Mamusie styczeń 2017

Witam,
Czy są już jakieś mamusie z terminem na styczeń 2017?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczeń 2017

Wybaczcie błędy literówki, słownik sam sobie dopowiada słowa heh

Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych, żadnych dolegliwości typowo ciążowych, a to teraz im daleko tym bardziej mnie myli i zbiera na wymioty i jadalnym tylko nabiał, najlepiej twarożek że szczypiorkiem
Też jestem w stanie spoczynku w domu, jak w pracy powiedziałam o ciazy to bardzo źle to przyjęli i wręcz zadali ode mnie bym jak najszybciej poszła na L4. Początkowo chciałam się postawić w pracy i normalnie pracować, aż pewnego dnia po wielkiej awanturę z szefowa poszłam na L4 i wygląda na to, że tak już pozostanie.

poprzednie ciąże wspominam dobrze, tylko w drugiej i obecnej męczą delikatne mdłości i senność :P ja z urlopu macierzyńskiego przeszłam w stan spoczynku i jestem z dzieciakami w domu, niestety nie miałam do czego wracać, a może i dobrze odchowam maluchy i wtedy spokojnie już będę mogła zająć się pracą ;) a nie kombinować,że dopiero co wróciłam a znowu bobo w drodze :P

Widzę że nas coraz więcej i w większości to kolejne dzieci. U nas synek (6 lat) już wie, bo ciężko by było ukryć że mama ciągle leży i źle się czuje.
Ja niestety już jestem na L4 i prawdopodobnie już nie dam rady wrócić do pracy- ostatnio zaslablam i mnie kartką do szpitala odwieźli... i tak wszyscy w pracy się dowiedzieli że jestem w ciąży, bo przedtem tylko przełożonej powiedziałam.

W poprzedniej ciąży czułam się cudownie, teraz beznadziejnie. Też tak macie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

oj to oby :) Ja uroki macierzyństwa szczerze to przy małym odkryłam :P bo w końcu udało mi się cycem wykarmić prawie 10 m-cy, a i jakoś więcej radości ;p Przy starszym też było fajnie, ale jakoś inaczej wspominam tamten czas :) może przez to, że sytuacja życiowa inna była :) Najzabawniejsze, że zaraz po porodzie położna wywróżyła kolejne dziecko w odstępie nie całych 2 lat :D

Hehe Mrs.W zadna krzywda mu sie nie stanie, wykorzystuj poki sie nie sprzeciwia;-)
Ja bym chciala tak jak Ty: Zuzia, po 5 latach to malenstwo ktore teraz nosze, i za rok-dwa jeszcze trzecie:-) po Zuzi mialam baby bluesa takiego porzadnego i troche mi zajelo zanim zdecydowalam sie na nastepne dziecko. Teraz zmienila mi sie sytuacja mieszkaniowo-rodzinna wiec mam nadzieje ze baby blues sie nie powtorzy;-)

MartaB, to moje 3 bobo :) w domu biega 2 chłopaków 7lat i ponad roczny urwis :P więc mam nadzieję, że będzie dziewczynka :) u mnie w 1 ciąży nic nie było widać do 5 miesiąca prawie :P w 2 ciąży brzuszek był widoczny w 2 miesiącu, i teraz jest podobnie 12 tydzień i jużlekko zaokrąglony :) ulubione spodnie poszły czekać na lepszy czas :P póki co to sukienki, leginsy, jeansy które mają jeszcze sporo luzu:D noi krótkie spodenki w które jeszcze się mieszczę :) Ja starszemu powiedziałam z tego względu, że bardziej zajął się zabawą z młodszym( prawie jak wykorzystanie:P)

Margaretka też tak mam:) Już w jeansach mi niewygodnie, jeszcze zapnę ale siedzieć nie mogę za bardzo bo uwiera;) teraz tylko legginsy albo sukienki. W 2 pierwszych ciążach pod koniec 2 mca miałam już wyraźny brzuszek, nie dało się ukryć.

U mnie też już kilka osób wie, ale córkę chcę chronić. Niech lepiej się nie martwi póki jeszcze nie musi.

