Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52* 2*

20.06. (02.08) gianella - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna CC
24.06. (11.08) Mamafipcia - Weronika, 1480 gr., 40 cm/ Zaspa

27.07 (09.08) agag_agag - Szymek 3600 gr, 55 cm / Zaspa SN
27.07 (o3.08) sanszajn - Antony Adam 3400gr, 56cm / Redlowo SN
31.07 (03.08) Eliska - Zuzanna 3420 gr, 54cm / Zaspa SN

02.08 (20.08) AgusiaB - Wojtuś 3780 gr, 56 cm / Kliniczna SN
05.08 (04.08) Sylwia- Janek 3700 gr, 56 cm / Kliniczna SN
06.08 (19.08) Paula - Antoś 3200 gr, 53 cm/ Redłowo SN
10.08 (18.08) Zetka - Wojtuś 3310 gr, 53 cm/ Zaspa SN
11.08 (17.08) Kasita- Tymoteusz 3830 gr, 62 cm/ Kliniczna CC
12.08 (05.08) Mariols- Wiktoria 3470 gr, 55 cm/ Kliniczna SN
14.08 (25.08) Martek - Maciej Franciszek, 4150 gr, 56 cm / Swiss Med CC
17.08 (04.09) Jokerkowo Maja / Zaspa
18.08 (30.08) kaska2308 - Zuzanna, 3075gr, 53 cm / Kliniczna SN
18.08 (15.08) Asela - Gaja Daniela, 3700 gr, 56 cm / Redłowo SN
19.08 (17.08) Ola81 - Emilka, 3280 gr, 55cm / Wejherowo, SN
20.08 (18.09) Alana - Laura, 3100gr, 53 cm / Redłowo CC
20.08 (05.09) Asiunia81 -Jaś, 3758, 58 cm/ Swissmed CC
25.08 (20.08) KArolina -Tomasz, Redłowo SN
26.08 (12.08) ania84 - Liwia, 4125, 59 cm/Kliniczna
28.08 (21.08) Bimka - Adaś, 4000g, 60 cm/ Redłowo SN
29.08 (29.08) Olcia- Nicole,3550 gr, 55 cm/Redłowo/SN

01.09.(23.08) Aga81gd-Nikodem 3760g,56cm/kliniczna
03.09 (28.08) Mammamia - Maciuś, 3400g ,57cm/ Redłowo
06.09 (17.09) miskab - Jasiek, 3470 gr,55 cm/ Wejherowo
06.09 (13.09) asik-74-Emilka,3760gr, 57 cm/Swissmed
07.09 (06.09) nat - synek, 3400 gr, 56 cm / Redłowo
08.09 (03.09) nanik- Wiktoria, 2945 gr, 53 cm
09.09 (15.09) agusp-Agatka, 3540gr, 55 cm/Swissmed
10.09 (27.08) Łucja81 - Maciej , 3960 gr, 56 cm/ Wejherowo/SN
10.09 (05.09) kattie - Patryk 3370g, 56cm / Kliniczna CC
11.09 (01.09) ania85 - Weronika, 4100 gr, 57 cm / Far Far Away ;)
13.09 (16.09) LADY_D - Jaś, 3790 gr, 57 cm / Wejherowo
17.09 (22.09) okruszek_ - Marcin, 3295 gr, 55cm / Kliniczna
17.09 (14.09) DaMa - Lilianka, 2960 gr, 55cm/Kliniczna/CC
17.09 (29.09) Olka Fasolka-Lilka, 2720 gr, 51 cm,Redłowo
18.09 (02.09) Galuszka- Nina,3250g 57cm /Wejherowo/SN
19.09 (29.09) Iskierka28-Kornelka, 2950gr,53cm/Zaspa /SN
19.09 (17.09) Roli-synek/Kliniczna/CC
20.09 (20.09) Aguseek- Amelia, 3520gr, 56cm/Kliniczna
22.09 (19.09) ivi83- Olaf, 3490 gr, 55cm/Zaspa/SN
27.09 (22.09) malutka22, Fabian, 3990g, 59 cm, Redłowo
30.09. (24.09)krasnal699,Konradek, 2880 gr, 54 cm/Kliniczna/CC

Poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-52-1-t416283,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 52* 2*

