Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52* 1*

Pierwszy wątek, kiedy już wszyscy jesteśmy obecni ;)
Wszystkim mamuśkom należą się gratulacje i buziaki, bo jestesmy zarąbiste :P a nasze dzieci przesłodkie ;)

20.06. (02.08) gianella - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna CC
24.06. (11.08) Mamafipcia - Weronika, 1480 gr., 40 cm/ Zaspa

27.07 (09.08) agag_agag - Szymek 3600 gr, 55 cm / Zaspa SN
27.07 (o3.08) sanszajn - Antony Adam 3400gr, 56cm / Redlowo SN
31.07 (03.08) Eliska - Zuzanna 3420 gr, 54cm / Zaspa SN

02.08 (20.08) AgusiaB - Wojtuś 3780 gr, 56 cm / Kliniczna SN
05.08 (04.08) Sylwia- Janek 3700 gr, 56 cm / Kliniczna SN
06.08 (19.08) Paula - Antoś 3200 gr, 53 cm/ Redłowo SN
10.08 (18.08) Zetka - Wojtuś 3310 gr, 53 cm/ Zaspa SN
11.08 (17.08) Kasita- Tymoteusz 3830 gr, 62 cm/ Kliniczna CC
12.08 (05.08) Mariols- Wiktoria 3470 gr, 55 cm/ Kliniczna SN
14.08 (25.08) Martek - Maciej Franciszek, 4150 gr, 56 cm / Swiss Med CC
17.08 (04.09) Jokerkowo Maja / Zaspa
18.08 (30.08) kaska2308 - Zuzanna, 3075gr, 53 cm / Kliniczna SN
18.08 (15.08) Asela - Gaja Daniela, 3700 gr, 56 cm / Redłowo SN
19.08 (17.08) Ola81 - Emilka, 3280 gr, 55cm / Wejherowo, SN
20.08 (18.09) Alana - Laura, 3100gr, 53 cm / Redłowo CC
20.08 (05.09) Asiunia81 -Jaś, 3758, 58 cm/ Swissmed CC
25.08 (20.08) KArolina -Tomasz, Redłowo SN
26.08 (12.08) ania84 - Liwia, 4125, 59 cm/Kliniczna
28.08 (21.08) Bimka - Adaś, 4000g, 60 cm/ Redłowo SN
29.08 (29.08) Olcia- Nicole,3550 gr, 55 cm/Redłowo/SN

01.09.(23.08) Aga81gd-Nikodem 3760g,56cm/kliniczna
03.09 (28.08) Mammamia - Maciuś, 3400g ,57cm/ Redłowo
06.09 (17.09) miskab - Jasiek, 3470 gr,55 cm/ Wejherowo
06.09 (13.09) asik-74-Emilka,3760gr, 57 cm/Swissmed
07.09 (06.09) nat - synek, 3400 gr, 56 cm / Redłowo
08.09 (03.09) nanik- Wiktoria, 2945 gr, 53 cm
09.09 (15.09) agusp-Agatka, 3540gr, 55 cm/Swissmed
10.09 (27.08) Łucja81 - Maciej , 3960 gr, 56 cm/ Wejherowo/SN
10.09 (05.09) kattie - Patryk 3370g, 56cm / Kliniczna CC
11.09 (01.09) ania85 - Weronika, 4100 gr, 57 cm / Far Far Away ;)
13.09 (16.09) LADY_D - Jaś, 3790 gr, 57 cm / Wejherowo
17.09 (22.09) okruszek_ - Marcin, 3295 gr, 55cm / Kliniczna
17.09 (14.09) DaMa - Lilianka, 2960 gr, 55cm/Kliniczna/CC
17.09 (29.09) Olka Fasolka-Lilka, 2720 gr, 51 cm,Redłowo
18.09 (02.09) Galuszka- Nina,3250g 57cm /Wejherowo/SN
19.09 (29.09) Iskierka28-Kornelka, 2950gr,53cm/Zaspa /SN
19.09 (17.09) Roli-synek/Kliniczna/CC
20.09 (20.09) Aguseek- Amelia, 3520gr, 56cm/Kliniczna
22.09 (19.09) ivi83- Olaf, 3490 gr, 55cm/Zaspa/SN
27.09 (22.09) malutka22, Fabian, 3990g, 59 cm, Redłowo
30.09. (24.09)krasnal699,Konradek, 2880 gr, 54 cm/Kliniczna/CC

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=414543&c=1&k=16
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ll

no to u mnie zimny chów by nie przeszedł bo ja przy 20 stopniach chodzę w swetrze i zamarzam ;)

Nam sie wychładza pokój bardzo szybko. jak mamy 13 stopni w nocy to super :) tez nie grzejemy. Chyba ze sa trzaskajace mrozy :)

no to my po uSG bioderek - wszystko okej i nie trzeba do kontroli :>

iskierka to ma być zimny chów? :D
My śpimy przy uchylonym oknie - przy rozszczelnieniu bym sie udusiła ;) Dzieci też tak śpią a mają dwa okna w pokoju i oba uchylone, czasami nawet zimą jesli nie jest zbyt zimno. W dodatku nie włączamy ogrzewania przez zimę. Mamy większy rachunek za odczyt podzielników niż za samo ogrzewanie ;) No ale mamy naprawdę ciepłe ściany. Allcon się postarał (albo sąsiedzi heh).

