Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52* 2*

20.06. (02.08) gianella - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna CC
24.06. (11.08) Mamafipcia - Weronika, 1480 gr., 40 cm/ Zaspa

27.07 (09.08) agag_agag - Szymek 3600 gr, 55 cm / Zaspa SN
27.07 (o3.08) sanszajn - Antony Adam 3400gr, 56cm / Redlowo SN
31.07 (03.08) Eliska - Zuzanna 3420 gr, 54cm / Zaspa SN

02.08 (20.08) AgusiaB - Wojtuś 3780 gr, 56 cm / Kliniczna SN
05.08 (04.08) Sylwia- Janek 3700 gr, 56 cm / Kliniczna SN
06.08 (19.08) Paula - Antoś 3200 gr, 53 cm/ Redłowo SN
10.08 (18.08) Zetka - Wojtuś 3310 gr, 53 cm/ Zaspa SN
11.08 (17.08) Kasita- Tymoteusz 3830 gr, 62 cm/ Kliniczna CC
12.08 (05.08) Mariols- Wiktoria 3470 gr, 55 cm/ Kliniczna SN
14.08 (25.08) Martek - Maciej Franciszek, 4150 gr, 56 cm / Swiss Med CC
17.08 (04.09) Jokerkowo Maja / Zaspa
18.08 (30.08) kaska2308 - Zuzanna, 3075gr, 53 cm / Kliniczna SN
18.08 (15.08) Asela - Gaja Daniela, 3700 gr, 56 cm / Redłowo SN
19.08 (17.08) Ola81 - Emilka, 3280 gr, 55cm / Wejherowo, SN
20.08 (18.09) Alana - Laura, 3100gr, 53 cm / Redłowo CC
20.08 (05.09) Asiunia81 -Jaś, 3758, 58 cm/ Swissmed CC
25.08 (20.08) KArolina -Tomasz, Redłowo SN
26.08 (12.08) ania84 - Liwia, 4125, 59 cm/Kliniczna
28.08 (21.08) Bimka - Adaś, 4000g, 60 cm/ Redłowo SN
29.08 (29.08) Olcia- Nicole,3550 gr, 55 cm/Redłowo/SN

01.09.(23.08) Aga81gd-Nikodem 3760g,56cm/kliniczna
03.09 (28.08) Mammamia - Maciuś, 3400g ,57cm/ Redłowo
06.09 (17.09) miskab - Jasiek, 3470 gr,55 cm/ Wejherowo
06.09 (13.09) asik-74-Emilka,3760gr, 57 cm/Swissmed
07.09 (06.09) nat - synek, 3400 gr, 56 cm / Redłowo
08.09 (03.09) nanik- Wiktoria, 2945 gr, 53 cm
09.09 (15.09) agusp-Agatka, 3540gr, 55 cm/Swissmed
10.09 (27.08) Łucja81 - Maciej , 3960 gr, 56 cm/ Wejherowo/SN
10.09 (05.09) kattie - Patryk 3370g, 56cm / Kliniczna CC
11.09 (01.09) ania85 - Weronika, 4100 gr, 57 cm / Far Far Away ;)
13.09 (16.09) LADY_D - Jaś, 3790 gr, 57 cm / Wejherowo
17.09 (22.09) okruszek_ - Marcin, 3295 gr, 55cm / Kliniczna
17.09 (14.09) DaMa - Lilianka, 2960 gr, 55cm/Kliniczna/CC
17.09 (29.09) Olka Fasolka-Lilka, 2720 gr, 51 cm,Redłowo
18.09 (02.09) Galuszka- Nina,3250g 57cm /Wejherowo/SN
19.09 (29.09) Iskierka28-Kornelka, 2950gr,53cm/Zaspa /SN
19.09 (17.09) Roli-synek/Kliniczna/CC
20.09 (20.09) Aguseek- Amelia, 3520gr, 56cm/Kliniczna
22.09 (19.09) ivi83- Olaf, 3490 gr, 55cm/Zaspa/SN
27.09 (22.09) malutka22, Fabian, 3990g, 59 cm, Redłowo
30.09. (24.09)krasnal699,Konradek, 2880 gr, 54 cm/Kliniczna/CC

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-52-1-t416283,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52* 2*

