Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

Witam w kolejnym wątku;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

Wrocilam ze szpitala, okazalo sie, ze moje przeziebienie to infekcja pecherza. Jestem juz na antybiotyku.

Byłam wczoraj na USG 3D u dr.Leszczyńskiej wszystko dokładnie obejrzała i wymierzyła, tak więc wszystko jest w porządku, I jednak zaskoczenie bo to na pewno dziewczynka :) Mam mnóstwo niebieskich ciuszków, więc teraz trzeba przerzucić się na róż...:)
Dziewczyny na stronie
http://www.fisher-price.com/pl_PL/playtime/FirstHugCampaign/index.html można się zarejestrować i przysłyają grzechotkę z fisher price i bony zniżkowe do sklepów w okolicy na wszystkie zabawki fisher price. Ja się zarejestrowałam i dostałam maila ,że grzechotka już wysłana, zobaczymy...

Używam balsamu przeciw rozstępom Ziaja Mamma mia, nie swędzi mnie brzuch a czy działa? To zobaczymy efekty w późniejszym czasie:)

Caroca, 250 zł. Dzwoniłam do innych miejsc i mi się nie trafiła inna cena:)Jeszcze raz bym zapłaciła za takie widoki:)

Niezapominajka, ja deklaracji jak na razie nie wypełniałam.

Ostatnio też kupiłam Bio oil, szkoda tylko, że to taka mała buteleczka i na długo nie starczy, no ale zobaczymy. Co jakiś czas staram się zmieniać kremy i olejki. Pierwsze rozstępy i tak się u mnie pojawiły.

Małgosia - a z ciekawosci ile zaplaciliscie za to usg 4D u dr Olszewskiego?

też używam perfecta mama;) oczywiście jak sobie przypomnę lub jak zaczyna mnie swędzieć brzuch;) u mnie w rodzinie nikt nie ma problemu z rozstępami więc mam nadzieje że mnie też ominą;)

Niezapominajka ja jestem z Gdyni, ale na szkole rodzenia chodzilam do szpitala na Zaspie;)

Dzień Dobry :)
Dzula super, że pierwsze zajęcia udane i położna zrobiła dobre wrażenie.
Ja jestem z Gdyni, więc będę tutaj szukała SR. A czy przy zapisywaniu do SR wypełniałyście też deklarację do tej położnej, która to prowadzi?
Ja chyba w wątku jedyna z Gdyni jestem? Czy się tu jeszcze ukrywa jakaś gdynianka?
Małgosia gratuluję udanego 4d ;)
Ja używam krem przeciw rozstępom Perfecta Mama na zmianę z oliwką, ale chyba później zainwestuje w coś z wyższej półki. Chociaż już sama nie mam pewności czy to coś pomoże. Podobno jak mają się pojawić to i tak się pojawią :/

dorwalam wczoraj bio oil i chociaz w skladzie nie ma nic dziwnegoto dzis niestety jade na wapnie, bo mnie uczulil i caly brzuch mnie swedzi... kupilam tez wczoraj krem przeciwko rozstepom ziaji... zobaczymy moze bedzie lepszy. jak nie to mustela- bo tez znalazlam w gemini , ze maja olejek oprócz kremu.

Dobry wieczór Panienki:)Byliśmy dziś na usg 4d u dr. Olszewskiego w Gdańsku. Polecam z całego serca!Co za przeżycie!Wspaniałe!
Jestem taka podekscytowana, mogłabym oglądać film w nieskończoność i cały czas mam niedaleko zdjęcie, żeby móc w każdej chwili wziąć je do ręki.
Oczywiście jak każda Mama uważam, że moje dziecko jest przepiękne, jednak Pan doktor sam powiedział"Wyjątkowo ładna dziewczynka", po czym dodał" Po Tatusiu" :D.
Wg mnie Pan dr Olszewski jest profesjonalistą w 100%. Po kolei mówił co widać, czy parametry są właściwe, że nie ma zastrzeżeń. Mi taka forma badania odpowiadała, choć nie każda jego pacjentka była zadowolona(opinie z forów internetowych). Tak więc teraz tym bardziej mam w nosie co piszą w internecie, trzeba to przeżyć na własnej skórze, tak samo z porodem,zdecydowałam się na Zaspę i tak zostanie:)

