Mamusie styczeń 2017

Witam,
Czy są już jakieś mamusie z terminem na styczeń 2017?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczeń 2017

Do Sitarza dostałam się bardzo szybko, bo jednego dnia poszłam się zarejestrować, a następnego już byłam. Na pierwszą wizytę poszłam bez nadzieję że będzie to mój lekarz prowadzący, ale przypadł mi do gustu i na razie do niego chodzę, opinie w necie też ma bardzo dobre, więc to mnie też przekonało, chociaż jest to lekarz, który potrafi np. Przekonać, bądź mówi do Ciebie po imieniu, taki wyluzowany wariat, ale mi to nie przeszkadza akurat.
Byłam u niego już 2 razy w odstępie właśnie 3 tygodnie i teraz byłam 9 czerwca i teraz idę za 3 tygodnie, tak na razie usg robił mi za każdym razem, więc naprawdę jestem zadowolona, zwolnienie z pracy też mi dał bez problemu, a czy zna się na tarczycy to nie wiem, ja z nią nie mam problemu więc nie pytałam ani nie interesowałem się tym.

Dzieki dzieqczyny. Przy Zuzi tez plamilam, przy tym drugim tez, moze taki moj urok. Mam nadzieje ze bedzie dobrze.

Biore tylko kwas foliowy i leki na tarczyce. No i teraz zaczelam nospe z d*phastonem. Jak skoncze to opakowanie actifolinu to zaczne brac femibion natal 1 bo tam jest tez jod i inne witaminy.

Olka a do Sitarza jakie sa terminy? Usg robi na kazdej wizycie? Co ile sa wizyty? Ja musze zazwyczaj co 2-3tyg. Chyba ze w tej ciazy bedzie wyjatkowo lepiej. Dr. Sitarz zna sie na tarczycy?

A my z Zuzia wlasnie po wizycie u lekarza, dostalam na nia opieke do konca tygodnia wiec chociaz tyle dobrego. Na szczescie odylo sie tez bez antybiotykow.

Czy Wasze starsze dzieci juz wiedza o ciazy?

Ja w poprzedniej ciąży brałam gdzieś od drugiej połowy, teraz pewnie też tak zrobię, na razie tylko kwas foliowy

I ja również miałam takie epizody z plamieniem i myślałam, że jest po wszystkim niestety.... Ale na szczęście ciaza rozwija się dobrze :)
Biorę luteine dowciapną ;)
Miałam brać 3 razy dziennie ale po takiej ilości masakrycznie się czułam. Nie mogłam normalnie funkcjonować, spalabym na stojąco i mdlosci iraz zawroty 24 h na dobe.
Teraz biorę rano i wieczorem i jest ok :)
Oprócz kwasu foliowego bierzecie jakieś witaminy? Ja na razie nie ;) już nie pamiętam czy preparaty witaminowe należy brać od poczatku ciazy czy gdzieś od połowy?

Ja na NFZ do dr Sitarza, w przychodni na Derdowskiego.

Olka a do kogo chodzisz?

Oj przykro mi, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze, też plamilam przez dwa dni, ale bez jakichkolwiek bólów brzucha, po d*phastonie mi przeszło. Heh moja cora też ma okropny kaszel i jakieś zaczerwienione oczy, więc też siedzi w domu zamiast w przedszkolu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Olka chodze do Ostrowskiej.

Dzis w nocy mialam plamienie i skurcze brzucha:-( caly czas czuje napiecie w tamtych rejonach. Na szczescie mam d*phaston w razie czego wiec juz wzielam, nospe forte tez, ale napiecie wciaz czuje. Na szczescie nie plamie poki co... na dodatek Zuzia strasznie kaszle wiec idziemy do lekarza - a mialam nadzieje ze odstawie ja do przedszkola a sama zalatwie chociaz dzien zwolnienia i poleze. Przy dziecku stednio widze lezenie. No coz, co ma byc to bedzie...

Moja córka to Agatka i też chodzi do przedszkola. Ściskam was mocno i miłego dnia życzę:)

Marta a do kogo dokładnie chodzisz?