Cześć sobotnie:D
u nas z deka ciężka noc...tzn małej się w ogóle nie chciało spać...owszem spała od 20 do 24 ale potem ni chu chu:) no ale nic...pierwsza taka noc za nami. Ja to jakoś funkcjonuję mimo iż spałam może ze 2 godz...za to M...spał do 12...z przerwami ale spał, łącznie jakieś 9 godzin...ale ledwo żyje...wiecznie zmęczony człowiek. Czyżby mała miała jakiś skok rozwojowy?
Byliśmy na bulwarze się polansować...bo mamy piękną złotą jesień:) teraz już po obiedzie...mała oczywiście trochę śpi trochę nie, ale nie jest źle:) Po 17 wpada brat M z dziewczyną, a tadeusza przełożyłam na przyszły tydzień, bo już bym padła...a tak mam nadzieję że może uda się pospać wieczorkiem:)
Malutka, pytałaś gdzie mieszkam:) w Gdyni...Grabówek/Leszczynki, a co?:D

Ale Wam zazdroszcze ze wasze pociecy tak ladnie spia. Moj maly budzil sie jak w zegarku co 2 godz do tego starsza budzila sie w nocy 2 razy a do tego nad ranem walczylam z @#$% komarem. Myslalam ze gadziny o tej porze roku juz spia. Wiec dzis jestem do d*py :( Do tego oduczam mala od pampersow i juz ponad tydzien szczy po nogach i nic nie lapie ach....

moja niestety tak nie odbija... a piszę niestety bo też łapie powietrze w czasie jedzenia i wolałabym żeby sobie kilka razy odbiła a tak to ma potem problemy z brzuszkiem bo jej się gazy gromadzą :/ dobrze jest jak odbije dwa razy ...
u nas nocka spokojnie - pobudka po 4 i po 7 a teraz Lilka śpi a ja czekam aż się obudzi żeby ją nakarmić i wziąć na spacer :) ale poprzedni wieczór to jakiś kosmos był - musiałam zjeść coś co jej zaszkodziło (i chyba nawet wiem co ... ciastka francuskiego z jabłkiem i cynamonem mi się zachciało :// no i banany jej chyba szkodzą) bo męczyła się strasznie
na szczęście dziś lepiej (odpukać)
poza tym wczoraj włączyłam znów bobotic, po delicolu nastąpiła poprawa w kupach ale kolki się nie skończyły - spróbuję podawać obie rzeczy i zobaczę jak będzie

Bimka dobre:) ja tez chetnie swoje wypozycze:)
A u nas noc dobra , jedna pobudka kolo 4 a potem do 7 i Niki i Maks spali wiec luzik:)
A wczoraj wieczorem to sie nudzialam i salatke zrobilam, sie maz zdziwil jak wrocil z silowni ze mialam czas i checi:)
teraz brzdace spia a ja odpoczywam, i jak wstana to na spacer bo pogoda rewelacja.
dziewczyny czy wy tez tak macie ze waszym maluchom strasznie duzo razy sie odbija po jedzeniu? u nas to jakas masakra, nie wiem czy zle ja karmie i za duzo powietrza lapie czy co, normalnie po kazdym jedzeniu z 6-7 razy i jak jej sie nie wyodbija dfo konca to nie zasnie albo uleje:( masakra jakas

I nas w końcu dopadł kryzys. Wczoraj byliśmy u pediatry mały ma łojotokowe zapalenie skóry. Zaczęło się od drobnych wyprysków na twarzy, ale było coraz gorzej, w końcu takie szorstkie czerwone plamy na twarzy i uszkach. Dostaliśmy maści do smarowania, najgorzej, że odkąd to się pojawiło mały zaczął coraz więcej płakać a wczoraj po wysmarowaniu to już w ogóle masakra, płacze, płacze i płacze z przerwami jak się zmęczy i nic nie pomaga :( myślę, że pewnie go to szczypie albo swędzi, miała któraś podobny problem?

u nas na odparzenia najlepiej działa mączka ziemniaczana ;)
Robi sie ze mnie eko-mama ;) Kąpie w krochmalu, mączką lecze odparzenia.... nie spodziewałabym się ;)

