Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (7)

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowe-i-lutowe-2014-6-t508718,1,130.html

STYCZEŃ:
02.01.2014 Kammcia; córeczka Maja, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes; córeczka, Wejherowo/Kliniczna
02.01.2014 Lolkakarolka; córeczka, Kliniczna
05.01.2014 Dzula; córeczka Pola
06.01.2014 Bubelka; synek, Zaspa
09.01.2014 Rauma7; córeczka, Liliannka
13.01.2014 Nalla; córeczka Sara
13.01.2014 Justi; synek, kliniczna
14.01.2014 Aanulkaa; córeczka, Kliniczna
17.01.2014 Karmelek; córeczka
17.01.2014 Jarzebina; synek
18.01.2014 Asikk; córeczka Maja, Wojewódzki
19.01.2014 Malgos.1985; córeczka Marika, Kliniczna
19.01.2014 Antonina; synek Kajko
20.01.2014 Wilczyca246; córeczka Malina, Kliniczna
22.01.2014 Nbk-zuzia; córeczka Zuzia, Wojewódzki
27.01.2014 Aniaa; córeczka Helenka, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89; córeczka

LUTY:
01.02.2014 Caroca; synek Tomasz, Zaspa
04.02.2014 Małgosia85; córka Łucja, Zaspa
05.02.2014 Sylwia781122
07.02.2014 Madziemz; synek Emil; Zaspa
07.02.2014 Agasolid; synek, Kliniczna
07.02.2014 Kamczik; synek, Kliniczna/Zaspa
10.02.2014 Magda; córeczka
12.02.2014 Nitka; córeczka
13.02.2014 Zetka
18.02.2014 Kobietka; córeczka, Wojewódzki
18.02.2014 Babelkowa; córeczka
19.02.2014 Patrycja89; córeczka Alicja, Zaspa
20.02.2014 Mamazosi, córeczka, Kliniczna
20.02.2014 Niezapominajka, synek
21.02.2014 Rdomi
24.02.2014 Aga M.; córeczka Maja, Swissmed
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (7)

Witam poświątecznie:)!
Kammciu nie rozumiem lekarzy...po co wywołują jak nic się złego nie dzieje i święta musiałaś w domu spędzić jakaś paranoja...męczarnia współczuje Ci.

Ja odpoczywam po świętach:). Czuję się świetnie boli mnie jedynie bardzo mocno kręgosłup między łopatkami. Z seksem poczekam na nowy rok nie chce rodzic w grudniu. Jeśli to coś wogóle da:)
Moja malutka dużo sie rusza i jest to naprawde bolesne. Na sylwka mam jeszcze zamaiar poszalec z winem bezalkoholowym hehe:) i ze znajomymi. Zaczyna do mnie dochodzic, że zbliża się godzina zero ale się cieszę chcę byc już po wszytskim z dzieckiem w domu.

Kurcze ale nam się trafiło, koniec roku i każda mysli żeby tylko wytrzymać:) Wiadomo to cały rok do przodu dla dziecka ale co będzie to będzie. ja i tak jestem w szoku bo nastawiałam się na początek grudnia ( mój synek był wcześniakiem w 36 tyg się urodził) myslałam że będzie powtórka z rozrywki ale nie mała cale szczęście jeszcze sobie siedzi. Ale to moje nastawienie, że poczatek grudnia chyba sprawilo, że tak strasznie źle się już czuję, wszystkiego mam dość i ledwo trzymam się na nogach:(
Trzymajcie za mnie kciuki oby do pierwszego a ja za Was. Pozdrawiam!

Jaagnes ale czemu szlaban?:) Jak Ci zostal tydzien do terminu?:) Ja w ogole jakos nie wierze w to ze seks moze cokolwiek przyspieszyc, chyba ze ktos jakis hardkor lubi hehe:) Z corka probowalismy przyspieszyc, hodzilam na dlugie spacery pod gorke, schody, a i tak przenosilam i mi wywolywali;)

dziękuję Antonino i lolkakarolka za namiary;) mam nadzieje że któryś jest czynny w poniedziałek.

Ktg można podobno zrobić w swissmedzie na morenie i chyba w Invicta, ja się też dziś wybieram. W wigilię fatalnie się czułam, brzuch mnie bolał i prawie cały dzień spałam, ale przeszło wieczorem i przez święta było ok. Dziś się taka spuchnieta obudziłam ze pięści nie mogłam zacisnąć. Nogi na supel zawiązanie trzymam i czekamy do stycznia. Cieszę się ze udało mi się najeść świątecznych potraw ;)
Kammcia strasznie Ci współczuję tych meczarni i nie rozumiem czemu ciągle starają się wywołać poród na siłę skoro nic złego się nie dzieje małej. Ehh oby jak najszybciej to się skończyło.
Wszystkiego najlepszego po świętach dziewczynki :)

W Gdańsku ktg można zrobić chyba we Wrzeszczu - profemina (państwo Olszewscy).

aniaa te bóle to normalne;) tak mówi moja gin, mogą trwać na długo przed porodem, a na seks to na razie mamy szlaban aby nie przyśpieszyć porodu;) ale już we wtorek wieczorem zaszalejemy...