Witam
Jestem mama 6 miesięcznego synka po pierwszym przeglądzie szafy małego mam dużo ciekawych ubranek na sprzedaż w bardzo niskich cenach. Ciuszki prane w proszku dla niemowląt w domu się nie pali nie ma zwierząt. Jeśli któraś przyszła mama jest zainteresowana proszę o kontakt beatapiotrowska3@wp.pl
Pozdrawiam

Jestem juz po pierwszych zajęciach w SR. Pani Grażyna to według mnie bardzo miła kobieta. Dzisiaj były ćwiczenia oddechowe i teoria (krew pępowinowa oraz psychologia dziecka). Zajęcia dla kobiet są bezpłatne, jeżeli chodzi się z Partnerem to płaci się 120 zł i jest to koszt jednorazowy.
Nie wiem, jak z osobami, które nie są zameldowane w Gdańsku, ponieważ wypełniałam ankietę, o tym skąd dowiedzialam się o zajęciach itd. i wydaje mi sie, że są one dofinansowane z urzędu miasta. Zresztą połozna pytała się mnie czy jestem tutaj zameldowana.

kammcia a ja zapisałam się dziś do szkoły rodzenia "super mama" zajęcia są prawie bezpłatne (25zł wpisowego) dla kobiet a za partnera się płaci 120zł. najbliższy kurs rusza 30.09 są jeszcze wolne miejsca;) http://www.supermama.edu.pl/wejherowo

Tyle co wyczytałam na stronie internetowej, to są też zajęcia w Gdyni i w Gdańsku.

Jesli dobrze pamietam to 119zł, ale to bardziej sa spodnie niz legginsy, bo material jest gruby, kroj jak spodnie, tyle ze material jest taki elastyczny i bardzo wygodny, nie uciskaja. Ja w nich sie czuje jak w dresach, bo nic mnie nie uwiera a wygladaja ladnie:)

Aniaaa już Tobie zazdroszczę!Ile kosztowały? Patrzyłam na allegro jakiś czas temu na ocieplane legginsy,kosztują jakieś 30-50 zł. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że w Happymum będą droższe:)

Dziewczyny dokonalam boskiego zakupu, legginsy ocieplane z happymum! Material legginsowy ale wygladaja troche jak spodnie bo maja kieszenie itp, ale sa mega wygodne i baardzo cieple bo od srodka maja takie cienkie futerko. No cudowne sa, dzisiaj w nich chodzilam i cieplutko mi bylo:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja dzwonilam do przychodni na morenie od 26 ego tygodnia przyjmują - czekaja na decyzje o dofinansowaniu- jest bezplatna dla mieszkanek i mieszanów gdanska. kolezanka polecila mi p. Karoline http://szkolarodzenia-majka.pl/, ale sie zastaanwiam bo to ok 400 zł, ale zajecia tez na morenie. jest jeszcze troche czasu, wiec zobaczymy.

ja póki co jakoś sobie radzę ze spaniem, choć najgorsze to ja mam sny... ;( masakra jakaś :D uwielbiałam spać na brzuchu, a teraz nie ma jak ;) na bokach jest ok, ale na plecach ---- mąż mówi, że tak się rozpycham i chrapie, że nie idzie wytrzymać :D do tego opatulam się całą kołdrą hehe ;) biedni ci mężczyźni ;)

co do szkoły rodzenia, to ja byłam na pierwszych organizacyjnych zajęciach w szpitalu w wejherowie. koszt 400 zł. na każdych zajęciach jest cześć praktyczna (45 minut ćwiczeń fizycznych, mozna ćwiczyć z partnerami ) i część teoretyczna. babeczka prowadząca sympatyczna. zobaczymy jak będzie dalej :)

Ja właśnie jestem ciekawa czy w tych SR na nfz trzeba płacić za os towarzysząca, a jak tak to ile. Dzula daj znać po zajęciach jak wrażenia, no i czy są jakieś dodatkowe opłaty.

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...