Wpadłam na pomysł, zeby wynajmować moje dzieci parom gejowskim :P
Oni tak bardzo chcą mieć normalną rodzinę, wiec niech się pobawią w dom :P

hey hey :)
pojechałam do rodziców, ale kurna matce nawkręcałam tym Jaśkiem, że się boi go karmić haha, i kurna muszę udawać, że nie słyszę żeby mi dziecko nakarmiła :)
chciałam odpocząć i niby mam pomoc, nie muszę robić wszystkiego sama, ale jednak marzy mi się kilka dni bez oglądania tych małych ryjków ;).
Jeszcze ze 2 miesiące niech Jasiek troszku podrośnie i sprzedam ich na weekend chociaż do dziadków haha :D

co ja tam poczytałam,

łucja, ja też miałam grzybicę sutków, dasz radę, smaruj to zaraz przestaną boleć, nie wiem ylko jak z tym karmieniem bo mnie najbardziej bolało podczas karmienia, więc grzybica była ostatnim impulsem, żebym z karmienia zrezygnowała ;)

na Polanki można spokojnie jechać, ja byłam ostatnio i nawet krew Jaśkowi do badania pobrali

ja przestałam się wykrwawiać ;), na szczęście tabletki pomogły

kurna, tak na raty czytałam, że teraz wszystko mi z głowy wyleciało ..

Jasiek jakimś cudem obudził się po 12, myślałam, że chce się odbić bo strasznie się prężył, ale kurna był głodny ;) zaskoczył mnie, także nakarmiony, zaraz go przeturlam na boczek i idę lulu ;)

Na polanki,na zaspie nie przyjmują dzieci.

Polanki czy Zaspa jak myślicie gdzie lepiej jechać?

Galuszka, gdzie Ty mieszkasz ???

mój fisiolek trochę popłakał ale szybko się uspokoił. Godzinę w sumie nie mógł zasnąć więc może bobotic pomaga.

Ivi, ja bym pojechała na polanki. Tam jest oddział dziecięcy. Zbadają was i będziesz wiedziała czy wszystko ok. Może płacze bo ma bakterie w moczu? Mojej siostry mała tak płakała, całe dnie i w końcu jak udało się pobrać mocz to wyszły bakterie. Dostała lek i od razu inne dziecko:)

Hej!

Ivi - chodzimy na Zaspę do Centrum Terapii Rozwojowej Wyspa, bo to w moim bloku, więc mam blisko,bo czytałam dobre opinie i na NFZ mamy termin na 7 stycznia do Poradni Krok po Kroku na ul. Śląskiej. Do OWI w Gdańsku jeszcze się nie zarejestrowałam, ale pewnie terminy na luty juz są :(
Z Wyspy jestem zadowolona, na razie chodzimy 2 razy w tygodniu. Tylko kasy mnóstwo na to idzie :( Ale dla dzieciaczka wszystko! I już widzę małe postępy :)

Zuzi tez się odparzenie zrobiło, ale walczę :) I próbowałam do woreczka mocz złapać - nie udało mi się.. Nie wiem jak dokładnie ten woreczek przykleić. Bo jak na razie w woreczku kllka kropelek a reszta w pieluszce..

Mała dalej je niewiele, ale co 3-4 godziny nawet w nocy, więc brakuje mi dłuższego snu. Mam wrażenie, że Zuza woli mojego cycka jednak, choć z niego niewiele leci. Butelkę wypluwa, a cycka maltretuje...

Co to ja jeszcze chcialam.. Nie pamiętam...

Ivi jesli tam maja IP dla dzieci na Polankah to nie bedzie problemu.....ja kiedys pojechalam na Kliniczną i nie chcieli zbadac małej ... na 100% w Wojewodzkim was zbadaja :)
ja bym na twoim miejscu pojechala, najwyzej sie dowiesz ze wszystko w porzadku i uspokoisz swoje sumienie a tak to bedziesz sie martwila....

