmy z 4 dniowej wizyty u Teściów. Przywieźliśmy trochę wałówki, wiec przez najbliższe kilka dni nie będę musiała gotować obiadów :D

Co do piersi to mi bardzo urosły!!! Na szczęście mieszczę sie jeszcze w jeden stanik, który normalnie był za duży i go nie nosiłam. Nie chcę teraz kupowac nowych bo skoro to rozmiar tymczasowy nie opłaca mi sie inwestować.

A ja nadal nie jem słodyczy i bez rezultatu doszukuję się pryszczy czy pogorszenia cery. Wszystko wskazuje że będzie kolejny chłopak. Kolejne badanie mam 13 marca więc muszę uzbroić się w cierpliwość.

No i jak nie grypa zoladkowa to teraz jestem przeziebiona :( Czyli od dzis kuracja czosnkowo-miodowo-mleczna :(
Jak nie urok to sr****

przesadziłam z tą wioską (ale tak sie smiejemy, że to wieś), Zduny, powiat krotoszyński, woj. wielkopolskie (na granicy z dolnośląskim)

Bimka, co za wioska? :)

ja na nowe ciuchy się nie czaję, pewnie, że coś kupię, ale większość mam zamiar kupić tutaj na forum, albo w ciuchlandach ..

jeżeli chodzi o ciuszki to jak pojadę na wieś do teściowej na wiosne albo latem to tam się zaopatrzę, bo ubranka mają naprawdę tanie. Załóżmy tutaj w komisie dziecięcym są zwykłe pajace używane za 8, nawet 10 zł.
A tam!? Za 10 zł kupię z 5 pajaców! Tam są takie tanie ciucholandy, że głowa mała, śliczny nowiutki kożuszek Lady Bird kupiłam ostatnio za 8 zł. Teściowa zawsze tyle ciuszków nakupuje, że szok, połowa oczywiście jest już zawsze albo za mała, albo niepraktyczna.
No i mają w każdy piątek targ, sprzedają tam sami cyganie, ormianie, turcy, wszystko taniutko, połowę tego co u nas na hali. Szkoda że my tam tak rzadko jeździmy.

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...