Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

Witam w kolejnym wątku;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

Aga - szczerze powiedziawszy, to nie wiem jakiej firmy, bo nie ma metki, a ja go nie kupowalam, tylko przyjaciolka. Ma 120 lub 110 cm i w srodku jakby watolinowe kulki. Na wierzchu na pokrowiec z frotty i to jego jedyny "-" bo strasznie mnie w nocy grzeje ;-)

"odpoczywam" do konca tygodnia na cebuli, czosnku i miodzie:(

Caroca jak rogal?

Ja tez w katalogu nie widze, bo szukalam na stronie ikei. Ceratka jest malo mila w dotyku i zimna wiec i tak cos trzeba na to miec:)

No ten mój przewijak też taki łazienkowy jest (chyba przez to pokrycie z ceratki).
Super masz te podkłady. Chyba niestety nie ma już ich w ikei, albo nie potrafię znaleźć.

No on troche wyglada lazienkowo, ale mi to jakos nie przeszkadza:) Sa tez ladniejsze ale duzo drozsze. Ja mam takie te podklady ikeowe:
http://przewijak.pl/photos/ikea-mata-do-przewijania-niemowlat-zabka-2183750159.jpg
To akurat starcza na caly przewijak, jest z wierzchu miekkie, welurowe, a od spodu ceratka, wiec nie przesiaknie jak maluch na przewijaku cos zrobi.

Nie wiem, jakie to podkłady:( Takie jakby pieluszki flanelowe, czy jakieś profilowane na przewijak?
Ja kupiłam sam przewijak i będzie stacjonował w sypialni na drewnianej prawie-komodzie, ale nie bardzo mi się to podoba wizualnie. Sypialnia zawsze była taka ciepła i przytulna, a tutaj takie elementy łazienkowe się pojawiają. Myślę właśnie, czym nakryć ten przeijak, ale zwykłe podkłady z froty też mi łazienkowo wyglądają.

Ja ta komode wstawiam do sypialni, bo sluzy glownie jako przewijak, kapiel to raz na 2-3dni u takiego Maluszka. Podklady takie cieple, zwijane, ja mam z lepkiem zaby:)

Idea komody podoba mi się. Gdybym miała więcej miejsca w łazience, pewnie bym jakąś chciała. A o jakich podkładach z ikei, Aniaa, piszesz? Na przewijak? Fajne są?

Osobiście nie mam doświadczenia z wiaderkami. Oglądałam tylko filmy z pierwszych kąpieli i te w wiaderkach były najczęściej bez płaczu:)
Niestety obawiam się, że wiaderko nie starczy na długo. Pewnie zależy od wielkości dziecka. W zamyśle ma służyć chyba do 6 m-cy, ale jak dziecko będzie duże to na pewno się nie zmieści. Plus jest dla mnie też taki, że zajmuje bardzo mało miejsca.

Ja mam nadzieję, że jak na mnie przyjdzie czas to mój wynik glukozy też mnie pozytywnie zaskoczy ;) Bo dla mnie jeszcze gorsze od diety byłoby kłucie się samemu, brrrr...

dokładnie o takiej samej myślę, więc trzeba zainwestować i kupić;)

Caroca no to zakup super udany :) Ja też zacznę się czaić na allegro i może uda się coś niedrogo wylicytować.

Z ta komoda, to naprawde dobre na kregoslup, jak bylam z cora 3 dni u mamy i przewijalam na lozku to juz po jednym dniu mnie plecy bolaly. A mialam taka, calkiem zwykla: http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapielowy-komoda-przewijak-wanienka-i3592951980.html

wiem ze mozna je obejrzec w akpolu, ale na allegro tansze:) ja dokupilam do niej 2 podklady z ikei takie cieplutkie i wsio:)

ja sama jestem zaskoczona moim wynikiem glukozy bo ogolnie mam nadwage i tendencje do tycia, a tu taka niespodzianka;)

No właśnie ja też bym wolała najpierw pomacać i zobaczyć "na żywo" taką komodę i te kosze/kołyski też. Muszę się wybrać i pojeździć po sklepach dziecięcych. Przy okazji jeszcze obejrze wózki, chociaż wstępnie zdecydowana jestem na jedo fyn.

Ja kupilam zwykla, klasyczna, drewniana kolyske.
Zalezalo mi, zeby miala koleczka, no i zeby sie bujala jak bedzie trzeba.
Wyczailam na allegro z kompletem poscieli i jestem zadowolona z zakupu.
Jak stanie sie w niej niebezpiecznie, to przenosimy sie do lozeczka drewnianego.
Oto link do mojego zakupu:
http://allegro.pl/kolyska-z-baldachimem-i3560326993.html

komodę to planuję kupić przez all, ale pojeżdżę po sklepach i najpierw pomacam;)

Caroca i do Ciebie pytanie :p jaka kupiłaś kołyskę? W stylu kosza, czy taką drewnianą?

Dziewczyny a te komody kupujecie na allegro? Czy można je gdzieś w trójmieście zobaczyć?

Aniaa - gratuluje takiego wyniku krzywej cukrowej. Ja moge tylko pomarzyc o takim wyniku. Ide w czwartek na pobranie, nie wiem jak przezyje wypicie tego swinstwa, blee.... ;-)

Ja kupilam kolyske, ma starczyc do 4-5 m-ca. Pewnie daloby rade i dluzej, ale jak dzidzia zacznie sie podnosic, to juz bedzie ryzyko, ze wypadnie.

Maz namawia mnie na kupno wiadreka, ale mam mieszane uczucia, tez jestem ciekawa do ktorego m-ca zycia wystarcza.

Aniu - tez jestem ciekawa jaka komode mialas, to jest suoer sprawa, ze nie trzeba sie schylac.

Aniaa a miałaś taką jak szafka czy taką z "rurek" z półkami? ja planuję kupić taką z rurek cena koło 100-200 zł więc nie aż tak drogo, a takie wiaderko to do jakiego miesiąca będzie dobre?

Inne tematy z forum

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...