Mamusie styczeń 2017

Witam,
Czy są już jakieś mamusie z terminem na styczeń 2017?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczeń 2017

Ja też chodzę na NFZ i też na razie nie narzekam na swojego lekarza.

Na nfz :)
Moje 2 poprzednie ciąże również prowadziłam na nfz.
Całe szczęście mam fajnego ginekologa ;)
A Ty chodzisz prywatnie czy na fundusz?

A chodzisz prywatnie czy na NFZ.?

Hej
Ja juz mialam 2 usg, teraz 1 lipca idę na kolejne, tym razem to genetyczne między 12 a 13 tyg.
Robilam ogólną morfologię, mocz, toxo, różyczkę i hiv.
Na szczęście wszystko ok :)

Tak w 8, albo w sumie początek 9, nie umiem tego dokładnie obliczyć heh...czuję się super, tylko czasami mam takie mega napady sennośći, że muszę się na chwilę położyć, bo inaczej chyba bym padła. Zwrotów nie mam żadnych, w pierwszej ciąży też nie miałam. Ja na szczęście jestem na L4, bo zmęczenie jednak daje o sobie znać, tym bardziej że starsza córka ciągle wymaga uwagi i wszędzie jej pełno. Jakie badania już robiliście.?

Olka to super:-) w ktorym jestes teraz tygodniu? 8? Jak sie czujesz? Mi tylko czasem dokuczaja male mdlosci ale nie wymiotuje. No i seeeeennosc... po pracy spie do 21, potem kolacja, kapiel i dalej spac do rana;-) dobrze jak mąż jest w domu, wtedy popilnuje starszej corki, ale jak mąż w delegacji to ja oczy na zapalki, a potem padam. Macie zawroty glowy? Mi sie zdarzaja kilka razy dziennie. Martwie sie ze powtorzy sie sytuacja z 2 ciazy gdzie mialam zaslabniecia nawet 15 razy dziennie i to swiadczylo o zle rozwijajacej sie ciazy, powaznych wadach plodu. Na razie jest o wiele lepiej wiec licze ze tym razem dzidzius urodzi sie zdrowy:-)

Ja mam termin na 20 stycznia, byłam na usg i pięknie serduszko biło, a maluszek ma już 1 cm, dostałam też d*phaston, bo minimalnie plamilam, po 2 dniach brania leku wszystko wróciło do normy i teraz jest ok :)

Hej Dziewuszki:-) ja co prawda bede mamusią lutową, ale moze moglabym do Was dolaczyc? O ciazy dowiedzialam sie bardzo wczesnie, 9 dnia po owulacji. Teraz to juz 6t 2d ciazy. Mam w domu juz 4letnia corke. W listopadzie poronilam maluszka z licznymi wadami. Na tą trzecia ciaze w ktorej jestem teraz bardzo czekalismy i nie moge pohamowac radosci:-) Termin porodu mam teraz na 4 lutego czyli dokladnie w dzien 5 urodzin coreczki:-)

Jak bylam w ciazy z corką to tez mialysmy z dziewczynami swoje forum na trojmiescie i kontakt mamy do dzisiaj:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Halooo jest tu jeszcze ktoś ? ;)
Byłam wczoraj na usg i wszystko ok :) serduszko bije jak dzwon, maluszek ma 3,2 cm :)
Chyba uwierzyłam w końcu, że tym razem się uda :)

Witam :)
Termin mam na 10 stycznia :) teraz leci 9 tydz ciąży
Jestem mamą 2 dziewczynek, ale mam za sobą też 3 poronienia... Więc na razie dość chłodno podchodzę do tej ciąży bo boję się kolejnego rozczarowania.
Byłam prawie 3 tyg temu u lekarza. Ciąża potwierdzona, ale serduszka jeszcze nie słyszałam. Teraz idę 10 czerwca, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)
Pozdrawiam

magdalena, współczuję i przesyłam ciepła i dobrych myśli.

kasiawer, to moja 3 ciąża i też bym chętnie ciągle spała, oprócz wiecznego głodu i ochoty na jajka w majonezie, to raczej bezobjawowo mijają tygodnie :) o ulubionych spodniach mogę już zapomnieć, bo już zaczynają cisnać ;)
co do lekarza prowadzącego czy któraś z dziewczyn mmiala do czynienia z dr. Grzegorzem Natora? ja do niego trafilam i wygląda na strasznie zakręconego lekarza...

współczuję i ślę ciepłe myśli!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

to i ja, nie mam precyzyjnego terminu i sama sobie wyliczyłam 8 stycznia, teraz leci 9 tydzień. To pierwsza moja ciąża, oprócz senności, nastrojów, głodu, spuchniętych nóg i biustu...nic nie czuję!!! też tak macie?

no ale tydzień temu usg pokazało mocne bicie serca

Niestety u mnie dzidzi już nie będzie :(( serce bic przestalo tydzien temu. Jestem po szpitalu....ale za reszte dziewczyn trzymam kciuki i serdecznie gratuluje. Szczesliwego rozwiazania

Termin na 24.01. To moja 3 dzidzia. Na razie wszystko dobrze.

Ja też już po usg, widać pięknie serduszko:) niestety poza tym komplikacje... Już od samego początku :( od dzisiaj jestem już na L4, a szkoda bo chciałam jeszcze popracować.

Dokladnie :) lepszego prezentu bym nie mogła dostać :) a obecnie jestem w 10t :)

Super - prezent pod choinkę ;) a w którym tygodniu jesteś?

Hej, dziewczyny :) Ja już po wizycie, pierwsze badania wyszły dobrze, na usg widziałam już swojego małego człowieka z bijącym serduszkiem :) noi termin lekarz określił mi nie na styczeń jak to mi wychodziło, ale na 28 grudnia :)

A czy może ktoś chodził do dr Nitkowskiego?

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...