Witajcie dziewczyny mam pytanie czy któraś z was miala wywoływany poród na Zaspie. Chodzi mi o to jak wygląda sprawa po przyjęciu czy podają oksytocyne na porodówce czy na patologi ciąży, i jak wygląda wtedy sytuacja z mężem. Czy jest przy nas czy jedzie do domu. Pytam bo jutro mam się stawić rano na Zaspie i nie wiem na co się szykować do końca. Może któraś podpowie.
Gratuluje Wam takich pięknych uśmiechniętych maluszków przy sobie.

o to moje dziecko podobnie, jak są obcy udaje aniołka
wczoraj w szpitalu jak dojechalismy to sie uspokoiła i rozdawała usmiechy lekarce i pielegniarce a one sie nią "bawiły" jak lalka i sie zachwycały i dziwiły po co przyjechałam a jak wrocilismy do domu to znowu sie rozwyła
dzisiaj jak tesciowa byla to tez aniołeczek
ciekawe jak bedzie jutro jak bedziemy same :P

ale tu dzisiaj spokój:)

Alana moge przystawiać, bo on ma też pleśnaiwki:( tak więc leczymy się razem:) on nystatyna doustnie i witamina c na zakwaszenie i biogaja, ja nystatyna na brodawki,roztwór z gencjany (mam fioletowe sutki:))i lacibiosfemina
kurcze to chyba moja wina, bo zamiast po mega końskiej dawce antybiotyku w szptalu mogłam wziąć jakiś priobiotyk

nat chyba lepiej z rana małemu "zainstalować" woreczek, po karmieniu powinien nasiusiać, no ale moj dzisiaj nie chciał,chyba z pół godz go trzymaliśmy z gołym tyłkiem na przewijaku i skubany nie chciał, już mu nawet jajeczka z zimna się skurczyły:)
ale za to w nocy jak go przewijam, to prawie zawsze mnie osika:)

mój tez dzisiaj grzeczny, była u mnie koleżanka z pracy i zawsze jak mam gości to on jest grzeczny:)

a dzisiaj fajny dzień po wczorajszym okropnym
mała grzeczna, tesciowa przyjechała i pomogła, odpoczełam i jest ok :)

łucja wspolczuje ;/ a co sie robi z grzybica na sutach ? mozesz przystrawiac małego ?

ja jestem lekko załamana, byłam u lekarza ze soba i malym jednoczesnie

ja mam grzybice sutków:( tak myślałam, ból masakra, nikomu nie życzę
a małego objawy wskazuja na alergie, prawdopodobnie, na cos co ja jem a jemu nie słuzy, byc może to maliny albo kakao, tak ja obstawiam, teraz rygorystyczna dieta, własciwie to nic nie powinnam jesc chyba:(

no i zakaz jedzenia słodyczy, to będzie najgorsze,ale co zrobić

no i probowalismy rano pobrac małemu mocz na posiew no i sie nie udało, jutro kolejna próba, tylko,że juz będę musiała sama próbować,mam nadzieję że sobie poradze

A co tu taka cisza? Pewnie wszyscy na spacerach, bo taka ładna pogoda, my raz byłyśmy a zaraz idziemy drugi raz. Rano poszłam z małą do pediatry, żeby zobaczyła co z tym kaszlem, bo i kichać zaczęła. Ta ją osłuchała i wszystko ok, powiedziała, że pewnie kicha i kaszle, bo jak uleje, to coś jej się do noska dostaje i musi się oczyścić, a tak to osłuchowo czyściutko i ogólnie mówiła, że Gajka się super rozwija, że silna itp.
Ja na mojego męża nie mogę narzekać, bo przy małej robi wszystko, w nocy mi ją podaje do karmienia i przewija, więc ja nawet z wyrka nie wyłażę, chyba że pokarm chcę ściągnąć. Poza ty, kąpie, przewija, nosi, bawi się, w domu pomaga- tylko nie gotuje i nie prasuje, bo nie umie;)

wszystkie na spacerkach bo tak cicho się zrobiło :) byłam wczoraj u pediatry 2 raz z małym, waży ponad 5 kg!!! A na ulewanie mamy dietę :D tylko 100 ml maksymalnie 120 ml mleka mojego ściągniętego co 3h a w nocy przerwa 6h a jakby mocno płakał to mu dawać czarną herbatę w kolorze słomkowym. 1miesięczne dziecko i czarna herbata?! A i badanie moczu mam zrobić i pytanie czy jak założę mu ten woreczek o 3 w nocy i na to normalnie pieluszka body itd a zdejmę o 8 to będzie ok? I jeszcze podejrzewa u niego atopowe zapalenie skóry, bo na policzkach ma kilka kropek, zaraz dała próbki super drogich preparatów, które mamy mu dawać.