Wlasnie wygooglowalam sobie i tak czytalam ze o gibekologii tam nic nie ma. Myslalam ze tam sa specjalisci 2 w 1 - gin i endo w jednej osobie. Kurcze moze przywyklam, ale nie wyobrazam juz sobie chodzic raz do gin, potem jechac drugi raz do endo. Moze przez doswiadczenia bo tak juz mialam, i gin twierdzila ze tsh o wysokosci 3 jest w srodku normy i nie trzeba leczyc, za to endokrnolog zbil mi do 1,6 i dal zielone swiatlo do robienia dzieci. Gdy poszlam do mihej stalej gin-endo to zlapala sie za glowe i zbila mi tsh do 0,4 i dopiero wtedy zaszlam. Co prawda charakter ma specyficzny, ale jako lekarz sie sprawdza. Jakos wytrzymam z nia, chyba;-)

Margaretka to skoro to juz 11tc to juz malenstwo coraz silniejsze, zaraz koniec 1 trymestru i ryzyko coraz mniejsze:) trzymam mocno kciuki!:-)

Ta poradnia jest w Gdyni na Armii Krajowej. Terminy są szybkie, ale z tego co mówiła rejestratorka lekarz jest na urlopie przez caly czerwiec.
Tylko on tam bardziej zajmuje sie właśnie problemami endokrynologicznymi z rego co wywnioskowalam bo nawet usg w gabinecie nie ma. No ale może jakby się coś działo to by bardziej coś poradził niż zwykły endokrynolog.
No ja też mam nadzieję, że tym razem bedzie dobrze :)
Poronienie zawsze następowało ok 7-8 tyg. Zarodek po prostu umierał.:( teraz jest już. 11 tydz i serce mocno bije wiec mam nadzieję, że najgorsze już za mną

Margaretka sporo przeszlas:-( 6 ciaza... oby tym razem bylo dobrze!!!

Olka to super:-) jakas dobra dusza tak blisko:) moja corcia ma na imie Zuzia i chodzi do przedszkola. A Twoja?

Margaretka super wiesci!!! A gdzie ta poradnia? Tez chetnie bym sie zapisala. Chyba ze to tylko na skierowanie?

Ja jestem z Gdyni i również mam niedoczynność tarczycy i hashimoto.
Jednak chodzę na nfz dp gina bo mam naprawdę fajnego. Nie szczędzi na badaniach ani usg.
Chodzę też do endokrynologa ale gdy dowiedziała się na ostatniej wizycie że jestem w ciąży to dała mi skierowanie do poradni endokrynologiczno-ginekologicznej. Zadzwonilam i jakież było moje zdziwienie gdy termin wizyty był nastepnego dnia! ;) na nfz oczywiście ;)
Tak jak już wcześniej pisałam mam za sobą 2 porody i 3 poronienia. Czyli to moja 6 ciąża
Córki mają 6 i 3 latka :)

I też mam już 4 letnia córkę

Ja też jestem z Rumi :)

Olka, Margaretka skad jestescie i gdzie chodzicie? Ja z Rumi i chodze prywatnie, obie wczesniejsze ciaze zagrozone wiec nawet nie wiem czy takie ciaze moglabym prowadzic na nfz. Poza tym mam hashimoto i niedoczynnosc tarczycy i potrzebuje ginekologa-endokrynologa... mysle ze dam sobie spokoj z nfzetem, chociaz z kasa sie nie przelewa... ale za duze ryzyko. Ja jeszcze pracuje ale jestem nauczycielka i za 2 tygodnie wakacje - mam nadzieje ze dotrwam, choc nie ukrywam ze latwo nie jest. Milego wieczoru:-)

Do swojego :) cale szczęście, że robi u siebie. Bo pierwszą ciążę prowadziłam u innej ginekolog i musiałam iść odplatnie niestety.

A na usg to między 12 a 13 tygodniem to idziesz do swojego lekarza czy gdzieś indziej?

Inne tematy z forum

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...