"Ciemię przednie jest uznawane za okno ultrasonograficzne. Dopóty dopóki nie jest zarośnięte można przez nie ocenić tkankę mózgową u noworodków i niemowląt"

dziewczyny no to kiedy te ciemiączko przednie zarasta ? bo ja wyczytałam "ze miedzy między 10. a 18. miesiącem życia maleństwa "

ja tam mojej nie macam nie naciskam i nie wiem jakie to ciemiaczko ma, w pon idziem do pediatry to sie dowiem... :|

Agusia najwyzej pojdziesz na poczatku listopada tak jak ja :P

a slinic tez sie Wikus zaczela :) ale tak slodko...

Agusia no ja bym chciała iść teraz bo akurat termin pasuje i mama zajmie się starszym bym mogła jechać. Muszę tylko dogadać się z babkami o przepisanie nazwiska.

Ja ubieram body z krótkim rękawem, pajacyka i uwaga ... Kołderka ! :P mój jest strasznym zmarźlakiem. Jak mam go tylko pod kocem to zaraz ma sine rączki i czkawkę. Pod kołderką śpi spokojnie :)

Wczoraj wykąpałam go o 22 po czym padł i obudził się o 1.30 a potem dopiero o 9.00. Ma melodię do spania. Wybudzanie go nie zdaje egzaminu bo zamiast jeść to on pociągnie dwa razy i śpi dalej.

Bimka odpowiadając na Twoje pytanie, czułam że coś chyba za mocno zszyli bo to nie jest normalne żeby czuć cały pośladek i promieniowanie do stopy... ale powiedziałam sobie, że nie ma co narzekać bo z pewnością każdą tak boli jak mnie... W szpitalu mnie nie badali po porodzie, tylko na krocze patrzyli... a z zewnątrz wszystko pięknie wyglądało. Masakra była w środku. Wizyta w toalecie była dla mnie koszmarem, wyłam z bólu. Ja myślalam, że mi odbyt pękł, hemoroidy się pojawiły albo inne dziwne coś się stało... A to jednak szwy! I jak teraz to analizuję to faktycznie te szwy które dzisiaj gines mi ściągnął to było to!! Tylko ja wpizdu mam takie zarąbiste szczęście do lekarzy;/
Dzisiejsze ściąganie szwów było mniej bolesne... ale słabo mi się zrobiło. Jedna położna trzymała mnie za rękę a druga pomagała lekarzowi...
Na drugie dziecko się nie zdecyduję raczej... ot takie moje perypetie.

Ja jestem z przymorza jeszcze. Jak któraś mobilna to zapraszam na spacer :)

Jejku ta moja mała zmorka, wygląda jak pryszczata nastolatka ;/ strasznie ma buźkę wysypaną. Przemywam wodą tylko ale zamiast znikać to coraz więcej się robi. 18.10 mam wizytę u pediatry to zobaczymy co ona powie.
A co USG bioderek, 16.10, czyli niecały miesiąc po porodzie.

Co to ja jeszcze chciałam...

Co do ubrania małej to na noc ma pajaca, a śpi w śpiworku i przykrywamy grubym kocem, ponieważ mamy okno rozszczelnione i w pokoju robi się chłodno. Zimny chów :D

Szkoda ze nie zajrzałam wcześniej :( :(
Malutka to idziesz na to USG za Asię? Jeśli nie to daj znać ja bardzo chętnie skorzystałabym.
A moze któraś jeszcze ma termin do odstąpienia? Bardzo mi zależy bo Wojtuś ma już ponad 2 miesiace i ciemiączko bardzo bardzo malutkie.