Cześć...doczytałam co pisałyście...łucja współczuję grzybicy..kiepska sprawa ale mam nadzieję że przejdzie raz dwa.
Pogoda nam służy mamuśki i pewnie wszystkie robią wymarsz na spacer, albo spacery:) Mój M wziął małą w południe na godzinkę przed pracą, ja w tym czasie ogarnęłam mieszkanie. Później pojechał do pracy, to ja zjadłam obiad, pobawiłam się z małą, nakarmiłam i poszłyśmy na 2 godzinny spacer...i od tego łażenia - bo tak codziennie w sumie wychodzimy na min. 2 godz to już mnie zaczynają nogi boleć - oh słaba ta kondycja:) Ninka teraz już od godziny śpi w łóżeczku, na boczku...i pewnie koło 23 się obudzi jak tata wróci...a i w zeszłą noc pobiła rekord od 22 do 5 spała:) także dzięki temu ja też jestem w miarę wyspana i ogarnięta.
pisałyście coś o ulewaniu...moja dzisiaj dopiero zaczęła...rano poszło nieźle...w południe było ok i teraz jak jadła wieczorem to też mi chlusnęła...ale nie to że wszystko co zjadła...trochę, ale dla mnie to i tak nowość.
Co do pomocy M...u nas raz lepiej raz gorzej...ale mąż wie że łatwo nie jest być przez cały czas w domu z małą i ogarniać i ją i lenę...także stara się jak może, ale przyzwyczajenia mu zostały, czyli chodzi późno spać, bo gra i rano jest lekko nieprzytomny, ale mimo to jak o coś poproszę to robi wszystko:) aa i zaczął przewijać małą:) i uwielbia ją kąpać...zresztą mała też to bardzo lubi:)
Jutro ma w końcu wolne, więc oczywiście znajomi się powpraszali...ale mili więc ok:) do południa pewnie pojedziemy na bulwar, a potem przychodzi ten fotograf co mi cykał fotki z brzuszkiem i potem Łukasza brat z dziewczyną pogadać o chrzcie:) no to tyle póki co. Miłego wieczoru i wszystkim wam życzę żebyście się wyspały
aaa mi też czasami po nocnym karmieniu zdarza się małą wziąć na chwilkę do łóżka i kładę ją na klatkę,...ale to na godzinkę i potem ją odkładam...bo ja nie mogę z nią zasnąć...też łapię jakieś filmy, że mi spadnie itp...Alanka współczuję nerwów...sunia czuwa i dzięki jej za to...całe szczęście wszystko skończyło sie ok.

Dziewczyny czy orinetujecie się w szpitalu na Polanki robią problem zbadaniem maluszka? Chyba musimy jechać bo to chyba niemożliwe jest by taki maluch nie spał od 8.00 rano i non stop płakał z malusimy przerwami ... i tak codziennie ... ma wszystkie książkowe objawy tego wzmożonego napięcia mięśni :( padam już na twarz :(

w szpitalu jedna dziewczyna tak spała z dzieckiem i pielęgniarka jak to zobaczyła to zaczęła ją opierdzielać

ale mi też zdarzyło się tak zasnąć

nanik to po takiej przerwie chyba musiałaś poczuć ulgę :)

własnie comfort ponoc ma obnizona zawartosc laktozy aby byl lekkostrawny (comfort ma w 100ml mleka 2,7g a Ar 6,1g)

Pediatra nam poleciala Nan pro HA ale ono jak cos ma 100% weglowodanow laktozy :(

a to nie jest tak ze mleko comfort ma wiecej laktozy niz zwykle? cos mi sie tak kojazy.

kurcze Alana to mnie przestraszylas bo ja z mala od polowy nocy codziennnie tak spie:( tylko ze ja ja mam wysoko na klatce piersiowej i ona jest swoim kocykiem przyktyra a ja koldra od pasa, ale mam teraz stracha:(

mariols poczytaj o nietolerancji laktozy - pieniace kupki tak mi sie skojarzyły i zrob badanie ogolne kału + na krew utajoną :)

ja w pon znowu do pediatry z wynikami kału, u nas lekka nietolerancja laktozy wyszla ale to na comforcie wiec na normalnym mleku nietolerancja bylaby duza i czekam na posiew kału, nigdy nie bylam tyle u lekarzy co w ostatnim miesiacu :(

marze o tym zeby sie poloztc juz spac

a jeszcze w nocy prawie dziecko udusilam, polozylam ja na swoim brzuchu i zasnelam a ona mi sie zsunela pod kołdre i nie mogla zlapac powietrza :( nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale moj pies przyszedl mnie obudzic i opanowalam sytuacje a moja sunia nigdy w nocy nie przychodzi chyba ze ma s****e, a teraz caly czas drecza mnie wyrzuty sumienia ze jestem złą matka i jak ja tak moglam zasnac :(

Nanik my jak byliśmy u Sieliwończyka to mówił że 6 m-cy jeśli u malucha byłaby krzywica to podobno pediatra zauważy (poza moim który unzałby to za normalne) innych wskazań do powtórzenia badania nie widzi

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (110 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...