Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

Witam w kolejnym wątku;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

Ja nic nie kupuję jak na razie, wszystko dostaję;) ale w końcu trzeba wybrać się na zakupy;)
Dziś mąż od znajomej starszej pani za skoszenie trawnika dostał 5 książek z wierszami dla dzieci... przeglądając je przypomniałam sobie dzieciństwo;)

Ja siedzę już na zwolnieniu w domu i zaczeła mi dokuczać rwa kulszowa prawej nogi...Jak rozmawiałam z koleżankami to zaczeły już kupować rzeczy..ja jeszcze nic nie kupiłam...czy Wy już coś kupujecie??

mnie sie tez dluzy, chciaz dzieciate kumpelki radza cieszyc sie wolnym czasem:) połówkowe za tydzien i troszke.

Oj mi też się już dłuży i chciałabym, żeby był już styczeń. Połówkowe mam za tydzień.

Witamy kolejne mamusie! Super, że w końcu pojawili się jacys chłopcy:) bo kobitki zdominowały trochę ten wątek:). Zostały 3 miesiące...dłuży mi się. Chcę zeby juz byl koniec ciąży:/

Aga dzięki ale już mi się wszystko pokończyło i musiałam kupić znów.

Mnie boli tylko kręgosłup. W nocy już tak nie wstaje jak na początku ciąży. Ja też uwielbiam słodkie i nie mogę się opanować w ciąży. Potem ciężko będzie to zgubic:/
Jak nogi puchną to łykam magnez z wit b6 i wtedy jest ok. Żelaza mam mało więc co dzień łykam. Ja jeszcze nie zrobiłam badania z glukozą dopiero ta przyjemność przedemną:) w pon mam wizytę to pewnie powie mi moj gin, że już to ten czas na te badanie. Najbardziej mnie ostatnio przeraża ospa wietrzna, która wszędzie szaleje u moich koleżanek. Wprawdzie już to przechodziłam ale półpaśca nie miałam a wywołuje go ten sam wirus i jest groźny w ciąży a najbardziej we wczesnej ciąży i przed porodem. Unikam więć spotkań i nie łaże na kawki bo lepiej dmuchac na zimne

ja właśnie nie jestem słodyczowa :) ale chyba cukier podwyższają mi soki, napoje, staram się pić wodę niegazowaną, ale czasami mam taką ochotę na coś innego a najlepiej by było gazowane ;) ale walczę z tym !! :)

Współczuję :/, ja też uwielbiam czekoladę i ogólnie słodycze, nie wyobrażam sobie życia bez nich :P, chyba tylko dobro dziecka mogłoby mnie powstrzymać przed łasuchowaniem ;)

tak sobie myślę, że przecież to usg nie jest wyrocznią, tyle razy słyszy się, że niby wg usg dziecko wazy 4500, a w rzeczywistości 3800. może nie ma co panikować póki co i martwić się na zapas. jak będzie trzeba to na dietkę się przejdzie i już :) już tak mało nam zostało :) teraz z górki ;)

moja córa to ok 2-3 tyg większa;(
a ja tak lubię czekoladę;( trzy miesiące bez niej;( straszne;) a i jak nie uda mi się unormować cukru to na Klinicznej będę rodzić, tam pracuje moja gin.

Witam nową mamusie i nowego kawalera :)
Dziewczyny a bardzo Wam się zmienił termin porodu po usg połówkowym wg wielkości dziecka? Mi wczoraj wyszło na 16 lutego, bo mały rozmiarowo o kilka dni do przodu i teraz jak Was czytam to się boję o swój cukier :/

u mnie pewnie będzie podobnie. już ostatnio jak byłam na wizycie mała była trochę duża... 23-24 tydzień - powinna mieć coś koło 540 g, a miała 820 g. ciekawe ile teraz wazy.
ja dobrze się generalnie czuje w ciąży,tylko muszę pilnować i tarczycy i ciśnienia, pewnie teraz dojdzie mi i cukier... aaaa

niestety ale mierzę;( trochę z powodu wyniku ale też dlatego że córka troszkę za szybko rośnie... Ale cały dzień stosuję zaleconą dietę i wyniki są w miarę w normie, tak więc mam nadzieję że będzie ok... Ciekawe co ci powie gin.

witamy kolejną mamuśkę :)

Jaagnes, a czemu jeśli mogę spytać mierzysz teraz cukier? przez ten wynik glukozy? ja mam wizytę jutro, ciekawe co mi powie ;]

No tak, osobiście też wolałabym, aby był to 19.01. Dziękuję za wpisanie:)

to wpiszemy 19.01 zawsze to szybciej;)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia, córeczka, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes, kobitka, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka
06.01.2014 bubelka, synek, Zaspa
12.01.2014 Nalla, Córeczka
13.01.2014 justi, chłopak, kliniczna
14.01.2014 aanulkaa, córka, kliniczna
17.01.2014 Karmelek, córeczka
19.01.2014 malgos.1985, córka Marika, kliniczna
19.01.2014 Antonina. chłopiec
20.01.2014 Wilczyca246, Dziewczynka, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89 Córeczka

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 Małgosia85; Dziewczynka; Szpital: Zaspa
07.02.2014 madziemz; Chłopiec (Emil) na 80% :); Zaspa
10.02.2014 magda, dziewczynka,
12.02.2014 Nitka, dziewczynka
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
18.02.2014 babelkowa; Dziewczynka
19.02.2014 Patrycja89, Dziewczynka, Zaspa
20.02.2014 mamazosi
21.02.2014 niezapominajka
21.02.2014 rdomi
21.02.2014 Aga M. Zaspa

Z terminami to u mnie tak różnie (zależy czy USG czy OM) - wychodzi pomiędzy 19 a 24 stycznia.

Kammciu tak jednak do szpitala;) i na 18h, ale teraz we wtorek przed 17h mamy być;) aby nadrobić zajęcia;)

A do opuchlizny to się już przyzwyczaiłam, ale gorsze są obolałe stawy w palcach dłoni, wyczytałam że to brak wapna więc kolejna tabletka do łykania;( a i opuszki obolałe od mierzenia cukru... Potworne;)

cześć nowa mamusiu;) witamy na forum kolejnego kawalera dla naszych panienek;)
Na kiedy masz termin Antonino???

Witam,
Chciałabym się przywitać i zapytać, czy mogę dołączyć? Obserwuję forum od jakiegoś czasu, ale jeszcze nie pisałam.
Widzę, że same dziewczyny się szykują. A ja będę miała chłopaka!:) Jest to dla nas totalna niespodzianka, bo w mojej rodzinie były dotąd same dziewczynki.

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....