dziewczyny, pamiętacie, że od dzisiaj rejestracja do dr Wyszomirskiej ?

my zapisaliśmy się na 7 listopada na 10.00 :) może któraś będzie miała ten sam termin ?:)

cześć Mamuśki.
Mała śpi, więc mam chwilkę na odciąganie i nadrobienie wątku.

Co do tabletek anty, owszem są bardziej skąpe okresy, ale nie po porodzie od razu :) Ja stosowałam bardzo długo tablety i miałam praktycznie plamienia. A teraz się obawiam pierwszego okresu ;/

Alana Ty to się masz ze swoją Laurką ;/ Ja też nie tolerowałam laktozy... i mam nadzieję, że Niunia tego nie odziedziczy.
W nocy mała strasznie mi ulewała, pierwszy raz coś takiego widziałam. Najpierw po mleku z cycka to tak średnio dużo, ale po mleku z butli chlusnęła wszystko co wypiła :( Dobrze, że dzisiaj idę do lekarza to się zapytam co to może być.

Aaa no i wyglądam kur.. jak bokser :( coś mnie w nocy pogryzło pod oczami i mam spuchnięte. :(dramat.

Życzę miłego dnia wszystkim :*

Krasnal przykro mi ale nikt od nas w Gdansku nie bywa co prawda my wczoraj bylismy na badaniu sluchu ale w najblizszej przyszlosci sie nie wybieram ale jakby co to zapraszam do siebie:)

no wlasnie ja tez tak myslalam a juz wogule nie spodziewalam sie jej w trakcie ich brania, mialay byc plamienia ale to plamien nie przypomina:( kurcze a moja lekarka na urlopie i dopiero w pon wraca.

myślałam, że po anty. miesiaczki są mniej obfite...

miałyscie masakryczny dzień?
to tak jak ja co dzień ;)

mój m. dużo pracuje, wychodzi o 7:00, wraca po 19:00. No i wtedy zje i ogarniamy bo akurat na kąpiel i usypianie trafia ;)
Za tydzień bedzie miał luźniej bo kończy dużą budowę, bedzie wiecej w domu to wtedy zobaczymy

Alana jestem z janowa.
za nami noc super mala pobudka o 2 na mleczko i potem o 7 wiec rewelacja.
kurcze jakies przeziembienie nie bierze:( musze sie nafaszerowac tabsami. do tego od ponad dwoch tyg biore tab anty a od jakiegos tyg dostalam @ leci ze mnie jak z kranu. kurcze czy tak moze byc ze na tab ma sie @? nie kumam.
dzisiaj jestem sama z mala Maks u babci wiec troszke lzejszy dzien bedzie:) chyba, bo to z Niki nic nie wiadomo.
Alana moze faktycznie mala Twoja ma tak jak ty, nic nie mozna wykluczyc.
u nas jest nietolerancja laktozy i u Maksa i u Niki i zadne na poczatku nie mialo wysypki ani brzydkiej skory a mega problemy brzuszkowe.z Maksem chodzilam od lekarza do lekarza jak byl maly i nie mogl sie sam zalatwic i strasznie palakal ale jak mowilam lekarza ze moze to nie tolerancja to mnie zbywali, az wkoncu trawfilam do medicoveru do super pediatry i jak jej tak zaczelam opowiadac wszytsko o Maksie to odrazu stwierdzila ze to nie tolerancja i zmiana mleka. no i po zmianie jak by mi ktos dziecko podmienil duzaaa poprawa. takze z Niki juz sie nie dalam zbyc i bardzo szybko zmieninilismy mleko na pepti.