Niezapominajko akurat w evimedzie to zawszę robię ale 30.12 jest zamknięte;( a ja potrzebuję na wizytę;) i szukam innego miejsca;)

Witam poświątecznie :)
Dziewczyny trzymajcie się mocno, jeszcze tylko kilka dni do 2014, chociaż Ty kammcia pewnie po takich męczarniach chciałabyś mieć malutką przy sobie jak najszybciej.
Jaagnes prywatnie ktg można zrobić w evimed w Gdyni.
Ja wkońcu zabieram się ostro za wyprawkę, mamy już kołyskę, więc jest dobry początek :)
Ostatnio jakoś kiepsko się czuje wieczorami, strasznie ciężko mi się oddycha, a do tego jestem podziębiona. Mały w Wigilię tak wariował w brzuchu, a potem przez święta strasznie spokojny się zrobił i ja znowu się zamartwiam.

Ja skurczy jako takich nie czuje, jedynie bole krzyza, ale u mnie chyba to sa wlasnie skurcze. No i brzuch mam czesto napiety. Wczoraj mnie pogonilo do lazienki i mialam takie bole krzyza silne, juz sie zastanawialam czy cos sie nie kroi;) Ja sobie juz seksu nie odmawiam, przez wiekszosc ciazy nie moglam, teraz nadrabiamy ale narazie na spokojnie;)

Rauma trzymaj się może te wymioty to taki urok końca ciąży;)
Daj znać jak po KTG.

A właśnie nie wiecie gdzie odpłatnie można zrobić ktg?
Nie chcę jechać na sor, bo ostatnio otrzymałam reprymendę od lekarki z Wojewódzkiego że nie potrzebnie zawracam im głowę jak czuję ruchy dziecka i nic niepokojącego się nie dzieje...

kammciu po co tak cię męczą, przecież mała rośnie prawidłowo, a ciśnienie ci unormowali wiec mogli by zaczekać aż akcja sama ruszy i może udało by ci się urodzić po nowym roku.

Ja mam dziś za sobą nieregularne ale bolące skurcze... wciąż proszę moją córkę aby jeszcze poczekała... ciekawa jestem czy mnie posłucha;)

Już po obchodzie. Założyli mi cewnik na szyjke macicy celem zwiększenia rozwarcia... Na 24 h... Masakra. Dynda między nogami i brzuch pobolewa. Jutro ocenią czy coś to dało, jeśli tak to jutro podadzą kroplówkę i powinnam urodzić:) ile ta kobieta musi przejść.... Gdyby to mężczyzni mieliby rodzic to świat by wyginal ;)

Ja ściskam nogi ile wlezie ale dzisiaj się strasznie fatalnie czuje, rzygalam rano:( jade zaraz na KTG może czegoś się dowiem:(

lolkakarolka, rauma7 i kammciu trzymajcie nogi ściśnięte jeszcze tylko 4 dni i można się seksić na maksa;))))) Ja wczoraj po mini spacerku dostałam takich bólów brzucha i skurczy że chcieliśmy jechać do szpitala, ale na szczęście też przeszło... mam nadzieję wytrzymać jeszcze te kilka dni...
Kammciu Perpetua pewnie na nowy rok czeka;) a tak to ja mam też dziś termin z usg z 11 tyg;)))))))

Hi. Moje dzieCko nie chce ze mną współpracować. I niestety ciągle jestem nierozpakowana... Już swiruje.... Masakra. W.wigilię założyli mi żel i nic nie zareagowałam.. Co obchod to zmiana decyzji. Raz mówią ze podadzą kroplówke za chwile ze z kroplówka bym się meczyla i skończyłoby się cieciem... Glupieje... Dziś mam pierwszy termin z usg w 12 tygodniu. pewnie nic z tego nie będzie... Zmieniliśmy imiona w związku z brakiem współpracy... ;) kunegunda Perpetua ;) hehe. najgorsze ze teraz weekend i za chwile nowy rok więc w szpitalu pewnie znów nic sie nie będzie działo....:(

U mnie też dziś w nocy takie skurcze, ze już myślałam , że to "to" ale przeszło...
Wiec czekam dalej , mam nadzieję , że po 5 stycznia się uda bo męża kilka dni nie będzie :(
ciekawe czy Kammcia już po ...:)

Ja zadnych konretnych skurczy nie czuje, jedynie takie napinaine brzucha, zwlaszcza w nocy i rano. Wiec pewnie jeszcze poczekam:)

No ja też wolałabym w styczniu choc fizycznie to już mi jest bardzo ciężko. Chcialabym malutką już przytulic ale jeszcze 5 dni chociaż niech posiedzi i pierwszego moge nogi rozkładać, bo na razie to ściskam:D:D:D

Ja mam jeszcze miesiac w sumie ale sie nie przejmuje twardnieniami, skurczami itp. Ja sie bardzo ciesze ze udalo mi sie tak dlugo donosic i szczerze to juz chcialabym miec corke przy sobie. Chociaz tez wolalabym urodzic w styczniu:)

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?