Mrs.W ile masz dzieciarni?:)
Ja też się zastanawiam czy maleństwo od razu będzie spać w swoim pokoju. Zuzia spała z nami, ale mieszkaliśmy wtedy wszyscy w 1 pokoju więc nie było innej opcji;) Pewnie wszystko się rozegra tuż po porodzie, zobaczymy co to tam siedzi w brzuchu - czy będzie spokojne, czy cycuś mamusi;)

U mnie jeszcze nikt nie wie ;) no oprócz mojego męża ;) hehe
No i przyjaciółce też powiedziałam.
Myślę, że długo nie utrzymam tego w tajemnicy bo brzuszek już widoczny.
W każdej ciąży od razu wywala mi brzuch a potem do 5-6 mies mało co się zmienia ;)
Ale teraz wygladam jak w 5 mies :D

u mnie najważniejsze osoby z rodziny już wiedzą :) nawet najstarszy syn :) cieszy się bardzo i wymyśla imiona dla dziewczynki, bo ma nadzieję,że tym razem będzie siostra :D na kolejną wizytę idę 24 czerwca, i jestem ciekawa jakie badania zleci mi lekarz, bo póki co miałam morfologię i mocz. Ehh spanie w dzień to luksus prz rocznym łobuzie :) powoli odzwyczajam go od noszenia na rękach bo już 10kg ma, i niestety ja odczuwam to delikatym bólem w brzuszku :( czeka mnie też jeszcze jedno wyzwanie, żeby wyprowadzić młodego do pokoju starszego brata najlepiej jeszcze przed porodem, bo wątpię żeby młodemu podobały się nocne pobudki:)

Pocieszajace;-) no coz, jakos wytrzymamy;-) Mowilyscie juz dzzieciom? Zuzia na razie nic nie wie. Chce jej oszczedzic stresu i poczekac do badan prenatalnych zeby juz powiedziec ze wszystko ok... ostatnią strate bardzo przezyla.

Na początku było tragicznie, spalabym, po nim bez przerwy, teraz już organizm się trochę przyzwyczaił, bo jest lepiej, ale i tak w dzień chodzę zamulona , a w nocy spać nie mogę:)

Olka i jak go tolerujesz? Sennosc? Mdlosci?

Mi lekarz każal brać na razie przez 3 tygodnie do następnej wizyty, więc póki co biorę po 2 tabletki rano i wieczorem.

Dziewczyny jak sie dzis czujecie? Ja mam napad sennosci, chyba po d*phastonie, spalabym caly dzien, a tu chora 4latka pod okiem. Dobrze ze jest juz w tym wieku i potrafi sie soba zajac - przy rocznym czy dwuletnim bym padla;-) a docelowo chcialabym jeszcze trzecie dziecko zaraz po tym:-) wiec pewnie czeka mnie takie latanie w ciazy za roczniakiem, jesli sie uda;-)

Olka jak odstawialas d*phaston? Stopniowo czy z dnia na dzien? Biore na razie malo bo tylko po tabletce rano i wieczorem.

Witaj Bunia:-)
Margareka tez sie ciesze ze wszysko ok:-) jestem tak podekscytowana ze wyjatkowo nie chcialo mi sie spac popoludniu:-)

Ide czytac Zuzi, mloda zawsze pozno zasypia niestety;-)
Dobranoc:-)

Witaj Bunia:)
Marta, super że wszystko w pożądku :) na pewno będzie dobrze :)

Hop hop... właśnie znalazłam was na forum. Mój termin to 7 stycznia, obecnie 11tc i 2d :) Pierwsza ciąża, wczoraj z mężem oglądaliśmy już na usg naszego małego człowieka, dzidziuś tańczył sobie nawet podczas badania ;)

Bylam dzis u mojej gin na usg sprawdzic czy po tym plamieniu i skurczach wszystko ok - wszystko ok:-) dzidzia rosnie, wg wielkosci 6t5d:-) wg okresu 6t4d wiec pieknie:-) serduszko bije:-) glowka ksztaltna, zupelnie jak przy pierwszej corci. Przy tym drugim dzieciatku z wadami wszystko wygladalo inaczej. Teraz wyglada ze wszystko jest ok:-)

Pomyslalam troche i chyba nie bede zmieniac gin. Zna sie na tarczycy, donosilam przy niej 1 ciaze. Dzis nawet nie wziela kasy za wizyte, mimo ze specjalnie dla mnie otworzyla gabinet.

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...