Bylam dziś na spacerze nad morzem taka piękna pogoda. Przeszłam bardzo szybkim krokiem z Portu do Jelitkowa i spowrotem i teraz wymiękam. Wszysko mnie boli - nawet ręce ;) Zaraz chyba zasnę, a za 15 min muszę odebrac starszaka z przedszkola :/

Sylwia Wojtuś też toczy sliniaste bąble. Czasem ślini się tak że ma bodziaka pod szyjką mokrego.

no otóż to ;)

a przed chwilą tak mi się zakrztusił śliną że aż zawału dostałam, ja pierdyle :/

Zuzka przez tą ślinę to czasamii wyglada jakby wsciekliznę miała :)

Sylwia, Gajka też takie bąble ze śliny puszcza, pediatra powiedziała, że to normalne, bo ślinianki zaczynają intensywniej pracować, a dziecko jeszcze nie radzi sobie z połykaniem śliny.

ale napisałyście, a nie było mnie tylko chwilkę ;)

potwierdzam, że na drzwiach u Wyszomirskiej jest napisane, że kompleksowe usg 150 zł

u nas niby refluksu nie ma, powiedziała, że ma wszystko super zbudowane, potem go kazała napoić, trochę poprzekręcać i niby na chwilę wyskoczył ten refluks, ale Jasiek nie ulał, także nie wiadomo o co chodzi :D

no i byłam go zważyć bo ostatni raz był ważony jak miał 4 tygodnie, a na to szczepienie nie wiem kiedy dotrę ii waży 5690 ;), także własćiwie kg na miesiąc przybiera ;)

dziewczyny, czy Wasze dzieciaki też zaczęły produkować dużo śliny??
i robią z nich takie bąbelki jakby?
Czasem u Jaśka widzę, że ma w buzi, tzn. jakby przy ustach, pełno malutkich bąbelków, jakaś piana kurna mu się robi ;), to normalne??

no to widac ze ja tez ja nie przegrzewam, spi pod cienkim kocykiem polsrowym zlozonym na pol i albo w samym pajacu albo kaftanik + (spioch lub gatki) i co jakis czas budzi sie mocno spocona ....

dziewczyny a potowki tez moga byc na twarzy ? bo cos mi nie pasuje bo wysypka hormonalna (male cieliste krosteczki) swoja droga a czerwone krosteczki a w srodku rozowe/jasne biale chyba swoja droga...

ja ubranek nie prasuje tylko wyciagam tak jak swoje ubrania :)

nanik a ty skad? moze jakies spotkanko mam z dzieciaczkami :P

Hejka na wstępie mega gratki dla krasnalków :) super że już w domku słońce nawet nie wiesz jak się cieszę :)

no jeśli chodzi o gang chłopców to super no moja córka bedzie miała w kim wybierać :P

Ja ciuszki malej prasuje

Jejku dziewczyny ja już za niedługo oszaleje moja mała dostala jakieś krosteczki na policzkach i na szyjce byłam u lekarza i nieby potówki ale ja ją tylko ubieram w pajaca co ja mam robic hepl. Wariatka kazała mi ją kąpać w nadmaganianie potasu i co i strupi się robią to jest normalna reakcja???

Ja sie też w jakąś mamuśką chętnie spotkam no może być nawet na jakiś spacerak tylko wy wszystkie chyba z gdyni

ja nie prasuje

a mój bąk jest zdecydowanie ciepłolubny ;) Najlepiej mu sie śpi w grubym sweterku i w czapce :P Jak jest ubrany w samego pajacyka to ryczy i ma zimne rączki, wiec pod pajacyka mu body zakładam z krótkim albo z długim. A w nocy zawijam go w taki duży koc mięciutki. Taki opatulony wygrzany śpi. Musi mieć cieplej. Ale to juz po porodzie było wiadomo ze ciepluch bo mi go kazali pod kołdre wziąć i grzać bo szybko tracił ciepło, grozili że do inkubatora go wezmą jak go nie ogrzeję.

moja mala tez spi pod kocykiem takim cienszym, a ubrana jest tylko w pajacyka.

a dziewczyny czy prasujecie dzieciaczka ubranka?

Moj Wojtek ma dzis mega gloda, jadl 2 godziny temu i znow na piersi wisi... szok...

Kurde Iskierka a odczuwasz jakoś to że ten nerw był zszyty? Masakra. Ale opierdzielił ten lekarz maniane!

mój póki co pod kocykiem polarowym spi

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52* 1*

hejka
mam przerwę na śniadanie :>

Fajne zdjecia!!! Fajne chłopaki. Mały gang Olsena heh. I mi na Egona wygląda najmniejszy Fabiś ;)

Nat my tez dzisiaj byliśmy z pępuszkiem, Malutka mówiła, że to samo u Was - chirurg zacisnął go nicią chirurgiczną i się zdziwił, że jeszcze nie odpadł - ja nie wiem- wszyscy się dziwią a kiedy pytam "dlaczego tak jest", to mówią, że "tak się zdarza". Aż się zaczynam denerwować. Powiedział, że można by to wyciąć w sumie... W poniedziałek do kontroli. A Wy gdzie byliście?
I Maciuś też ma dziś USG bioderek. Ale na 15 dopiero.

Malutka ja też nie dawałam wit.D pierwsze 2 tygodnie jakoś tak. Ale kupy są bez żadnych zmian od czasu keidy podaję.

Maciek śpi pod lekką kołderką, nie poci się.

Inne tematy z forum

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?