na męża to tez nie moge złego słowa powiedzieć jeśli jest w ogole hyh ale robi dosłownie wszystko wtedy i nawet wiecej niz ja ;)

jezusniuuu ja przecież zwariuje!
wczoraj cały dzień mala wyła przy bąkach to az piszczała, sekundy nie spała jakas masakra, no i pojechalam z nia na IP do redłowa bo sie bałam ze moze cos z ta torbielą sie dzieje

a tam taka stara pediatra nas przyjela zrobili jej crp morfologie i badanie moczu i wszystko ok, usg brzucha mowia ze nie moga zrobic bo nie maja sprzętu no i mała tak tam wyła i wyła dałam jej jej jesc i ta pediatra mowi ze ona podejrzewa nietolerancje laktozy i zeby zmienic mleko na HA no to wtedy ja jej mowie ze ja tak mam ze tylko poczuje mleko to wymiotuje a jako dziecko szybko przestalam je pic i ona mowi ze mała tak moze tez miec szit ;D i teraz tylko czy ona ma racje ? wczoraj przez caly dzien zjadła moze ze 30 ml łącznie, a nocy sie budzila co dwie h na karmienie chyba musiala nadrobic, dzisiaj rtesciowa do mnie przyjezdza a ja se smigne na zakupy i takie tam ;)

Olcia jestes z Rumi ? może Cie gdzies spotkam kiedys bo ja tez, jak zobacze mamuske z roczniakiem i maluchem to bede sie pytac czy to Ty heh

ktoś mi poradzi co z tym moim pokarmem ? może być już koniec czy faktycznie jakiś chwilowy zastój ?? :(

Mój mąż ... nie mogę na niego narzekać. Wraca późno z pracy, często koło 23 czasem jeszcze później. Jak jest coś w zlewie to zmywa, wstaje do małego w nocy, przewija go i karmi, a jak się maluszek budzi już rano o 7 to też go karmi a ja w tym czasie biorę prysznic i ściągam mleko. Potem daję mu pospać ale z reguły wstaje o 10 żeby pobawić się jeszcze ze starszym synkiem.

A mój Mąż się zepsuł dzisiaj :(
A tak jego chwaliłam :(
Oskarżył mnie, że nie opiekuję się wystarczająco Nelcią i się z nią nie bawię i nie ćwiczę!!! To powiedziałam, że w takim razie jemu ją zostawiam (akurat ją nakarmiłam).darła się w niebo głosy 30 minut. Wykąpał ją, nawet natarł oliwką... a teraz ja siedzę z Mamą na allegro i szukamy kombinezonu, tylko szkoda, że allegro szwankuje. A mój M siedzi z Małą w drugim pokoju.

Ja mam ogólnie dzisiaj słaby dzień, a on mi jeszcze takie rzeczy zarzuca :(

Wpadła do mnie koleżanka z synkiem, a M. mówi do mojej Mamy po co ona w ogóle przyjeżdżała?! no kur... jak mi Mama to powiedziała, to mi ręcę opadły. Sam proponował mi ostatnio, żebym wyszła na "kawkę" z koleżankami ... a teraz takie hasła rzuca :(

To się pożaliłam :(

Krasnal, kurde wiem co to oznacza co chwila chodzić i ważyć smrodka... jutro mamy też ważenie i wizytę u pediatry na 15:30. A Ty na którą idziesz?? bo z pewnością na Kołobrzeską chodzisz?!

Agag, faceci są jacyś niereformowalni.

ivi mam pakiet z pracy i na szczescie z wlasnej kieszeni place jakies 100 zł wiec sie oplaca, ale jak sprawdzalam dla znajomego w medicoverze ile by opieka rodzinna na 2 doroslych i 1 dziecko kosztowala to wyszlo prawie 400 zł wiec jua bardzooooo duzooo.

a jeszcze różnica jest taka, że u Was faktycznie chodzi o rehabilitację a u mnie na razie tylko o potwierdzenie/wykluczenie diagnozy i ewentualne wskazówki do pracy w domu. Ja z wykształcenia jestem też pedagogiem specjalnym (nie rehabilitantem) tylko że pracuję w drugim wyuczonym kierunku, a specjalną zostawiłam gdzieś tam za sobą..

Inne tematy z forum

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...